Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikui reikalinga dienotvarkė?

KAIP MANOTE, AR VAIKUI REIKALINGA DIENOTVARKĖ, O GAL KAIP KOKIO BŪDO VAIKUI REIKALINGA, O KAIP KOKIO-NE? IR NUO KADA?
AŠ MANYDAVAU, KAD TAI TAISYKLĖS, KURIŲ NETURĖTŲ BŪTI AKLAI PAISOMA, GI SAKOMA, KAD VISKAS TEGUL VYKSTA PAGAL VAIKO POREIKĮ TAM AR ANAM, BET PSICHOLOGĖ PATARĖ MANIŠKEI, KAIP IŠSIBLAŠKIUSIAI, UŽMARŠIAI, TĄ DIENOTVARKĘ DARYTI rolleyes.gif , AŠ NEPAMENU, KAD MAN TĖVAI BŪTŲ RUOŠĘ DIENOTVARKĘ, AR JŪS TOKIĄ TURĖJOT, AR ŠEIMOJ BUVO RAŠYTINIS DARBŲ PASISKIRSTYMAS IR PAN.?KUR TA DIENOTVARKĖ KABĖDAVO?
Atsakyti
taip dienotvarke yra butina, tik nebutinai rasytine, ypac aktyviems "velniukams", uzuomarsom ir pan. Aisku tai neturetu buti labai griezta, jeigu pav. ne 12 val, o tarkim 12:20 bus pietus tragedijos nera, bet mazdaug laikytis reikia, o retkarcias galima pasidaryti svente be jokiu reikalavimu, maniske labai vertina tokias dienas smile.gif
Atsakyti
šiaip reikia kurti dienotvarkę kartu su vaiku, geriausia, kai mes su dukra aptarinėjom, klausiu, ką reikia daryti tik atsikėlus, tai ji tiek primąstė, nusigrybavo laugh.gif , tai va, supratau, kad reikia apie tai atskirai dalykiškiau pakalbėt unsure.gif
Atsakyti
Savo natūra aš tikraanarchistė, atrodo ir dukra panaši, bet jauseniai supratau, kad dienotvarkė vaikui tiesiog palengvina gyvenimą. Maniškė baisiai judri, svajotoja, + mikčiojair seniai( nuo kokių 3-4m)pastebėjau, kad kai viskas vyksta pagal griežtą rėžimą: tuo laiku darai tą, tuo tą, tai gali kisti skirtingomis savaitės dienomis, mergaitė ir miegodavo ramiau, ir dieną mažiau nervinga būdavo (mažiau vaikų primušdavo irpan ph34r.gif ), dabar gal beveik nebesimuša, bet mokykloj kitą dieną daug mažiau klaidų daro,bei šneka normaliai kiekvienas, kad ir mažiausias iškritimas iš dienotvarkės tuoj atsiliepia, ir labiausiai tas matosi silpniausioj jos vietoj- pradeda stipriau mikčioti . Ir visai nesvarbu , ar tas neįprastas dalykas buvo džiugus, ar liūdnas , ar visai nereikšmingas (pavyzdžiui, vietoj važiavimo šaltą dieną į būrelį nusprendžiam namuose pažaisti dviese). Todėl iš pskutiniųjų stengiuosi laikytis rėžimo. Kitą vertus, tai ugdo atsakomybės jausmą- tai irgi sunku ir reikalinga...
Atsakyti
netarnavau armijoj, todel nezinau, as tai yra griezta dientvarke
teisa sakant ir nenoreciau ir noti ir neizivazduoju, kad ja butu galima pritaikyti vaikui... gali buti tik keli dienos akcentai (pamoku tvarkarastis), bet ne kiekviena minute sudeliota
Atsakyti
Hiperaktyviam vaikui manau dienotvarke tiesiog butina, kad nepervargtu ir ne tik.

Mes ta dienotvarke naturaliai susikuriam.
Juk kiekviena ryta keliames, prausiames, rengiames, sukuojames, pusryciaujam, zaidziam, mokomes...ir t.t.
Na man ir paciai lengviau kai vaikas pats zino, kad papietavome ir jau eisim miegoti arba, kad pries miega dantis reikia issivalyti... Tiesiog naturaliai gaunasi pastovus grafikelis, bet kiekviena minute tikrai nera suskirstyta ir argi verta?
Atsakyti
O be to ir neiseina grieztai susidelioti kiekviena minute, bet tie keletas stambiu dienos suskirstymu tikrai vaikams padeda saugiau jaustis (o hiperaktyviukams tai netgi labai clap.gif )
Atsakyti
Nemanau , kad dienotvarkė reikalinga , kadangi tai iš dalies galima sakyti apriboja vaiko fantaziją , juk jiems dar spės įgrist tos dienotvarkės kai suaugs , tegul atsidžiaugia , nemanau , kad vaikams reikai rutinos , tai juos varžo.
Atsakyti
Pas mus yra šiokia tokia dienotvarkė, nes kitaip merginos visai "išsiderina". biggrin.gif Yra tam tikras laikas mokymuisi, maitinimuisi, žaidimams ir linksmybėms, savo kambario "kuopimui". Vienintelis griežtas reikalavimas, kad iki 21.30 val. būtų gulima lovoje. ax.gif Maniškės sako, kad šis sunkiausiai įvykdomas". biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukra tai pati sau nusistaciusi dienotvarke, ne specialiai, bet jai taip gaunasi. Ji viska turi daryti tam tikru laiku ir jei kas sumaiso ta dienotvarke tada ji blogai jauciasi. Netgi jei mes einame pasivaikscioti ir to neturejome daryti, ji pasijunta blogai.
Atsakyti
Geras dalykas.
Kai as pati nespeju, o darbu begale, aisku tai darau retai, bet susiplanuoju diena, ir viskas OK, antraip neiseitu daug ko padaryti.
Manau, jei vaikas turetu dienotvarke, jis daugiau siektu ko tai.Atsirastu laiko ir bureliams ir pan.
Tai vienas auklejimo budu, o labiausiai turbut - buti atsakingu uz ta ar ana. Tik dienotvarke turi buti pateikta ne grieztai,ne per prievarta, bet reikliai, tariantis.
Manau, kad ta patirtis ir ateityje pravers, taps daugiau strukturuotu zmogumi. Juk ir vadovai darbovieteje yra susiplanave diena, todel tiek daug ir nuveikia.
Yra sakoma, kad nieko nera brangesnio, kaip laikas, bet tik jis yra eikvojamas taip netaupiai, o jis negris. g.gif
Atsakyti
QUOTE({GlOsSy} @ 2006 11 05, 18:55)
Nemanau , kad dienotvarkė reikalinga , kadangi tai iš dalies galima sakyti apriboja vaiko fantaziją , juk jiems dar spės įgrist tos dienotvarkės kai suaugs , tegul atsidžiaugia , nemanau , kad vaikams reikai rutinos , tai juos varžo.



Dienotvarkė, ar kaip jūs sakot rutina, padeda vaikui jaustis saugiam. Beje, nebūtinai tai turi būti nuobodu. Suplanuoti darbeliai gali būti ir labai įdomūs: būreliai, treniruotės, skaitymas, žaidimai su draugais, laisvalaikis ir t.t. Skirtumas tik toks, kad viskas vyksta suplanuotai, o ne chaotiškai.Gal ir nelengva įprasti, bet naudinga - tada ir suaugę mokės taupyti ir planuoti savo laiką. Jei neišmokysim mes, vargu ar patys jau suaugę išmoks...
Atsakyti