150 g duonos, skirtos skrudinti
50 g sviesto
Įdaras
580 g indelis silkės su padažu (svogūnų, garstyčių, vyno ir t. t.)
1 nedidelis raudonasis svogūnas
2 nedideli marinuoti agurkai
4 lapeliai želatinos (8 g)
200 g varškės
200 g neriebios grietinės arba jogurto
1 v. š. padažo nuo silkių
juodieji pipirai
. Nupjauti duonos plutą ir susmulkinti blenderyje.
. Dėti ištirpintą svietą ir išmaišyti.
. Plėvele ar kepimo popieriumi iškloti 22 cm skersmens atidaromą formą, sudėti duoną ir suspausti.
. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų
. Užmerkti želatiną šaltame vandenyje
. Susmulkinti silkę, svogūną, sutarkuoti agurkus
. Sumaišyti pertrintą varškę su grietine, dėti likusius ingredientus, pipirus ir kruopščiai išmaišyti.
. Nuspausti želatiną ir ištirpinti 1 v. š. karšto padažo nuo silkių.
. Sumaišyti želatiną su varškės mase..
. Dėti masę į formą ir pastatyti šaltai, kad sustingtų (mažiausiai 4 val.)
Antrame paveikslėlyje tas pats patiekalas, tik padarytas be duonos pagrindo...

