Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuteriniai žaidimai

Kadangi esu "narkomanas", tai galiu pasidalinti keliomis mintimis, gal kam padės.

Mamos dažniausiai mokydavo renkantis vyrą žiūrėti, kad nebūtų girtuoklis, merginykas ir pan. Dabar dar gal narkomano nesiūlo rinktis. Ankščiau moterys skųsdavosi, kad vyrai iš barų, iš darbo, iš žvejybos, iš medžioklės, iš mergų atsipalaidavę namo grįždavo. Dabar irgi skundžiamasi, tik problemos pasikeitė. Nu negali žmogus laiks nuo laiko neatsipalaidavęs gyventi, ar tai alhogolis, ar tabletės, ar moterys, ar virtualus pasaulis.

Vienas patarimas būtų - išsiaiškinti kodėl jį tai traukia? ką jis ten randa? ką jis ten žaidžia?
Klaidingas manau teiginys, kad vyras suvaikėjo, kad jis "žaidžia". Žaidžiama ir krepšinis ir futbolas ir kazino žaidžiama... Laikydamos jį vaiku jūs save pasendinant ir tampate senamadiškomis bambeklėmis. Tampate jam neįdomios.
Pats kažkada klydau galvodamas, kad online žaidėjai paprastai yra barzdoti seni seniai, apsisnargliavę paaugliai. Bet iš pvz 11milijonų WoW lošiančių susipažinau su labai įdomiais ir patraukliais žmonėmis, beje su labai sexy mamytėmis, motinystės atostogose, studentėm.... Jei ne pusės pasaulio atstumas .... blush2.gif O kur dar mytai ... neseniai kėlei virtualų bokalą su gnomu, o čia bac ir akis į akį bendrauji su simpatiška blondine. Aišku bendravimas specifinis. Mano žmona po poros mytų nenorėjo sekančiuose dalyvauti, nes nesuprasdavo apie ką šnekama, iš ko juokiamasi.
Ne bet nuklydau ... padėti šioje priklausomybėje reikia vieną priklausomybę keisti kita, nebūtinai priklausomybe, bet kitu užsiėmimu. Tai aišku primityviai gali būti seksas thumbup.gif , ėjimas į teatrą, tapyba, apsipirkinėjimas. Aš jau kuris laikas metęs ... sumažinęs , tai keičiu stalo žaidimais -> bendravimu su draugais, seksu, muzika ... žmona dar šokiais užsiimti siūlo, dar gal sportuoti pasiryšiu...

Niekada, manau, nereikia tikėtis, kad narkomanas atsisakys narkotikų. Reikia išmokti gyventi kovoje su manija. Reikalinga "narkomanui" padėti suprasti, kaip jis švaisto savo laiką, kaip nuo to kenčia šeima, vaikai. Ribojimas sėdėti prie kompo tik tam tikrom dienom yra viena išeitis. Galima bandyti sėdėti kartu, parodyti jį iš šono.

Iš realaus gyvenimo, mano pažystamo žmona atvirai (ne prie jo) rėždavo, kad geriau su draugais per barus, per mergas eitų, nei prie kompo sėdėtų. Bet į "žvejybą" be antrų pusių su mumis vieno neišleidžia. Na ir pabėga žmogelis nuo jos pailsėti į virtualų pasaulį. Ji ant pykčio irgi "į kompą" , virtualiai seksuojasi su visokiais turkais, italais. Vyras patenkintas - žiūrėk jau ir nuotraukas moka prisegti ...ir jį nukarpyti.... progresas.

Žodžiu iš visų blogybių reikia rinktis mažiausią.
Valios ir stiprybės Jums einant per gyvenimą su tokiais partneriais.
Atsakyti
Galiu pridėt šiek tiek:

Kompiuteriniai žaidimai, tokie kaip WoW, kounter straikas, kitaip sakant onlaininiai žaidimai yra varžymasis. Čia tas pats kas futbolas, tu lakstai su komanda kad nugalėtum kitą komandą ir gautum tą minutę šlovės.

Antra kompiuteriniai žaidimai žaidžiami todėl kad nerandama kitos veiklos arba paprasčiausiai tingima pakelti užpakalį. Tokiu atveju reik pirštu parodyt ką galima nuveikt sau ar kitiems naudingo. Sportas, štanginė, baseinas, bėgiojimas, nupirkit kokį laivą kurį reik suklijuot. Bet ką kas užima žmogų ir yra įdomu.

Trečia ne onlaininiuose žaidimuose - "Visi nugalėtojai". Kai kurie žaidžia žaidimus kad galėtų ką nors nugalėt, nes to negali padaryt realiame gyvenime. Darbo rutina žlugdo vidinį "užkariautoją". Taip sakant realiame gyvenime tu esi statybininkas ar koks kompiuterastas nereikšmingoje firmoje, o virtualiame pasaulyje tu esi super herojus kuris nebijo rytojaus.

Pasiūlymai:

1. Pasiūlykit kokią kitą veiklą. Sportą, rankdarbius, pasivaikščiojimą, nusiveskit į kiną ar dar kur.
2. Kaskart pro šalį praeinant "prikiškit" - "O ar tu žinojai kad tavo šitas žmogeliukas nieko nevertas", "Kada susitiksim su tavo virtualiais draugais?", bet kokius posakius leidžiančius suprasti, kad tie žaidimai, ar virtualūs žmogeliukai nieko nereiškia.
"Žaidėjas" turi suprasti, kad tai ką jis daro tėra skirta atsipalaidavimui, jeigu jis gadinasi nervus, tai jau nėra skirta atsipalaidavimui.
3. Paskambinkit interneto tiekėjams ir pasakykit kad užblokuotų tam vartotojui visus nepageidaujamus žaidimų portus ir saitus.
4. Šiais laikais daugelyje žaidimų yra "Parental control" - tai galima pritaikyti ir jūsų vyrams. Nustatyt kiek laiko per dieną, savaitę, ar menesį jis gali žaist, valandas kuriomis gali žaist, ir pan.
5. Jeigu jis žaidžia MMORPG stiliaus žaidimus, prisijungę ištrinkit visus žmogeliukus, arba akauntus.
Jeigu tai single player, ištrinkit visus seivus.

Žaidimai nėra jokia problema. Čia svarbiausia "žaidėjui" yra parodyti, kad visa tai ką jis daro yra nieko verta, kad visa tai ką jis puoselėja ir tobulina yra virtualūs nuliai ir vienetai, kurie gali dingt lyg jų niekad ir nebuvo. 5 punktas tai geriausiai yrodo. Jeigu jūsų "žaidėjas" tobulino kūrė keletą mėnesių kažkokį veikėją, liejo emocijas bla bla bla. Paimkit ir ištrinkit jį velniop, ir tai aiškiai ir balsingai jam pasakykit. Jis tai pamatęs žiūrės apšalęs, ir tuo momentu pasidarys kažkokias išvadas. Linkiu jums to kad tos išvados būtų į gerą, jeigu ne paprašykit uždaryt duris iš kitos pusės.

Klauskit ex žaidėjų kaip atpratint kitus nuo žaidimų.
Atsakyti
QUOTE(eSminis @ 2009 07 20, 15:26)
3. Paskambinkit interneto tiekėjams ir pasakykit kad užblokuotų tam vartotojui visus nepageidaujamus žaidimų portus ir saitus.
4. Šiais laikais daugelyje žaidimų yra "Parental control" - tai galima pritaikyti ir jūsų vyrams. Nustatyt kiek laiko per dieną, savaitę, ar menesį jis gali žaist, valandas kuriomis gali žaist, ir pan.
5. Jeigu jis žaidžia MMORPG stiliaus žaidimus, prisijungę ištrinkit visus žmogeliukus, arba akauntus.
Jeigu tai single player, ištrinkit visus seivus.

Nu va neneša man galva g.gif Prilįstų MB prie mano kompo ir ką nors pratrintų arba paskambintų interneto tiekėjams, kad kažką užblokuotų blink.gif Būtų skandalėlis nebanalus. O jums, vyrams, neatrodo tai kažkaip... na... negražiai tokie būdai?..

Atsakyti
Tai jeigu neišeina susišnekėt žmoniškai, ar reikia kartot 10 kartų kad bent akreiptų dėmesį jog kažkoks pašalinis ne žaidimo garsas susidaręs, tai tokiu būdu nors 100% dėmesio atkreipsit.

Tas pats būtų raudot dėl piktžolių darželyje, kad gėlynėlį teršia.

Ne nobelinius darbus trinat, o bevertį šlamštą... Galit įvardint žaidimus kaip aukštesnio lygio virusą kurį reik išgydyt.

Jei neišeina gražiuoju tai ką padarysi. Policija nerauda kad bobutes vagys apiplėšinėja, policija juos gaudo nes gražiuoju susitart tai neišeina.

O aš vargšelis tik kelis būdus pateikiau, jeigu jums priimtinesni jūsų tebūnie. Nevadovauju gi aš jums.

Ir tai yra tikrai veiksmingi būdai, kurie bent jau trumpam sulaikys "Žaidėjus" nuo žaidimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eSminis: 21 liepos 2009 - 07:47
QUOTE(eSminis @ 2009 07 21, 08:41)
Tai jeigu neišeina susišnekėt žmoniškai, ar reikia kartot 10 kartų kad bent akreiptų dėmesį jog kažkoks pašalinis ne žaidimo garsas susidaręs, tai tokiu būdu nors 100% dėmesio atkreipsit.

Tas pats būtų raudot dėl piktžolių darželyje, kad gėlynėlį teršia.

Ne nobelinius darbus trinat, o bevertį šlamštą... Galit įvardint žaidimus kaip aukštesnio lygio virusą kurį reik išgydyt.

Jei neišeina gražiuoju tai ką padarysi. Policija nerauda kad bobutes vagys apiplėšinėja, policija juos gaudo nes gražiuoju susitart tai neišeina.

O aš vargšelis tik kelis būdus pateikiau, jeigu jums priimtinesni jūsų tebūnie. Nevadovauju gi aš jums.

Ir tai yra tikrai veiksmingi būdai, kurie bent jau trumpam sulaikys "Žaidėjus" nuo žaidimų.

Nu gal ir teisus jūs... Tiesiog nelabai įsivaizduoju, kad gali būt TAIP blogai blink.gif Bet ir tada manau pradėčiau nuo ultimatumo, o jie, kaip žinia, skelbiami tik kartą...
Atsakyti
sunerimti tada kai puse dienos praleidzia zaisdamas ir nieko nemato aplink tik zaidimus ir kompiuteri
Atsakyti
Reikia kalbėtis su juo pačiu,aišku kad čia nenormalu,arba aš ,arba kompas ir viskas bigsmile.gif
Atsakyti
tfuu, maniskis irgi losia, bet ne tiek daug, kad pradeciau bambet. juolab turim du kompus, tai jis kai losia, as internete pasiknisu, pvz sm paskaitau biggrin.gif pati beje irgi palosiu, turiu pora megstamiausiu online zaidimu, kelis kart i savaite palosiu butinai. bet aciu Die tai ne liga rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu sita problema yra ir as.Tiesa sakant kartais mastau gal ir man pradet zaist-vis daugiau demesio gauciau,daugiau bendrautume negu dabar blink.gif
Atsakyti
QUOTE(BrandNewSmile @ 2009 07 29, 08:45)
Turiu sita problema yra ir as.Tiesa sakant kartais mastau gal ir man pradet zaist-vis daugiau demesio gauciau,daugiau bendrautume negu dabar blink.gif

drinks_cheers.gif cia gera mintis 4u.gif
Atsakyti
Turiu tokia problema ir as... pas mane po darbo is karto yra ijungiamas kompas ir prasideda zaidimai iki 1 ar 2 val nakties....as jau net nebekovoju, nes tai beprasmiska...vis sako, o kas blogai nei as kur einu nei ka vis namie bunu ir panasiai...o kad man demesio jau truksta tai jam nei motais...tiesa as bandziau zaisti, tai su malonumu viska pradejo aiskinti ir panasiai, tikrai daug daugiau bendravom, bet kad as neturiu laiko zaidimams...norisi apsitvarkyti ir kitu darbeliu namie atsiranda tai zinot...nenorisi ir namie nuolat uzsidarius buti, o tiems zaidimams reikia skirti be proto daug laiko...
Atsakyti
pradekit zaist civilizacija su brangiausiuoju... ir tegu buna : kas laimes(tai yra sutriuskins priesininka) tam paklusta pralaimejas.
siaip zaidimuose nieko bloga nematau, laikui begant jie pabosta, ypac kai pereini...mano megstamiauses KOTOR2 trukme 40val. ir ka po jo turejau ka veikti tikrame gyvenime. biggrin.gif
beto MB akip ir as, pereinam zaidima ir viska, gyveni toliau... nepakenciu Online, nes jie niekad nesibaigia, tokie tai isprotejimas.
beto pastaruoju metu retai isleidzia gera zaidima, visi kopijos...
Atsakyti