Įkraunama...
Įkraunama...

Kvietimai atvykti į Lietuvą

Merginos.. gyvenkime draugiškai friends.gif
Na mano brangusis jau greit ruošiasi daryti vizą, tai teks man viską savo kailių patirti, tada gal jau galėsiu pasidalinti iš patirties, kaip kas yra. Man opiausias klausimas yra kaip jį čia atsigabenti, o išsiųsti atgal neskubėsiu biggrin.gif
Atsakyti
Kokios valstybės piletis jis yra? Ar jūs santuokoje? Kur jis šiuo metu gyvena? Jei pageidauni, galiu viska smulkiai parasyti kur, ka ir kaip reikia daryti. Ir kaip savo teisinę padėti įteisinti Lietuvoje.
Atsakyti
giletaite versijos man labai realios ir su pagrindu atrodo , todėl turiu keleta klausimukų bet į až :ax
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 03 31, 00:05)

Jeigu jis atsisako isvaziuoti, tai tu turetum ji fizishkai nutempt i oro uosta gal? tada zinoma busi nubaustas, tik ne uz jo negeroves, o smurta pries zmogu Arba jis prageria visus pinigus, o tu sumoki uz jo kelione atgal? Tai tik migracines anketos, jos su baudziamaja dalim neturi nieko bendro. Cia kaip ir supermamoj va yra taisykles, nesipykti, nesikabineti, ir t.t.,

Visų pirma asmuo išbuvęs Šengeno zonoje ilgiau nei leidžiama vizoje, vadovaujantis įstatymu "dėl užsieniečių teisinės padėties" 11str.3p ir 125 str.3d. yra įpareigojamas išvykti iš šalies. Atsižvelgiant į realią susiklosčiusią situaciją, pareigūnas forminantis įpareigojimą turi teisę įpareigojamam užsieniečiui skirti iki 15 dienų išvykti iš šalies. Į pasądedamas spaudas, kad asmuo yra įpareigotas (pvz. iki 2010-04-10) išvykti iš šalies. į rankas taip pat yra įteikiamas pats įpareigojimo sprendimas. Jeigu per nustatytą laiką asmuo neįvykdo įpareigojimo, tada jis yra išsiunčiamas iš šalies jau prievartos būdu. Kadangi pasibaigus leistinam įpareigojimo įvykdymo terminui, asmuo tampa neteisėtai esančiu Lietuvos Respublikoje jis nedelsiant yra sulaikomas ir talpinams į areštinę vadovaujantis tuo paties įstatymo:"dėl užsieniečių teisinės padėties"113str.2d. ir 114 str. Ir tada jau yra forminama išsiuntimo procedura. Sprendimą dėl užsieniečio išsiuntimą priima migracijos departamentas, o užsienietis tikraja ta žodžio prasme yra per prievartą išsiunčiamas iš šalies. Pasirenkama trumpiausias kelias iki jo valstybės. Sakykim jeigu jis yra Rusijos pilietis, tai vežama iki pasienio kontrolės punkto su Rusija(tokių Lietuva turi), o jeigu jis yra tarkim koks nors iranietis, tada Lietuvos pareigūnų yra lydimas (pvz. jeigu reisas is Vilniaus lektuvu Vilnius-Maskva- Teheranas) iki Maskvos . Jei nreikalingas persodinimas tai lektuve Irano pareigūnų priežiūrai, jei reikia persėdimo, tada tas ir padorama ir taip pat vėlgi atiduodamas i Irano pareigūnų priežiūrą. Išsiuntimas jau turi daug neigiamų pasekmių-tokių kaip įtraukimas į nepageidaujamų užsieniečių sarašus, draudimas atvykti į Šengeno erdvę kelis metus ir t.t. Visa informacija yra suvedama į SIS-ą ir ją mato visos šalys, todėl šansų legaliai patekti į Šengena nelieka.
Moralas- tai ar galima pateikineti tokia info internete? Pasisakyti dėl žinučių skaičiaus, ar pasisakyti dėl pasisakymo? Būkite visos atsargios, visada pasitikrinkite nete teikiamo info ir per nepriklausomus šaltinius.
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2010 04 07, 02:53)
QUOTE(MichGirl @ 2010 03 31, 00:05)

Jeigu jis atsisako isvaziuoti, tai tu turetum ji fizishkai nutempt i oro uosta gal? tada zinoma busi nubaustas, tik ne uz jo negeroves, o  smurta pries zmogu     Arba jis prageria visus pinigus, o tu sumoki uz jo kelione atgal?   Tai tik migracines anketos, jos su baudziamaja dalim neturi nieko bendro. Cia kaip ir supermamoj va yra taisykles, nesipykti, nesikabineti, ir t.t.,

Visų pirma asmuo išbuvęs Šengeno zonoje ilgiau nei leidžiama vizoje, vadovaujantis įstatymu "dėl užsieniečių teisinės padėties" 11str.3p ir 125 str.3d. yra įpareigojamas išvykti iš šalies. Atsižvelgiant į realią susiklosčiusią situaciją, pareigūnas forminantis įpareigojimą turi teisę įpareigojamam užsieniečiui skirti iki 15 dienų išvykti iš šalies. Į pasądedamas spaudas, kad asmuo yra įpareigotas (pvz. iki 2010-04-10) išvykti iš šalies. į rankas taip pat  yra įteikiamas pats įpareigojimo sprendimas. Jeigu per nustatytą laiką asmuo neįvykdo įpareigojimo, tada jis yra išsiunčiamas iš šalies jau prievartos būdu. Kadangi pasibaigus  leistinam įpareigojimo įvykdymo terminui, asmuo tampa neteisėtai esančiu Lietuvos Respublikoje jis nedelsiant yra sulaikomas ir talpinams į areštinę vadovaujantis tuo paties įstatymo:"dėl užsieniečių teisinės padėties"113str.2d. ir 114 str. Ir tada jau yra  forminama išsiuntimo procedura. Sprendimą dėl užsieniečio išsiuntimą priima migracijos departamentas, o užsienietis  tikraja ta žodžio prasme yra per prievartą išsiunčiamas iš šalies. Pasirenkama trumpiausias kelias iki jo valstybės. Sakykim jeigu jis yra Rusijos pilietis, tai vežama iki pasienio kontrolės punkto su Rusija(tokių Lietuva turi), o jeigu jis yra tarkim koks nors iranietis, tada Lietuvos pareigūnų yra lydimas (pvz. jeigu reisas is Vilniaus lektuvu Vilnius-Maskva- Teheranas) iki Maskvos . Jei nreikalingas persodinimas tai lektuve Irano pareigūnų priežiūrai, jei reikia persėdimo, tada tas ir padorama ir taip pat vėlgi atiduodamas i Irano pareigūnų priežiūrą. Išsiuntimas jau turi daug  neigiamų pasekmių-tokių kaip įtraukimas  į nepageidaujamų užsieniečių sarašus, draudimas atvykti į Šengeno erdvę  kelis metus ir t.t. Visa informacija yra suvedama į SIS-ą ir ją mato visos šalys, todėl šansų legaliai patekti į Šengena nelieka.
Moralas- tai ar galima pateikineti tokia info internete? Pasisakyti dėl žinučių skaičiaus, ar pasisakyti dėl pasisakymo?  Būkite visos atsargios, visada pasitikrinkite nete teikiamo info ir per nepriklausomus šaltinius.


ot stebukla pasakei, kad pazeides vizos termina zmogus deportuotas bus ir bus nepageidaujamas ir kitose salyse. Zinoma bus kai tik pagaus ji, (nes buna ir tokiu, kurie metu metus nelegaliai gyvena nepatekdami teisesaugai i akis). Cia aisku bet kam, kad pazeidusiu vizos reikalavimus ne viena pasaulio salis pas save nelaikys ir pasitaikius pirmai progai issius namo. As kalbejau apie tai, kad jeigu tas uzsibuvelis yra kazkieno pakviestas svecias, tai butent tas kvietejas juk per prievarta jo i lektuva neikis, tai kokia jam atsakomybe uz tai? Apie tai kalba ejo, o ne apie tai ar aplamai deportuos uzsienieti ar ne. Apie tai kokia atsakomybe bus butent tam zmogui kas pasikviete uzsienieti i LT, o tas uzsenietis pasikiaulino . rolleyes.gif Kazko tu nedaskaitai iki galo mano postuose toks jausmas, bet nori saukti ir pyktis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 07 balandžio 2010 - 09:39
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 07, 10:35)
ot stebukla pasakei, kad pazeides vizos termina zmogus deportuotas bus ir bus nepageidaujamas ir kitose salyse. Zinoma bus kai tik pagaus ji, (nes buna ir tokiu, kurie metu metus nelegaliai gyvena nepatekdami teisesaugai i akis). Cia aisku bet kam, kad pazeidusiu vizos reikalavimus ne viena pasaulio salis pas save nelaikys ir pasitaikius pirmai progai issius namo. As kalbejau apie tai, kad jeigu tas uzsibuvelis yra kazkieno pakviestas svecias, tai butent tas kvietejas juk per prievarta jo i lektuva neikis, tai kokia jam atsakomybe uz tai? Apie tai kalba ejo, o ne apie tai ar aplamai deportuos uzsienieti ar ne.  Apie tai kokia atsakomybe bus butent tam zmogui kas pasikviete uzsienieti i LT, o tas uzsenietis pasikiaulino .  rolleyes.gif Kazko tu nedaskaitai iki galo mano postuose toks jausmas, bet nori saukti ir pyktis  doh.gif

Žodžio "deportuoti" vartoti negalima, tai žmogaus teisių pažeidimas. Skaityk atidžiau, jei tik pažeis vizų režimą niekas užsieniečio iškarto neišsiunčia , o tik įpareigoja ir tai nesukelia ateičiai jokių teisinių pasekmių ateičiai. pasekmės atsiranda išsiunčiant. Kvietėjui suteikusiam gyvenamąjį plotą , atsakomybė numatyta LR ATPK 206 str. su ženkliuku 2 . Administracinė nuobauda nuo 1000 iki 2000 lt. skiriamas baudos vidurkis 1500 lt.
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2010 04 07, 13:07)
Žodžio "deportuoti" vartoti negalima, tai žmogaus teisių pažeidimas. Skaityk atidžiau, jei tik pažeis vizų režimą niekas užsieniečio iškarto neišsiunčia , o tik įpareigoja ir tai nesukelia ateičiai jokių teisinių pasekmių ateičiai. pasekmės atsiranda išsiunčiant. Kvietėjui suteikusiam gyvenamąjį plotą , atsakomybė numatyta LR ATPK 206 str. su ženkliuku 2 .  Administracinė nuobauda nuo 1000 iki 2000 lt. skiriamas baudos vidurkis 1500 lt.

Patikslinu,kad visi suprastu, kad kvietejui suteikusiam gyvenamaji plota uzsienieciui , pas kuri jau pasibaiges vizoje leistinas dienu buvimo skaicius. Kai buvo su galiojancia viza viskas ok, jei pas jus sedi jau su pasibaugusia viza.
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2010 04 07, 12:15)
Patikslinu,kad visi suprastu, kad kvietejui suteikusiam gyvenamaji plota uzsienieciui , pas kuri jau pasibaiges vizoje leistinas dienu buvimo skaicius. Kai buvo  su galiojancia viza viskas ok, jei pas jus sedi jau su pasibaugusia viza.


taip jeigu glausi nelegala pas save, zinodamas, kad jo viza jau baigesi, zinoma gali gauti bauda. O jei tas nelegalas ar kokia nelegalia veikla uzsiims ir kvietejas zinos, tai gali but ir labiau nubaustas.

Bet, as dar karta tikslinu, ka as turejau omeny. Nu tarkim istorija pavyzdeliui: lietuvaite Onute nuvaziuoja i Egipta atostogu, ten sutinka zavu vaikina Ali, jie gerai praleidzia laika, susipazista ir su Ali seima, jie kuo normaliausi zmones ir t.t. Ji juo pasitiki. Po kurio laiko pakviecia vizitui i LT. Paraso iskvietima tam Ali pagal visus reikalavimus cia aprasytus, jis gauna viza, nes Egipte turi darba, banke nemaza saskaita ir buta (t.y. irodymus siejancius ji su savo gimtine). Ali atskrenda i LT, su Onute atostogauja ir pramogauja, jam cia patinka, susipazista su kitais arabais, jie jam pasiulo likti pas juos ir dirbti nelegalu darbeli koki. Ali nuo Onutes pasiplauna, ji nezino nei kur nei su kuo jis yra. Po kurio laiko baigiasi jo viza, dar po keliu menesiu jis patenka i teisesaugos akirati uz kazkoki pazeidima ir jie issiaiskina, kad jis nelegalas. Pats isvaziuoti is LT jis nesutinka, sako, akd neturi pinigu, nes dirbo tik uz maista ir pastoge. Ji pareigunai issiuncia is salies pagal visa anksciau cia aprasyta tvarka. Ar Onute, kuri kelis menesius nei pypt is Ali negirdejo ir nezinojo net kur jis yra atsakinga uz islaidas jo issiuntimo is salies, nes kazkada juo pasitikedama pakviete ji LT pasisveciuoti?
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 01, 19:45)
tai kur istatymas, kuriuo tu vadovaujiesi? taip ir maniau, kad tik paistalai, apie savo neegzistuojancias galias is zmoniu pinigus ismusineti. Jei zinai TIESA anot taves, tai dek info juodai ant balto parasyta, nes cia ir tema apie tai, o ne nagrinek mano asmenybe ir pilk siuksles.


MichGirl, pasiskaityk LIETUVOS RESPUBLIKOS ĮSTATYMO DĖL UŽSIENIEČIŲ TEISINĖS PADĖTIES 131 straipsnį. Išsiuntimo ar grąžinimo lėšos

Štai nuoroda: http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=350564
O tada galėsi jau įrodinėti savo tiesą. Sunervino ir mane tokie įžūlūs savo tiesos įrodinėjimai, kai trūksta elementaraus apsiskaitymo.

Atsakyti
QUOTE(Lyanna @ 2010 04 19, 04:36)
MichGirl, pasiskaityk LIETUVOS RESPUBLIKOS ĮSTATYMO DĖL UŽSIENIEČIŲ TEISINĖS PADĖTIES 131 straipsnį. Išsiuntimo ar grąžinimo lėšos

Štai nuoroda: http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=350564
O tada galėsi jau įrodinėti savo tiesą. Sunervino ir mane tokie įžūlūs savo tiesos įrodinėjimai, kai trūksta elementaraus apsiskaitymo.


aciu uz nuoroda, tai jokia naujiena. Bet as visai ne to prasiau - jei skaitytum atidziau iki galo butum supratus. Tu man idejai variantus, kokiom lesom zmogus gali issiustas buti - viskas su tuo aisku ir taip. Cia man irodinejo, kad nesvarbu kas ir kaip, bet jei jau kvietei tai esi atsakingas. O kur ta irodantis istatymas kazkoks - kad nesvarbu niekas, bet tu atsakai?? Aprasiau konkrecia situacija savo praeitam poste cia - manai jei uzsienietis pasiploves ir ji kvietes zmogus, ar tuo labiau viesbutis pakvietes bus nubaustas uz tai? Ne velnio - taip niekada nebuvo ir nebus, cia kaip tevus bausti, uz suaugusiu vaiku darbus, apie kuriuos jie nieko nezinojo, taip ir cia. jei as kvieciau uzsienieti pavieseti menesiui pas mane, o jis paskui nusiplove, ir as zalio supratimo neturiu nei kur nei su kuo jis, tai is to pacituoto tavo istatymo straipsnio, tikrai nebus taikomas 2. variantas, kur isskaiciuojama is manes. Neprisigalvokit.
Atsakyti
Labuka 4u.gif

Ar jums skambino/kviete pokalbiui pasienio tarnyba, kt. LR instancijos blink.gif ? Tikrino duomenis, kas, kaip ir kada?

Kaip tik tenka su tuo susidurti. Ar man vienai cia taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Digutis @ 2010 05 25, 16:17)
Labuka 4u.gif

Ar jums skambino/kviete pokalbiui pasienio tarnyba, kt. LR instancijos blink.gif ? Tikrino duomenis, kas, kaip ir kada?

Kaip tik tenka su tuo susidurti. Ar man vienai cia taip g.gif


Pas mus įmonėje visą laiką vyksta patikrinimai iš Migarcijos departamento ar visi užsieniečiai yra, ką jie čia veikia itt ir pan.
Atsakyti