Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 20 tema

QUOTE(sillwio @ 2007 09 13, 14:08)
........Pasikartosiu; sis skyrelis vienas is nedaugelio, kur dar galima sulaukti objektyvios kritikos.

na nemanau... gan dažnai prasilenkia ne tik su objektyvumu, bet ir paprasčiausiu taktiškumu kito žmogaus atžvilgiu mirksiukas.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 09 13, 14:10)
o kaip tu įsivaizduoji kritikavimą? jeigu nuotrauka yra visiškai neįdomi, baisi kompozicija, neryški etc., ką daryt? ignoruot ar pasakyt tiesą? mastau.gif

na pavyzdžiui, išdėstyti darbo ne tik trūkumus, bet ir gerąsias jo puses atrasti bei išdėstyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 13, 13:50)
o kodel jus norit kritikuoti nuotraukas? Palikit ta darba kritikams. Jus KOMENTUOKIT.

Del parodu organizavimo - teko savo darbus iskelti i viesuma...
Jei ne Lietuvoje - siulyciau kreiptis i ivairias galerijas, arba lietuviu bendruomenes...  kai kurios parduotuves mielai priima darbus, galima kreiptis i bibliotekas su pasiulymasi, i klinikas..  Bet nelabai zinau kaip tai veikia Lietuvoje...

Mano postuose zodi "kritika" skaitykite kaip "komentaras" tongue.gif Mes nesam dar tiek uzauge, kad aiskiai skirtume siu zodziu reiksmes. Manau reiketu testi, ka darome, tik vadinti tai komentavimu, o ne kritika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 13, 14:50)
o kodel jus norit kritikuoti nuotraukas? Palikit ta darba kritikams. Jus KOMENTUOKIT.

nematau skirtumo schmoll.gif vis tiek tai bus priimta kaip kritika, o ne komentaras. kur ta riba tarp kritikavimo ir komentavimo mūsų atveju?
Papildyta:
QUOTE(inc @ 2007 09 13, 14:59)
na nemanau... gan dažnai prasilenkia ne tik su objektyvumu, bet ir paprasčiausiu taktiškumu kito žmogaus atžvilgiu  mirksiukas.gif
na pavyzdžiui, išdėstyti darbo ne tik trūkumus, bet ir gerąsias jo puses atrasti bei išdėstyti.  mirksiukas.gif

yra tokių nuotraukų, kurios neturi gerosios pusės. ką patarsi tada daryt? be to, kad ir kaip taktiškai kartais būna išdėstytas (norėjau rašyt kritika smile.gif ) komentaras... vis tiek autorius įsižeidžia ax.gif manau, čia pirmiausia reikia pačiam autoriui kritiškiau žvelgt į savo nuotraukas prieš rodant jas viešai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 13 rugsėjo 2007 - 14:09
QUOTE(inc @ 2007 09 13, 13:59)
1. na nemanau... gan dažnai prasilenkia ne tik su objektyvumu, bet ir paprasčiausiu taktiškumu kito žmogaus atžvilgiu  mirksiukas.gif

2. na pavyzdžiui, išdėstyti darbo ne tik trūkumus, bet ir gerąsias jo puses atrasti bei išdėstyti.  mirksiukas.gif

1. jeigu taip kartais atrodo, tai nemanau, kad is blogos valios ar asmeniskumu 4u.gif
2. butu malonu dazniau pamatyti isdestytas tas gerasias puses cia, o ne vien skaityti priekaistus, kaip prastai komentuojamos nuotraukos mirksiukas.gif

Jauciu man laikas uzsiciaupt
Atsakyti
buvau prirašius n, bet ištryniau ir tiesiog šioje vietoje prisiminiau anekdotą, kai žmonės nenorėdami išgasdintii ir įskaudinti mirusio giminaičio tėvų rašo telegramą: Viskas gerai. Petras truputį susirgo, bet nesunkiai. Atvažiuokite laidoti.

tiesiog, jei žmonės žino ką daryt su ta foto, visada pataria: pvz pakeist kadravimą, papildyt idėją kažkuo, palyginti foną, pakeist apšvietimą, prailginti išlaikymą ir t.t.
o jei reikia keisti viską iš pagrindų, tokia foto ir susilaukia nedaug komentarų. seniai visi sako, jei jau mažai komentarų, reiškias viskas yra ne taip....
Atsakyti
na nemanau... gan dažnai prasilenkia ne tik su objektyvumu, bet ir paprasčiausiu taktiškumu kito žmogaus atžvilgiu  mirksiukas.gif

Negirdim intonaciju, nematomj akiu, neizvelgiam mimiku ir t.t. vadinasi skaitom taip,kaip tuo metu jauciames. Gal tiesiog parasyta komentara tereikia patiems skaityti gerietisku balseliu ir nemaloniu pojuciu neliks;). Nemanau, kad kazkas kazkam siame skyriuje specialiai nori ikasti.

na pavyzdžiui, išdėstyti darbo ne tik trūkumus, bet ir gerąsias jo puses atrasti bei išdėstyti.  mirksiukas.gif

Nemazai geruju pusiu isdestoma"kaip grazu" skyrelyje. O kokybiskai atlikti darbai ir cia visada gauna doze pagyru;)
Atsakyti
Labukas 4u.gif ,
atėjau tik pasakyti, kad jokiu būdu nepabėgau, kaip kažkas parašė kad bėga žmonės unsure.gif Tiesiog šiuo metu panirau į kitus mokslus (šį kartą ne hobi mirksiukas.gif ), šiek tiek irgi susijusius su menu wub.gif (ir labai džiaugiuosi , kad kažkada bus ir fotografijos pamokos thumbup.gif ). Na bet čia nukrypau doh.gif

Norėjau tik parašyti, kad be foto komentarų (kritikos ar bet ko, nes nesvarbu kaip pavadinsi) nėra prasmės ir šitam skyreliui ir nors šiuo metu nefotografuoju, bet temą atidžiai seku, kažkaip nepastebėjau jokių labai įžeidžiančių žodžių g.gif
Ir prie mano foto buvo komentarų, kad banalu, neįdomu ir t.t, tai tikrai nematau dėl ko įsižeisti wub.gif Reiškias reikia eiti ieškoti to kas neatrodys banalu thumbup.gif Gali prisifotografuoti ir gėrėtis, kaip man čia gražu , kokios gražios mano foto, bet tai nereiškia kad ir kitiems jos taip turi atrodyti doh.gif

Iš paskutinių ND- Zuvialia , tavo foto tikrai verta pergalės wub.gif Ir vat kaip nekeista man patiko Californiagirl pirma įdėta foto (kur vaikas lyg su a la banglente buvo), kažkaip ji man visai neatrodė banali thumbup.gif Be to tarkim visos trys tavo foto man pasirodė lyg mini serija, ir jei jos būtų visos šalia, vėl kitaip atrodytų wub.gif

Atsakyti
Klausykit. Dejavu ten kazkur uzsimine apie spalvu sodruma. Kuri funkcija fotoaparate labiausiai itakoja spalvu sodra? As suprantu, kad veikia visa sistema. bet visgi nuo ko labiausiai tai priklauso?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Sveikinu zuvialią su puikia nuotrauka 4u.gif Man ji tokia parodinė, taip sakant thumbup.gif

Jei nesupyksit, aš dar apie stovus pasiteiraut norėčiau ax.gif Dairausi po fotofabriką ir nemoku tokių daiktų rinktis nepačiupinėjusi. Tai gal kas turit - patarkit, ar gera ši trikojo galva būtų:

http://www.fotofabri...ute-stovui.html

O kaip ši?:

http://www.fotofabri...ute-stovui.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 13 rugsėjo 2007 - 16:41
QUOTE(sillwio @ 2007 09 13, 13:08)
Kiekvienas viska suprantam skirtingai. Del to nereikia isimineti nuotrauku is namu darbu ar atsiprasineti.

Ne del to isemiau nuotraukas...jau rasiau juk smile.gif
Taip, nereikia atsiprasineti...kodel tamsta atsiprasineji mirksiukas.gif Nei supykau, nei isizeidziau, paprasciausiai papasakojau ka as matau tose nuotraukose ir viskas ax.gif

Aciu uz paaiskinima, kur kas geriau nei klausimas lieka ignoruotas. Mokausi, bandau suprasti, todel keista kad nenoriai buvo atsakyta g.gif , juk rasiau kad klausiu be ironijos. As nemaciau nieko apart mechaninio seselio, dabar ziureciau gal kitaip....Mano meno supratimas kitoks. Velgi, nenoriu pasijusti del to balta varna mirksiukas.gif

Man patiko ideja deti dienos nuotrauka tiesiai i si skyreli ax.gif

Smiltis, aciu 4u.gif Man smagu, kad tau pasirode kaip ir man ax.gif

Valanda, bent jau Canon turi nustatyma "Landscape", panasiai(bent jau man taip pasirode) suveikia kaip filtras- dangus melynesnis, sodresnis gaunasi, vanduo irgi...Medziai zalesni biggrin.gif Kartais panaudoju, nes filtra sukineti daznai tingiu blush2.gif
Atsakyti
Californiagirl. tavo nuotraukose tikrai yra mintis ir tikrai yra idėja, yra nuotaika, yra jausmai. tiesiog jie kai kam pasirodo kasdieniški, todėl dažnai tokios foto išvadinamos šeimos albumo nuotraukomis. nes jose nelabai randi ką nors naują nei supa tave kasdieną. Žmogus kuris sako, kad trūksta idėjos, banalu, tavo foto ieško kažko nekasdieniško, išnešančio jį iš kasdienybės, verčiančio pamąstyti kažką daugiau ir netikėtai jam pačiam. Tačiau žmogui, kuriam ta rodoma kasdienybė nėra banali ir pabodusi, tikrai nesuks akių nuo tokios foto ir nesakys, kad ji be idėjos, nes tą žmogų žavi tai kas supa jį ir tai jis mato toje foto. aš esu pavargusi truputį nuo kasdienybės, todėl mane sužavi foto, kuriose nėra tos mano kasdienybės, nes tiesiog priverčia nukreipti mintis kitur ir taip nuo jos bent milisekundei pabėgu mirksiukas.gif nereiškia kad foto prasta. kokybė tavo nuotraukose - man yra kaip etalonas. blush2.gif ir vaikų įamžinime - tu guru esi šiame skyrelyje (be ironijos). mes čia visi įsimylėjom tavo berniukus ir grožimės jų grožiu, jausmais, išgyvenimais, laisvalaikiu ir t.t. wub.gif
Atsakyti
Sansara, dekui 4u.gif as tai suprantu pati ax.gif As tik prasiau paaiskinimo apie tavo foto, su maniskem man paciai viskas aisku, o taviskes likau nesupratus blush2.gif Todel ir prasiau aprasymo, bet tai gavau su dozele ironijos, ko nelabai laukiau ax.gif
Atsakyti