Jautna, versiena, spiatus. Taciau griausiai gelezis pasisavinama is mesytes
mums nuolat zemas hemaglobinas, todel gelezi ir papildomai geriam (skysta).
Sveikos mamytes atradau senai nenaudota tema, bet vertinga patarimais
.Ziuriu yra mamu kam aktuali si tema , mano vaikuciui irgi truputi nukrites HB
,tad mamytes pasidalinkite savo receptukais kas ka gamina
Geležies turi veršiena, jautiena, grikiai, brokoliai, o vaisiai turi vit C, kuris padeda pasisavinti geležį. Valgėm visus tuos produktus, plius papildomai geležies sirupas. Hemoglobinas susitvarkė per porą mėnesių. Beje geležies sirupas sunkiai gėrėsi, tai manau mityba vis tik didesnę naudą davė.
QUOTE(September_Lady @ 2012 01 14, 22:01)
Geležies turi veršiena, jautiena, grikiai, brokoliai, o vaisiai turi vit C, kuris padeda pasisavinti geležį. Valgėm visus tuos produktus, plius papildomai geležies sirupas. Hemoglobinas susitvarkė per porą mėnesių. Beje geležies sirupas sunkiai gėrėsi, tai manau mityba vis tik didesnę naudą davė.
O nuo kokio menesio pradejote duoti burokelius?
QUOTE(September_Lady @ 2012 01 14, 23:01)
Geležies turi veršiena, jautiena, grikiai, brokoliai, o vaisiai turi vit C, kuris padeda pasisavinti geležį. Valgėm visus tuos produktus, plius papildomai geležies sirupas. Hemoglobinas susitvarkė per porą mėnesių. Beje geležies sirupas sunkiai gėrėsi, tai manau mityba vis tik didesnę naudą davė.
mes ir stengiames pakelti hemaglobina, tai irgi valgom siuos produktus, tik grikiu maniskis nevalgo
Papildyta:
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 15, 21:44)
mamyte, tikriausiai ne taip perskaitet, ten parasyta brokoliai, o ne burokeliai. O is burokeliu tai naudos nedaug del kraujuko, nes burokelio tik spalva raudona, todel anksciau ir kilo mitas, kad nuo jo gereja kraujas
Papildyta:
QUOTE(ligorija @ 2011 02 08, 12:52)
Jautna, versiena, spiatus. Taciau griausiai gelezis pasisavinama is mesytes
mums nuolat zemas hemaglobinas, todel gelezi ir papildomai geriam (skysta).
is spinatu gelezis sunkiai pasisavinama, geriau duoti mesyte, brokolius, grikius.
ir siaip kuo ivairesni maista.
maniškiai tai mėsos nelabai mėgsta, tai gėrėm jau geležies miltelius, pagėrėjo. Kaip įsiūlyti daugiau mėsos tai nebežinau...
kodėl užsiciklinat ties mėsa,ji ne pirmoj vietoj pagal geležies kiekį ir ne antroj ar dešimtoj
1. Mairūnai 82.70 mg
2. Baravykai, džiovinti 69.70 mg
3. Lauro lapai 43.00 mg
4. Petražolės, lapai, džiovinti 41.50 mg
5. Chalva 33.20 mg
6. Viščiukų skrandeliai 22.00 mg
7. Pipirai juodieji 17.30 mg
8. Kepenys kiaulių 16.30 mg
9. Kmynai 16.00 mg
10. Sėlenos, kviečių 14.90 mg
11. Ikrai, raudonieji ir juodieji 11.00 mg
12. Kakavos milteliai 11.00 mg
13. Veršių kepenys 10.20 mg
14. Sezamo sėklos 9.90 mg
15. Gemalai, kviečių 9.40 mg
16. Muskatai 9.30 mg
17. Sojos 9.10 mg
18. Jaučių kepenys 8.30 mg
19. Kiaušinių milteliai 8.30 mg
20. Sėmenys 8.20 mg
21. Aguonos 8.10 mg
22. Pistacijos 6.60 mg
23. Pupelės 6.60 mg
24. Saulėgražos 6.30 mg
25. Žirniai, džiovinti 6.30 mg
26. Kiaušinių trynys 5.90 mg
27. Lęšiai 5.80 mg
28. Liežuviai kiaulių 5.10 mg
29. Petražolės, lapai 5.00 mg
30. Sorų kruopos 4.80 mg
31. Migdolai 4.40 mg
32. Abrikosai, džiovinti 4.40 mg
33. Dribsniai, avižiniai 4.30 mg
34. Elniena, kumpis 4.20 mg
35. Jautienos kumpis, I rūš. 4.20 mg
36. Viščiukų kepenėles 4.10 mg
37. jautienos nugarinė, I rūš. 4.10 mg
38. Kauno saliamis, parūkyas 4.00 mg
39. Kokosų drožlės 3.80 mg
40. Mielės 3.80 mg
41. Smegenys kiaulių 3.80 mg
42. Jautienos mentė, vienarūšė 3.70 mg
43. Graikiniai riešutai 3.70 mg
44. Lazdynų riešutai 3.60 mg
45. Anakardžių riešutai 3.60 mg
46. Alyvuogės, konservuotos, juodos 3.50 mg
47. Dauona "Sėlėnų" 3.50 mg
48. Moliuskas 3.40 mg
49. Slyvos, džiovintos 3.40 mg
50. Špinatai 3.40 mg
51. Rugiai 3.40 mg
52. Duona "Rugelis" 3.30 mg
53. Jaučių liežuviai 3.20 mg
54. Figos, džiovintos 3.20 mg
55. Kviečiai 3.10 mg
56. Dešra "Lietuviška", rūkyta 3.00 mg
57. Miltai, kvietiniai 1600 3.00 mg
58. Stirniena, kumpis 3.00 mg
59. Druska joduota 2.90 mg
60. Druska 2.90 mg
61. Grikių kruopos 2.80 mg
62. Žąsiena 2.80 mg
63. Miltai, kvietiniai 812 2.80 mg
64. Razinos 2.80 mg
65. Jautiena. II rūš. 2.70 mg
66. Avienos kumpis 2.70 mg
67. Miltai, ruginiai, šveistiniai 2.70 mg
68. Žąsų krūtinėles 2.60 mg
69. Kaliaropės 2.60 mg
70. Miltai, kvietiniai 1050 2.50 mg
71. Žemės riešutai 2.50 mg
72. Dešra "Servelatas", rūkytas 2.40 mg
73. Kalakutiena 2.30 mg
74. Viščiukų širdys 2.30 mg
75. Aviena 2.30 mg
76. Krapai 2.30 mg
77. Riestainiai pieniški 2.30 mg
78. Miltai, ruginiai, pasijoti 2.30 mg
79. Svogūnai, laiškai 2.20 mg
80. Šprotai aliejuje 2.20 mg
81. Perlinės kruopos 2.10 mg
82. Miltai, ruginiai, sijoti 2.10 mg
83. Kiaulių kojos 2.10 mg
84. Duona "Ragaišis" 2.10 mg
85. Šokoladas, juodasis 2.10 mg
86. Triušiena 2.10 mg
87. Krienai 2.10 mg
88. Duona "Lietuviška" 2.00 mg
89. Žemės riešutai, pakepinti, sūrūs 2.00 mg
90. Rūgštynės 2.00 mg
91. Kokosai 2.00 mg
92. Kiaušiniai 2.00 mg
93. Duona "Kauno" 2.00 mg
94. Pomidorų pasta 2.00 mg
95. Duona "Kaimiška" 1.90 mg
96. Petražolės. šaknys 1.90 mg
97. Dešra "Servelatas", virtas - rūkytas 1.90 mg
98. Vištiena 1.90 mg
99. Daktariška dešra 1.90 mg
100. Jautienos filė, aukšč. rūš. 1.80 mg
101. Garstyčios 1.80 mg
102. Dešra "Panerio" 1.80 mg
103. Kalakuytų šlaunelės be odos 1.80 mg
104. Saldainiai "Griliažas šokolade" 1.70 mg
105. Briuseliniai kopūstai 1.70 mg
106. Žirneliai konservuoti, be skysčio 1.70 mg
107. Veršienos nugarinė 1.70 mg
108. Duona "Aukštaičių" 1.70 mg
109. Alyvuogės, konservuotos, žalios 1.60 mg
110. Duona "Palangos" 1.60 mg
111. Krevetė 1.60 mg
112. Saldainiai "Raudonoji aguona" 1.50 mg
113. Antiena 1.50 mg
114. Žirneliai, žali 1.40 mg
115. Skumbrė, konservuota pomidorų padaže 1.40 mg
116. Saldainiai "Karakum" 1.40 mg
117. Miltai, kvietiniai 550 1.40 mg
118. Viščiukų sparneliai 1.40 mg
119. Serbentai, juodieji 1.40 mg
120. Kiauliena neriebi 1.40 mg
121. Kiaulienos sardelės 1.40 mg
122. Česnakai 1.30 mg
123. Datulės džiovintos 1.30 mg
124. Ryžiai, rudieji 1.30 mg
125. Skumbrė 1.30 mg
126. Brokoliai 1.30 mg
127. Traškučiai pieniški 1.30 mg
128. Pievagrybiai 1.30 mg
129. Makaronai be kiaušinių 1.30 mg
130. Šparaginės pupelės 1.30 mg
131. Kiaulienos sprandinė 1.30 mg
132. Pipirmėtės 1.30 mg
133. Bananai, džiovinti 1.20 mg
134. Viščiukai 1.20 mg
135. Džiūvėsiai 1.20 mg
136. Šokoladas, pieninis 1.20 mg
137. Baravykai 1.20 mg
138. Serbentai raudonieji 1.10 mg
139. Silkė, Atlanto, marinuota 1.10 mg
140. Kiauliena, pusriebė 1.10 mg
141. Bandelė "Sumuštinių" 1.10 mg
142. Batonas 1.10 mg
143. Kiaulienos mentė 1.10 mg
144. Obuoliai, džiovinti 1.10 mg
145. Kalakutų šlaunelės 1.10 mg
146. Silkė, Atlanto, sūdyta 1.10 mg
147. Porai 1.10 mg
148. Salotos 1.10 mg
149. Bananai 1.10 mg
150. Manų kruopos 1.10 mg
151. Lydeka 1.10 mg
152. Karpis 1.10 mg
153. Sūris "Emmental" 1.10 mg
154. Vynas, raudonas, pusiau sausas 1.10 mg
155. Avietės 1.00 mg
156. Serbentai, baltieji 1.00 mg
157. Kiaulienos nugarinė su kaulu 1.00 mg
158. Ridikėliai 1.00 mg
159. Sūris "Parmesan" 1.00 mg
160. Citrinos 1.00 mg
161. Paprikos raudonosios 1.00 mg
162. Sūris "Nemunas" 1.00 mg
163. Apelsinai 1.00 mg
164. Faršas kiaulienos 1.00 mg
165. Viščiukų oda 1.00 mg
166. Sūris "Šėtos" 1.00 mg
167. Tunas 1.00 mg
168. Lašiša 1.00 mg
169. Vyšnios 1.00 mg
170. Viščiukų šlaunelės 1.00 mg
171. Sterkas 1.00 mg
172. Burokėliai 0.90 mg
173. Braškės 0.90 mg
174. Kriaušės, džiovintos 0.90 mg
175. Bulvės, šviežios 0.90 mg
176. Dešrelės "Pieniškos" 0.90 mg
177. Kopūstai gūžinai 0.90 mg
178. Abrikosai 0.90 mg
179. Kečupas 0.80 mg
180. Gervuogės 0.80 mg
181. Kalakutų krūtinėlės be odos 0.80 mg
182. Ryžiai, baltieji 0.80 mg
183. Vynuogės 0.80 mg
184. Kiviai 0.80 mg
185. Salierai, šaknys 0.70 mg
186. Bruknės 0.70 mg
187. Ungurys, rūkytas 0.70 mg
188. Ananasai 0.70 mg
189. Kukurūzai 0.70 mg
190. Kiauliena riebi (šoninė) 0.70 mg
191. Lieso pieno milteliai 0.70 mg
192. Slyvos 0.70 mg
193. Viščiukų šlaunelės be odos 0.70 mg
194. Kopūstai gūžiniai raudonieji 0.70 mg
195. Mėlynės 0.70 mg
196. Spanguolės 0.70 mg
197. Ridikai 0.60 mg
198. Agrastai 0.60 mg
199. Ropės 0.60 mg
200. Kukurūzai, konservuoti be skysčio 0.60 mg
201. Trešnės 0.60 mg
202. Svogūnai 0.60 mg
203. Kopūstai, žiediniai 0.60 mg
204. Rabarbarai 0.60 mg
205. Pomidorų sultys 0.60 mg
206. Obuoliai 0.60 mg
207. Bastučiai kininiai 0.60 mg
208. Plekšnė 0.60 mg
209. Žarnos kiaulių 0.60 mg
210. Menkės filė 0.60 mg
211. Bulvės 0.60 mg
212. Baklažanai 0.60 mg
213. Ungurys 0.60 mg
214. Grietinėlės milteliai 0.60 mg
215. Arbūzai 0.60 mg
216. Avokados 0.60 mg
217. Nenugriebto pieno milteliai 0.50 mg
218. Kondensuotas pienas be cukraus 0.50 mg
219. Persikai 0.50 mg
220. Actas 0.50 mg
221. Šampanas 0.50 mg
222. Medus 0.50 mg
223. Kriaušės 0.50 mg
224. Lydeka, jūrų 0.50 mg
225. Morkos 0.50 mg
226. Varškė, 18% riebumo 0.50 mg
227. Vynas, baltas, sausas 0.50 mg
228. Otas 0.50 mg
229. Sūris "Camembert" 0.50 mg
230. Cukinijos 0.40 mg
231. Mangai 0.40 mg
232. Portveinas 0.40 mg
233. Aliejus, alyvų 0.40 mg
234. Irisai 0.40 mg
235. Kiaušinių baltymas 0.40 mg
236. Upėtakis, margasis 0.40 mg
237. Viščiukų krūtinėlės be odos 0.40 mg
238. Kakava su pienu ir cukrumi 0.40 mg
239. Upėtakis, vaivorykštinis 0.40 mg
240. Apelsinų sultys 0.40 mg
241. Menkė 0.40 mg
242. Pomidorai 0.40 mg
243. Cukrus 0.30 mg
244. Krakmolas, bulvių 0.30 mg
245. Kondensuotas pienas su cukrumi 0.30 mg
246. Ananasų sultys 0.30 mg
247. Lašiniai, rūkyti 0.30 mg
248. Taukai, lydyti kiauliniai 0.30 mg
249. Mandarinai 0.30 mg
250. Vynuogių sultys 0.20 mg
251. Obuolių sultys 0.20 mg
252. Morkų sultys 0.20 mg
253. Majonezas "Provansal" 0.20 mg
254. Sultinys, mėsos ir kaulų 0.20 mg
255. Liesas pienas 0.20 mg
256. Liesas varškės sūris 0.20 mg
257. Liesa varškė 0.20 mg
258. Varškės sūris, 22 % riebumo 0.20 mg
259. Varškės sūris, 13 % riebumo 0.20 mg
260. Varškė, 5% riebumo 0.20 mg
261. Agurkai 0.20 mg
262. Plombyras, 15% riebumo 0.20 mg
263. Varškė, 9% riebumo 0.20 mg
264. Kefyras, 2.5% riebumo 0.10 mg
265. Greipfrutai 0.10 mg
266. Greipfrutų sultys 0.10 mg
267. Rūgpienis, 3,2 % riebumo 0.10 mg
268. Margarinas "Hushals Eve" 0.10 mg
269. Išrūgos 0.10 mg
270. Majonezas, neriebus 0.10 mg
271. Pienas, 2.5% riebumo 0.10 mg
272. Pienas, 1 % riebumo 0.10 mg
273. Motinos pienas 0.10 mg
274. Sultinys, vištienos 0.10 mg
275. Vanduo 0.10 mg
276. Ožkos pienas 0.10 mg
277. Grietinėlė, 20% riebumo 0.10 mg
278. Sviestas, 72 % riebumo 0.10 mg
279. Pasukos 0.10 mg
280. Pienas, 3.2% riebumo 0.10 mg
281. Sviestas, 82,5% riebumo 0.10 mg
282. Aliejus, kukurūzų 0.10 mg
283. Alus, 5,7 % tūrio alkoholio 0.10 mg
284. Grietininiai ledai, 10% riebumo 0.10 mg
285. Grietinėlė, 10% riebumo 0.10 mg
286. Aliejus, saulėgrąžų 0.10 mg
287. Grietinė, 30% riebumo 0.10 mg
288. Kefyras, 3.2% riebumo 0.10 mg
289. Grietinė 25% riebumo 0.10 mg
290. Pienas, 3,5% riebumo 0.10 mg
291. Pieniniai ledai, 3,5 % rebumo 0.10 mg
292. Melionai 0.10 mg
293. Grietinėlė, 35% riebumo 0.10 mg
294. Rūgpienis, 2.5% riebumo 0.10 mg
1. Mairūnai 82.70 mg
2. Baravykai, džiovinti 69.70 mg
3. Lauro lapai 43.00 mg
4. Petražolės, lapai, džiovinti 41.50 mg
5. Chalva 33.20 mg
6. Viščiukų skrandeliai 22.00 mg
7. Pipirai juodieji 17.30 mg
8. Kepenys kiaulių 16.30 mg
9. Kmynai 16.00 mg
10. Sėlenos, kviečių 14.90 mg
11. Ikrai, raudonieji ir juodieji 11.00 mg
12. Kakavos milteliai 11.00 mg
13. Veršių kepenys 10.20 mg
14. Sezamo sėklos 9.90 mg
15. Gemalai, kviečių 9.40 mg
16. Muskatai 9.30 mg
17. Sojos 9.10 mg
18. Jaučių kepenys 8.30 mg
19. Kiaušinių milteliai 8.30 mg
20. Sėmenys 8.20 mg
21. Aguonos 8.10 mg
22. Pistacijos 6.60 mg
23. Pupelės 6.60 mg
24. Saulėgražos 6.30 mg
25. Žirniai, džiovinti 6.30 mg
26. Kiaušinių trynys 5.90 mg
27. Lęšiai 5.80 mg
28. Liežuviai kiaulių 5.10 mg
29. Petražolės, lapai 5.00 mg
30. Sorų kruopos 4.80 mg
31. Migdolai 4.40 mg
32. Abrikosai, džiovinti 4.40 mg
33. Dribsniai, avižiniai 4.30 mg
34. Elniena, kumpis 4.20 mg
35. Jautienos kumpis, I rūš. 4.20 mg
36. Viščiukų kepenėles 4.10 mg
37. jautienos nugarinė, I rūš. 4.10 mg
38. Kauno saliamis, parūkyas 4.00 mg
39. Kokosų drožlės 3.80 mg
40. Mielės 3.80 mg
41. Smegenys kiaulių 3.80 mg
42. Jautienos mentė, vienarūšė 3.70 mg
43. Graikiniai riešutai 3.70 mg
44. Lazdynų riešutai 3.60 mg
45. Anakardžių riešutai 3.60 mg
46. Alyvuogės, konservuotos, juodos 3.50 mg
47. Dauona "Sėlėnų" 3.50 mg
48. Moliuskas 3.40 mg
49. Slyvos, džiovintos 3.40 mg
50. Špinatai 3.40 mg
51. Rugiai 3.40 mg
52. Duona "Rugelis" 3.30 mg
53. Jaučių liežuviai 3.20 mg
54. Figos, džiovintos 3.20 mg
55. Kviečiai 3.10 mg
56. Dešra "Lietuviška", rūkyta 3.00 mg
57. Miltai, kvietiniai 1600 3.00 mg
58. Stirniena, kumpis 3.00 mg
59. Druska joduota 2.90 mg
60. Druska 2.90 mg
61. Grikių kruopos 2.80 mg
62. Žąsiena 2.80 mg
63. Miltai, kvietiniai 812 2.80 mg
64. Razinos 2.80 mg
65. Jautiena. II rūš. 2.70 mg
66. Avienos kumpis 2.70 mg
67. Miltai, ruginiai, šveistiniai 2.70 mg
68. Žąsų krūtinėles 2.60 mg
69. Kaliaropės 2.60 mg
70. Miltai, kvietiniai 1050 2.50 mg
71. Žemės riešutai 2.50 mg
72. Dešra "Servelatas", rūkytas 2.40 mg
73. Kalakutiena 2.30 mg
74. Viščiukų širdys 2.30 mg
75. Aviena 2.30 mg
76. Krapai 2.30 mg
77. Riestainiai pieniški 2.30 mg
78. Miltai, ruginiai, pasijoti 2.30 mg
79. Svogūnai, laiškai 2.20 mg
80. Šprotai aliejuje 2.20 mg
81. Perlinės kruopos 2.10 mg
82. Miltai, ruginiai, sijoti 2.10 mg
83. Kiaulių kojos 2.10 mg
84. Duona "Ragaišis" 2.10 mg
85. Šokoladas, juodasis 2.10 mg
86. Triušiena 2.10 mg
87. Krienai 2.10 mg
88. Duona "Lietuviška" 2.00 mg
89. Žemės riešutai, pakepinti, sūrūs 2.00 mg
90. Rūgštynės 2.00 mg
91. Kokosai 2.00 mg
92. Kiaušiniai 2.00 mg
93. Duona "Kauno" 2.00 mg
94. Pomidorų pasta 2.00 mg
95. Duona "Kaimiška" 1.90 mg
96. Petražolės. šaknys 1.90 mg
97. Dešra "Servelatas", virtas - rūkytas 1.90 mg
98. Vištiena 1.90 mg
99. Daktariška dešra 1.90 mg
100. Jautienos filė, aukšč. rūš. 1.80 mg
101. Garstyčios 1.80 mg
102. Dešra "Panerio" 1.80 mg
103. Kalakuytų šlaunelės be odos 1.80 mg
104. Saldainiai "Griliažas šokolade" 1.70 mg
105. Briuseliniai kopūstai 1.70 mg
106. Žirneliai konservuoti, be skysčio 1.70 mg
107. Veršienos nugarinė 1.70 mg
108. Duona "Aukštaičių" 1.70 mg
109. Alyvuogės, konservuotos, žalios 1.60 mg
110. Duona "Palangos" 1.60 mg
111. Krevetė 1.60 mg
112. Saldainiai "Raudonoji aguona" 1.50 mg
113. Antiena 1.50 mg
114. Žirneliai, žali 1.40 mg
115. Skumbrė, konservuota pomidorų padaže 1.40 mg
116. Saldainiai "Karakum" 1.40 mg
117. Miltai, kvietiniai 550 1.40 mg
118. Viščiukų sparneliai 1.40 mg
119. Serbentai, juodieji 1.40 mg
120. Kiauliena neriebi 1.40 mg
121. Kiaulienos sardelės 1.40 mg
122. Česnakai 1.30 mg
123. Datulės džiovintos 1.30 mg
124. Ryžiai, rudieji 1.30 mg
125. Skumbrė 1.30 mg
126. Brokoliai 1.30 mg
127. Traškučiai pieniški 1.30 mg
128. Pievagrybiai 1.30 mg
129. Makaronai be kiaušinių 1.30 mg
130. Šparaginės pupelės 1.30 mg
131. Kiaulienos sprandinė 1.30 mg
132. Pipirmėtės 1.30 mg
133. Bananai, džiovinti 1.20 mg
134. Viščiukai 1.20 mg
135. Džiūvėsiai 1.20 mg
136. Šokoladas, pieninis 1.20 mg
137. Baravykai 1.20 mg
138. Serbentai raudonieji 1.10 mg
139. Silkė, Atlanto, marinuota 1.10 mg
140. Kiauliena, pusriebė 1.10 mg
141. Bandelė "Sumuštinių" 1.10 mg
142. Batonas 1.10 mg
143. Kiaulienos mentė 1.10 mg
144. Obuoliai, džiovinti 1.10 mg
145. Kalakutų šlaunelės 1.10 mg
146. Silkė, Atlanto, sūdyta 1.10 mg
147. Porai 1.10 mg
148. Salotos 1.10 mg
149. Bananai 1.10 mg
150. Manų kruopos 1.10 mg
151. Lydeka 1.10 mg
152. Karpis 1.10 mg
153. Sūris "Emmental" 1.10 mg
154. Vynas, raudonas, pusiau sausas 1.10 mg
155. Avietės 1.00 mg
156. Serbentai, baltieji 1.00 mg
157. Kiaulienos nugarinė su kaulu 1.00 mg
158. Ridikėliai 1.00 mg
159. Sūris "Parmesan" 1.00 mg
160. Citrinos 1.00 mg
161. Paprikos raudonosios 1.00 mg
162. Sūris "Nemunas" 1.00 mg
163. Apelsinai 1.00 mg
164. Faršas kiaulienos 1.00 mg
165. Viščiukų oda 1.00 mg
166. Sūris "Šėtos" 1.00 mg
167. Tunas 1.00 mg
168. Lašiša 1.00 mg
169. Vyšnios 1.00 mg
170. Viščiukų šlaunelės 1.00 mg
171. Sterkas 1.00 mg
172. Burokėliai 0.90 mg
173. Braškės 0.90 mg
174. Kriaušės, džiovintos 0.90 mg
175. Bulvės, šviežios 0.90 mg
176. Dešrelės "Pieniškos" 0.90 mg
177. Kopūstai gūžinai 0.90 mg
178. Abrikosai 0.90 mg
179. Kečupas 0.80 mg
180. Gervuogės 0.80 mg
181. Kalakutų krūtinėlės be odos 0.80 mg
182. Ryžiai, baltieji 0.80 mg
183. Vynuogės 0.80 mg
184. Kiviai 0.80 mg
185. Salierai, šaknys 0.70 mg
186. Bruknės 0.70 mg
187. Ungurys, rūkytas 0.70 mg
188. Ananasai 0.70 mg
189. Kukurūzai 0.70 mg
190. Kiauliena riebi (šoninė) 0.70 mg
191. Lieso pieno milteliai 0.70 mg
192. Slyvos 0.70 mg
193. Viščiukų šlaunelės be odos 0.70 mg
194. Kopūstai gūžiniai raudonieji 0.70 mg
195. Mėlynės 0.70 mg
196. Spanguolės 0.70 mg
197. Ridikai 0.60 mg
198. Agrastai 0.60 mg
199. Ropės 0.60 mg
200. Kukurūzai, konservuoti be skysčio 0.60 mg
201. Trešnės 0.60 mg
202. Svogūnai 0.60 mg
203. Kopūstai, žiediniai 0.60 mg
204. Rabarbarai 0.60 mg
205. Pomidorų sultys 0.60 mg
206. Obuoliai 0.60 mg
207. Bastučiai kininiai 0.60 mg
208. Plekšnė 0.60 mg
209. Žarnos kiaulių 0.60 mg
210. Menkės filė 0.60 mg
211. Bulvės 0.60 mg
212. Baklažanai 0.60 mg
213. Ungurys 0.60 mg
214. Grietinėlės milteliai 0.60 mg
215. Arbūzai 0.60 mg
216. Avokados 0.60 mg
217. Nenugriebto pieno milteliai 0.50 mg
218. Kondensuotas pienas be cukraus 0.50 mg
219. Persikai 0.50 mg
220. Actas 0.50 mg
221. Šampanas 0.50 mg
222. Medus 0.50 mg
223. Kriaušės 0.50 mg
224. Lydeka, jūrų 0.50 mg
225. Morkos 0.50 mg
226. Varškė, 18% riebumo 0.50 mg
227. Vynas, baltas, sausas 0.50 mg
228. Otas 0.50 mg
229. Sūris "Camembert" 0.50 mg
230. Cukinijos 0.40 mg
231. Mangai 0.40 mg
232. Portveinas 0.40 mg
233. Aliejus, alyvų 0.40 mg
234. Irisai 0.40 mg
235. Kiaušinių baltymas 0.40 mg
236. Upėtakis, margasis 0.40 mg
237. Viščiukų krūtinėlės be odos 0.40 mg
238. Kakava su pienu ir cukrumi 0.40 mg
239. Upėtakis, vaivorykštinis 0.40 mg
240. Apelsinų sultys 0.40 mg
241. Menkė 0.40 mg
242. Pomidorai 0.40 mg
243. Cukrus 0.30 mg
244. Krakmolas, bulvių 0.30 mg
245. Kondensuotas pienas su cukrumi 0.30 mg
246. Ananasų sultys 0.30 mg
247. Lašiniai, rūkyti 0.30 mg
248. Taukai, lydyti kiauliniai 0.30 mg
249. Mandarinai 0.30 mg
250. Vynuogių sultys 0.20 mg
251. Obuolių sultys 0.20 mg
252. Morkų sultys 0.20 mg
253. Majonezas "Provansal" 0.20 mg
254. Sultinys, mėsos ir kaulų 0.20 mg
255. Liesas pienas 0.20 mg
256. Liesas varškės sūris 0.20 mg
257. Liesa varškė 0.20 mg
258. Varškės sūris, 22 % riebumo 0.20 mg
259. Varškės sūris, 13 % riebumo 0.20 mg
260. Varškė, 5% riebumo 0.20 mg
261. Agurkai 0.20 mg
262. Plombyras, 15% riebumo 0.20 mg
263. Varškė, 9% riebumo 0.20 mg
264. Kefyras, 2.5% riebumo 0.10 mg
265. Greipfrutai 0.10 mg
266. Greipfrutų sultys 0.10 mg
267. Rūgpienis, 3,2 % riebumo 0.10 mg
268. Margarinas "Hushals Eve" 0.10 mg
269. Išrūgos 0.10 mg
270. Majonezas, neriebus 0.10 mg
271. Pienas, 2.5% riebumo 0.10 mg
272. Pienas, 1 % riebumo 0.10 mg
273. Motinos pienas 0.10 mg
274. Sultinys, vištienos 0.10 mg
275. Vanduo 0.10 mg
276. Ožkos pienas 0.10 mg
277. Grietinėlė, 20% riebumo 0.10 mg
278. Sviestas, 72 % riebumo 0.10 mg
279. Pasukos 0.10 mg
280. Pienas, 3.2% riebumo 0.10 mg
281. Sviestas, 82,5% riebumo 0.10 mg
282. Aliejus, kukurūzų 0.10 mg
283. Alus, 5,7 % tūrio alkoholio 0.10 mg
284. Grietininiai ledai, 10% riebumo 0.10 mg
285. Grietinėlė, 10% riebumo 0.10 mg
286. Aliejus, saulėgrąžų 0.10 mg
287. Grietinė, 30% riebumo 0.10 mg
288. Kefyras, 3.2% riebumo 0.10 mg
289. Grietinė 25% riebumo 0.10 mg
290. Pienas, 3,5% riebumo 0.10 mg
291. Pieniniai ledai, 3,5 % rebumo 0.10 mg
292. Melionai 0.10 mg
293. Grietinėlė, 35% riebumo 0.10 mg
294. Rūgpienis, 2.5% riebumo 0.10 mg
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 15, 14:00)
kodėl užsiciklinat ties mėsa,ji ne pirmoj vietoj pagal geležies kiekį ir ne antroj ar dešimtoj
1. Mairūnai 82.70 mg
...
294. Rūgpienis, 2.5% riebumo 0.10 mg
1. Mairūnai 82.70 mg
...
294. Rūgpienis, 2.5% riebumo 0.10 mg
O tai ties kuo iš jūsų pateikto sąrašo čia reikėtų užsiciklinti?Ką duot vaikui pvz kokių 7,9,10 mėnesių? Baravykų, chalvos, pistacijų, marinuotos silkės ar alaus?
QUOTE(Jovani @ 2012 09 25, 16:12)
O tai ties kuo iš jūsų pateikto sąrašo čia reikėtų užsiciklinti?Ką duot vaikui pvz kokių 7,9,10 mėnesių? Baravykų, chalvos, pistacijų, marinuotos silkės ar alaus? 
QUOTE(Jovani @ 2012 09 25, 14:12)
O tai ties kuo iš jūsų pateikto sąrašo čia reikėtų užsiciklinti?Ką duot vaikui pvz kokių 7,9,10 mėnesių? Baravykų, chalvos, pistacijų, marinuotos silkės ar alaus? 
butent
o manau kam reikia,tas susikoperuos ka kam duoti
manau klauro lapa idejus i kose,pertazole ar kmyna,nepakenks.
sojos,pupos,lesiai,soros-nekienkia manyciau.
darzoviu irgi pilna
tad sarasas bendras,o renkasi kas ko kam reikia
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 15, 14:00)
kodėl užsiciklinat ties mėsa,ji ne pirmoj vietoj pagal geležies kiekį ir ne antroj ar dešimtoj
1. Mairūnai 82.70 mg
2. Baravykai, džiovinti 69.70 mg
3. Lauro lapai 43.00 mg
4. Petražolės, lapai, džiovinti 41.50 mg
5. Chalva 33.20 mg
6. Viščiukų skrandeliai 22.00 mg
1. Mairūnai 82.70 mg
2. Baravykai, džiovinti 69.70 mg
3. Lauro lapai 43.00 mg
4. Petražolės, lapai, džiovinti 41.50 mg
5. Chalva 33.20 mg
6. Viščiukų skrandeliai 22.00 mg
Mairūnai turi labai daug geležies, bet kiek mairūnų galima sumaitinti kūdikiui? 10 g mairūnų ir man per daug,o 10g mėsos - tai tik mažas šaukštelis.
Todėl ir siūloma mėsa...
O kaip pakelti geleži beveik 6 men kudikiui ? Tik savaite, kaip pradėjome ragauti darzovienes.
Ragaujame karta dienoje. Ar galiu duoti kokiu sulciu vakare, ar pagremsto obuoliuko? Nedaug, koki suaksteli. Ar laukti kelias savaites , kol prieisime iki vaisių : daržoves, mesyte, kruopos, tada vaisiai ?
Ar po daržovių iškart įvesti mesyte ? Ar nebus labai anksti ?
Ragaujame karta dienoje. Ar galiu duoti kokiu sulciu vakare, ar pagremsto obuoliuko? Nedaug, koki suaksteli. Ar laukti kelias savaites , kol prieisime iki vaisių : daržoves, mesyte, kruopos, tada vaisiai ?
Ar po daržovių iškart įvesti mesyte ? Ar nebus labai anksti ?







