Įkraunama...
Įkraunama...

Maskva

Ačiū dievui, nakvynę jau suorganizavo - 500 rb parai pas bobutę (sako, kad patikimas žmogus - tikiuosi), tai manau, kad išsimokėsiu kaip nors.
Supermamos pamokymus tai teks įsidėmėti - aiškau nepasakysi smile.gif Nuraminai, gal jau ne taip ir baisu. Juk ne beždžionių žemė, nors.....Turbūt svarbu, kokiam rajone gyveni. Vakarais nevaikščiosiu ir tiek. O į parodas bilietus pirksiu akmeniniu veidu - kaip pamokė - jeigu tik pavyks schmoll.gif
Atsakyti
Ta tema parasysiu savo patirti Maskvoje pries du metus - vykau i komadiruote, viena, smulki mergaiciuke. Vyras, tevai, draugai labai bijojo del manes, perspejo, kad gali buti nesaugu gatvese ir t.t. Keliones bijojau labiau nei jie smile.gif
Gyvenau viesbutyje, priklausanciame Lietuvos ambasadai, kiek kainavo nepamenu, bet buvo prie pat Arbato, kur viesbuciu kainos didziules (sio viesbutuko kaina buvo nesokiruojanti tikrai).
Milicijos pilnos gatves, jauciausi saugiau nei bet kur kitur smile.gif, naktimis eidavau pasivaikscioti i Arbata.
Lauktuviu ne kazink ka parveziau - rubai prasidedavo nuo Versace ir t.t kainu, maistas nekoks pasitaike, nors valgiau brangiuose restoranuose, tik imdavau, kad kaina tilptu i proto ribas (50 lt uz karsta).

Siaip labai pakeiciau nuomone apie Maskva, kuria buvau susidariusi prie tai - rugsejo vidury vel skrendu ten i paroda.

Papildyta:
Dar viena idomybe - labai gera buvo tai, kad jauciausi normaliai, kaip vietine, niekas nekreipdavo demesio, kaip kitose Europos salyse, kur del sviesaus gymio negaledavau praeiti pro zmones, nesusilaukusi komentaru.
Atsakyti
Na,pradėjau temą skaityti ir išsigandau.Buvau tarybiniais metais,kai dar mokyklą baiginėjau.Apsistodavome pas pažįstamus žmones,tai pas vienus,tai pas kitus.Apsistoji pas vienus,kiti jau pergyvena,sako,gal ką negero padarėm,pykstat gal,kad jau net nenorite pas mus apsistoti smile.gif Nuostabūs žmonės smile.gif thumbup.gif Vat ir dabar kalbinu vyrą,kad nuvažiuotumėme,kol dar yra pas ką.Tada man labai ten patiko.O dabar pergyvenu,negi ten taip,kaip filmuose rodo?Nusikalstamumas, purvini metro?Tada tikrai taip nebuvo schmoll.gif Tiesa,mes tada daugiau po parduotuves maldavomės blush2.gif tokie mat laikai buvo.Dabar norėtūsi ir pamatyti daugiau.Gal kas daugiau gali papasakoti kur lankėtės,ką vertėtų pamatyti?
Atsakyti
buvau maskvoj gal pries 15 metu. vaiko akim ziurint man maskva paliko dideli ispudi. esu daug kur buvus ir galiu lyginti sostines tokias kaip londonas, paryzius, briuselis, palma de maljorka, santa cruz, las palmas, varsuva ir taip toliau ir galiu pasakyti maskva yra thumbup.gif
Atsakyti
į Maskvą važiuoju kartą į porą mėnesių, niekad jokių problemų neiškilo schmoll.gif gatvėj ne ką nebaisiau, negu pas mus mirksiukas.gif policininkai nei karto neprašė paso schmoll.gif metro tikrai nepurvini, pažiūrėkit į NewYorko, tai Maskvos palyginus kaip 5 žv tongue.gif

O aplankyt ten tikrai yra daug ką thumbup.gif per paskutinę kelionę ėjaom Leniną pažiūrėt cool.gif ir pagrindinę jų cerkvę Chram Christa Spasitelia wub.gif Dar labai noriu į Novodevečii Monostyr nuvažiuot rolleyes.gif buvau tik kapinėse (ten visos jų įžimybės palaidotos) ax.gif

fainas miestas, kelionė traukiniu visai nevargina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobrytė @ 2007 09 25, 12:49)
Na mane domina tik vienas(dėl tvarkos ir sauguma,jau parašei), kur apsilankyti, ką pamatyti verta?

As gyvenu Maskvoje jau beveik 4 men. Labai idomus miestas. Per visa laika nei manes, nei draugu, kurie sveciavosi nebuvo sustabde policininkai. Del sventos ramybes registravau visus savo svecius, kurie buvo atvyke ilgesniam nei 3d. laikotarpiui. Registracijos kaina 50Lt. Registracijos biuro adresa jums turi isduoti kelioniu agenturoje, kurioje daretes viza (Lietuvoje).
Viesbuciai Maskvoje brangus.

Mano manymu, Maskvoje butina pamatyti Park Pobedy, Vorobjovye Gory - abu objektus butinai vakare. Park Pobedy labai graziai sutvarkytas, daug fontanu, kurie vakare labai graziai apsvieciami. Vasara ten labai daug zmoniu vazinejasi rieduciais.

Vorobjovye Gory - kaip apzvalgos aikstele, taip pat geriau vaziuoti apziurineti vakare, kadangi miesto ziburiai suteikia daugiau romantikos siam gana saltam miestui.

Suvenyrus geriausia pirkti Izmalovo turguje (metro stotele Partizanskaya). Didesnis pasirinkimas nei Staryi Arbat gatveje ir, manau, siek tiek pigiau. Be to ten pat yra visai idomus blusu turgelis.

O siaip, svarbiausia nesigadinti sau nuotaikos jei jus be proto ilgai aptarnauja, nekreipia demesio ar tiesiog yra susirauke kaip uzpakaliai smile.gif tokie jau tie rusai smile.gif
Atsakyti
Buvau Maskvoje birželio mėnesį, labai patiko

QUOTE(Krissstina @ 2007 08 26, 00:06)
Lauktuviu ne kazink ka parveziau - rubai prasidedavo nuo Versace ir t.t kainu,

O aš prisipirkau Mango bliuskučių po 15Lt Ochotničyj Riad ax.gif ir kainos tikrai nebuvo ten kaip Versace, gal šiek tiek aukštesnės nei Lietuvoj

QUOTE(Krissstina @ 2007 08 26, 00:06)
maistas nekoks pasitaike, nors valgiau brangiuose restoranuose, tik imdavau, kad kaina tilptu i proto ribas (50 lt uz karsta).

gyvenau 3* viešbutyje (apie 300Lt už parą), kambariai tikrai geri, kavinukėje maistas taip pat patiko, tiek kad brangesnis: sriuba iki 20Lt, karšti 30-80Lt, salotos apie 20Lt
Mieste maisto kainos tokios kaip pasakojo Supermama drinks_cheers.gif

QUOTE(alina @ 2007 09 25, 12:28)
į Maskvą važiuoju kartą į porą mėnesių, niekad jokių problemų neiškilo  schmoll.gif  gatvėj ne ką nebaisiau, negu pas mus  mirksiukas.gif  policininkai nei karto neprašė paso  schmoll.gif  metro tikrai nepurvini, pažiūrėkit į NewYorko, tai Maskvos palyginus kaip 5 žv  tongue.gif

pilnai pritariu drinks_cheers.gif ir visai neklaidu

QUOTE(egleegle @ 2007 09 25, 13:40)
Mano manymu, Maskvoje butina pamatyti Park Pobedy, Vorobjovye Gory - abu objektus butinai vakare. Park Pobedy labai graziai sutvarkytas, daug fontanu, kurie vakare labai graziai apsvieciami. Vasara ten labai daug zmoniu vazinejasi rieduciais.

Vorobjovye Gory - kaip apzvalgos aikstele, taip pat geriau vaziuoti apziurineti vakare, kadangi miesto ziburiai suteikia daugiau romantikos siam gana saltam miestui.

mes važiavom į apžvalginę ekskursiją, kurias siūlo tiesiog Kremliaus aikštėje. Nebepamenu kainos (lyg 35Lt g.gif ), bet trunka porą valandų, pamatai ką minėjo egleegle ir dar Mosfilmo teritoriją, Maskvos universitetą, Naująjį Arbatą, turtuolių kvartalus, Vyriausybės pastatą ir t.t., išlipi Vorobjovyje Gory ir prie Maskvos upės iš kur puikiai matosi Kremlius...Pripasakoja visko, žodžiu, patiko

Atsakyti
QUOTE(Dew drop @ 2007 09 25, 19:55)

mes važiavom į apžvalginę ekskursiją, kurias siūlo tiesiog Kremliaus aikštėje. Nebepamenu kainos (lyg 35Lt  g.gif ), bet trunka porą valandų, pamatai ką minėjo egleegle ir dar Mosfilmo teritoriją, Maskvos universitetą, Naująjį Arbatą, turtuolių kvartalus, Vyriausybės pastatą ir t.t., išlipi Vorobjovyje Gory ir prie Maskvos upės iš kur puikiai matosi Kremlius...Pripasakoja visko, žodžiu, patiko

As irgi vaziavau i ta ekskursija uz 30Lt. Bet vakare Park Pobedy ir Vorobjovye Gory 100 kartu graziau ir ispudingiau atrodo smile.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus smile.gif dėl ekskursijos, tai thumbup.gif , gerai ir pavežios ir aprodys, o ir vakare bus lengviau rasti, kai jau dieną būsi apsilankęs smile.gif Jau trepsiu, kaip noriu nulėkti biggrin.gif Tai ar užteks mums tų trijų dienų? O kur tas Ochotničyj Riad, centre? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobrytė @ 2007 09 26, 12:55)
Ačiū už patarimus smile.gif dėl ekskursijos, tai  thumbup.gif , gerai ir pavežios ir aprodys, o ir vakare bus lengviau rasti, kai jau dieną būsi apsilankęs smile.gif Jau trepsiu, kaip noriu nulėkti biggrin.gif Tai ar užteks mums tų trijų dienų? O kur tas  Ochotničyj Riad, centre? blush2.gif

Ohotniy Riad yra paciame centre salia Raudonosios aikstes, tai prekybos centras po zeme. Manau, triju dienu Maskvai apziureti tikrai uzteks. Tuo labiau, kad cia visos grozybes yra miesto centre (na, beveik centre).
Atsakyti
QUOTE(egleegle @ 2007 09 26, 11:16)
As irgi vaziavau i ta ekskursija uz 30Lt. Bet vakare Park Pobedy ir Vorobjovye Gory 100 kartu graziau ir ispudingiau atrodo smile.gif

pilnai tikiu drinks_cheers.gif

QUOTE(Cobrytė @ 2007 09 26, 12:55)
Ačiū už patarimus smile.gif dėl ekskursijos, tai  thumbup.gif , gerai ir pavežios ir aprodys,

dar būna kažkokia ekskursija po Kremlių, kainuoja apie 70Lt, bet mums pritrūko laiko smile.gif

QUOTE(egleegle @ 2007 09 26, 14:28)
Ohotniy Riad yra paciame centre salia Raudonosios aikstes, tai prekybos centras po zeme. Manau, triju dienu Maskvai apziureti tikrai uzteks. Tuo labiau, kad cia visos grozybes yra miesto centre (na, beveik centre).

Mes buvom 3 dienas, iš jų 1,5 skyrėm parodai, o likusiu laiku stengėmės kiek įmanoma daugiau pamatyti, pajusti miestą. Manau, kad bent nemenkiems įspūdžiams ir nuomonei susidaryti trijų dienų pakanka mirksiukas.gif
Atsakyti
tokiam dideliam mieste labai sunku gyventi, minios zmoniu , baisus atstumai ir kamsciai, todel zmones pikti, tiesiog nervai nelaiko.
uzsiregistruot reiktu per
3 dienas , jei neklystu?
Atsakyti