Įkraunama...
Įkraunama...

Žalingi įpročiai ir žindymas

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 14, 18:38)
Perskaičau kn., kad vakui, augančiam aplinkoj kurioje rūkoma, išsiugdo polinkis rūkyti.... tai neplanuoju pradėt. Buvau metus gerokai prieš nėštumą. Vyras metė prieš kelis mėnesius  thumbup.gif
O iš aplinkinių, kurie rūko, daugelis jų vaikų (jau didelių 20 ir <) traukia dumą.
Ieškok būdų nepradėti  mirksiukas.gif

Šiaip aš net labai prieš rūkymą, bet yra išimčių matyt. Mano tėvai nerūkė, vyro tėvai rūkė visada. Bet po mūsų santuokos, tiksliau pirmojo nėštumo man pavyko išprašyti vyro, kd nerūkytų ir to nedaro jau keturis metus, iki tol rūkė kelis metus.
Atsakyti
mano dvynukams jau du metai ir tyrs su trupuciu menesiuko.as juos visa dar maitinu.siaip rukyt niekada nerukiau(gal tikkeleta kartu per sventes),o del bele kokio isgerimo tai as sau labai konkreciai nustacius ribas.nei zindymo,nei nestumo metu nevartoju visai.raigi jau trys metai,nenaudoju net saldainiu su likeriu smile.gif (vat kokie krastutinumai).tikrai nejauciu ziauraus poreikio...
Atsakyti
aha...viskam reikia subresti...zinoma, jei turi kudikeli, geriausia, nei laso negert alkoholio, bet, prisipazinsiu, buteli svyturio balto alaus viena kart i savaite isgeriu, nes sitas vienintelis alkoholis, kuriam negaliu atsispirti ir tikrai ne del to, kad tai yra alkoholis, tiesiog, kaip kiti zmones begalo megsta saldumynus, as turiu silpnybe butent siam alui.... schmoll.gif zinoma, sazines priekaistai visada buna, bet.....na, guodziu save bent tuo, kad isgerus butelaiti salto, nuostabaus baltojo alucio, duodu leliukui misinuka ir islaikau maziausiai 5 valandu pertrauka iki kito maitinimo krutimi...zaviuosi mamomis, kurios taip sauniai laikosi, o gal jos nemegsta alaus cool.gif
Atsakyti
Nusidedu retai, bet visdėlto... blush2.gif Per šventes paragauju gero, kokybiško raudono vyno (iki 100ml.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 19 sausio 2010 - 14:58
Aš manau, kad jei jau ištvėrei 9 mėn., tai manau gali ir dar šiek tiek pakentėti ... Man kažkaip problemų nesudaro. Tiesa, vieną naktį sapnavau savo rūkančią 1 mėn. mergytę, tai praėjo visi norai ir silpnybės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(langolf @ 2009 07 15, 19:21)
lincia_pincia as galiu pasakyt tik viena, nuo vyno vaikas tikrai nebus dundukas ir tt... viska leme tai kiek su vaiku uzsiimsi toks protingas jis ir bus. Aisku vieniems demesio daugiau reikia kitiems maziau.

Jo, tiesa, ypatingai daug demesio ir pastangu deti tenka i vaikus, alkoholio apardytom smegenim... Gali det ir det, o jie tuo tarpu irgi des, bet tik ne pastangas o skersa ant jusu pastangu.

Skaiciau klausimu, kada galima sekanti karta maitinti po alkoholio pavartojimo. Labai priklauso koki kieki suvartojot. Siaip auksine taisykle: blaivi mama - blaivus pienas.

Bet sita taisykle negalioja imirkusioms alkoholyje mamanioms. Jos ir puse butelio islake dar buva "blaivos".

Esu paragavus vyno gal pora ar tris kartus per visa ilga maitinimo perioda. Kadangi mano sunus kruties neeme nuo pat pradziu, tai nusitraukinedavau. Po 100g vyno (stipraus niekad negeriu-neskanu) islaukdavau 4-5 h.
Atsakyti
Turiu klausima: planuojame eiti i vestuves, ten zadu isgert koki buteli alaus ir 4 taures vyno g.gif po kiek laiko is organizmo ir pieno pasisalins alkoholis? g.gif t.y kada jau galesiu maitinti be baimes savo leliu? g.gif
Atsakyti
Geriau išvis to atsisakyt būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 03 03, 18:05)
Aš manau, kad jei jau ištvėrei 9 mėn., tai manau gali ir dar šiek tiek pakentėti ... Man kažkaip problemų nesudaro. Tiesa, vieną naktį sapnavau savo rūkančią 1 mėn. mergytę, tai praėjo visi norai ir silpnybės  biggrin.gif

papasakosiu savo gan liudna istorija.Vaikeliui buvo nepilnai men. kai pabandziau parukyt.Pagalvojau nieko tokio.Deja buvo antras,trecias kartas-taip ir ipratau.Galvojau kvapas negerai,taigi parukius kruopsciai valydavau dantis.Praejus keliems menesiams internete pasiskaiciau apie rukyma zindant ir istiko sokas.Pasirodo nikotinas pereina i MP.Nesuprantu,kaip budama pakankamai suaugus ir isprusus to neapmasciau anksciau.Per asaras kelio nemaciau-net panose nusaso.Verkiau istisas tris dienas.Net artimieji nepajege apramint.Prasidejo nemiga nakti,negaledavau uzmigt nei diena.Nervai taip pakriko,kad teko kreiptis i psichoterapeuta.Gydytojas ramino,kad viska gerokai perdetai isivaizduoju.Taciau ir tai neguode.Teko kuri laika vartoti raminamuosius.Mielos ,mamos,nerukykit.Nors niekas nezino kokia istikruju ta rukymo zala.Yra daug pavyzdziu kai sveikuoles mamos pagimdo nesveikus kudikius.Daug zinau rukanciu ir auginanciu sveikus vaikus.Bet vis tik to daryti nereikia.as dziaugiuosi mano vaikelis sveikas-dar niekuomet nesirgo.Bet kalte nesiosiuosi dar ilgai.gal kas nors galit parasyt ka nors kas padetu nusiramint.Aciu Jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nei rūkau, nei geriu, kartais norisi alaus gurkšnelį, tai nebent vieną gurkšnelį.
Atsakyti
aisku, kad alkoholis ir rukymas yra negerai. bet 2 metus ar daugiau apriboti savo asmenini gyvenima, visiskai atsisakyti to, kas laaaaaaabai patinka, ko be galo norisi ir del to visalaik vaikscioti blogos nuotaikos ir dar, neduok dieve, issilieti ant nekalto vaikelio - irgi ne iseitis.
siaip kaip nestuke.gif as gyvenu labai sveikai: nerukau, valgau ekologiskus sveikus produktus, daug bunu grynam ore, sportuoju, laikausi reguliaraus rezimo, bet tiesiog beprotiskai kankinuosi del vieno draudziamo dalyko - alkoholio. nuolat apie tai galvoju, nervinuosi, apsiverkiu ir kartais net sapnuoju, kad geriu! dar nestumas ne visai i pabaiga ir as jau taip is proto einu, tai kas bus, kai reiks maitinti vaikeli dar kokius metus verysad.gif ...
vat uz tai ir idomu, per kiek laiko is organizmo visiskai pasisalina ivairus alkoholio kiekiai (rimta info, o ne mamyciu asmenine nuomone). gal kazkuriai gydytoja paaiskino? ar radot online lentele? gi turetu buti kazkokia iseitis kartais leisti sau atsipalaiduoti...
p.s. puse stiklines alaus ar 50 ml vyno isgerimu as nelaikau, tai man ne jokia iseitis mirksiukas.gif
Atsakyti
Paskaitykit knyga Allen Carr "lengvas budas suvaldyti alkoholi" 4u.gif
Atsakyti