Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip issiskirti su vyru?

Noriu pradeti skyrybu procesa, nezinau kaip geriau tai padaryti. Advokatas sake, kad galiu reikalauti moralines zalos uz neistikimybe. Kaip gerioau tvarkyti skyrybas? Patarkite
Atsakyti
ziurint kokia pas jus situacija, as paprasciausiai paruosiau dokumentus ir nuveziau savo buvusiajam,jis apie tai net nenujaute. Jei turi daug ryzto kovoti ir galbut noro atkersyt paklausyk advokato.
Atsakyti
Situacija tokia, kad mano vaikams sausy bus 18 metu, reikia kaskaip dalintis bendra turta. Nors vyras dar nezino, kad as noriu skirtis ir nezinau kaip sureaguos i ta mano nora. Tiesiog noriu pasikonsultuoti su jumis kaip visa tai geriau padaryti. Ar man reikia imti advokata ar ne, kokia cia yra tvarka. Nes advokatas uz savo paslaugas paprase 1500 Lt, nezinau tai daug ar mazai.
Atsakyti
QUOTE(Laimute45 @ 2007 09 01, 08:08)
Situacija tokia, kad mano vaikams sausy bus 18 metu, reikia kaskaip dalintis bendra turta. Nors vyras dar nezino, kad as noriu skirtis ir nezinau kaip sureaguos i ta mano nora. Tiesiog noriu pasikonsultuoti su jumis kaip visa tai geriau padaryti. Ar man reikia imti advokata ar ne, kokia cia yra tvarka. Nes advokatas uz savo paslaugas paprase 1500 Lt, nezinau tai daug ar mazai.

Kad ir kaip būtų, visiems lygiom dalim padalins. Ir jums su vyru ir vaikams. Reikia advokato, jei nori gaut daugiau, nei priklauso, ir jei jauti, kad dėl kažko bus keblumų. Nesvarbu kiek vaikams metų, jiems vistiek priklauso. Nebent vaikai ne šito vyro, tai tada neaišku.
Atsakyti
QUOTE(titė @ 2007 09 01, 08:29)
Kad ir kaip būtų, visiems lygiom dalim padalins. Ir jums su vyru ir vaikams. Reikia advokato, jei nori gaut daugiau, nei priklauso, ir jei jauti, kad dėl kažko bus keblumų. Nesvarbu kiek vaikams metų, jiems vistiek priklauso. Nebent vaikai ne šito vyro, tai tada neaišku.

prasau neklaidinti zmoniu - santuokoje igytas turtas nepriklauso vaikams - nei pilnameciams, nei nepilnameciams. Jis dalijamas tik tarp sutuoktiniu, paprastai lygiomis dalimis, gali buti atsizvelgta i nepilnameciu vaiku interesus.
paprasciausiaas budas issiskirti yra saliu sutarimu, kainuoja kelis simtus litu.
jei yra noras gauti kompensacija uz neistikimybe, bet teismo ir be advokato neapsieisite. jei kompensacija suteiks didesni moralini pasitenkinima nei pinigai, kuriuos isleisite advokatams ir teismui, tada pirmyn. tada tai gali kainuoti ir kelias desimtis tukstanciu litu.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 09 01, 12:28)
paprasciausiaas budas issiskirti yra saliu sutarimu, kainuoja kelis simtus litu.

As irgi siulyciau skirtis bedru sutarimu, tai pigiausias variantas, aisku jei vyras sutiks.
O, kad gauti kompensacija uz neistikimybe, ja pirma reikia irodyti, jeigu akivaizdziu irodymu neturit, be advokato vargu ar sugebesit ta padaryti.
Atsakyti
istikimybe yrodyti yra labai sunku, gali apkaltinti santazavimu vyras, jei tai ismano, o jei ne-pirmyn, dar geriau jei nuotrauku gausi. o del advokato, tai galima dabar sutarty rasyti, kad jei jis laimi byla, tu jam pinigus moki, jei pralaimi, moki maziau, kazkas panasaus. o jei iseitu graziuoju skirtis ir tu reikalautum didesnes dalies turto, sudaryk su vyru sutarty, kad teisme nuomones nepakeistu, o jei vyras nesutiks tai isskyrus jus, teismo islaidas isskaiciuos is jo.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2007 09 02, 22:37)
istikimybe yrodyti yra labai sunku, gali apkaltinti santazavimu vyras, jei tai ismano, o jei ne-pirmyn, dar geriau jei nuotrauku gausi. o del advokato, tai galima dabar sutarty rasyti, kad jei jis laimi byla, tu jam pinigus moki, jei pralaimi, moki maziau, kazkas panasaus. o jei iseitu graziuoju skirtis ir tu reikalautum didesnes dalies turto, sudaryk su vyru sutarty, kad teisme nuomones nepakeistu, o jei vyras nesutiks tai isskyrus jus, teismo islaidas isskaiciuos is jo.

gal galite pagristi savo teigini?
Atsakyti
dekui jums visiems uz patarimus.... smile.gif man tikrai truksta ziniu sioje srityje. Labai busiu dekinga jeigu aks nors dar turite patarimu, gal kas nori gali pasidalinti savo karcia patirtimi
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 09 03, 06:58)

Mano advokatas irgi sake,kad teismo islaidos isskaiciuojamos is vyro,ir taip ir buvo tongue.gif Tik nebepamenu kodel,matyt gal todel,kad vaika auginau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 03 rugsėjo 2007 - 13:13
O aš net neatsimenu teismo išlaidų, advokatui sumokėjau 500,-, jis paruošė 2 popierius (prašymas teismui ir skyrybų pasekmių sutartis) ir viskas. Vyras teisme nedalyvavo, tik atsiuntė reg. laišką, kad su viskuo sutinka, į nieką nepretenduoja. Tai nuėjau viena į kambariuką, prisiekiau kad nemeluoju, turėjau papasakot kodėl tai vyksta ir viskas. Viskas užtruko 1 mėnesį ir dar 1, kol įsigaliojo teismo sprendimas.

Bandykite skirtis bendru susitarimu, o jei norit kompensacijos už neištikimybę, ar jis aplamai nesutinka, tai viskas tas užtruks ir kainuos verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 09 03, 08:58)

butent ka? ax.gif
pati skyriausi, bet ne del neistikimybes, tai vyras mano nesutiko, bet kadangi mes negyvenom kartu daugiau kaip puse metu, tai problemu nebuvo, jis mindzikavo pries skyrybas, taikiai nenorejo, tai po to dar teismas is jo islaidas isskaiciavo, tada atejes skundesi, kad galejom graziuoju.
na o del neistikimybes, tai skaiciau Civilinio kodekso komentara, ten yra taip, kad jei tikrai yrodai neistikimybe, priteisti gali is vyro netgi islaikyma buvusiai zmonai po skyrybu. tik yrodyti sunku, vien zodziu nepakaks, juk jis gali issigint arba jei ismano ystatymus apkaltint tuo, kad ji kompromituojate, todel faktus reikia pagrysti.na bet jei vyras prisipazins, kad buvo neistikimas, bus lengviau.
ir dar, gal pries 2 savaites kalbejau su advokate del alimentu, tai dabar tipo yra toks ystatymas, kad vaikui moka 300 litu islaikymui, nesvarbu, kad sedi vyras darbo birzoj ar pan. tai va, o as alimentu gaunu 50....litu lotuliukas.gif lotuliukas.gif cia visas vaiko islaikymas is vyro puses+anytos ir "gerosios" vaiko tetos prisidejimas lotuliukas.gif . taip pat jei is vyro prisiteisiama 300 litu, jis gali teisme reikalauti tokio pat islaikymo is motinos puses. tai taip man aiskino advokate.
Atsakyti