Jo, tie tapetų klijavimai ant be proto kreivų, nevienodų, pilvotų, duobėtų sienų man labai gerai pažįstami- užpernau klijavome palėpę, ir visą pirmą aukštą sode- siaubas kažkoks, viskas taip kreiva, kad kaip kokiai siuvėjai, vos ne "įsiuvus" (įkirpimus) reikėjo daryti

Visą vasarą klijavome

kasdien
Tai tiek įsipyko tas klijavimas, kad jau sakiau jei klijuosiu virtuvę, tai samdysiu ką nors, nors ir piniguose nesimaudau
Šiandien buvau seniuose tų rankenų, kur sakiau šaukštų ir šakučių pavidalo- galvojau jau pirkti, nes kai aš pradedu rinktis ir galvoti, tai be galo be krašto tęsiasi, kartais ir neribotą laiką tas galvojimas ir rinkimasisi

Tai nusprendžiau mėginti keistis- bo taip nieko nepadarau- tai galvoju nesirinksiu kažin kiek- imsiu ir nusipirksiu, nes mintis patiko, dar gi jei lėkštę sakiau mėginsiu priklijuoti prie spintelių durų, tai bus pats tas- lėkštė su stalo įrankiais
Pasižiūrėjau į kainą- trylika litų

- viena krošačna rankenėlė- dar ta šakutė ir šaukštukas tokie jau smulkučiai ten- kad tiktų nebent svetainės sekcijai, atrodo kad išklibs tuoj. Tai šitie buvo sendintos bronzos ar tai vario atspalvio- paskui žiūriu, šalia labai panašūs- irgi šakutė su šaukštuku- bet tokie kaip aliumininiai- ir dar truputį mažesni- bet aliuminio spalva kažkaip nelabai žiūrėsis prie kambario interjero spalvų- bet užtat šitie jau apie tris litus kainuoja, o ne trylika
Tai paprasčiausiai nuvariau į indų skyrių, nusipirkau du tikrus nikeliuotus šaukštelius- bandysiu bronzuoti, sendinti, ir kokiu nors būdu padaryti iš jų rankenas

- jei neužteks užsispyrimo- teks pirkti tas miniatiūrines- aliuminines po tris litus- bet ten stalčiai sunkūs, dideli, su visokiais mėsos plaktukais, tai jaučiu ilgai nelaikys tokios mažos rankenėlės
Tai vat norėjau paklausti, gal kas žino kur, kas ir už kiek užsiima tokiais dalykais, kaip metalo suvirinimas?- turiu minty smulkių detalių- man reik šaukštelius desertinius prilydyti prie paprastų metalinių rankenų ... Arba gal kas žino kaip namų sąlygomis tai padaryti? Klijuoti kažkaip nedrįstu- per silpnai atrodo, o kitų būdų- neįsivaizduoju... Beje, nusipirkau seniuose vakar dvi pjaustymo lentas po maždaug penkis litus- viena arkos formos, kita apskritimo (pastaroji be skylės- tik gražiai nušlifuotas medinis skritulys)- ir gal bandysiu jas, papuoštas, klijuoti ant tų savo varganų spintelių- jos iš kažkokios š medžiagos- plastiku dengtos pjuvenos ar pan.- ir medžio ten nė kvapo- tai taip užsimaniau medienos nors kiek įterpti- gražiai išpjauti pati- nemoku- tai nusipirkau gatavai išpjautas ir nušlifuotas- ir į virtuvės temą tinka

Jos bent jau medinės- tai vien dėl kvapo ir tekstūros klijuosiu
Jei nepersigalvosiu