Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

QUOTE(saulele xs @ 2009 03 23, 16:43)
Pavardem nevardinsiu, bet tikrai asmeniskai pazystu ir pati esu paskundus vaiku teisem, bet kas is to kokia nauda, jokios niekam neidomu, niekam nerupi
aisku turtu nesukrausi is tu pinigeliu, bet yra nesaziningu zmoniu, kurie naudojasi tuo ne vaiku naudai ir man labai gaila ir liudna del to
todel as pritariu tai nuomonei, kad jai pasiimi vaikeli, tai turi sugebeti islaikyti ji savo jegomis, uzdirbti sau ir vaikams,....
Papildyta:
ir koks gi sirtumas globa ar ivaikinimas nereikia cia skirstyti, tik tiek kad jai paimi turi pats sugebeti islaikyti vaika, viskas cia mano nuomone tokia ir nekitokia,...
kaip sakoma kiek zmoniu tiek ir nuomoniu?

Liūdna , kad yra tokių pagiežingų žmonių kaip Jūs. Jūs pasakykit pas globėjus augančiam vaikui, kad Jūsų nuomone jis turėtų augti vaikų namuose, jei jau globėjai nesugeba už savo pinigėlius jo išlaikyti, o ne pas globėjus.Kaip jums atrodo ką jis Jums atsakytų?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dar: 23 kovo 2009 - 15:57
QUOTE(saulele xs @ 2009 03 23, 17:13)
as asmeniskai nieko neizeidziau, ko negaliu pasakyti apie JUS, ka jus zinot apie mane... kas jums dave tokia teise ,....tiesiog pritariu nuomonei del pinigu, del to kad daznai vaikucius ima del tu 500 litu, o ne del dideles meiles ir noro, daugiau del nieko,  schmoll.gif ir visus uzjauciu kurie negali susilaukti savu vaikiuku, skaitau sia tema gana daznai, nes su vyru daznai pakalbam, kad galetume paimti ir isauginti, nes galimybes tai leidzia,..

įžeidžiau blink.gif aš tik paklausiau g.gif
beje, net jei ima dėl pinigų, tai sutaupo valstybei daug pinigų. labai daug. kūdikių namų gyventojui vienam mėnesiui skaičiuojami ~2500 lt.
jeigu nori - imk, daug pinigėlių užsidirbsi doh.gif fool.gif
p.s. jeigu aš nieko nežinau apie jus, tai ką jūs žinote apie kitus ir jų norus? blink.gif


QUOTE(Dar @ 2009 03 23, 17:53)
Jūs pasakykit pas globėjus augančiam vaikui, kad Jūsų nuomone jis turėtų augti vaikų namuose, jei jau globėjai nesugeba už savo pinigėlius jo išlaikyti, o ne pas globėjus.Kaip jums atrodo ką jis Jums atsakytų?

na, jeigu gerai išauklėtas, tai manau kad nieko, jei nelabai, tai tikriausiai pasiųstų.. pagal amžių - arba šikt arba galvos persišviesti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2009 03 23, 16:53)
Liūdna , kad yra tokių pagiežingų žmonių kaip Jūs. Jūs pasakykit pas globėjus augančiam vaikui, kad Jūsų nuomone jis turėtų augti vaikų namuose, jei jau globėjai nesugeba už savo pinigėlius jo išlaikyti, o ne pas globėjus.Kaip jums atrodo ką jis Jums atsakytų?



nereikia cia filosofuoti taip, nesamones rasot, ...
zinot ka islaikyti negali tas kuris sedi ir laukia, kad nukristu is dangaus viskas
zmones islaiko ir 2 ir 3 vaikucius is uzdirbamu pinigeliu, nereikia cia taip jau ...


Atsakyti
islaiko zmones ir desimt tik kokia tu zmoniu gyvenimo kokybe o ir tie vaikiukai kaikurie taip pazeisti gyvenimo kad kai kurie taip ir nesugebes prisitaikyti prie musu visuomenes.
Tikrai nereikia zmonems pavydeti tu pinigiugiuku nes pvs 10-8 metu vaikui labai mazai sansu buti ivaikintam ir beabejo su tokio amiaus vaiku beprotiskai sunku nes gali tik apslifuoti kampus o ne formuoti ji kaip asmenybe. As pvs tokio amziaus vaiko niekada uz jokius pinigus neimciau tegu moka ir tris tukstancius taip kad reikia dziaugtis kad kas nors aplamai ima tuos didesnius vaikiukus ir vaikiukus kurios nagalima vaikintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 23 kovo 2009 - 17:53
saulele xs- pomidorai2.gif
Papildyta:
QUOTE(ZAIKA2 @ 2009 03 23, 17:52)
islaiko  zmones ir desimt tik kokia tu zmoniu gyvenimo kokybe o ir tie vaikiukai kaikurie taip pazeisti gyvenimo kad kai kurie taip ir nesugebes prisitaikyti prie musu visuomenes.
Tikrai nereikia zmonems pavydeti tu pinigiugiuku nes pvs 10-8 metu vaikui labai mazai sansu buti ivaikintam ir  beabejo su tokio amiaus vaiku beprotiskai sunku nes gali tik apslifuoti kampus o ne  formuoti ji kaip asmenybe. As pvs tokio amziaus vaiko niekada uz jokius pinigus neimciau tegu moka ir tris tukstancius  taip kad reikia dziaugtis kad kas nors aplamai ima tuos didesnius vaikiukus ir vaikiukus kurios nagalima vaikintis.

va va tokiem,kaip ta saulele pasiimt tokio amziaus ir matyt neberasytu cia veju.praziltu matyt be laiko.o va dar tokiu kaip manosios gautu, ismestu is bet kiek seimu.tai ir pasentu be metu.lengva kalbet. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2009 03 23, 16:40)
Alfija, Šelma ir Velute biggrin.gif
Ir aš.  lotuliukas.gif

Saulele xs jūs nieko neišmanote apie globą ir kokie vaikai, ir kodėl jie gali būti globojami. Kadangi mano dukros įvaikinti negalima, tai reiškia, ji turėjo augti tik vaikų namuose, nes ją paimdama aš norėjau tik praturtėti, Jūsų akimis.

doh.gif pinigus pakol suskaičiavau, vakaras atėjo. Vajezau, dar pamiršau vilą Havajuose įskaičiuoti, ai einu skaičiuot toliau, nes praturtėjau ne tas žodis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saulele xs @ 2009 03 23, 17:25)
nereikia cia filosofuoti taip, nesamones rasot, ...
zinot ka islaikyti negali tas kuris sedi ir laukia, kad nukristu is dangaus viskas
zmones islaiko ir 2 ir 3 vaikucius is uzdirbamu pinigeliu, nereikia cia taip jau ...


viskas taip ir yra, kaip tu sakai, nei pati berods nesuprantu kokią tu tikrą tiesą atskleidei. Taip, globėjai iš savo uždirbamų pinigų išlaiko ir vieną ir du ir tris vaikučius, nes ne taip jau yra ir ne po vieną globojančių ir ne vienas yra tos pašalpos pinigėlius sąskaitėlėn dedančių, vardinėn vaiko sąskaitėlėn. Taigi...
Atsakyti
QUOTE(saulele xs @ 2009 03 23, 17:25)
nereikia cia filosofuoti taip, nesamones rasot, ...
zinot ka islaikyti negali tas kuris sedi ir laukia, kad nukristu is dangaus viskas
zmones islaiko ir 2 ir 3 vaikucius is uzdirbamu pinigeliu, nereikia cia taip jau ...

Tai ko jūs ponička norit, kad atsisakyčiau savo vaiko ,bo jūsų nuomone aš ją ėmiau tik dėl pinigų. Tada jau laiminga pasijutumete?
Man niekas nenukrito iš dangaus, bet ir sakyti, kad būsiu visada sveika ir uždirbsiu daug, tai nesamonė.
Ir kaip suprantu tai jūs NIEKADA nieko neėmėte iš valstyvės, nei vaiko pinigų, nei vienkartinės gimdymo pašalpos, nu nieko, nes pagal jus vaiką išlaiko tik tėvai, ar visdelto ėmete, bet kvarksite čia ,,sąmones,,?
Atsakyti
nu mamytes nepykit taip smarkiai, as nenoriu nei kad pamidorais mane metytumete , nei ka ax.gif aisku, kad jai taip iseitu , kad mums su vyru patikusio vaiko ivaikinti neleistu, o duotu tik globa, tuos pinigelius mes imtume ir detume i vardine saskaita, ...o kaip gi kitaip, juk valstybe ismusu daugiau atima, nei duoda,..
Viska asmeniskai priimate labai, man tik nepatinka tai, kad biologiniams vaikams nera tokios valstybes paramos, juk daugelis is jusu turit ir paciu pagimdytus vaikucius, argi nebutu saunu, kad ir jie gautu parama, ka?
gerai, kad cia forume esat visos tokios saunios, geros ir mylincios, bet norejau atkreipti jusu demesi pamastymams, kad yra ir kita medalio puse, kai zmones pasiima globa, tam kad per karscius darzus nuravetu, o tuo tarpu savus vaikucius isleidzia i pajuri plezintis,...
Nieko nenorejau izeisti, nei smerkti, linkiu visoms sekmes
Atsakyti
QUOTE(saulele xs @ 2009 03 24, 13:02)
nu mamytes nepykit taip smarkiai, as nenoriu nei kad pamidorais mane  man tik nepatinka tai, kad biologiniams vaikams nera tokios valstybes paramos,

atiduok vaikus į globos namus, juos ten tikrai parems. galės po metų kiekvienną sutiktą suaugusį vadinti tėčiu ar mama, o paverkę į pagalvę jausis dėkingi kad juos išlaiko.

Škias pykčio priežastis - sėdite ir laukiate manos iš dangaus ir nesugebate savo vaiko išlaikyti, tad norite kad valstybė jį išlaikytų?

QUOTE
o kaip gi kitaip, juk valstybe ismusu daugiau atima, nei duoda,..

žinai toks vienas didis žmogus sakė "neklausk ką tau davė valstybė, paklausk ką tu davei jai".
Atsakyti
Net kalbant apie įvaikintus vaikus (už kuruos piniga nėra mokami, tiksliau mokama tiek, kiek už biologinius) yra pora esminių skirtmų, kuriuos reiktų suvokti.

Pirma jei paimamas ne kūdikėlis (maniškė buvo virš metų) būna adaptavimosi periodas. Mums asmeniškai jis truko iki 4,5 metų kol aš dukrą galėjau išleisti į darželį. Taigi nuo metų (tais laikais dar nebuvo dviejų metų apmokamų atsotogų) iki 4,5 - t.y tris su puse metų buvau su dukra namie.

Nežinau nei vienos šeimos, kuri negalėtų sveiko normalaus vaiko išleisti į darželį iki tokio amžiaus nebent tai būtų rimti vaiko sveikatos sutrikimai. Mano dukrai jokių ypatingų sveikatos problemų nebuvo, tai buvo adaptacija, kurią reikėjo išlaukti.

Antras dalykas: auginant bio vaikus nebus taip, kad ryt sulauksi skambučio, kad atsirado vaiko broliukas, po devynių mėn. sulauksi dar vieno tokio skambučio ir t.t. Nors netyčiukų būna, bet šeimose yra daugiau galimybių kontroliuoti nei čia. Be abejo, niekas neverčia imti. Bet finansai ir gyvenamas plotas gali būti priežastis kodėl šeima nesutinka auginti savo vaiko bio-brolio ar bio-sesers. Tad už antrą ir juo labiau trečią įvaikintą manau, kad turėtų būti mokami pinigai.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti