Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos atostogos su šunimi

QUOTE(Kedra @ 2008 08 03, 19:55)
Neseniai iš Latvijos pajūrio grįžom - likau sužavėta. bigsmile.gif Niekaip nesuprantu, ko trenktis į visokias Palangas, kur kiekvienam m2 po žmogų. g.gif Buvom apsistoję kempinge nameliuose, o iki jūros 100m(čia tikrai, ne taip kaip Palangoj kambarius nuomodamos babulkos sako biggrin.gif ), daugybė žmonių susivežę didelius šunis ir niekas jokių problemų nemato, visi sutaria, visi visas krūveles surenka - kempinge nemačiau nė vienos krūvelės, nors šunų buvo daugybė. O jau pajūrio švarumas ir gražumas, Lietuvoj nebent laukiniai paplūdimiai tokie, nemačiau nė vieno alaus kamštuko, nė vienos šukės ir visokių popiergalių ar skarbonkių, ko Lt paplūdimiuose prisižiūrėjau pilnai. rolleyes.gif Be to net po kopas saugu vaikščioti ir neįlipsi į kokio dvikojo krūvą. rolleyes.gif  Žmonių bent toj vietoj, kur apsistoję buvom, tai minimaliai, visi draugiškai pasidalina papludimį ir gaunasi po kelis šimtus metrų ilgio vienai šeimai blink.gif , tad dvi mano jorkės lakstė visą laiką palaidos, rausė duobes, voliojosi smėlyje ir maudėsi kiek norėjo.buvom nuvykę iki venspilio - irgi jokių problemų, net laivu su šunimis plaukėm bigsmile.gif be to miestas labai švarus, visa Venspilio krantine ėjau basom kojom - jokių stiklų schmoll.gif O ir pamatyti pačiame Venspilyje irgi yra nemažai ko - ypač parkai labai gražūs ir švarūs, tikrai smagu ten pasivaikščioti, mažiems vaikam taip pat daugybė gerai įrengtų žaidimų aikštelių.
Tikrai likau atostogomis patenkinta(nežinau, gal čia tik mums taip pasisekė ir jokių problemų nekilo), be to atrodo kaimyninė šalis, bet turizmo lygyje žyyymiai, deja, mus lenkia, be to bent jau man gal pasisekė, bet nežiūrėjo į mūsų šeimą kaip į durnius, kad "net" su dviem šunim, nesulaukėm jokių priekaištų. smile.gif

va va, buvau Lt pajūryje šiemet vos vieną dieną, bet į kopas su servetėlėm buvo marširuojama nuolat. unsure.gif galvojom per kopas link paplūdimio nueisim, bet kai pamatėm kokie ten vaizdeliai - persigalvojom. rolleyes.gif

O gal kontaktus galima apsistojimo vietos, ar bent jau kur ieskoti blush2.gif

Mano spanielka is Venspilio - reik gimtaji miesta aplankyti tongue.gif
Atsakyti
oi merginos, kaip nuraminot mane.... mes irgi iki Venspilio zadam keliom dienom palekti.... labai abejojau kur sune savo deti, bet jauciu rizikuosim ir vesimes... konkretaus plano neturim, bet girdejau ten pilna kempingu, tai sakom nakvyne rasim kur nors....
Atsakyti
Grįžom iš kelionės po Laplandiją mašina su šuva. Daugiau papasakojau štai šioje temoje:
http://www.supermama...?...&p=19487504
Taigi teko gerai išanalizuoti situaciją su keltais ir gyvūnų įvežimo taisyklėmis. Jei kas panašią kelionę planuojat - klauskit, galėsiu plačiau papasakot wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Eurikute @ 2008 07 14, 09:31)
Zinau kur sventojoj priima su sunim, nes pati veziausi savo baltuka smile.gif ten nameliai, ir prie pat juros smile.gif

Labai ten faina, buvom vasarą, bet deja be šuns. Nes važiavom iki Šventosios su autobusu, pabijojom, kad neleis su šuniu važiuot. Gal kas galėtų pasakyt ar leistų važiuot autobusu Šiauliai- Šventoji Šventoji - Šiauliai? Šuniukas mažas sveria 6,8 kg būtų tašėj, ramus yra, neloja ax.gif Paskui mūsų šuniukas paliktas vienas pradžioje mėgsta paloti, važiuotumėt tikriausiai dviese, tad galvojam taip padaryt, kad vienas eina maudytis, o kitas prižiūri šunį, o paskui apsikeisti. Kažin ar gerai sugalvojom? ax.gif Ir dar šuo ant tai kurių kitų šunų urgzgia, nes jam buvo įkandęs 2 kartus šuo. Ar nebūtų vėlgi dėl to problemų? Ir dar matėm, kai buvom vasrą Šventojoj kavinėj (lauke) prie staliuko žmones su Jorku, tai jiems nieko nesakė, kažin kaip su musiškiu ar leistų lauko kavinėj?
Atsakyti
nu mūsų mišrūnytė buvo tokia kaip dabar jorkas, tai smulkesnė už jūsų šunį, bet teko su ja keliauti autobusu, bent du kartus važiavom su ja tokią kelionę, kartą iki Palangos, kartą iki Šventosios, pirmą kartą buvo dar visai jaunutė, o sekantį kartą buvo jau berods 9-10 metukų, vedėmės ir į koncertą ir Šventojoje kavinėje su mumis buvo, manau, kad kurortuose viskas kiek kitaip, juk būna, kad ir su maudymukais į kavines ateina ir pan., na turiu omeny, kad žiūrima laisviau, tipo vasara, poilsis... manau, kad svarbiausia jums nestresuoti, negalvoti kaip ten bus, kad šuo jūsų jaudulio neperimtų mirksiukas.gif jei jis nepuldinėja žmonių ir nepjauna kitų šunų ir žadate tikrai jį prižiūrėti, tai veškit ir nesukit galvos, tik atminkit, kad pliažuose vis baudom grasinasi doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Indindraja @ 2008 08 31, 17:26)
Grįžom iš kelionės po Laplandiją mašina su šuva. Daugiau papasakojau štai šioje temoje:
http://www.supermama...?...&p=19487504
Taigi teko gerai išanalizuoti situaciją su keltais ir gyvūnų įvežimo taisyklėmis. Jei kas panašią kelionę planuojat - klauskit, galėsiu plačiau papasakot wink.gif

Indidraja, kažkodėl neatidaro šitos nuorodos... g.gif Kokioj temoj pasakojai apie šitą kelionę?
Atsakyti
Vici na kitų žmonių nepuola, tik va ant šunų tai kurių paurzgia, bet šią vasarą ten kur buvom apsistoję nebuvo išvis šunų, o ir šiaip nematėm labai daug.. Į pliažą jo nesivestumėm, nueitumėm atskirai pasimaudyti, kad vienas visada į prižiūrėtų, nes jis mėgsta paloti paliktas vienas..
Atsakyti
QUOTE(Iste @ 2008 07 17, 23:15)
esu pliazinusis daug kur europoj ir pliazuose nei veino suns neteko sutikti.

Na,aš kiek kartų buvau Kroatijoje, kiek kartų buvom įsikūrę kempinge prie pat jūros, tiek sutikdavom šunis. Jokių problemų nebuvo-net gražu žiūrėt būdavo...Per visus tuos vaizdus ir susidariau savo svajonių atostogų idealą...
Na, o dėl poilsio su šunimis, tai kokiuose viešbučiuose buvau ar kempinguose (kad ir toje pačioje Kroatijoje) visur prie kainų sąrašo būdavo atskira kaina šunims. Jokių suvaržymų, jokių reikalavimų. Na,nebent Italijoje, kai su keltuvu kėlėmės į Alpes paprašė užsidėti antsnukį, o ir tą buvo galima ten nusipirkti.
Austrijoje, Vienoje, bent jau į Stadparka tikrai ileidzia su sunimis, jie laksto laisvai, be antsnukių. O kas nežino, tai tas parkas yra kitoje gatvės pusėje nei Austrijos parlamentas.
Va, o dėl Slovakijos, tai tikrai ne kartą teko matyti ženklų draudžiančių eiti su šunimis į parkus ar pan vietas.
Ir vis dėlto, niekur, tikrai NIEKUR nebuvau mačiusi tokių suvaržymų kaip Lietuvoje.
Na,o apie tuos maišelius nemokamus (hym,aš visą temą ką tik akimis prarijau XD) tai Vienoje yra tokių maišelių "automatas" vos ne ant kiekvieno stulpo, o jeigu nėra, tai galima nusipirkti spaudos ir tabako parduotuvėlėse (ten tokių vos ne ant kiekvieno kampo yra).
O beje, dar vienas azkmenėlis į Lietuvos daržą-toje pačioje Kroatijoje atostogauti yra pigiau nei mūsų "šprotų dėžutėje"-Palangoje. Ir tikrai daug geresni įspūdžiai, ypač atostogaujant su šunimi. Šeimininkui ir šuniui yra suteikiama visiška pasirinkimo ką veikti laisvė ir visi kiti reikaliukai yra tik šeimininko sąžinės reikalas.
Atsakyti
Mes tai Cekijoje sugebejome net i kaskoki dvaro muziejuka isigrusti su sunim. Jokiu draudimu tik zenklas, kad reikia ji vedzioti su pavadeliu. O gal kas buvote su sunim Lenkijoje. Tiksliau pliaze. Nes kaskada maciau per lenku televizija zemelapyje rode pliazus, kuriuose galima buti su sunimis. Gal kas gyvai susidurete ?
Atsakyti
Na Latvija ne Lenkija, bet Latvijos paplūdimy (vietovė vadinasi Engure) visi atvažiuoja su palapinėm ir šunim ir niekas nedraudžia jų ten paleisti, jiems maudytis vandeny ir būt smėlyje smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(...Šlapia Jorkė... @ 2009 08 11, 00:01)
Na Latvija ne Lenkija, bet Latvijos paplūdimy (vietovė vadinasi Engure) visi atvažiuoja su palapinėm ir šunim ir niekas nedraudžia jų ten paleisti, jiems maudytis vandeny ir būt smėlyje smile.gif mirksiukas.gif

man kvailokas toks klausimas kilo... kaip suziuret, kad tokiam pliaze suo "neprikeptu bunduciu" ir "neprivirtu arbateles"? ar elementariai po to susirenki "tortukus" ir nieks nepyksta?
Nes pas mumis tai tik vaikam tustintis i smeli ir pampersus uzkasinet leidziama, o visiem kitiem sysiot i jura. Bet neduok dieve suni pamatytu pliaze, o jei jis dar i jura kojas savo purvinas ikistu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilka @ 2009 08 10, 23:38)
man kvailokas toks klausimas kilo... kaip suziuret, kad tokiam pliaze suo "neprikeptu bunduciu" ir "neprivirtu arbateles"? ar elementariai po to susirenki "tortukus" ir nieks nepyksta?

Šuo ne arklys, tuštinasi ne taip dažnai biggrin.gif Man tai nesunku pamatyti ir iš karto surinkti.
O dėl šlapimo, kuris susigeria į žemę, tai apskritai nematau bėdos. Juo labiau, kad šuo paprastai susitvarko tualeto reikalus dar prieš ateidamas iki paplūdimio.
Atsakyti