LABUTIS,, nors visai ne labas..
nezinau nuo ko pradeti...
gal nuo pradziu, bet pasiruoskit ilga isipasakojima skaityti...
tai va ,esu studente. ir sugalvojau vaziuoti i svecia saly pinigeliu uzisdirbti,pakeliauti. lietuvoje gyvenau studijuodama ir dirbdama, visiskai savaranskiskai, be tevu pagalbos.
tai va atvykau i amerika. pries isvaziuodama likau apie 200 baksu skoloj broliui...
taigi prasidejo gyvenimas amerikoj. broliui kas savaite rasiau,kad atsiusiu veliau.. praejo trys menesiai, bet taip ir neisiunciau. tiesiog taip ir nepajegiau sutapyti.. savaites alga atskaicius nuoma ir mokescius svyrodavo nuo 160 iki 420 doleriu,ir vidutiniskai 200...
tai va pragyvenau cia tris menesius, pinigu nesutaupiau. bet turejau turbut geriauisa vasara. cia pinigu kaip ir uztekdavo, norsgyvenau nuo algos iki algos. nusiprkau kompa, fotika, ipod, ir kas labaiusiai nekainuojama tai buvau vienai savaitei isvkus pakeliauti,,, pamaciau tikrai be galo daug. kelinei neissvaisciau, bet ir netaupem.
tai va gryzau is po keliones uzvakar ir draugai pasake,kad mane atleido is darbo... nors pries kelione sake,kad gryzus galesi dirbti... na labai neisjaudinau ta diena, nes dbar sezonas baigesi, tai isvis nebra kas dirbti.. ir alga buna maziau, nei 100 baksu per savaite.. o vien nuoma kainuoja 70...
tai va gryzau is po kelionu, dvasiksai labai laiminga, pasaulio pamaciusi.. draugai paiilge..saunu... bet dabar kisenekj 120 baksu.. o lektuvo bilietas tik uz 3 savaiciu...
o jei noriu pakeisti data kainoja minimum 150 baksu... o as tiek neturiu... ai tarp kitko uz nuoma nemoku, ne sdarbe padare klaida ir jau koki menesi nenuskaiciuoja nuomos...
na draugai sumesu tuos kelis baksus, bet ka as tevam pasakyciau, jei gryzciau vissai su nuliu. gi uzsidirbti isvaziavau... ka jie kaimynams pasakys..
siaip labai laiminga viduj kad vaziavau,nieko nesigailiu, sutkau be galo daug draugu,pazinau skirtinga skulturas, nes kolegos buvo is europos, lotynu merkos, pietu afrikos... ir i pasauli ziuriu kitaip. ismokau anglu, nes pries cia tvaziuodama tai net pora zodziu islementi sunku buvo. lietuvoj kad ir tukstanti uz kursus sumokejus,tikrai taip neismokytu... cia tys menesiai anglu kalba ...
patyriau ir daug vakinu demesio,ko lietuoj tiek nesulaukiau, cia kai melynake buvau labai vertinama.
ir draugai cia labai nuosirdus.. to niekur nenusipirksi...
su keliais draugais isvaziavom po toki kai tura po amerika. per savaite apvaziavom daugiau nei 4000 myliu, o tai reiskia as manau apie 6000 km.. buvom didiziuosiuose miestuose.. muziejuose... istis nerealu. isinuomojom prbangia masina, uz nakvyne niekur menokejom, visur pasdraugus apsitodvom.. jei ka visi pasirenge padeti buvo.. tikrai gerai,,, bet va kelionej padejau pasutinius pinigus. iki siol neisgailiu ka dvaziavau. nes ta kelione prisiminsiu visa gyvenima.. o rubu ir kitu daktu manau spesiu ir spesiu dar prisipikrti,,,
bet vA DVAR YRA TAIP, ESU ATLEISTA IS DARBO.. BANDZIAU IESKOTIS KITO. TAI SAKO UZRASK NUMERI , MES PAKSMABINSIM. KLAUSIU AR GALIU TIKETIS SIOM DIENOMIS. SAKO GAL KITA SAVAITE,GAL VELIAU... O AS NEGALIU, NES UZ TRIJU SAVAICIU BILIETAS... AISKU MELUOJU,KAD DIRBSIU KELIS MENESIUS,,,
TAI DILEMA YRA TAME,KAD NEZINAU,AR ATSIKELTI BILIETO DATA, PAPRASYTI KIENO NORS PINIGU TRUKSTAMU IR GRYZTI I LIETUVA BE PINIGU, BET SAUGIAI IRLAIMINGAI SU VISAIS IS[UDZIAI IR NESUKTI ALVOS ,KA MANO KITI KADBE MILIJONU GRYZAU IR TUSCIA DAR SKOLOJ.
AR LIKTI CIA, EGZSISTUOTI, BANDYTI DARBO IESKOTIS TOLIAU. BET JEI LEIKU YR AGAIMYBE,KAD ISMES IS GYVENAMOS VIETOS. AISKU DRUAGU RAISXU KURIE LEIS PAGYVENTI...
YRA GALIMYBE,KAD VELIAU NEBGALESIU PAKEISTI SKRYDZIO DATOS.. IR JEI DRABO NERASIU ISGYVENTI 3 SAVAITES SU 100 DOLERIU NEIMANOMA...
BET NENORIU PALIKTI AMERIKOS. GAL NIEKADA CIA NEGRYSIU ,PRASIAU KELIU DRAUGU PADETI SU DARBU.. BET KAD NELABAI GALEJO AR NELABAI NOREJO. as suprantu juos..
o broliui taip ir neisiunciau tu pinigu. o gryzus gyvensiu jo bute. aisku jei pasakyciaukad neturiu darbo, nebeturiu pinigu,ir nevisai ka valgyti ji snebprasytu. bet maninimi nusivils.
sme nenoriu kad seima zinotu jog man daba blogai.todel ir pasakojuosi i interneta o ne seimai...
nemanau kad mama supras, kad turejau geriausia vasaera gyvenime,kad tiek pamaciau,kad buvau be galo laiminga,kol nepradedavau skaicioti pinigu.
aisku sakysti materialiste, bet taip yra,
kaip as grysciau be dovanu. siais laikais pasaulis ziaurus, aisku seima bus laiminga matydama mane,et kaip as pasakyciau,sorry, bet nieko nepraveziau, nes neuzdirbau. jausciausi kaip nevykele..
bet viduj esu laimiga, ne sgavau daug daug, ko negleciau nusiprkti net turedama milijonus....
bet kaip tai paaiskinti tevu kaimynams, kai mano tevai su paisdiziavimu sako ,dukra i amerika isvaziavo, tai aisku ir tiksi kad uzsidirbsiu,,,
taip ant algalapio uzdirbau per ta laika 10000 lt.. bet dirbant uzisenyje tai be galo mazai, beto cia viskas kainuoja kainuoja,... nieks nera pigu...
ir musu darbe ne vienas nesutaupe.ne vienas prase tevu,kad pinigu atisutu,,
as negaliu.a isku jei tevai zinotu,kad neturiu ka valgyti ,paskuinius pingus atiduoti. bet as niekadA JU NEPRASYSIU.
tai va parasiau isties daug, bent kam isipasakojau...
dbar ir svyruoju,skambinti i agentura ir atsikelti bilietus ir gryzti i lt,ar likti cia,,,,
jei gryztu su nuliu a snet maisto uz ka neturiesiu pirktis ir uz nuoma moketi, aisku susirasiu darba, bet alga gi uz menesio bus tik..
bet rizikuoju cia darbo netureti, ir su tuo paciu nuliu gryzti i lietuva uz 3 savaiciu,,,,
nezinau ,likti ar gryzti i lietuva,,,
net pasivadinau kvailute kaip nika. nes zinaulkad buvau neatsakinga jog pirma pirkau kompa ir nenusiunciau broliui pinigu,kad i keline isvaizau ir darbo netekau. bet jau buvo pries menesi draugai siule vaziuoti. tada is darbo neisleido. ir atsisakiau. tada labai gailejausi,, dbaar pasitaike antr aproga ir paskutine,tai negalejau prarasti tokio sanso, ir va rezultatas. as laiminga sirdy, bet materialiai zlugus,,
jei pries 10 dienu vel gryztu viskas atgal, vel sakyciua taip vaziuoju i kelione,..
manau kad isgeyvensiu... bet nezinau kaip...
ir ka darysiu,,,,
Kad i kelione isvaziavai, tai labai faina... As irgi visada uz visokias keliones, kad ir is paskutiniu pinigu. Dovanos seimai irgi nesvarbiausia. Kad grysi be pinigu, tai as suprantu. As irgi is visokiu savo uzdarbiavimu be ju gryzt, bet su daug rubu
bet broliui tai pinigus galejai atiduoti. Tarkim, kad ir tas iPod ne svarbiausia buvo... Vat del to tai man butu labai geda
Sedek ten visas tris savaites, as sedeciau

Sedek ten visas tris savaites, as sedeciau

tai pala pala.tu nusipirkai fotika,kompa,dar kazka.tai ir parsivezk tuos daiktus,kuriems galbut butum ilgai ir nuobodziai taupius lietuvoje,kame problema.? pinigai ant medziu neauga niekur.o jei pabuvus 3 menesius,tavo tevai tikis ,kad milijona parsivesi,tai jiems poziuri keisti reikia,ne tau.turejai gera laika-tas svarbiausia.pamatei bent siek tiek pasauliuko.o ka butum lietuvoj per vasara nuveikus? iki palangos nulekus?
gryzk namo ir nesuk sau galvos,isidarbink,atiduok broliui skola ir kurk planus kitai vasarai.gal per metus pabresi labiau ir kita vasara seksis sutaupyti bent siek tiek.
kaip as sakau save a little,spend a lot
gryzk namo ir nesuk sau galvos,isidarbink,atiduok broliui skola ir kurk planus kitai vasarai.gal per metus pabresi labiau ir kita vasara seksis sutaupyti bent siek tiek.

QUOTE(Abo @ 2007 08 30, 00:07)
Aš pritariu, pinigėliai nedideli, galėjai atiduoti, na, bet neatidavei, tai neatidavei, ką jau čia... Šiaip yra dvi išeitys, arba pasilikti dar trims menesiams (del akiračio praplėtimo), arba vaziuoti namo. Aš likčiau, jei tai nesukliudytų mano mokslams.
3 savaitems ne menesiems

QUOTE(sygyta @ 2007 08 30, 00:13)
Ne ne, aš likčiau ilgiau, dar kokiems trims menesiams, na, tarkim, kad tom dovanom uzdirbti (

QUOTE(sygyta @ 2007 08 30, 00:03)
tai pala pala.tu nusipirkai fotika,kompa,dar kazka.tai ir parsivezk tuos daiktus,kuriems galbut butum ilgai ir nuobodziai taupius lietuvoje,kame problema.? pinigai ant medziu neauga niekur.o jei pabuvus 3 menesius,tavo tevai tikis ,kad milijona parsivesi,tai jiems poziuri keisti reikia,ne tau.turejai gera laika-tas svarbiausia.pamatei bent siek tiek pasauliuko.o ka butum lietuvoj per vasara nuveikus? iki palangos nulekus?

tai va ta skola broliui mane ir labiausiai griauzia. as zinau kad ipodas nesvarbaisuia buvo,bet as jam sakydavau vis kit air kita savaite taisusiu. nes veliau alga nezymiai didedavo...
aisku tris menesius pralaukes jis ir dar gali palaukti, bet bijau kad kntrybe isseks.
o apie lietuva, tai pernai buvau palangoj. dirbau praktiski ta pati. uz du mensius alga ant popieriaus buvo paie 2000 lt. per visa vasara... ir pamaciau tik palanga. net prie juros laiko nebudavo nueiti,,,
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2007 08 30, 00:07)
Aš pritariu, pinigėliai nedideli, galėjai atiduoti, na, bet neatidavei, tai neatidavei, ką jau čia... Šiaip yra dvi išeitys, arba pasilikti dar trims menesiams (del akiračio praplėtimo), arba vaziuoti namo. Aš likčiau, jei tai nesukliudytų mano mokslams.
mano viza terminuota. beto turiu gryzti i studijas, kiek zinau deadline iki spalio 15. jei rasciau geresni darba, tai nukelciau biliet adar 3 savaitem toliau. ilgaiu paislkti neleistu univieras ir viza, deprotuota buti neneoriu, nes planuoju gryzti.
labas
, perskaiciau ir neizvelgiau tavo padetyj jokio baisumo
Na juk ir negalejai per 3 menesius daug uzsidirbti, juk ne 3 metus ten sedejai, ir pakeliavai, pasaulio pamatei, ir kelis daiktus nusipirkai, taigi
Seima, manau, supras, jei tik paaiskinsi kaip ir kas, tuo labiau, kad kaip sakei pati save islaikai ir siaip, mano galva tai tu neturi ko slepti ar gedytis. Broliui skola atiduosi Lt padirbus, nera labai didele suma, na galu gale ta fotika padovanok
Del pasilikimo dar 3 savaites tai nzn nzn, nelabai turbut turi sansu uzsidirbt per toki trumpa laika
Ta nuomone, kad padirbus kazkuri laika uzsienyj turi grizti su pinigu maisu tai dar labai gaji, bet cia jau taip mananciu problema, ne tavo. Sakyk, kad tai nebuvo tavo tikslas ir tiek

QUOTE(stupida @ 2007 08 30, 00:43)
tai va ta skola broliui mane ir labiausiai griauzia. as zinau kad ipodas nesvarbaisuia buvo,bet as jam sakydavau vis kit air kita savaite taisusiu. nes veliau alga nezymiai didedavo...
aisku tris menesius pralaukes jis ir dar gali palaukti, bet bijau kad kntrybe isseks.
o apie lietuva, tai pernai buvau palangoj. dirbau praktiski ta pati. uz du mensius alga ant popieriaus buvo paie 2000 lt. per visa vasara... ir pamaciau tik palanga. net prie juros laiko nebudavo nueiti,,,
Papildyta:
mano viza terminuota. beto turiu gryzti i studijas, kiek zinau deadline iki spalio 15. jei rasciau geresni darba, tai nukelciau biliet adar 3 savaitem toliau. ilgaiu paislkti neleistu univieras ir viza, deprotuota buti neneoriu, nes planuoju gryzti.
Papildyta:
o del subrendimo kitais metais, tai a sir pritariu. va planuojam keli sugryzti kitamet. tai taip geguzes gae, isinuomuoti nama, kas yr atris kart pigiau nei dabar motely gyvenu, nusiprikti masina, ir jau anglu kalbos lygis ne tas, ir drasesne ir viskas, ir jau zinai kur gali leisti pinigus,o kur pataupyti.
sia vasra tavykau birzelio pradzioj, socialini draudima gavau tik liepos vidury,o be jo niekas nedarbina, o va kitamet kai sugrysiu iskart jis jau bus,
p.s aciu uz patarimus... seimai isipasakoti nenoriu. ne sneoriu kad jaudintusi,
o cia nelabai ka ssupranta,kodel seimos pinigu neprasau,
nes daugelis gyvena is tevu pingigu i rnesuka galvos, sako juk as dirbau, bet ne mano kalte kad jei moka mazai ir praso tevu atsiusti kelis tukstancius doleriu arb anaudoja kreditinies koretels. as taip negaliu ir nenoriu
Papildyta:
QUOTE(Joa @ 2007 08 30, 00:44)
labas
, perskaiciau ir neizvelgiau tavo padetyj jokio baisumo
Na juk ir negalejai per 3 menesius daug uzsidirbti, juk ne 3 metus ten sedejai, ir pakeliavai, pasaulio pamatei, ir kelis daiktus nusipirkai, taigi
Seima, manau, supras, jei tik paaiskinsi kaip ir kas, tuo labiau, kad kaip sakei pati save islaikai ir siaip, mano galva tai tu neturi ko slepti ar gedytis. Broliui skola atiduosi Lt padirbus, nera labai didele suma, na galu gale ta fotika padovanok
Del pasilikimo dar 3 savaites tai nzn nzn, nelabai turbut turi sansu uzsidirbt per toki trumpa laika
Ta nuomone, kad padirbus kazkuri laika uzsienyj turi grizti su pinigu maisu tai dar labai gaji, bet cia jau taip mananciu problema, ne tavo. Sakyk, kad tai nebuvo tavo tikslas ir tiek 

na tevai dar pries isvaziuojant sake, akd tik i minusa neiseitum. isvaziuoti man kainavo apie 4000 lt,o dabar paskaiciavau su daiktais ir kelione

taip broliui suma nedidele. bet esme, kad jis dirba uzsoeni karts nuo karto. ir grzuta su daug pinigu., kiek tas daug? isties pakankamai ir kelis kart daugiau nei as. aisku, gyvena kambary keliese, apart darbo daugiau nieko nemato. sako ten dirbu ir egzistuoju, o gryztu cia i lietuva gyventi. as manyciau kad ci aamerkoj gyvenau,o lietuva grsyiu dirbti ir egzsituoti. na ne taip ziauriai. bet is dveiju savaiciu algos tikrai neiseitu vykti savaites turne po amerika ar is svaite salgos nusiprikti fotika ir dar pragyvenimui mauzmele paislikti.
Papildyta:
ir dar. nerimas kyla,kad ci apinigeliu nezuteksiu net maistui. nors kaip sakaiu kolkas uz nuoma nemoku, tai tik pavalgyti i rtereikia. gyvenumeistely, cia praktiskai pesciom galima visur i reikalingiausias vietas nueiti, tai bent tiek.
as ir linkusui pasiilkti,o gal pe ta laika ir dariuka stasiras, tai vis bus gerai.
na atiduoti broliui ir dar siek tiek sutaupyti dovanoms imanoma jei dirbciau bent dvi savaites, taigi
turiu tris savaites. bukim optimistais. tai va ryt vaiuoju i toki dideli mola darbo ieksotis

aciu aciu u zpatarimus. kartais tiek nedaug tereikia,,,,,,
QUOTE(stupida @ 2007 08 29, 23:57)
taip broliui suma nedidele. bet esme, kad jis dirba uzsoeni karts nuo karto. ir grzuta su daug pinigu., kiek tas daug? isties pakankamai ir kelis kart daugiau nei as. aisku, gyvena kambary keliese, apart darbo daugiau nieko nemato. sako ten dirbu ir egzistuoju, o gryztu cia i lietuva gyventi. as manyciau kad ci aamerkoj gyvenau,o lietuva grsyiu dirbti ir egzsituoti. na ne taip ziauriai. bet is dveiju savaiciu algos tikrai neiseitu vykti savaites turne po amerika ar is svaite salgos nusiprikti fotika ir dar pragyvenimui mauzmele paislikti.
Papildyta:
ir dar. nerimas kyla,kad ci apinigeliu nezuteksiu net maistui. nors kaip sakaiu kolkas uz nuoma nemoku, tai tik pavalgyti i rtereikia. gyvenumeistely, cia praktiskai pesciom galima visur i reikalingiausias vietas nueiti, tai bent tiek.
as ir linkusui pasiilkti,o gal pe ta laika ir dariuka stasiras, tai vis bus gerai.
na atiduoti broliui ir dar siek tiek sutaupyti dovanoms imanoma jei dirbciau bent dvi savaites, taigi
turiu tris savaites. bukim optimistais. tai va ryt vaiuoju i toki dideli mola darbo ieksotis

aciu aciu u zpatarimus. kartais tiek nedaug tereikia,,,,,,
tai linkiu tau sekmes rytoj

QUOTE(Joa @ 2007 08 30, 01:16)
tai linkiu tau sekmes rytoj
Ir nera ko lygintis su broliu, jei ir tu butum gyvenus kokioj palapinej
ir dirbus nuo ryto iki vakaro tai ir butum parsivezus nebloga suma , bet gi pati sakai, kiek pasaulio pamatei, pailsejai, kiek ispudziu gavai, jautiesi laiminga del to, o tai ir svarbiausia 

galiausiai po piet tavaziavo darugas. tas pats kur i kelione vaiavom. jis irgi turi problemu su pinigais ir darbu. tai sako vaizuojam darbo ieksoti siandien, nelaukiam rytojaus. tai va lekiu darbiuko ieskoti. dar jis yra sioks toks virsinkias darbe. tai sake mane uztars, tai gal atgal priims i ta pati darba.
o brolis dirb atsatybose, tai jis sake jei as nuvaziuociau ten kur jis irgi ne kakzak gauciau, nes merginoms tiek neomeka. mano klasiokas dirba cia netoli, tai irgi statybose, tai ir pinigiuku uzsisdirbo. dar karta aciu aciu zu padarsinimus.
kartais kai buni tik su savimi, tai tik i dpresija ir krenti. vien kad isiaskojau ,isiliejau taip sakant geriau paliko.
Likti, tai tikrai nemanau, kad butu protinga (cia jei galvoji likti ilgam), o ka seima galvos, tai manau kiekvienos mamos troskimas matyti laiminga, sveika ir sekmingai grizusi. O uzdirbti pasiseka ne kiekvienam. Siulau nenuleisti ranku, eiti is vieno ofiso i kita, apvaikscioti viesbucius (ten daznai reikalingi cleaneriai), parduotuves ir pan. ypac dabar metas neblogas, visi studentai grizineja i koledzus, darbo vietu turetu padaugeti, sekmes!