Aš,turuiu tokią knygutę atsargos žiemai.
Ir,tenai yra rašoma,kad geriausis ir patogiausias būdas produktų išlaikymo yra užšaldymas.
Teisingai paruošti užšaldyti vaisiai{daržovės }iš esmės išsaugo savo maistinę vertę {pvz. vitamino C.ne daugiau kaip 20%O,atšaldytų skonis,kaip šviežių.
Ir,dar,kad atšildyti produktai reikia padėti įpakuotus ant žemesnės lentynosarba laikyti šaltoje vietoje.
Juo ilgiau atšildomi ,tuo,bus skanesni.
Supakuotus produktus reikia užšaldyti kuo greičiau ir žemiausioje temperatūroje
Nesilaikant šių nurodymų -vaisiuose ,daržovėse ir patiekaluose atsiranda pernelyg dideli ledo krištolėliai,kurie naikina produktų struktūrą
Šparaginės pupelės
Ankštis atskirti,nuplauti šaltame vandenyje ,nusunkti.
Mažas pupeles palikti nepjaustytas ,o,dideles supjaustyti gabaliukais.
Apvirti3min. atvėsinti šaltame vandenyje,nusunkti,nusausinti,sudėtiį maišelius ir užšaldyti .
Laikyti metus.
Užšaldytas pupeles virti 12min.pasūdytame vandenyje.
