nagi nagi, kiek čia susidomėjusių ir netgi baigusių
tai va, baigiau ir aš, ir mano mama.
kai mokėsi mano mama, SN lyg ir buvo pastiprinta matematika. bet mano laikais jau niekas nebuvo pastiprinta, o dabar SN įgavo sportinę pakraipą, netgi vienu metu Janiūnas SN vardo norėjo atsisakyti.
na, kad mamos laikas mokykla buvo tikrai gera, rodo tai, kad buvo Garbės ženklo ordino SN vidurinė mokykla. ir tarpukariu tai buvo prestižinė mokykla. ėjimas žemyn prasidėjo atėjus direktoriauti Savickytei, kuri buvo puiki geografė, bet tikriausiai prasta administratorė. po jos atėjo M. Binkis (a.a.), kuris irgi nelabai sugebėjo gerai administruoti, ir laikai sudėtingi buvo.
apie Janiūną geriausiai pasakė Greblikas, kuris į pensiją išėjo po 52 metų mokytojavimo. Greblikas dėstė man, dėstė mano mamai, dėstė ir tam pačiam Janiūnui. tai Greblikas sakė, kad yra ir normalių mokinių, tačiau tie sportininkai, tebesėdintys 7, 8 klasėse vienai jaunai mokytojai pasiūlė "vaiką padaryti" ir šiaip aiškina, kad jiems tereikia mokėti futbolą žaisti, jie iš to bus milijoniriai. nors čia dar klausimas.
toliau, pati kažkiek laiko mokytojavau Jaunimo mokykloje, turėjau nemažai mokinių iš SN atėjusių...
toliau, lietuvių kalba tikrai nebuvo sustiprinta, nors stiprių lietuvių mokytojų buvo. Dyzelio dėka puikiai moku gramatiką, a.a. Anikinienės - baigiau lietuvių kalbą.
SN prisimenu su meile ir ilgesiu, nors tikrai turėjau visas galimybes lankyti Jablonskinę. tačiau dabar savo vaiko neleisčiau, kad tų atsiminimų nesugadintų.