Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip issiskirti su vyru?

Kaip ir daugelis, patariu skirtis bendru sutarimu. Beje, ir tokiu atveju neišvengsite teismo. Teisme dalins turtą, nustatys vaikų gyvenamąją vietą (jei jie dar nepilnamečiai). Dėl moralinės žalos g.gif Na, turėjau tokį pavyzdį skyrybų, kai žmona prisiteisė moralinę žalą. Vyras buvo nuolaidus ir neprieštaravo, bet aš paskui jį durninau, kad ir jis galėjo prisiteisti lygiai tokią pat moralinę žalą. Taip kad su šituo turėtumėt būti atsargi. Tai va tas procesas užtruko ilgai ir labai ilgai, pasiekė aukščiausiąjį teismą. Žmonai buvo priteista virš 30 tūkst. moralinės žalos. Vyras viską susitvarkė taip, kad turto neturi, pajamos minimumas. Dabar jis užsienyje, o žmona liko be priteistų pinigėlių. Teismų sprendimų vykdymas kitas klausimas, bet aš siūlyčiau dėl moralinės žalos nekovoti, nebent gyvenime turite daug laisvo laiko ir kantrybės. Bet kokiu atveju sėkmės jums
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2007 09 03, 18:35)
na o del neistikimybes, tai skaiciau Civilinio kodekso komentara, .....
....
ir dar, gal pries 2 savaites kalbejau su advokate del alimentu, tai dabar tipo yra toks ystatymas,.....

Mjoooo.... Ai, nieko nesakysiu.

QUOTE(vaiciuke @ 2007 09 04, 13:32)
Žmonai buvo priteista virš 30 tūkst. moralinės žalos.

Neblogai... paparastai moralinės žalos kompensacija sudaro 3-5 tūkst litų, jei priteista 10 tūkst, tai jau didelis įvykis..
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 09 04, 14:31)

Neblogai... paparastai moralinės žalos kompensacija sudaro 3-5 tūkst litų, jei priteista 10 tūkst, tai jau didelis įvykis..

Taigi...Verta skirtis tuomet, ane? mirksiukas.gif juokauju aišku...
niu gal labai jau didelė skriauda buvo g.gif vyras juk pas jaunesnę išėjo...
Atsakyti
O gal kas galit papasakoti, kaip isvis tai vyksta? be advokato niekaip? kokias pazymas del turto reikia ir kur issiimti ir pan? ir dar idomu, kiek kas kainuoja? aciu labai.
Atsakyti
[quote=Medinis,2007 09 04, 14:31]
Mjoooo.... Ai, nieko nesakysiu.
tai klok lotuliukas.gif neapsiverksiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Perla84 @ 2007 09 04, 17:45)
O gal kas galit papasakoti, kaip isvis tai vyksta? be advokato niekaip? kokias pazymas del turto reikia ir kur issiimti ir pan? ir dar idomu, kiek kas kainuoja? aciu labai.

sita tema, kaip suprantu yra daugiau susijusi su skyrybu metu norima prisiteisti kompensacija del vyro neistikimybes, todel ji siame skyrelyje visai tinka ax.gif
o siaip apie skyrybas ir popieriu susitvarkyma yra sita tema ax.gif
http://www.supermama...showtopic=81722
jei kas neaisku bus, ten pat ir pasiklausti bus galima mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(mazge1979 @ 2007 09 04, 20:33)
tai klok lotuliukas.gif neapsiverksiu tongue.gif

ka jau cia isklosi, kai tamstos teisines zinios tiesiog pribloskiancios rolleyes.gif ir dar taip drasiai kitus konsultuojat ax.gif
Atsakyti
Zinoma skirtis geriausia BENDRU SUTIKIMU, tada pareiskimas teismui nieko nekainuoja. pareiskejai paraso prasyma del santuokos nutraukimo, pateikia teismui santuokos nutraukimo pasekmiu sutarti, kurioje yra aptarti visi klausimai : turto padalinimas, vieno kitam islaikymas, vaiku gyvenamoji vieta ir istalyma,s bendravimo tvarka, kreditoriu pasidalinimas, jeigu tokie yra..

jeigu visgi nepavyksta issiskirti geruoju : IESKINYS dėl santuokos nutraukimo esant sutuoktinio kaltei...dazniausiai be galo ilgas ir skausmingas procesas, kartais salims pabosta kariauti ir sudaroma taikos sutartis, jie nutaria santuoka nutraukti bendru sutikimu. Pateikant ieskini del santuokos nutraukimo esant sutuoktinio kaltei mokamas žyminis mokesti, uz santuokos nutraukima esant kaltei -100 Lt, ir dar, dalinant turta mokamas žyminis mokestis nuo ieskinio sumos, tai yra pvz. prasai buta prisiteisti sau, kurio verte yra 350 000 lt. skaiciojam zymini -nuo didesnes kaip 300 000 lt sumos-septyni tukstanciai litu plius 1 procentas nuo ieskinio sumos, virsijancios 300 000 lt. sudejus viska gaunas 7600 lt....taigi...galima prasyti teismo atleisti niš dalies nuo žyminio mokescio, bet turi irodyti kad pajamos nedideles.teismas dazniausia atleidzia.
zyminis grazinamas (priteisiamas is atsakovo) jeigu ieskinys patenkinamas.

Atsakyti
Na, mamos, patarkit, gal izvalgu kokiu...

Vis dazniau susimastau, pastebiu, kad vaikinas, su kuriuo draugauju apie puse metu yra skirtas ne man. Daug dalyku mane erzina, daugelio savybiu, kurios yra pamatines draugysteje jis neturi. Nenoriu daug plestis, pasakysiu tiek, kad jis nera rupestingas, nera taktiskas, supratingas, atsakingas. Esame vienas kitam veikiau geriausi draugai nei pora.

Beda ta, kad suvokdama visus jo minusus bijau, kad gyvenime daugiau nepasitaikys tokiu idomiu zmoniu kaip jis. Esu draugavusi ir su super gerais vaikinais, turinciais tas, kaip sakau, pamatines savybes, bet jie buvo neidomus. O mane dabar kankina gal but sakyciau iracionali baime, kad nerasiu daugiau tokiu idomiu kaip dabartinis. Nes su nykiais tipais bendrauti man yra tikra katorga, jei ir yra kokia aistra ar trauka, ji labai greitai isgaruoja.

Esu studente, kaip daug kas sako, bandyk, dairykis, bendrauk su visokiais vaikinais, rinkis rinki rinkis. Bet sunku nutraukti tuos santykius, nors jie nera normalus poros santykiai... Gal ka patarsit?
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2010 09 18, 23:56)
Beda ta, kad suvokdama visus jo minusus bijau, kad gyvenime daugiau nepasitaikys tokiu idomiu zmoniu kaip jis. Esu draugavusi ir su super gerais vaikinais, turinciais tas, kaip sakau, pamatines savybes, bet jie buvo neidomus. O mane dabar kankina gal but sakyciau iracionali baime, kad nerasiu daugiau tokiu idomiu kaip dabartinis. Nes su nykiais tipais bendrauti man yra tikra katorga, jei ir yra kokia aistra ar trauka, ji labai greitai isgaruoja.

Esu studente, kaip daug kas sako, bandyk, dairykis, bendrauk su visokiais vaikinais, rinkis rinki rinkis. Bet sunku nutraukti tuos santykius, nors jie nera normalus poros santykiai... Gal ka patarsit?

Perskaičiau ir pasijaučiau sena biggrin.gif Prisiminimai užplūdo biggrin.gif Apie tuos keletą sutiktų jaunųjų intelektualų/filosofų biggrin.gif Jie buvo "kitokie", jų pomėgiai ne tokie, kaip daugumos, su jais galima buvo filosofuot iki ryto apie gyvenimo prasmę ir esmę biggrin.gif Et... Jie filosofuoja ir iki šiol... ir domisi vis kvailesniais dalykais... Jie vis dar visiškai netinkami santykiams, tačiau nuolat turi kokią nors "prasmės ir įdomių, nepaviršutiniškų santykių ištroškusią jauniklę" biggrin.gif Iš tikro jie tušti žmonės. Mano nuomone smile.gif Žinoma, pas Jus gal ne toks smile.gif

Dėl Jūsų situacijos - tie santykiai nutrūks ar šiaip ar taip. Klausimas tik kiek laiko Jums dar nebus gaila jiems atiduoti. O įdomių žmonių - pilnas pasaulis. Vienintelė "bėda" tame, kad tam, kad sudominti tikrai įdomų ir gerą žmogų, Jūs ir pati turite turėti ką tokiam pasiūlyti ax.gif Studijuokit, pažinkit pasaulį, kurkit save ir savo gyvenimą. Bus dar tų bernų irnesakyk.gif biggrin.gif
Atsakyti
Norite pasakyti cia ju toks, kaipo tipas? smile.gif

Na, mano draugas jau nemazai pasistenge keisti, tai kas man pasirode absurdiska, bet vis dar daugeli dalyku, kuriu poroje neturetu buti jis laiko savaime suprantamu dalyku. O as salia tokio tik neurotiskeju.

Aciu uz nuomone 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewofsoul: 19 rugsėjo 2010 - 11:19
QUOTE(dewofsoul @ 2010 09 19, 12:18)

Aha biggrin.gif Ir dabar kai prisimenu, tai dzievuliau tu mano, kokius egzistencinius briedus mes aptarinėdavom biggrin.gif Dabar, kai košės galvoj šiek tiek daugiau, o ir gyvenimiška patirtis padarė savo, suprantu, kad buvo naudojama daug "mandrų" žodžių visiškoms fantazijoms pridengti. O tada viskas taip protinga atrodė. Tokia gili gyvenimo filosofija, toks netradicinis požiūris į gyvenimą ir vertybes (kurių realiai nebuvo juose, bet jie jas garsiai deklaravo), tas nesitaikymas su visuomenės "primestomis" taisyklėmis, aiškinimai, kad "jau kas kas, bet aš tai būsiu KITOKS", "manęs jokia sistema nesuvaržys" ir t.t. ir pan. biggrin.gif

Et... biggrin.gif Žinoma, mano atveju labai gerai buvo tai, kad aš nė vienu juo taip ir nebuvau susižavėjusi ar kažkokių rimtesnių santykių pradėjusi. Galiu tik padėkot likimui už tai biggrin.gif Nes neduok tu Dieve su tokiu šeimą sukurt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 rugsėjo 2010 - 14:41
QUOTE(dewofsoul @ 2010 09 19, 12:18)

Na, mano draugas jau nemazai pasistenge keisti, tai kas man pasirode absurdiska, bet vis dar daugeli dalyku, kuriu poroje neturetu buti jis laiko savaime suprantamu dalyku. O as salia tokio tik neurotiskeju.

Aciu uz nuomone  4u.gif

kokiu?

drauga tokiems aukstiems pokalbiams visada galima susirasti.
Atsakyti