Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba :(

Nu tai jeigu isoriniu smegenu sutrenkimo pozymiu nebuvo, tai nemanau, kad ir kalbai galejo pakenkti. Juk jeigu butu buves smegenu sukretimas, tai vaikas turejo vemti, svaigti galva ir pan... O tik po to padariniai. nemanau, kad tai galejo tureti itakos jeigu isoriskai viskas buvo tvarkoje. Nu nezinau bendrai, as ne gydytoja. Bet speju, kad taip turetu buti. Man paciai buvo smegenu sutrenkimas... Ne vaikysteje, bet tikriausiai koks skirtumas.
Atsakyti
Aš kaip pagalvoju, kad pas mane darbe dirba daug suaugusiųjų, kurie rašo su tokiomis klaidomis, kad oi oi o, kai kas ir aukštąsias mokyklas baigę... Tai gal jau nėra viskas tai kritiška....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 19 kovo 2008 - 09:40
Isoriniu pozymiu nebuvo,stebejom akylai,bet kazkotai gera savaite buvo begalo irzli,net iki isteriju prieidavo doh.gif ....Dabar vel tokia kaip visada,svelni,linksma...Gal sakau,kad mazasis brolis nemazai verke,nes sirguliavo,tai gal ir panelyte sumaste pamegdziot,nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(HenriLuk @ 2008 03 19, 10:25)
Isoriniu pozymiu nebuvo,stebejom akylai,bet kazkotai gera savaite buvo begalo irzli,net iki isteriju prieidavo doh.gif ....Dabar vel tokia kaip visada,svelni,linksma...Gal sakau,kad mazasis brolis nemazai verke,nes sirguliavo,tai gal ir panelyte sumaste pamegdziot,nezinau g.gif

Hmm, nu gal ir galejo jinai kazka bloga jausti. Gal galvyte skaudejo... Bet jeigu neveme, tai nebuvo labai blogai.
Atsakyti
Šiandien auklėtoja sąžiningai prisipažino, kad dažnai neturi laiko prie mano berniuko prisėsti, kad visokių švenčių organizavimai ir pan. ir kitiems vaikas , kuriems lengviau viskas sekasi reikia laiko...
Aš sutinku, kad tikrai ji neturi laiko, bet kodėl mūsų švietimo sistema tokia, kad vaikams,kuriems reikia pagalbos paprasčiausiai parašoma lengvesnė programa, bet realiai nėra nei spec.pedagogo, nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 19 kovo 2008 - 15:01
Aišku daba visai ne į temą parašysiu, bet šiandien mano vyresnėlis užėmė pirmą vietą rajono matematikos olimpiadoje ax.gif ax.gif ax.gif Vakare valgysim tortą essen.gif
Atsakyti
Donalda B sveikinu 4u.gif labai suprantu tavo dziaugsma, i tema viskas, kas susije su vaiku pasiekimais ir mamu rupesciais del ju
Del galvos sutrenkimo, mano vaikis budamas mazas sugebejo kaukuole isilenkti doh.gif neveme, valge, net nezirze, tik toks ilinkimas kaukuoleje buvo, delto i ligonine gulemes, paskui viskas atsistate. nezinau ra tai turejo ar ne itakos kalbai, bet esme tokia, akd su kalba susije tokie mazulyciai procesai, kaip pvz. liezuvio inervacija, tam tikras nerviniu mpulsu silpnesis siuntimas, ka suziureti labai sunku, bet kalbos vystymosi procesa stabdo.
Klopedija, o nera kokio aprasiuko, kaip turetu buti tariamas garsas? As pamenu mano studiju laikais fonetikos vadovelyje parodyta budavo piesiniais, kaip priebalsiai tariami, kur liezuvis ir kokie kalbos padargai dirba...bet aisku, gal tikslus aprasymas, kaip tarti ir nepateikiamas ten g.gif
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2008 03 19, 16:59)
Aišku daba visai ne į temą parašysiu, bet šiandien mano vyresnėlis užėmė pirmą vietą rajono matematikos olimpiadoje ax.gif  ax.gif  ax.gif  Vakare valgysim tortą essen.gif

sveikinu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 03 18, 22:28)
Nu tai jeigu isoriniu smegenu sutrenkimo pozymiu nebuvo, tai nemanau, kad ir kalbai galejo pakenkti.
Nebūtina susitrenkti smegenis, kartais užtenka vos vos pažeisti kairiojo smegenų pusrutulio smilkinio sritį, kur išsidėstę visi kalbos centrai.

QUOTE(Alchemie @ 2008 03 19, 18:23)
Klopedija, o nera kokio aprasiuko, kaip turetu buti tariamas garsas? As pamenu mano studiju laikais fonetikos vadovelyje parodyta budavo piesiniais, kaip priebalsiai tariami, kur liezuvis ir kokie kalbos padargai dirba...bet aisku, gal tikslus aprasymas, kaip tarti ir nepateikiamas ten g.gif
Fonetikos vadovėliuose, be abejo, yra viskas, ko reikia. Tačiau aš nežinau nė vieno, gal Tu kokį nurodyk mirksiukas.gif . Aš fonetiką kaliau iš atšviestų lapų, kuriuos davė dėstytoja. Taigi, nieko negaliu rekomenduoti, išskyrus Danilavičių mirksiukas.gif .
Atsakyti
Mda..Klopedija, kad labai seniai tas pirmas kursas buvo ir fonetikos destytoja "ragana", tai nepamenu net vadovelio pavadinimo verysad.gif bet pabandysiu paziureti, gal pas mano mama bus namie, butu pagalba bent kokia.
man atrodo, akd turetu buti ar Pakerio "Lietuviu bendrines kalbos fonetika", bet nesu tikra ar ten buvo tos iliustracijos.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 03 20, 20:58)
Mda..Klopedija, kad labai seniai tas pirmas kursas buvo ir fonetikos destytoja "ragana", tai nepamenu net vadovelio pavadinimo verysad.gif bet pabandysiu paziureti, gal pas mano mama bus namie, butu pagalba bent kokia.
man atrodo, akd turetu buti ar Pakerio "Lietuviu bendrines kalbos fonetika", bet nesu tikra ar ten buvo tos iliustracijos.

Pažėsiu namuose, turiu tą knygutę 4u.gif Klausykit, o kaip vaikui su emocijų sutrikimų veiktų koks nors augintinis, pvz. šuniukas ?
Atsakyti
Tskant, gyvūnų terapija daugumą vaikų labai teigiamai veikia. Tik jei šuniukas, kačiukas ar kt. gyvūnelis mažas, impulsyvus vaikas, be jokių piktų kėslų, gali užniurkyt negyvai unsure.gif .
Nueikit į gyvūnėlių parduotuvę ir pažiūrėkit, kas vaiką domina. Manau, jums tiktų akvariumas. mirksiukas.gif
Atsakyti