Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

QUOTE(laureta @ 2008 01 10, 18:30)
Kai ruosiausi isivaikinti, kiek daug svajojau, kaip vaziuosiu pas gydytoja, noreciau nors is tolo su geguciukais susipazinti. O kai pamaciau vaika, nieko daugiau negalvojau. As net negalvoju susitikti ar ieskoti jos. O kam? As ne kad tik apie ja negalvoju, man net visa gimine neidomi. Kodel? O todel, kad sitai mazai mergaitei neatsirado vietos, net uz pinigus, giminiu seimoje. Niekas jos nenorejo. Tad manau as teisingai padariau, negalvoju apie tai. Suzinojau, kad sesutes bus vaikinamos uzsienyje,. labai apsidziaugiau. Jeigu dar ir toje salyje, kur mes vaziuosime tai labai saunu. Taciau gaila vyresneles, ji lieka gyventi gimineje. As kazkaip labai rami del kraujo gimines. Jei nebuvo vietos kai reikejo, nemanau, kad reiketu kaisioti giminei nosi ir po keliasdesimt metu... Mano nuomone Ivaikinimo tarnyba zino (ne karta suraiciau is pirstu  ax.gif , ne karta dar suraitysiu...)

Tu nenorėsi, bet nežinai, ar tavo vaikas nenorės... Ir tiek, kiek dukra tavęs nebijos ir tavim pasitikės, kiek norės tau išsakyti savo jausmus ir nuomonę, tiek stiprus bus jūsų ryšys. Ką tu manai - yra viena, ką manys, o svarbiausia jaus paaugusi mergaitė - yra kita. Aš irgi turiu savo nuomonę ir man ta moteris visiškai nerūpi. Ji visiškai nerūpi ir mano sūnui... Bet niekada negali žinoti ar neparūps.
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 01 10, 20:05)
Bet niekada negali žinoti ar neparūps.

Kaip parups, tuomet ir spresiu sia problema. Dabar nesuku schmoll.gif sau del to galvos
Atsakyti
sutinku...jei jau paruptu..tuomet reiktu tam nusiteikti...sneketis su vaiku kuo daugiau..negalima tokiu atveju paskaytti-man neidomu ir tau turetu nerupeti... o mamos kurios auginat tokius vaikelius jau labai senai..-ar imanoma isvis nuslepti kad jis ivaikintas?... ar protinga pvz ryskiai paaugusiam vaikui jei ir suzino,ar jau senai zino /pvz jei zinau kad jo mama isvis ten valkata,ar kokia tai na tiesiog neigiama asmenybe/ pasakyti jog vaikutis ten atsirado ir mes ji priemem i savo seima todel kad jo biologine mamyte ji gimdydama mire?....

mokausi...issakykit savo nuomone.. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 10, 19:22)
sutinku...jei jau paruptu..tuomet reiktu tam nusiteikti...sneketis su vaiku kuo daugiau..negalima tokiu atveju paskaytti-man neidomu ir tau turetu nerupeti...  o mamos kurios auginat tokius vaikelius jau labai senai..-ar imanoma isvis nuslepti kad jis ivaikintas?... ar protinga pvz ryskiai paaugusiam vaikui jei ir suzino,ar jau senai zino /pvz jei zinau kad jo mama isvis ten valkata,ar kokia tai na tiesiog neigiama asmenybe/ pasakyti jog vaikutis ten atsirado ir mes ji priemem i savo seima todel kad jo biologine mamyte ji gimdydama mire?....

mokausi...issakykit savo nuomone..  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ragaina, į visus klausimus atsakyčiau - NE. Neįmanoma nuslėpti, labai blogai kai sužino iš kitų, o visvien sužino, tada tėvai tampa blogiečiais, nes turėjo rimtų paslapčių. Dar blogiau, jei sužino paauglystėje.Kad mama valkata jam negalima sakyti, o kaip tik kažkaip reikia stengtis apie ją blogai nekalbėti. Šiuo atveju, labai tinka asmeniniai pajautimai: nu pagalvok, o jei tu staiga sužinotum, kad tavo motina valkata? Kaip tu jaustumeisi? Ar nesijaustum kažkokia nepilnaveriška, jei tave pagimdė valkata? O jei dar tu būtum maištaujanti paauglė?
Nereikia bijoti, kad jie žino. Manasis nuo lopšio viską žino. Ir yra toks prisirišęs prie mūsų, kad tapatinasi su mūsų biologiniais giminėmis, prosenelius, kurių niekada nepažinojo, laiko savais... mano atveju, tai tikrai pasakyčiau - kuo labiau vaikui kažkas draudžiama, to jis labiau nori. Kai mes neslepiam, tai jis tiesiog stumia visą kitą informaciją. jam tiesiog ji neįdomi. Bet nežinau kaip bus toliau. tačiau mes nebijom.
Atsakyti
ne ne..nesakiau jog vaikui zinoti jog jo mama valkata...perskaityk ten atidziau-turejau omeny jei zino kad ivaikintas,o as asmneiskai zinau jog ji valkata..ar neprotingiau pasakyti jog mamyte mire,jog ji ne blogiete kokia... jog tiesiog taip nutiko..o mes ji mylime todel pasiemem... nors gal ir neprotingiau..mazu ka jei atsirastu paskui po kokiu tai laidu ar dar ko..kokia gimine is anu puses ar netji pati...tada vaikas vel maistaus-melavai man.. gal ir teisinga kad vaikutis nuo mazu dieneliu zino..... bet iznodamas tai nuo mazu dieneliu jis nesuvokia nesijaucisa del to kad jis-"svetimas"?..... as turiu du vaikucius...jie tolerantiski ir draugiski labai..bet visvien..ar nesijaustu treciasis -va sie du-tikri jos vaikai..o as paimtas..jie myli visi mane,bet as cia svetimas.....pagal kilme.... to bijau...zinau kad uztektu tik nesuteikti pagrindo jam taip jaustis..bet kartais vaiko charakteriui uztektu vien zinoti..ir tai jau jam butu pagrindas.....
Atsakyti
Ragaina, atsiprašau dėl tos valkatos, bet tai mano pasakymo esmės nekeičia. Jokiu būdu negalima meluoti. sakyti, kad mirė - jokiu būdu. Juk VISVIEN KAŽKADA SUŽINOS. Kaip vaikutis jausis, priklauso tik nuo tavęs ir visos šeimos. Jeigu tu jam neleisi kaip ir savo vaikui blogai jaustis, tai jis ir nesijaus blogai. Bet jei savyje turėsi, kad jis "kitoks", gal genai blogi ar jis pats blogai elgiasi dėl to, kad įvaikintas, tai ir bus problemos. Jei jausi jausmus kaip savo vaikams arba bent jau NELEISI sau galvoti apie vaiką kitaip, nei apie savus (o tuo pačiu neleisi sau ir suabejoti) tai ir tau pačiai viskas bus nesunku ir vaikui gerai. Bet vaikas jaučia tėvų mintis ir jausmus. Tai buvo išsakyta ir paskutiniojo įvaikinimo tarnybos organizuoto seminaro metu. Todėl gali būti nelengva ir reikia daugiau dirbti su savimi, nei su vaiku.
Atsakyti
na del saves as garantuota tikrai stipriai,kad man paimtas vaikutis butu toks pat mano ir tik mano kaip ir manieji jau esami..jei jau as gavau teises i si vaikuti,viskas,jis jau mano tikrai ir niekas tuo tegu nedrys suabejoti...del genu kazkokiu "blogu'..mano nuomone taip galvoti net absurdiska...karaliskuju genu,melyno kraujo atzalos isena valkatauti po pasauli ar net pikta daro... o cia mes juk visi paprasti zmones..ir paciu musu vaikai nezinai kaip kas,kaip tas gyvenimas suzais..jei man paimtas vaikas kazka negero iskres,ar itin oziuosis,ar [panasiai,as kaip ir ant svao vaiku pasakysiu- ot koks!! nu nebutu ragainos vaikas!!! doh.gif o visa kita juk priklauso nuo bendravimo,auklejimo,saviraiskos..pavyzdziu...
aiskutis...pamoka ismokau..vaikas visgi turi zinoti savo kilme kad ir kaip noretusi ji galutinai "pasisavinti" blush2.gif ...o visa kita-naturalus seimos gyvenimas,ir viskas bus gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Vaikas turi zinoti tiesa pagal savo amziu nei pabloginta nei pagrazinta. melo neturi buti isvis.
Atsakyti
Sveikutes noreciau ir as truputi pasidziaugti mano mergyte jau ir juokiasi ir mane pastinka ir didelem akim islydi as taip galvoju kad dar pora savaiciu ir asaru paklnes iseinant visai imanomos.
Siek tiek uzstrigom su dokuemntais, na nedavesti visi galiukai ivaikinimo tarnyboje tai pareiskimus nesiu kita savaite
sedziu prie kito kompo tai sorei kad leituvisku raidziu nerasau loptope sunku jas rasti
Papildyta:
Mano mergytes bio taip pat valkata bet manau kad mazam vaikui tai galima pateikti taip kad neizeistum jo savigarbos.
As nekritikuosiu jos bio bet pasakysiu kad pagimde ja kita moteris o mama esu as juk dvieju mamu negali buti ir visi vaikuciai auga su savo mamytem tik kaikurie vaikuciai ateina pas svao mamytes ipatinga. Cia mano repeticija pasirodymui po triju metu. Vuf vaiko nepasemiau o jau repetuoju.
Atsakyti
kokio amziaus tavo mergyte smile.gif kaip gera Jums as manau ax.gif sekmytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 10, 21:45)
Sveikutes noreciau ir as truputi pasidziaugti mano mergyte jau ir juokiasi ir mane pastinka ir didelem akim islydi as taip galvoju kad dar pora savaiciu ir asaru paklnes iseinant visai imanomos.
Siek tiek uzstrigom su dokuemntais, na nedavesti visi galiukai ivaikinimo tarnyboje tai pareiskimus nesiu kita savaite
sedziu prie kito kompo tai sorei kad leituvisku raidziu nerasau loptope sunku jas rasti

Džiaugiuosi rašybos bendraminte 4u.gif Aš tai irgi stengiuosi su liet. rašyti, nes po to atsiranda kitokie įgūdžiai. Vaikai baisiai rašo nuo "anglikonėjimo" ar kaip čia pavadinti. Bet dar bėda, kad kai kuriuo el. paštu negalima rašyti su lietuviškom, tai žmonės ir įpranta. Suaugusiam tai gal vis tik ir nieko (bet pati tai pastebiu, kad man trukdo po to darbe persiorientuoti, nes rašto aš naudoju daug smile.gif ) tai stengiuosi neįprasti smile.gif Bet šiaip jokio skirtumo, čia juk ne oficialūs laiškai, o forumas, kuriame kartais varai negalvodamas apie plonybes... Nes tiek pripili.... Kaip aš šiandien, ot pripyliau biggrin.gif Leidau sau prasėdėti prie kompo.... Vaikas tuo metu atsigavo gavęs ramiai teliką pažiūrėti, o tai nelabai aš toleruoju tą teliką, dar yra knygos ir kiti geri dalykai smile.gif

Aš taip ir maniau, kad su taviške mergaite bus viskas gerai, kad ji tik dėmesio problemų turėjo, o ne kažkokių rimtesnių. Džiaugiuosi už jus.
Atsakyti
Po keliu dienu bus 9 menesiai. Seip fantastiska mzyle, bet reikia prisipazinti kad visos abejones pranyko tik pries dvi dienas kada mazyle pradejo akivaizdziai rodyti jog as jai esu kazkas daugiau nei eiline aukletoja.
as negaliu pamilti ir atsiduoti zmogui kol jis neparodo kad to nori ir mane kankino abejones ar ji apti tonori o dabar matau kad as jai reikalinga ir todel pradedu pamersti galva del jos
Atsakyti