Įkraunama...
Įkraunama...

Kuo geriau kūrenti: malkomis ar briketais?

aš pirkau po 350,bet dabar jau 450,nes kai pirkau kolegei pasakiau,tai ji po savaites už 400 pirko,bet paskui sake kels iki 450....bet čia prie krekenavos ta firma...
Atsakyti
Sveiki, kreipiuosi pirmiausia į AXA, kadangi turite jau kelių metų patirtį.

Pradėjome pirmąjį kūrenimo sezoną naujame name (bendras plotas ~130, tūris 545). Pirkome medžio pjuvenų briketų iš firmos UAB „Formula-Verner“.
Kūrenasi jie smagiai. Bet norime sužinoti, kokiu režimu optimaliausia kūrenti. Sakykim, būnant namuose, galima vis laikas nuo laiko įmesti keletą briketų, o išeinant ilgesniam laikui - kad ir visą paketą.
O gal kaip tik geriau krauti kuo daugiau iš karto?
Gal dar kokių gudrybių žinote?
Kiek paketų per parą sukūrenate dabar, kai temperatūra lauke +3 +8 laipsniai?
Kiek žiemos metu?
Kokio ploto ir tūrio Jūsų namas?
Atsakyti
QUOTE(jagle @ 2007 10 17, 15:38)
Sveikos smile.gif
mielai ir su Jumis pasidalinsiu jo kontaktais.

O cia kokiam mieste g.gif
Atsakyti
QUOTE(iron @ 2007 10 23, 20:38)
Sveiki, kreipiuosi pirmiausia į AXA, kadangi turite jau kelių metų patirtį.

Pradėjome pirmąjį kūrenimo sezoną naujame name (bendras plotas ~130, tūris 545). Pirkome medžio pjuvenų briketų iš firmos UAB „Formula-Verner“.
Kūrenasi jie smagiai. Bet norime sužinoti, kokiu režimu optimaliausia kūrenti. Sakykim, būnant namuose, galima vis laikas nuo laiko įmesti keletą briketų, o išeinant ilgesniam laikui - kad ir visą paketą.
O gal kaip tik geriau krauti kuo daugiau iš karto?
Gal dar kokių gudrybių žinote?
Kiek paketų per parą sukūrenate dabar, kai temperatūra lauke +3 +8 laipsniai?
Kiek žiemos metu?
Kokio ploto ir tūrio Jūsų namas?

Labas,
mielai atsakyčiau, tik kad mano patirtis yra labai netipiška - visiškai nešiltintas neekonomiškas namas, ir mūsų būstas buvo net ne namas, o butas tame name, labai primityvus pečius, kiauri langai... Šildymo požiūriu baisus variantas smile.gif. Ir jau kuris laikas kai nebetenka kūrenti (pakeitėme gyvenamąją vietą).

Kiek atsimenu, mes iš pradžių sumesdavome maždaug pusę pako, o po to vis damesdavome. Kažkokių stebėjimų nedarėm, kaip labiau apsimoka - viskas intuityviai ir pagal situaciją smile.gif Šiltu metu užtekdavo 1 paketo per parą, kurdavome tik vakare sugrįžę iš darbo, žiemą iki 3 sukūrendavome. Bet temperatūra retai pasiekdavo +20 - gyvenom vėsiai. Labai smarkiai kūrenti nebuvo prasmės, nes namas nepalaikydavo šilumos, vos nustodavome kūrenti, ir iškart atšaldavo. Taip ir vargom smile.gif Bet su malkom būdavo visai liūdna, briketai žyyyymiai geriau.
Atsakyti
tai kiek laiko dega briketas, o kiek malkos?
Atsakyti
Man tai daug kur teko girdėti, kad briketai dega ilgiau. Kiek ilgiau tiksliai niekas negali atsakyti. Daug kas priklauso ir nuo paties katilo konstrukcijos. Mes turime Stropuvos katiliuką, kol kas kūrenome tik malkomis, bet ir briketais būtinai pabandysime.
Atsakyti
sakykit o kaip ten su tais briketasi, katilas nesikemsa? Ne sas kazkada dar pries siai ziemai apsirupindama malokomis domejausi tais briketais, tai mane prigasino kad ten kazkur kazkas (lyg tais kaminas) labai greitai uzsikmsa ir paskui buna problemu blink.gif gal galit pasdalinti savo patirtimi?
Atsakyti
Briketai yra geras daiktas, sausas, patogus naudojimui kuras. dega ilgai, mazai pelenu(ne visada).
Bet malkomis kurenti gerokai pigiau, aisku jei malkos slapios tada nekas. Siaip turint galimybes malkas padziovinti pora meteliu tai as tik uz malkas jei kaina svarbu.
Siuo metu kurenam krosnele ilgai dziovintomis uosio, azuolo kalademis tai dega irgi puikiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(opyte @ 2007 10 25, 20:59)
sakykit o kaip ten su tais briketasi, katilas nesikemsa? Ne sas kazkada dar pries siai ziemai apsirupindama malokomis domejausi tais briketais, tai mane prigasino kad ten kazkur kazkas (lyg tais kaminas) labai greitai uzsikmsa ir paskui buna problemu  blink.gif  gal galit pasdalinti savo patirtimi?

manau kad briketai kaip ir malkos, jai spigliuociu, tai greiciau uzsinesa kaminas, o jai lapuociu turetu nesikisti g.gif naes briketu yra dvieju rusiu, spigliuociu + labuociu misinys ir vien lapuociu, jie ir brangesni yra ax.gif siaip tai mes anglim kurenam, bet nusipirkau senukuose kelis pokus pabadymui briketus, tai labai patiko thumbup.gif pirksim siai ziemai butinai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meskule @ 2007 10 17, 16:26)
aš pirkau po 350,bet dabar jau 450,nes kai pirkau kolegei pasakiau,tai ji po savaites už 400 pirko,bet paskui sake kels iki 450....bet čia prie krekenavos ta firma...

Na toj firmoj dirba mano brolis reiks uzklausti g.gif
Atsakyti
aš tai visus 100 procentų už briketus smile.gif kadangi švariau, jie ilgiau dega ir finansiniu atžvilgiu pigiau g.gif nes kiek teko pirkti malkas tai už fiskarą reikia mokėti 1000 lt. jei ne daugiau ax.gif o briketai Kaišiadorių rajone tai 350 lt. už toną ir nemažai užtenka mirksiukas.gif be to ir vietos daug neužima rolleyes.gif o kad ilgiau dega tai faktas, nes juk suspaustos pjuvenos ax.gif
Atsakyti
Didziausias briketu pliusas tai,kad jie sausi ! o sausu malku praktiskai gauti neimanoma ,o tai reiskia kiek is saves turi malka sunaudoti energijos kol save issidziovina. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Velinka @ 2007 10 27, 22:38)
aš tai visus 100 procentų už briketus smile.gif  kadangi švariau, jie ilgiau dega ir finansiniu atžvilgiu pigiau g.gif nes kiek teko pirkti malkas tai už fiskarą reikia mokėti 1000 lt. jei ne daugiau ax.gif  o briketai Kaišiadorių rajone tai 350 lt. už toną ir nemažai užtenka mirksiukas.gif be to ir vietos daug neužima rolleyes.gif o kad ilgiau dega tai faktas, nes juk suspaustos pjuvenos ax.gif

Sveika,
gal gali mestelt i privata tel. kur Kaisiadoryse briketuku uzsipirkt?
Atsakyti