QUOTE(katanelis @ 2012 12 28, 21:56)
Merginos, gal žinote kaip marinuojama silkė? Ten reikia palaikyti keletą valandų, kad būtų skani?

valgiau su ruadonais svogūnais marinuotą silkę, tai skonis nerealus
pati paklausiau, pati ir atskysiu

va radau receptą
Suomiškai marinuota silkė - Lasimestarin silli
4-6 valgytojams/užkandžiautojams susirandam:
400 g silpnai sūdytos silkės filė
3 didelių raudonųjų svogūnų
3-4 lauro lapelių
10 juodųjų pipirų
175 ml vandens
100 ml acto (9%)
150 ml/140 g cukraus
Procesas:
Iš pradžių pasigaminam marinatą. Prikaistuvyje sumaišom vandenį, actą ir cukrų. Maišydami užvirinam, nukeliam nuo kaitvietės ir paliekam ataušti.
Supjaustom silkę 1-2 centimetrų pločio gabalėliais. Svogūnus suraikom žiedais ar pusžiedžiais. Inde, kurį paskui galėsim sandariai uždengti (stiklainis irgi tinka puikiai), sluoksniuojam silkę ir svogūnus, tarpusluoksniuos kokį pipiriuką ar lauro lapelį įmesdami.
Užpilam šaltu marinatu taip, kad apsemtų visą indo turinį. Jei atrodo, kad marinato maža, silkę ir svogūnus švelniai spustelim, kad meiliau susiglaustų. Sandariai uždengiam, dedam į šaldytuvą/nešam į įstiklintą balkoną ir laikom mažiausiai parą, o geriausia visas tris.
Suomiai valgo su karštom virtom bulvėm (teisingi žmonės, nieko neprikiši). Skanaus.
receptas iš šio tinklapio silkės receptas

----
nepykit jei receptą pakartojau (gal buvo kas anksčiau įdėjęs)