QUOTE(skruzdeda @ 2008 03 27, 19:05)
Sido, sveikinu su nauju leliuku! Kaip jums sekasi mokytis geriau kalbeti?
Is tikruju pasaku analize manau labai geras dalykas, turesiu galvoje. Tik maniskiui gal dar siek tiek per anksti. Reikia kazkokios tarpines grandies. As jam skaitau eilerastukus, kuriu jis klausosi. Tikriausiai todel, kad jie pakankamai trumpi ir skambus...
Bet nesu tikra, ar jis is tiesu samoningai ju klauso, ar tiesiog jam patinka rimo skambesys. Pagalbojau, kad gal ir eilerastukus galima lygiai taip pat aptarti.
Siaip tai mes pamazu tobulejam, nemazai kalba su zaislais.
Bet kalbas jis isakymais, tikrai atrodo, kad isakineja 
) nes pabrezia kiekviena pasakyta zodi, kalba garsiai ir dar istesia koki nors skiemeni. Pradejo vartototi prielinksnius ir zymiai teisingiau vartoja linksnius ir asmenavima. Bet uztai to saskaita sutrumpejo sakinukai, dazniausiai iki 2 zodziu. Jau vartoja "as", "tu", bet niekaip neisikerta i kitus savybinius ivardzius mano, tavo, mane, tave ir pan.. O as nelabai suprantu kaip isaiskinti teisingai, kad juos suprastu. Jeigu sakau "mane" ir rodau i save, tai jis ir supranta, kad "mane" reikia vartoti kai kalbama apie mama. Tai laukiu, kol pats kazkaip supras.
Aciu uz sveikinimus
Taip mes irgi kasames i prieki, tik taaip po truputi, o man noretusi greiciau. Pas mus irgi atsirado as ir tu, bet salia dar egzistuoja ''mane'' (as). Zodziu vis nauju atsiranda. dziaugiuos kad auau, miau ir dria jau nebeliko - sako ''šio'', ''tate'' ir ''mašiana''
Sakiniai pas maniškį ilgoki, bet jis taip sumala kartais viska, kad aš turiu perklausti ne syki, kad išsiaiškinčiau ką jis pasakė

Pvz. buti vartoja tik dvi formas - buvo ir ''butu''. Vartoja aišku kaip jam užeina - be jokio derinimo.
Aš kažkada skaitydavai saviškiui eiliuotas pasaskas, tai iš pradžių irgi klausė, nors visiškai nežinau ką - pačią pasaską ar rimą

O paskui griežtai atsisakė tokių skaitymų

Todė aš labiau linkus galvoti, kad nelabai jis suprasdavo ką aš ten skaitau
Maniškis irgi dažnai žaidžia ir pats kuria dialogus, tai aš irgi esu pastebėjusi tokį jo toną - kaip įsakymai ar grasinimai kokie skamba. Nenatūraliai truputį. Visai kaip aprašei