Sveikutes, as saldau daug darzoviu ir jau daug metu. Anyta priaugina be jokiu chemiju, tai valgom vien namines darzoves. As darau visokius misinius, pvz.: 1. spinatai, svogunu laiskai ir krapai; 2. tarkuota cukinjia ir tarkuotos morkytes; 3. cukinija su lambukais ir t.t. Laba skanu saldytas tarkuotas moliugas. Kai dukryte buvo visai mazyte, tai lb mego koses su moliugu. Ai, dar darau misini saltibarsciams: krapai, laiskai ir agurkai Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui
Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui
Aš tai šparagines pupeles visada apverdu. Daug patogiau po to naudoti. Vyras kiaušinienės megėjas - tai kai kepa visada sauja į keptuvę įsimeta O aš tai jas mėgstu kaip garnyrą prie mėsos. Tiesiai iš šaldiklio ant keptuvės - su trupučiu margarino apkepu ir vegeta apibarstau
Man nepatinka, kai šaldytos daržovės būna tokios neaiškios spalvos, pvz. brokoliai ar šparaginės pupelės, gal reiktų kokios rūgštelės blanširuojant įmest . Kaip sprendžiat šią problemytę (ar tiesiog nekreipiat į spalvą dėmesio)?
Sveikutes, as saldau daug darzoviu ir jau daug metu. Anyta priaugina be jokiu chemiju, tai valgom vien namines darzoves. As darau visokius misinius, pvz.: 1. spinatai, svogunu laiskai ir krapai; 2. tarkuota cukinjia ir tarkuotos morkytes; 3. cukinija su lambukais ir t.t. Laba skanu saldytas tarkuotas moliugas. Kai dukryte buvo visai mazyte, tai lb mego koses su moliugu. Ai, dar darau misini saltibarsciams: krapai, laiskai ir agurkai Tik norejau paklausti, kaip saldot sparagines pupeles? Apverdat jas ar zalias i saldikli imetat? Man jos kazkaip apdziusta, nors dedu i spec. maiselius saldymui
Aš tai šaldau nevirtas,tik jas supjaustau gabaliukais.
o kad moliūgą galim šaldyti tai net nepagalvojau. Turiu nemažai cukinijų pasisodinus,tai vadinas ir jas galės taip realizuoti.
O aš šiemet visas daržoves apverdu, nuvarvinu, išdėlioju ant padėklo ir į šaldiklį. Po paros jau sušalusias sudedu į maišelius. Taip jos nesušąla į vieną didelį gumulą. Aukščiau daržovių neapvirdavau, bet tokios daržovės man neskanios, praranda savo skonį. Žiūrėsim kaip bus šiemet.
As siaip jau blansiruoju taip:produktus tinkamus saldymui apverdu su druska ir citrinos rugstimi(kad nepatamsetu),kokias 3-5min ir tada i salta vandeni,greit atvesinu ,nuvarvinu ir i saldikli.tai sparagines ,ziediniai kopustai,zalieji zirniukai ,morkos,kopustus,
noriu paklausti o kaip reikia saldyti kad isliktu kuo daugiau vitaminu? ar reikia truputi pavirinti ir staigiai atsaldyti ir deti ar geriau neapvirtas darzoves saldyti lauksiu nuomoniu
noriu paklausti o kaip reikia saldyti kad isliktu kuo daugiau vitaminu? ar reikia truputi pavirinti ir staigiai atsaldyti ir deti ar geriau neapvirtas darzoves saldyti
lauksiu nuomoniu
Nu super!!! Ir kur as buvau anksciau? Darzas (nors ir nedidelis) uz lango - o vat kad sugalvot naturaliu ptoduktu seimai . Visad saldydavau tik krapus ir petrazoles. Dabar jau griebsiuos stambesniu produktu. Labai idomu pasidare misinukas saltibarsciams - gal atsilieps si saldytoja - ar agurkus supjauscius juos apdziut reikia palikt, ar dregnus tokius saldyt ir viskas?