Įkraunama...
Įkraunama...

Kuo geriau kūrenti: malkomis ar briketais?

Iškito toks klausimelis ,kuom geriausiai ar net pigiausiai yra kūrenti?
Kur pigiausiai nusipirkti?
Pasidalinkite savo patirtim ax.gif
Atsakyti
Man asmeniskai briketai nepatiko. Nors gal but jie ir pigiau gaunasi, nes jie labaiilgai smilksta. Bet as geriau trumpiau bet su kvapu ir spraksejimu pasikurensiu. Mes malku neperkam, is kaimo parsivezam, o tie briketai tai man nea.. kazkoks pjuvenu gumulas ir tiek.

Manau jeigu nori del dekoratyvumo, na siaip pasikurenti namie zidinuka, tai geriau jau kelias malkas imesti, o ne briketa, bet aisku, jei tu sildai namus, tai gal ir tie briketai apsimoka. Nors jie irgi kainuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saldainė: 04 rugsėjo 2007 - 22:55
Tai va ,aš ir galvoju g.gif
Namus kol neturejom dujinio katilo sildemes malkomis ,bet labai greitai atsaldavo,tekdavo ir nakti keltis kad ideti malku doh.gif
Žiuriu kai kurie kaimynai pirko briketus tai ir nezinau kas geriau.Pas mus beda su malku sandeliavimu ,nesinori visa garaza uzgusti ,malkomis ,o tie briketai man atrodo zymiai maziau vietos uzima.
Atsakyti
mes turim 4 metų patirtį kūrenimo tiek su briketais, tiek su malkomis.
briketų privalumai:
+ švariau, sausiau, mažiau prisišiukšlina
+ patogesnis saugojimas (mažiau vietos užima)
+ ilgiau dega

Minusas:
- brangiau

Malkoms pliusus sukeiskit su minusais smile.gif

Nors brangumas - tai kaip čia pažiūrėsi. Jei malkas perki 'rinkos' kaina, supjautas ir sukapotas, tai irgi nėra labai pigu. Jei neskaldytas - tada pigiau, jei savo darbo neskaičiuoji.

Kas labai svarbu - briketai briketams nelygūs! Išbandėme bent 4 rūšis, kol galų gale suradome optimalų kainos ir kokybės santykį. Nes pvz vieni buvo labai geri, labai kaitrūs - tačiau jų sukūrendavome daugiau. Kiti pigesni, prastai supresuoti, ir nelabai sausi. Na ir t.t.

Taip kad bent jau siūlau pabandyti tuos briketus - tada patys nuspręsite, ar tinka jie jums, ar ne.
Atsakyti
Ar galima briketus (neišpakuotus) laikyti lauke?
Atsakyti
smile.gif nu ir paklausei.
Taigis elementaru. Jeigu įpakuoti sandariai ir nėra sąlyčio su vandeniu ar oru tai koks skirtumas kur laikysi, vistiek nesudrėks. O jeigu nevisai sandariai tada sudrėks ir bus blogai. Tiek čia ir mokslo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kykas: 05 rugsėjo 2007 - 10:01
QUOTE(Minesota @ 2007 09 05, 09:46)
Ar galima briketus (neišpakuotus) laikyti lauke?

abejoju g.gif
mes laikėm viduj. bet jie tiek mažai vietos užima, kad 1-2 mėnesiams norma sutilpdavo į 2m2 tamsų kambariuką.
Atsakyti
axa,gal gali parašyti iš kur perki briketus.? g.gif mes ir norim kūrent jais,nes turim tą pečių Žvakę,pernai bandėm durpių briketais tai prasikeikiau,vos nenusinuodijau.o šiemet briketų radau po 500litų.ar čia brangu?sufasuoti po 10 kg maišiukais,tona....?
Atsakyti
Mane taip pat domina ,firmos prekiaujancios briketais ax.gif
Atsakyti
Anksčiau mes pirkdavome Bezdonyse (tiesiai važiuodavome į cechą ir parsiveždavome). Mums ten pasirodė optimalūs briketai, geriausiai tinkantys mūsų pečiui (bet tas pečius buvo toks archaiškas 'Atrama', aš nežinau ar jie būtų patys geriausi jūsų atveju - reikia mėginti ir žiūrėti). Mokėdavome ~370-400 lt /tona, supakuota būdavo po 10kg tokiais paketais. Man patogu, kad ir aš galėdavau nepersitemdama atsinešti (nes tampyti po 20kg jau visai nebeįdomu...) Būdavo galimybė nusipirkti ir pigesnių, nekondicinių - palaidų, supiltų į maišus. Nebandėm, nes nepatogu tuos maišus susikrauti. Jei dabar tie patys kainuotų 500 lt/t, tai manau kad gera kaina, atsižvelgiant į tai kiek nuo to laiko pabrango malkos.

kur tas cehas tikrai nepasakysiu - adreso nežinau, iš atminties kelio irgi tiksliai nenupasakosiu schmoll.gif

O durpių briketai tai nesąmonė didžiausia doh.gif
Papildyta:
o, radau tokį

tinklapį

čia yra sąrašas, ir panašu kad 1-oje vietoje tas pats cechas (netikiu kad Bezdonyse būtų net 2 gamintojai)
Atsakyti
Aciu uz informacija ,bandysim susisiekti thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

o as perku is vieno vaikinuko. Jis pardavinejo vasara po 5,50, taciau pats ir atvezdavo ir iskraudavo kur man reikia-kaip sakant sunesdavo i sandeliuka.
Kokybe jo briketu tikrai gera, labai esu patenkinta. Sufasuoti jie masiukuose po 10 kg, sviesios spalvos, nesutrupeje, gerai dega -kaitra gera ir nepasakyciau, kad labai greit sudega. Labai esu patenkinta.
O kas svarbiausai- paciai (nei vyrui, nei vaikam) nereik nei briektu ieskot- paskambinai jam,paskei kokio reikia kieki, nei ieskot transporto ir tasytis su tais maisiokais, kol susidesi tas kelias tonas.

mielai ir su Jumis pasidalinsiu jo kontaktais.
Atsakyti