QUOTE(forta @ 2007 08 23, 08:44)
Apvirti būtina, nes žalios bulvės sušalusios tampa saldžios/ Bet ar tikslinga šaldyti bulves
QUOTE(xxkamane @ 2007 07 05, 15:10)
sveikos mielosios. labai megstu ir as saldyti, atm reikalui net saldykli toki nediduka nusipirkau
o saldau as viska is eiles braskes vysnias avietes melynes, bruknes spanguoles, serbentus,net lietuviskas vynuoges.
grybus, darau misinius prieskoniu: salieru lapai krapai petrazoles
o dar noriu patarti uzsisaldyti svogunu laisku sukapotu i sriuba troskinius ant bulviu ziema
(kol nepabandziau- nepatikejau)
dar saldau pomidorus supjaustytus, nes vaikas megsta pomidoru sriubyte, o pirktiniu neduodu jam. dar saldyti pomidorai tinka i trioskinius ir ant picos.
saldau supjaustytas paprikas, net i salotas bandziau deti- pavyko!
slyvas saldziau, bet tokio kiekio daugiau nesaldysiu, nes tinka jos tik i kompota.
saldau atskirai zalymynus, ne tik misinius.
o saldau as viska is eiles braskes vysnias avietes melynes, bruknes spanguoles, serbentus,net lietuviskas vynuoges.
grybus, darau misinius prieskoniu: salieru lapai krapai petrazoles
o dar noriu patarti uzsisaldyti svogunu laisku sukapotu i sriuba troskinius ant bulviu ziema
dar saldau pomidorus supjaustytus, nes vaikas megsta pomidoru sriubyte, o pirktiniu neduodu jam. dar saldyti pomidorai tinka i trioskinius ir ant picos.
saldau supjaustytas paprikas, net i salotas bandziau deti- pavyko!
slyvas saldziau, bet tokio kiekio daugiau nesaldysiu, nes tinka jos tik i kompota.
saldau atskirai zalymynus, ne tik misinius.
Labai buvo įdomu su paprikom,nes labai mėgstu,jas apverdat,ar žalias dedat šaldyt?Ir kaip su pomidorais?Dėkui
QUOTE(Žemaika @ 2007 08 26, 10:07)
Apvirti būtina, nes žalios bulvės sušalusios tampa saldžios/ Bet ar tikslinga šaldyti bulves
? Juk jos užims vietą šaldiklyje, nėra brangios ir retos, kad negalėtum nusipirkti kada panorėjus. Nebent daržovių mišiniuose
.
Manau, kad sveikiausia bus, jei svieziai prisiskusi bulviu susipjaustysi ir gruzdintuvei issikepsi...nes saldyti ju is anksto visiskai netikslinga, o parduotuvei visada jei ka ju rasi
Tuperware induose saldyt
Paprikas ir pomidorus saldau ant tokios plokscios dalies kur saldyklyje buna paciame virsute. supkjaustau, ikisu uzsalti, o tada i maisus sudedu. nesulimpa, tik atsaldzius jau atgal netinka uzsaldyti.
tik iš šviežių visai kitas skonis nei iš senų
Sveikos,norėjau paklausti ką Jūs darote pvz su šaldytomis braškėmis,gal kur panaudojate?Nes prisišaldžiau nemažai,o apart valgymo paprastai,nežinau kur dar galima būtų panaudoti
Na kadangi atsakymo nesulaukiau,tai iš braškių išsiviriau kisielių,skonis nerealus,vasara grįžo
O gal kas zino, ar galima saldyti burokelius?
QUOTE(Agniska @ 2007 10 02, 21:19)
Na kadangi atsakymo nesulaukiau,tai iš braškių išsiviriau kisielių,skonis nerealus,vasara grįžo

Na, atsakau po metų
Į tokį kokteilį skanu įdėti ir truputį dailiai, išilgai per pusę perpjautų braškių, arba papjaustytų kubeliais- tik pjauti reikia nevisai atšilusias, bet ir nesuledėjusias į akmenį, bet tokias, kad būtų galima pjauti lengvai, bet kad gabaliukai būtų aštriais kampais, o ne aptrinti ir išpliurę.. Jos dar vis tokios apšerkšniję būna, bet pjaunasi lengvai ir taisyklingom, aštriom briaunom būna tie gabaliukai, tai toks natūralus skonis, kai dalis visai sutrinta vlenderiu, o dalis kokiais kubeliais ar puselėmis.. Viršų kokia pusele galima papuošti..









