Įkraunama...
Įkraunama...

Pažink savo protą

QUOTE(Moonte @ 2007 09 06, 07:26)
Niekur nebuvo užsiminta apie genijus. Genialumas tai ne vien žinių susisteminsimas čia kažkas daugiau. Kuriai iš jūsų analizės daliai priklauso intuicija.

Genijus linijiniame prote yra išskirtinis. Iš kito proto pozicijos genijus yra ir tarakonas, nes jis geba išgyventi radiacijos dozėje, kuri Genijui yra mirtina.
Vienas sugeba tą, kitas aną, kiekvienas gali butis savo srityje Genialus.
Genialus visose srityse yra Dievas.(linijiniame prote).
Papildyta:
QUOTE(tolima @ 2007 09 06, 11:12)
Tiesiog girdėjosi priešprieša - jūs, linijinio protelio asilėliai, ir aš, ažūrinio (velvetinio, taškinio, spiralinio) proto genijus.
Na, gal tiesiog išgirdau taip.

Taigi aš visalaik kalbu tik apie savo protelį...Jei atpažinai jame sąvajį ir neįtiko, kad, pavadinau jį(proteliu), tai atleisk. Aš maniau, kad savo linijinį protą galiu vadinti kaip noriu bet, pasirodo klydau yra kam nepatinka,kad aš savo protą taip vadinu...(pasirodo tarp mano protelio, daug kas save atpažino). Ir jei aš savo proteli pavadinsiu asilėliu, ar dar kaip nors, tai atsiras kruva įsižeidūsių, nepasitenkinusių...O jei aš savo protelį pavadinsiu Genialiu, ar būsite patenkinta? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 06 rugsėjo 2007 - 10:35
QUOTE(Vanduo @ 2007 09 06, 11:28)
Genijus linijiniame prote yra išskirtinis. Iš kito proto pozicijos genijus yra ir tarakonas, nes jis geba išgyventi radiacijos dozėje, kuri Genijui yra mirtina.
Vienas sugeba tą, kitas aną, kiekvienas gali butis savo srityje Genialus.
Genialus visose srityse yra Dievas.(linijiniame prote).

O Genijus jau gali vykti į Dievingtoną? Ar čia kitų darbas?
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2007 09 06, 12:25)
O Genijus jau gali vykti į Dievingtoną? Ar čia kitų darbas?

O kas yra Dievingtonas?

Vanduo, man asmeniskai viskas priimtina ka tu rasai, tad papasakok kaip protas suvokia DIEVA? Dekinga
Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2007 09 06, 16:07)
O kas yra Dievingtonas?

Šventoji sfera. Derintojų namai. Niekas jame nėra buvęs. Tai paslaptinga....

Mintys ne mano...

Beje, pagooglinkite ir Jūs. Frazę, proto tipai. ten rasite daug panašių negirdėtų terminų. O viskas prasideda taip nekaltai. Nuo linijinio proto... Ir bandymo paaiškinti, koks dar būna protas. Skamba protingai? Man ne. Bet, tiesiog Vanduo, norėjau paklausti. Ir žiūriu, kad nelabai gausiu atsakymą... Nes Vanduo nebeateina... O jau buvo pasidarę įdomu...

Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2007 09 06, 16:07)
Vanduo, man asmeniskai viskas priimtina ka tu rasai, tad papasakok kaip protas suvokia DIEVA? Dekinga

Kaip prote atsiranda sąvoka ,,Dievas“? Ar vaiko prote yra sąvoka ,,Dievas“? Jei jam tėvai kasdien to į galvą nekala, tai jo prote ir nebus šios sąvokos.
Sąvoka ,,Dievas“ atsiranda bręstant protui. Atsiminkime linijinio proto vystimosi principą.
Jeigu brėšime liniją nuo taško A, tai prote galima ją brėžti iki begalybės. Gyvenime nieko neįmanoma pasiekti iki begalybės. Viskas turi savo ribą. Pavyzdžiui: visiems rekordams vis tiek yra riba. Bet prote visai kas kita, jame susidaro iliuzija, kad ribos nėra ir liniją jis brėžia iki begalybės.
Begalybė, Absoliutas, Dievas, aukščiausia tiesa, (šventoji sfera)Dievingtonas,(variacijų gali būti daug bet esmė ta pati), tai linijinio proto sukurtos abstrakcijos. Su šiomis abstrakcijomis linijinio proto veikla užsibaigia. Negalima pasakyti, kad mano Dievas turiningesnis už kitą Dievą, jis vienas ir viskas. Linijiniam protui nebėra kur toliau judėti, paskutinė stotelė –abstrakcijos.
Koks Dievas bus linijiniame prote? Savaime suprantama, kad tik visagalis, visa žinantis ir t.t.
Nors Dievas yra ir beviltiškas, silpnas, nieko negalintis...Bet kuris gi protas suvokia taip Dievą ir tokiam beviltiškam, bejėgiui Dievui meldžiasi...

Pavyzdžiui Kinijos DAO mokyme, kuris pagristas cikliškumo principu sąvokos Dievas, kelias, tikslas, visagalis, svarbiausias, aukščiausias – visos šios linijinio proto atributikos nėra. Kaip jau buvo minėta, nepasakysi kas svarbiau: pavasaris, žiema, ruduo ar vasara...Viskas svarbu tolygiai, viena kita papildo.

Imame pavyzdžiui: joga.
Bet pradėsiu nuo Jėzaus Kristaus žodžių: dangaus karalystė yra jumyse sako jis! Tai seka sekantis klausimas: o kas gi tada esame mes, jei mumyse telpa dangaus karalystė, su visais apaštalais ir Dievu sėdinčiu soste?
Taigi, jogos mokymas sako: Viskas yra jūsų sąmonė!
Ir Dievas, ir kompiuteris, batai , upė , akmuo, absoliučiai viskas sutelpa į kiekvieno iš mūsų sąmonę. Viskas yra mūsų samonės dalis. Tai suprasti protas yra pajėgus, bet pajausti nebepajėgus. Suprasti, kad mes visi esame viena –galima. Bet pajausti kitame save, tai visai kas kita. Todėl jogai būtent to ir siekė –VIENTISO RYŠIO, pajautos, kad viskas esi tu ir viskas yra tavyje…Vienybė!
Bet linijinis protas žodį jogą ,iš sanskrito kalbos išvers kaip ryšys su Aukščiausiuoju. Ta pati sąvoka bet visiškai skirtingi komentarai, priklausomai kokiu protu naudosies.

Sugrįžtame prie Biblijos ir mąstome toliau: Šventoji trejybė, kas tai? Tai vadinama paslaptimi. Kodėl?
Todėl, kad tai už linijinio proto ribų. Dievas tėvas- Dievas sūnus-Dievas šventoji dvasia ir viskas viename asmenyje...Kaip tai suvokti? Imame regos analizatorių: jei paimsime žalią, raudoną ir mėlyną, gausime juodą. Jei paimsime purpurinę, geltoną ir žydrą gausime baltą. Regos analizatorius patvirtina faktą, kad yra įmanomas ,,Tripolis“ protas. Kas tai per protas? Mes galime tik iš senovės Indijos šventraščių sužinoti, kad buvo tokių žmonių, kurie vienu ir tuo pačiu metu, galėdavo būti skirtingose vietose...Įsivaizduokite, kad jus vaikštote Palangoje, Niujorke ir Paryžiuje, vienu ir tuo pačiu metu...Linijiniam protui tai kliedesiai. Levitacija, perėjimas per sienas ir kiti stebuklai linijiniam protui yra kliedesiai bet, visa tai yra aprašyta senovės šventraščiuose.
Žmogaus galimybės ne vien tik linijinis protas, yra ir dar daug ko įdomaus. Taigi grįžtame atgal prie biblijos: Jūs esate Dievai, sakoma biblijoje!
Taigi, mes esame Dievai, bet tik teoriškai!
Indijoje yra tokia sąvoka Bhagavanas. Bhagavanu yra laikomas tas žmogus, kuris yra ne teoriškai bet, praktiškai Dievas. Istorijoje juos galima suskaičiuoti ant pirštų: Kristus, Šyva, Krišna, Būda ir t.t.
Biblijoje sakoma: būkite tokie tobuli kaip jūsų tėvas danguje- Dievas...Taigi, kiekvienas turime šansą tobulėti, vystytis...Ir kaip yra sakoma rytuose: pats procesas yra svarbesnis nei tikslas.
Nebūtina tapti Dievu bet, pats savęs pažinimo procesas suteikia daug malonumo ir prideda gyvenimo kokybės.
Imk iš gyvenimo viską yra toks šūkis, bet reikia sugebėti pasiimti, ir kas tas viskas....
Norėčiau pabrėžti, kad tai tik mano nuomonė ir mano proto pamąstymai, todėl neįsižeiskite tie, kuriems neįtikau. Malonu išgirsti, mąstančius ir visiškai kitaip.

(Kalbant apie religingumą, tai pačioje šios temos pradžioje, plačiai pabrėžiau esminius religingumo kriterijus. Kad, yra religijų aprašymai ir religinė pajauta.
Jeigu bibliją žinai mintinai, tai nereiškia, kad žmogus religingas...
Religijos supratimas ir religingumas du skirtingi dalykai...)Galima būti ,,religingu" tik dėl mados...Religinė pajauta yra už linijinio proto ribų(transadentalu), todėl net nėra ir apie ka šnekėti, nėra tokių žodžių išreikšti religingo žmogaus vidiniam tūriniui...nebent pats esi religingas, tada pajausi ir kitą, suprasi be žodžių...
Yra ir prisiskaičiusių apie religiją ir religingų. Kiekvienam savo...)
Prisiskaitęs apie religiją Dievą supranta protu, religingas jį jaučia savaip...religinė pajauta...nerealu kalbėti apie tai, nes individualu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 06 rugsėjo 2007 - 17:47
Na siuo atveju manes nedomina religija.Kalbejau konkreciai apie DIEVA.BAndau isivaizduoti kaip galima linija nubrezti iki galo... ir matau kaip ji tesiasi ir tesiasi ir niekada nesibaigia - tai kokas cia proto tipas? O kaip yra su tuo teigiamu ir neigiamu - stipriu ir silpnu... jei gyvenam dualybeje, kur saltas ir karstas, kur baltas ir juodas...tai ir Dievas jei stiprus tai ir silpnas... o siaip tai jau as linkusi i ta absoliuta, kad kai karsta, tai nesijaudniti, o kai salta tai taip pat nesijaudinti...
Papildyta:
QUOTE(suntea @ 2007 09 06, 18:01)
Šventoji sfera. Derintojų namai. Niekas jame nėra buvęs. Tai paslaptinga....

Mintys ne mano...

Beje, pagooglinkite ir Jūs. Frazę, proto tipai. ten rasite daug panašių negirdėtų terminų. O viskas prasideda taip nekaltai. Nuo linijinio proto... Ir bandymo paaiškinti, koks dar būna protas. Skamba protingai? Man ne. Bet, tiesiog Vanduo, norėjau paklausti. Ir žiūriu, kad nelabai gausiu atsakymą... Nes Vanduo nebeateina... O jau buvo pasidarę įdomu...

Na del Vandens pasitraukimo is diskusijos esu rami, kol bus kas tampo katina uz usu, jis laikysis...is praktikos sakau smile.gif - pilstys, kol yra kas sems...smile.gif
O as bandau suvokti ir perprasti tai kas nepaaiskinama nei protu nei jausmais - kurejas save kurdamas ir teigia ir neigia tuo paciu metu... teorijos neaiskinsiu, bet kad mane tai sudomino tai faktas...todel ir uzklausiau kas tai per terminas. O SVENTOJI SFERA skamba mistiskai ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2007 09 06, 18:50)
BAndau isivaizduoti kaip galima linija nubrezti iki galo... ir matau kaip ji tesiasi ir tesiasi ir niekada nesibaigia - tai kokas cia proto tipas? O kaip yra su tuo teigiamu ir neigiamu - stipriu ir silpnu... jei gyvenam dualybeje, kur saltas ir karstas, kur baltas ir juodas...tai ir Dievas jei stiprus tai ir silpnas... o siaip tai jau as linkusi i ta absoliuta, kad kai karsta, tai nesijaudniti, o kai salta tai taip pat nesijaudinti...

Yra toks filosofas Hėgelis, tai jis begalybę įvardijo kaip ,,durna begalybė.
Begalybės iliuzija susidaro tik linijiniame prote, gyvenime yra viskas konkretu ir turi viskas ribą. Kasdienybėje nėra jokios begalybės -viskas konkretu. Begalybė tik linijiniame prote, tik ten ji reali.
Tas ir yra, kad mes pasmerkti arba šalti arba kaisti, bet yra šventraščiuose aprašyta ir ne tik ,yra gyvų pavizdžių, kai žmogus įšeina iš šių dėsnių (pav.jogoje atsidaro sušumna) ir jam nebėra nei šalto, nei karšto, jis gali imti į rankas įkaitintą metalą ir nenusidegina.
Reiškia tokiam žmogui nebėra nei nelaimių nei laimės,nei gėrio nei blogio, o yra visai kažkas kita ir konkretu. Bet jam nerealu perteikti savo turinio, kas tai yra.
Tai kažkokia konkreti būsena, pojūčiai, kurių paprastas žmogus nepajėgus suvokti.

LinguLingu teisingai pastebėjo, aš būsiu čia forume, kol bus man malonu, atsibos pasitrauksiu, užsinorėsiu, sugrįšiu. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2007 09 06, 18:24)

Rytuose praktiškai nebuvo jokių filosofijų, teorijų, o tik konkretika, tai pripažysta ir vakarų filosofai.
Taigi, praktiškai visa vakarų filosofija tėra linijinio proto variacijos, susidaro iliuzija, kad variacijų daug bet esmė lieka ta pati, vienas ir tas pats protas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 06 rugsėjo 2007 - 19:04
Taigi aš visalaik kalbu tik apie savo protelį...Jei atpažinai jame sąvajį ir neįtiko, kad, pavadinau jį(proteliu), tai atleisk.

Vis dar manipuliuoji žodžiais išversdamas kaip reikia? biggrin.gif

Yra toks filosofas Hėgelis, tai jis begalybę įvardijo kaip ,,durna begalybė.

Nagi nagi, gal galima apie šią sąvoką konkrečiau? Kokiame veikale ir kokiame kontekste jis ją naudoja? bigsmile.gif

Kasdienybėje nėra jokios begalybės -viskas konkretu. Begalybė tik linijiniame prote, tik ten ji reali.

Oooo, tai vis tik pasirodo tas kitas protas labiau ribotas nei linijinis bigsmile.gif Nu pagaliau.

Tai kažkokia konkreti būsena, pojūčiai, kurių paprastas žmogus nepajėgus suvokti.

Na, o nepaprastas žmogus, tai čia koks? bigsmile.gif Aš kažkaip tiesą sakant galvoju, kad didžiausia išmintis yra ten, kur yra didžiausias paprastumas. be jokių pretenzijų į "nepaprastumą" smile.gif

LinguLingu teisingai pastebėjo, aš būsiu čia forume, kol bus man malonu, atsibos pasitrauksiu, užsinorėsiu, sugrįšiu. smile.gif

Pastebėjo tai teisingai, tik kad tai tinka kai kalbame praktiškai apie bet kurį forumo narį. Nieko išskirtinio tamstos atžvilgiu biggrin.gif

Jūs esate Dievai, sakoma biblijoje!

Gal gali pakonkretinti kur konkrečiau (vieta) ir kokiame kontekste? bigsmile.gif

Beje, jei jau apie ištraukimus iš konteksto, Biblijoje yra rašoma ir "Dievo nėra" bigsmile.gif

..Įsivaizduokite, kad jus vaikštote Palangoje, Niujorke ir Paryžiuje, vienu ir tuo pačiu metu...Linijiniam protui tai kliedesiai.

Nu kodėl...visagalis internetas juk egzistuoja bigsmile.gif

gyvenimo kokybės.

šlykšti madinga sąvoka..

Jeigu bibliją žinai mintinai, tai nereiškia, kad žmogus religingas...

O tu šiaip realiai pažįsti nors vieną žmogų, kuris visą Bibliją mintinai mokėtų? g.gif

Būda ir t.t.

hihihi.gif

(transadentalu)

(transcendentalu) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 06 rugsėjo 2007 - 22:44
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 09 06, 23:36)

Jūs esate Dievai, sakoma biblijoje!

Gal gali pakonkretinti kur konkrečiau (vieta) ir kokiame kontekste?  bigsmile.gif

EVANGELIJA PAGAL JONĄ Jn10
Už kurį gi darbą jūs užmušite mane?“ 33 Žydai jam atsakė: „Ne už gerą darbą užmušime, bet už piktžodžiavimą, kad tu, būdamas žmogus, dediesi Dievu.“
34 Jėzus atsakė:
„Argi jūsų Įstatyme nėra parašyta:
Aš tariau: jūs esate dievai!?
35 Taigi [Įstatymas] vadina dievais tuos,
kuriems skirtas Dievo žodis,
ir Raštas negali būti panaikintas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 06 rugsėjo 2007 - 23:11
Na taip biggrin.gif tokiu atveju tegaliu pasikartoti, kad tokiu atveju Biblijoje yra parašyta ir "Dievo nėra" smile.gif

Visą kontekstą arba bent tęsinį paskaityk wink.gif Mano supratimu ten kalbama apie pačius save sudievinančius Rašto aiškintojus, išsikeliančius aukščiau kitų tuo pagrindu, kad yra žinovai...kad save laikantys dievais, išmanančiais apie Dievą, kaltina Jį patį wink.gif Kad kažkam pasisakius apie savo dievystę, jų išsipūstas muilo burbulas apie save per mažas ima atrodyti...kur dievai, kur Dievas...išdrįso pasirodyti didesniu už persivertinusius Rašto aiškintojus.
O Jėzus polemizuoja žinoma naudodamasis jų pačių Įstatymu (pasiimdamas jo eilutę) ir parodydamas dalyko absurdiškumą smile.gif Nes net savas Įstatymas interpretuojamas taip kaip patogiau smile.gif - "Mes dievai, bet jei tu Dievas, vadinasi apsimeti svarbesniu už mus. Tai būtina bausti. Ir mes ant šios žemės vėl liksim svarbiausi" smile.gif

Šiaip apie skirtumą tarp žodžių "dievas" ir "Dievas" esi girdėjęs?

Citatoje "jūs esate.." yra mažoji raidė wink.gif

Nagi, o kiti atsakymai? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 07 rugsėjo 2007 - 00:06
Dekoju uz info ,idomu smile.gif .

Kaip atskirti kas yra TIKRA ir kas yra proto sukurta iliuzija g.gif ? ...ir ar isvis imanoma ta padaryti

Atsakyti