Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

g.gif bet jis normaliai, sakiniais varo. ačiū už nuorodą, reikės pas pediatrą prašyti, ar taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ema: 16 kovo 2004 - 15:46
QUOTE (Leliuka @ 2004 03 16, 14:32)
Na.. Bet jeigu tavo mergyte pirma klase baigs jau budama 8-neriu, irgi nepergeriausias variantas. Juk galimas dalykas, kad bus dar tokiu, kur baigs pirma klase tik seseriu. g.gif

Plius reiktu ziuret ir i ateiti, ar nesigaus, kad per ilgai trins paskui mokyklos suola? Ir netgi pyks, kaltins tave, kad per ilgai su barbem leidai zaist.

galvoju ir apie tai .
Pati m-kla baigiau 17kos. net nzn g.gif
Atsakyti
va cia radau apie pasiruosima mokyklai cia spausti ir cia spausti
Atsakyti


А я не знаю что делать с младшим doh.gif doh.gif

В сентябре ему будет 6,5лет, вроде надо отдавать g.gif Мне кажется, что он не готов g.gif Может в 7,5 пусть идет g.gif
Atsakyti
As manau, kad i mokykla nereikia skubeti atiduoti, jeigu vaikutis dar tam pilnai nepasirenges, jam bus labai sunku pritapti, mokytis, nuo to nukentes mokslai ir t.t. Man atrodo, kad nera skirtumo, ar mokykla baigs 18, ar 17 metu? As saviskius leisiu tik nuo 7 metuku
Atsakyti
Tai labai individualu. Vienam tinka ir 6, kitas dar ir 7-u vos vos pajegia. Geriausiai butu paklausti aukletoju ar mokytoju.
Atsakyti
Mineta VILNIAUS M. PSICHOLOGINE-PEDAGOGINE TARNYBA yra A.Vivulskio g. 2/7 Vilniuje; tel. 2650908. Ju paslaugos yra nemokamos. O funkciju turi irgi daug. Kaip kazkuri jau rase, ten dirba psichologai, spec.pedagogai, logopedai ir net psichoterapeutai. Ne tik nustato, ar vaikas jau subrendes mokyklai, bet ir konsultuoja ivairiais klausimais bei teikia rekomendacijas, lieciancias konkretu mokini, mokykloms.
Ne paslaptis, kad bendrojo lavinimo mokyklos tapo isties bendromis, t.y. klasese gali pasitaikyti ir tokiu vaiku, kurie sovietmeciu butu lanke spec. mokyklas. Jie mokosi pagal adaptuotas arba modifikuotas programas (sias privalomas rekomendacijas mokykloms ir turejau omeny).
Vilniuje esanciame Vaiko raidos centre psichologo konsultacija kainuoja 20 lt. (net jei yra siuntimas), nemokamai galima pakliuti tik pas specialistus (jei yra siuntimas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiza: 15 lapkričio 2004 - 08:44
As irgi esu tos nuomones, kad tai labai individualu. mano sunui bus kitais metais 6,2, todel as manau, kad mes dar kita rudeni i mokyklele tikrai neisime. Raides jis pazista, bando skaityt, jau sumuoja skaicius iki 10, bet kadangi jis -berniukas, manau, tegul dar issiduksta, bo su tais bernais po to mokykloj visokiu biesu buna biggrin.gif
Atsakyti


У меня старшего сына, просто выперли из садика в 6 лет и отправили в первый класс, у меня сомнений не было, темболее что по приезду в Литву он опять пошел в 1 класс- в литовскую школу.
А с младшим есть сомнения g.gif тетека моя говорит отдавай, а то потом ему не до учебы будет
Atsakyti
Kazin, ar tavo teta teisi... g.gif
Kai i mokykla ateina per mazhi vaikai , tai jiems tikrai ne iki mokslu. Ypac retais atvejais jie buna " perauginti"... LABAI RETAI ! Kartais taip atsitinka su LABAI gabiais vaikais, kai jie daug suzhino iki mokyklos ir jiems 1-oj klasej buna nuobodu, bet dazhniau ateina nesubrende.
Jei dar abejoji, geriau neleisk. wink.gif
Atsakyti
Perskaičiau visas nuomones, bet man tai dar nepadėjo apsispręsti. g.gif Dukrai kitą rugsėjį bus dar tik 6 m. 3 mėn, bet ji jau dabar darželyje atrodo šiek tiek "peraugusi" - ištysusi, auga nuolatiniai dantys [gal tai ir ne rodiklis?]. Dar norėčiau daugiau komentarų šia tema.
Atsakyti
Dazhnokai fiziniai duomenys ( ugis, nuolatiniai dantys ir kt. ) parodo ir vaiko vystymasi, bet tikrai ne visada ! Tai jokiu budu nera 100% garantija!
Is kitos puses iki rugsejo dar daug laiko, vaikas nemazhai pasikeicia. Mano nuomone, labai svarbu:
*vaiko motyvacija ( noras ka nors suzhinoti, domejimasis raidem ir pan.)
*gebejimas ishlaikyti demesi, susikaupti
*kaip ishlavejusi rankele
*kaip ishlavejusi kalba
*kokie vaiko gebejimai priesh einant i mokykla
Yra, mamytes, ivairiu knygeliu, testuku, kaip galima lengvai patikrinti vaika smile.gif
Atsakyti