Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas svetur - II

na va dar daugiau Livigno mylėtojų atsiranda thumbup.gif
tai aš pasinaudojus proga iškart kelis klausymus apie Livigno, ko nepavyko rasti internete
kaip ten su mokyklėlėm vaikams? ar yra tokių kindrgargenu kaip Austrijoj, kur užsiima su vaikais?
kur svarbu dar nulėkti, paslidinėjus? kaip tie Bormio baseinai? slidinėjimas Šveicarijoj? kokių vitelių vertų dėmesio dar yra?

kur skanu pavalgyti? išgerti suprantu nėr problemos lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

nepavyksta ištrūkti slidinėti sausio mėnesį. Žmonos darbas neišleidžia... Tad planuojame važiuoti kovo antroje pusėje. Važiuosime su savo mašina. Kaip toks laikotarpis visų čia minimame Livigno? Ar nėra problemų su apartamentais? Kaip oras tuo metu? Ar daug žmonių trasose? Važiuojame su dviem vaikučiais. Ar yra paprastų, bet ilgų trasų vaikams mokinti?

PS: gal kas gali parašyti kontaktus apartamentų kuriuose jau gyveno ir drąsiai rekomenduoti gali? Dviem suaugusiems + dviem vaikams...?

PPS: planuoju su vaikučiais (be žmonos) palėkti sausio viduryje į Slovakiją. Gal kas nesenai buvo tokiu laikotarpiu ten slidinėt ir gali parašyti savo atsiliepimus. Nes pernai buvome vasario viduryje, tai sakiau, kad daugiau ten tokiu laiku kojos nekelsiu - žmonių tiek, kad eilėje lauki pusę valandos. Kainos irgi sukeltos. Gal sausio 12-19 dienomis nėra tokio ažiotažo... Taip pat, be tų žinomų vietovių (Jasna, Donovaly, Ruzomberek ir pan.), kur dar galima paslidinėti normaliai, pamokinti vaikučius?

Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(greja @ 2007 11 25, 23:52)
na va dar daugiau Livigno mylėtojų atsiranda thumbup.gif
tai aš pasinaudojus proga iškart kelis klausymus apie Livigno, ko nepavyko rasti internete
kaip ten su mokyklėlėm vaikams? ar yra tokių kindrgargenu kaip Austrijoj, kur užsiima su vaikais?
kur svarbu dar nulėkti, paslidinėjus? kaip tie Bormio baseinai? slidinėjimas Šveicarijoj? kokių vitelių vertų dėmesio dar yra?

kur skanu pavalgyti? išgerti suprantu nėr problemos lotuliukas.gif

Yra tu kindergardenu- as radau internete rolleyes.gif http://www.mottolino...indergarten.php
Del trasu, tai tikrai yra vaikams ilgu ir nesunkiu. Pasiziurek zemelapi.
Yra ir kitu. Ieik i www.livigno.eu ir pasiknaisiok giliau po sita puslapi, panarsyk po kitas nuorodas- tikrai rasi. O del valgymo, tai jei skaitei visa tema, tai turejai surasti, kad geriau veztis patiems visokiu konservu, cukraus, pieno, desros, desreliu, surio, duonos ir pan., nes ten brangus maistas. Makarus galima ten pirkti ir maisyti su visokiu savo atsiveztu maistu.
Del baseinu ir siaip pramogu, nezinau unsure.gif Butu ir paciai idomu isgirsti ax.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(audriusv @ 2007 11 26, 09:07)
Sveiki,

nepavyksta ištrūkti slidinėti sausio mėnesį. Žmonos darbas neišleidžia... Tad planuojame važiuoti kovo antroje pusėje. Važiuosime su savo mašina. Kaip toks laikotarpis visų čia minimame Livigno? Ar nėra problemų su apartamentais? Kaip oras tuo metu? Ar daug žmonių trasose? Važiuojame su dviem vaikučiais. Ar yra paprastų, bet ilgų trasų vaikams mokinti?

PS: gal kas gali parašyti kontaktus apartamentų kuriuose jau gyveno ir drąsiai rekomenduoti gali? Dviem suaugusiems + dviem vaikams...?

PPS: planuoju su vaikučiais (be žmonos) palėkti sausio viduryje į Slovakiją. Gal kas nesenai buvo tokiu laikotarpiu ten slidinėt ir gali parašyti savo atsiliepimus. Nes pernai buvome vasario viduryje, tai sakiau, kad daugiau ten tokiu laiku kojos nekelsiu - žmonių tiek, kad eilėje lauki pusę valandos. Kainos irgi sukeltos. Gal sausio 12-19 dienomis nėra tokio ažiotažo... Taip pat, be tų žinomų vietovių (Jasna, Donovaly, Ruzomberek ir pan.), kur dar galima paslidinėti normaliai, pamokinti vaikučius?

Ačiū už atsakymus.

Sausio pradzioje gali dar sviego butu mazai. Pasiememe instruktoriu lietuvi, tai musiski pramoke normaliai sliuozti, tai pernai ir Livigno nebuvo problemu. Trasu vaikuciams, kur su bugeliukais - pilna. Trumputes jos, lengvutes. As atsimenu stoviu ant kalnao, ziuriu - nuciuoze maniskis, eina prie bugelio, iseina italas, padeda jam, prilaiko, tai jam taip patiko, kad vienas ir varinejo nuo to kalniuko.
Kovo menuo pas juos pats sezonas- bragiausias menuo.
Mes gyvenome uz miestelio kalnuose, bet mums patiko .
http://www.livigno-a...to_Stefania.htm
Vietos apartamentuose daug: du miegamieji ir virtuve su nemazu valguomuoju. Mes daugiau slidinejome Mottolino puseje, nes ne taip saule sniega nutirpdydavo, nes rytine saule. Corosello puse buvo labiau apledejusi, bet per ja galima patekti i Sveicarija.
Apartamentus mes uzsisakeme dar rugsejo men, nes didele kompanija.
Cia daug apartamentu:
http://www.weltweit-...lien/lombardei/
http://ski.hotels.hu...m...411&lang=en
http://www.livignoonline.com/
http://www.livigno-appartamenti.com/
http://www.livigno.e...set.jsp?redir=3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saganija: 26 lapkričio 2007 - 15:05
labas.Na mes ruošiamės važiuot į Livigno gruodžio 7-15 dienomis.Tik nesakykit, kad sniego per mažai bus g.gif .Negi nepaslydinėsim.Aš apie dutyfree pusiau žalia.Pažystamas sakė, kad europos sąjungos piliečiams negalioja sumažintos kainos, tipo Jiems normalia kaina pardavinėja unsure.gif Tai kaip ten ištikrųjų yra?
Atsakyti
QUOTE(beieškanti @ 2007 11 26, 18:16)
labas.Na mes ruošiamės važiuot į Livigno gruodžio 7-15 dienomis.Tik nesakykit, kad sniego per mažai bus  g.gif .Negi nepaslydinėsim.Aš apie dutyfree pusiau žalia.Pažystamas sakė, kad europos sąjungos piliečiams negalioja sumažintos kainos, tipo Jiems normalia kaina pardavinėja  unsure.gif Tai kaip ten ištikrųjų yra?

Papulsit i pacia sezono pradzia. Sniego manau uzteks, tik gal ne visos trasos veiks. Dabar kalnuose yra 86 cm sniego. Livigno ne dutyfree, o atrodo laisva ekonomine zona ir kainos ten visiems vienodos, tik pagrindinis isvaziavimas mums lietuviams yra per Sveicarija, o poto Austrija, tai austrai megsta pakratyti masinas. Nusivaro kokia i sona ir net po lagaminus kuiciasi. Bet cia dazniausiai tas kur kompanijos suaugusiu. Mes kai su kruva vaiku, tai praleido be jokiu tikrinimu. Yra leidziamos normos - 1 zm. 1ltr. alko. O jis ten tikrai pigus. Kvepalai irgi pigus 100 ml Armani Aqua di Gio - 50 EUR, kai pas mus 30 ml 129 LT. Visa kita kosmetika zymiai pigiau. Maista tai mes vezames savo, tik kasdienius produktus pirkomes parduotuvese: piena, duona, surio pabandymui (manem kad bus pigus, bet taip nebuvo) Pigi Lavazza kava - 500 gr apie 3 EUR. Nors italai skaito, kad jinai nera gera kava. Ju gera kava, tai man baisi, kazkokia sudegusi - bet cia skonio reikalas.
Atsakyti
Labutis visiems 4u.gif
Labai noreciau sulaukti is jusu patarimu ir nuomoniu i man rupima klausima. Noretumem su draugu dviese i savaitei vykti i kalnus. Slidineti gal nelabai bandysim, nes as tokia biskiuka baile. Galiu ramiai susivartalioti su tom slidem blush2.gif Niekada nesu bandziusi slidineti... Sakau, gal siais metais pakaktu is arti pasiziureti kaip kiti slidineja, ar bent slides paciupineti. Pastaruosius kelis metus gyvename Airijoje, taip kad sniego labai pasiilge... Baltos spalvos ir saules truksta... verysad.gif Kiek i Lietuva ziema atostogas planuodavom - vis "ant pliurzes" pataikydavome.
Taigi, koki menesi ir i kokia sali, (konkreciau net miesteli) patartumet mums zaliems nuvykti? Norime tiesiog pasigrozreti kalnais ir paciupineti sniega.Tiesa, neturime vairuotojo pazymejimu, nuskridus tektu naudotis visuomeniniu transportu.
Aciu visiems padejusiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amira4 @ 2007 11 28, 15:12)
Labutis visiems  4u.gif
Labai noreciau sulaukti is jusu patarimu ir nuomoniu i man rupima klausima. Noretumem su draugu dviese i savaitei vykti i kalnus. Slidineti gal nelabai bandysim, nes as tokia biskiuka baile. Galiu ramiai susivartalioti su tom slidem blush2.gif  Niekada nesu bandziusi slidineti... Sakau, gal siais metais pakaktu is arti pasiziureti kaip kiti slidineja, ar bent slides paciupineti. Pastaruosius kelis metus gyvename Airijoje, taip kad sniego labai pasiilge... Baltos spalvos ir saules truksta...  verysad.gif Kiek i Lietuva ziema atostogas planuodavom - vis "ant pliurzes" pataikydavome.
Taigi, koki menesi ir i kokia sali, (konkreciau net miesteli) patartumet mums zaliems nuvykti? Norime tiesiog pasigrozreti kalnais ir paciupineti sniega.Tiesa, neturime vairuotojo pazymejimu, nuskridus tektu naudotis visuomeniniu transportu.
Aciu visiems padejusiems  smile.gif

Is tikruju idomus klausimas... I visus Alpiu kurortus imanoma nuvykti traukiniu. Apie traukiniu kainas tyliu, nes zinau, kad tai nera pigus malonumas (domejausi is Miuncheno i Alberga - kaina zmogui 100 euru). Is Airijos turetum pasidometi, i kuriuos miestus tau butu patogiausiai skristis. Aisku ir Miunchenas, ir Ciurichas, ir Milanas tikrai bus, bet gal bus ir tarkim koks nors Insbrukas (lietuviai nuo siu metu jau pradejo ten skraidinti). Insbrukas butu idealu tuo, kad visai netoli yra tikrai labai daug kurortu. Taip pat Saltsburgas tiktu - pernai buvome Bad hof Gastein kurorte, kuris viso labo gal 50 km nuo Saltsburgo. Gasteina rekomenduociau dar ir del to, kad tai SPA miestas. Yra daug terminiu baseinu, tiesa norint uzsikabaroti i kalnus, tektu gerokai pasivaikscioti...
Na o jei galite sau leisti didesnes islaidas, Sveicarija thumbup.gif Interlakenas ir salia jo (tiksliau auksciau) esantys slidinejimo kurortai tikrai nuostabiai tiktu pasiavaiksciojimams ir stebejimams (Lauterbriunenas, Wengenas ir dar gal kokie 4 salia). Gerai isvystytas susisiekimas traukiniais, bet kainos gali ojojoj kaip kandziotis...
Rasau tik ten, kur pati buvau. Tikrai yra daug daugiau tokiu vietu, bet man nesitiki, kad sukore tokia gabala kelio jus neatsistosit ant slidziu. Juk yra instruktoriai, jums nebutina kartis tuoj i tuos kalnus, bet pabandyt tikrai verta...
Pradzioje as buvau tikras kiskis - zliumbiau ant kalno Slovakijoje 6 dienas is eiles, o va dabar jau laisva ranka dalinu patarimus blush2.gif . Savo baimes iveikti kita kart labai sveika smile.gif Sekmes.
Atsakyti
Ziulyte, labai dekui uz greita ir issamu atsakyma 4u.gif
Bandysiu i google vesti visus tavo isvardintus "mandrus" pavadinimus, ir tikrai rasiu kazkoki priimtina varianta.
Nelabai as esu baile, va rudeni pati viena susiplanavau kelione i Santorini sala. Ir nieko, grizau gyva, nors cia buvo tokiu aplinkui, kurie sake, kad prapulsiu ir negrisiu. Labai graziu foto turiu is tos keliones, bet cia, kiek suprantu, reikia surinkti 100 zinuciu, kad galeciau savo tema atidaryti FOTOREPORTAZUOSE.
Bet mes cia apie sniega ir kalnus blush2.gif Verda mano galveleje mintys, kad reiketu tas slides isbandyti, bet pradziai graziu vaizdu, manau, pakaks. Draugas megsta pafotografuoti, taigi tai butu tik poilsine-pazintine kelione. Sportas palauks g.gif
Jeigu dar kokiu klausimu turesiu, vel kreipsiuosi. Kazkaip reikia man 100 zinuciu surinkti lotuliukas.gif
Sveicarija viliotu... Bet , jauciu, ten kainos didesnes... Reikia atlikti issamu tyrima...
Atsakyti
QUOTE(Amira4 @ 2007 11 28, 16:27)
Ziulyte, labai dekui uz greita ir issamu atsakyma  4u.gif
Bandysiu i google vesti visus tavo isvardintus "mandrus" pavadinimus, ir tikrai rasiu kazkoki priimtina varianta.
Nelabai as esu baile, va rudeni pati viena susiplanavau kelione i Santorini sala. Ir nieko, grizau gyva, nors cia buvo tokiu aplinkui, kurie sake, kad prapulsiu ir negrisiu. Labai graziu foto turiu is tos keliones, bet cia, kiek suprantu, reikia surinkti 100 zinuciu, kad galeciau savo tema atidaryti FOTOREPORTAZUOSE.
Bet mes cia apie sniega ir kalnus  blush2.gif Verda mano galveleje mintys, kad reiketu tas slides isbandyti, bet pradziai graziu vaizdu, manau, pakaks. Draugas megsta pafotografuoti, taigi tai butu tik poilsine-pazintine kelione. Sportas palauks  g.gif
Jeigu dar kokiu klausimu turesiu, vel kreipsiuosi. Kazkaip reikia man 100 zinuciu surinkti  lotuliukas.gif
Sveicarija viliotu... Bet , jauciu, ten kainos didesnes... Reikia atlikti issamu tyrima...

Visu pirma del pavadinimu - kaip zinia mes, lietuviai, labai megstam juos iskraipyti. Ne isimtis ir as blush2.gif Todel pirma susirask Austrijos, Šveicarijos zemelapi ir paziurek, kaip tie miestai is tikruju vadinasi. Sveicariski megsta buti su 2 vienodom raidem...
Antra del foto. Net ir surinkus 100 zinuciu galesi ikelti mazytes foto. Tai mano patarimas - yra toks puslapis (ju yra daug, bet as naudojuosi siuo) www.photobucket.com Jame uzsiregistruoji ir gauni kataloga, kur gali det viska, ka tik sirdis geidzia. Jie mazina foto automatiskai iki atrodo 1 Mb, o po nuotrauka yra net triju ar ketruiu rusiu nuodoros. Kopijuok ta, kur IMG prasideda ir daryk paste savo SM forumo zinuteje. Vualia - foto jau ir ikelta smile.gif
As visas taip keliu ir nematau vargo, o ir forumas neapsikrauna, nes tos foto is tikruju yra visai ne SM.
Sekmes ir klausk, kas neaisku. Kuo galesiu, tuo padesiu smile.gif
Atsakyti
Ai zinokit as esu toks zmogus kuris nekencia salcio tai man kazkaip ziema lb norisi istrukti kazkur siltai pagulet pleze nei varinet su bourdais po kalnus biggrin.gif

Na aisku jei gyvenciau kokioj Ispanijoj tada tai butu atrakcija tai butu visai kita kalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(slotas @ 2007 11 28, 17:25)
Ai zinokit as esu toks zmogus kuris nekencia salcio tai man kazkaip ziema lb norisi istrukti kazkur siltai pagulet pleze nei varinet su bourdais po kalnus biggrin.gif

Na aisku jei gyvenciau kokioj Ispanijoj tada tai butu atrakcija tai butu visai kita kalba  smile.gif

g.gif o tai po kalnus varinet kada norisi, kai karsta? cool.gif O slidinejant salta niekada ir nebuna tongue.gif
Atsakyti