Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

Teko pabūvoti krikštynose ir ten buvo patiekta silkė su obuoliais, labai skanu buvo....
kiek išsiaiškinau tai buvo kvadratėliais supjaustyta silkė, kvadratėliais - obuolys (kietokas), svogūnas kvadratėliais irgi ir viskas sumaišyta su majonezu, bet tas majonezas buvo toks švelnus, tai manau, kad gal su jogurtu dar buvo praskiesta (arba jogurtinis majonezas).
Gal ką nors panašiai gaminate ir pačios ir žinote originalų receptą?
Atsakyti
zigmo silkė + kukurūzai + konservuotas ananasas + poras + šiek tiek svogūno + majonezas thumbup.gif


<br/>Papildyta:<br/>
QUOTE(Gricė @ 2006 02 16, 18:40)
Aš tai paprasčiausiai supjaustau silkę ir užpilu garstyčiu padažu DIJONNAISE iš HELLMANNS. Galima dar ko nors pridėti, pavyzdžiui, marinuotų agurkėlių, supjaustytų kubeliais. Skanaus.


ačiū Grice, reikės būtinai išbandyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 17 vasario 2006 - 19:06
Gal kas turit receptuka silke drebuciuose,labai lauksiu.
Atsakyti
Man skaniausia: silkes reikru marinuotos (man skaniau:)), kubeliais supjaustytos. Supjaustyti kubeliais pomidoru, papriku. Ideti konservuotu kukuruzu indeli. Ipjaustyti poru. Varskes (man kuo daugiau, tuo skaniau) ir grietines. Ismaisyti. Valgau su karsta bulve, skaniausia su lupena
Atsakyti
Nusprendziau ir as parasyti savo recepta. (Nekreipkite demesio i klaidas, nes esu ruse). ax.gif
Receptas laabai paprastas. Prireiks 5 vnt virtu bulviu, 4 virtu buroku (perku jau virtus), 4 morku, 5 kiausiniu, 3 siliu files gabaliuku (galima ir ne file, svarbiausia kad nebutu kuauliuku), 2 svogunu, majonezo (be prieskoniu), ir grietines. (Bet istikruju visko dekit pagal savo noziura nes darzoviu didis yra skirtingas, as tik apitiksliai parasiau wink.gif )
Darzoves smulkiai sutarkoju ir dedu i atskiras lekstes kad butu patogiau dariti sloksnius. Sike supjaustau nedideliais gabaliukais. Majoneza sumaisom su nedideliu kekiu grietines.
Kaip daryti:
Didele lekste padengiu majonezo sloksniu, paskui eina sloksnis buroku, sl. silkes, sl. svogunu (truputi druskos), vel majonezo sloksnis, sl. bulviu, sl. kiausiniu., sl. morku, vel sutepti majonezu, ir vel viskas nuo pradziu ( burokai, silke, ... it t. t. ). Uzbaigti reikia buruoku sluoksniu ir gerai sutepti virsu su majonezu. Padarita patiekala reikia padeti i saldituva ir duoti isigert, nors 4 val. (As padarau is vakaro, o rite skanaujam).
Forma turi buti panasi ne i torta, o kaip kalniuko, apvali.
Skanaus. essen.gif
Atsakyti
Zinau thumbup.gif Labai skanu, tik mes ja vadiname "silke po suba". Recepta mano tevai parsiveze dar is Rusijos platybiu, tik pati gamint nemoku, bet mamos vis paprasau, kad pagamintu, kai atvaziuoju. Aciu uz recepta, pameginsiu ir as pasidaryt.
Atsakyti
Aš taip pat labai mėgstu tokią silkę,tik truputį kitokie produktai mano recepto.Na aišku,kad virti burokai,tada keptos morkos su svogūnais,rūgštus obuolys ir virti kiausiniai.Na sluoksniuoju aš juos kaip man išeina,omajonezo su grietine nemaišau,manau reiks pabandyti.
Chikipiki,o tavo recepte kaip paruostos morkos ir svogūnai? juk ne žalius tu juos dedi? biggrin.gif
Atsakyti
Leksa, taip taip, vadinasi istikruju "Seliodka pod shuboj" (rusiskai), as tik tai lietuviskai isverciau. smile.gif
dovy, burokai, bulves, morkos ir kiausiniai virti. Svogunai butent zali. Majoneza maisau su grietine, kad butu svelniasnis patiekalas. O tavo patekaliukas irgi igomus (reikes pabanditi), bet visiskai skirtingas nuo maniskio. bigsmile.gif
Atsakyti
Sitas patiekalas primena vaikystes Kaledas! Tik mociute vadino " Silke pataluose" essen.gif Laaaabai skanu
Atsakyti
Mergaitės, silkės patiekalų receptais dalijamės čia 4u.gif
Gerbkit moderatorių darbą ir prieš atidarydamos naują temą pasižiūrėkit, ar tokios nėra mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, as tai silke pataluose ar silke po suba gal net perkelciau prie Kuciu valgiu. Nezinau, kaip pas jus, bet ant musu Kuciu stalo tai vienas is privalomu 12 patiekalu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2006 03 15, 15:22)
Na, as tai silke pataluose ar silke po suba gal net perkelciau prie Kuciu valgiu. Nezinau, kaip pas jus, bet ant musu Kuciu stalo tai vienas is privalomu 12 patiekalu.


Na as tai manau, kad majonezas ir kiausiniai nelabai tinka Kuciu stalui schmoll.gif
Atsakyti