Įkraunama...
Įkraunama...

Kuo geriau kūrenti: malkomis ar briketais?

QUOTE(jurg_ili @ 2009 11 14, 13:28)
Noriu paklausti, kokie cia briketai ,kad kainuoja 380 lt /t? Mes perkam po 280 lt/t .

o kur jus po tiek perkat bigsmile.gif ir kokius??

mes azuolinius g.gif
Atsakyti
Sveikutes man asmeniskai kurenti tik malkomis geriau malku misiniu kadangi kiekviena malka turi savo funkcija viena pravalo kaminus kita sildo ir panasiai:) taciau jau eile metu kurenu malku misiniu ir nezianu draugai vis kviecioa kaminkrecius o mums pakolkas niekas nei kemsasi nei ka:)perku is zmoniu kuriu telefona labai sernai esu radusi laikrastyje tai vis ir perku is ju visa laika patenkinta:)jei kam reikia parasykite i az galesiu duoti telefoniuka nes bent jau man ju produkcija patinka o dar ir atveza i vieta suskaldo taip kaip noriu:)
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2009 11 14, 13:28)
Noriu paklausti, kokie cia briketai ,kad kainuoja 380 lt /t? Mes perkam po 280 lt/t .

oho, man ir viena, ir kita kainos atrodo nedidelės bigsmile.gif
Akvilyte, iš kauniečių perkat? ar iš kur toliau ax.gif labai įdomu, nesgi ąžuoliniai , mes irgi tokius perkam, bet mokam brangiau...

aistuzka, neįsivaizduoju koks ten žvėris pas jus, jei per dvi valandas viską prarijo blink.gif tuomet tikrai geriau malkomis...
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 15, 16:00)
oho, man ir viena, ir kita kainos atrodo nedidelės  bigsmile.gif 
Akvilyte, iš kauniečių perkat? ar iš kur toliau  ax.gif  labai įdomu, nesgi ąžuoliniai , mes irgi tokius perkam, bet mokam brangiau...

aistuzka, neįsivaizduoju koks ten žvėris pas jus, jei per dvi valandas viską prarijo  blink.gif tuomet tikrai geriau malkomis...

Kam pasakau - visi baisisi ir negražiais žodžiais vadina. Atmosas kaip atmosas, c25 ar koks jis ten - skirtas tik medžiui, aptarnauja ~50 kvadratų šildomų grindų, boilerį ir tris radiatorius.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2009 11 15, 22:13)
Kam pasakau - visi baisisi ir negražiais žodžiais vadina. Atmosas kaip atmosas, c25 ar koks jis ten - skirtas tik medžiui, aptarnauja ~50 kvadratų šildomų grindų, boilerį ir tris radiatorius.

aaa, tai gal čia esmė ir yra, kad jis skirtas tik medžiui g.gif pvz mūsų katilas pritaikytas medžiui, briketams, anglims ir gal dar kam, gerai nebepamenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 11 14, 15:12)
o kur jus po tiek perkat  bigsmile.gif  ir kokius??

mes azuolinius  g.gif

Tai dabar viskas aisku ,kodel taip kainos skires, nes mes perkam durpiu briketus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 15, 15:00)

Akvilyte, iš kauniečių perkat?

, bet mokam brangiau...

zinok net nezinau... atveza is kazkur.. o is kur ir nesidomėjau.. nes cia kaimynas viska organizuoja g.gif

kiek mokat?

QUOTE(jurg_ili @ 2009 11 16, 10:48)
Tai dabar viskas aisku ,kodel taip kainos skires, nes mes perkam durpiu briketus  doh.gif

ir kaip jum su durpėm sekasi?? nelabai kokius atsiliepimus esu girdėjus g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 11 16, 11:23)
zinok net nezinau... atveza is kazkur.. o is kur ir nesidomėjau.. nes cia kaimynas viska organizuoja  g.gif

kiek mokat?
ir kaip jum su durpėm sekasi?? nelabai kokius atsiliepimus esu girdėjus  g.gif

Aišku 4u.gif Tiksliai nepamenu, apie 500 lt, mes užmiestyje, tai dar atvežimas skaičiuojasi doh.gif Tik tiek, kad pigesnių neteko matyti, o šitie išties geri, nes išbandėm iš kelių vietų, tai oj kokių nesąmonių turėjom doh.gif

Durpes mes dabar bandom- pirkom kelis maišiukus, tai daugiau nei už ką schmoll.gif KAd smirda, tai dar dar, bet kiek pelenų swoon.gif ne tik viskas apsineša, bet ir nebedega... nors pečiuj jų dar yra, bet nebedega, nes per pelenus uždengia oro padavimą doh.gif Sakyč, vienas vargas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 16, 12:50)
mes užmiestyje, tai dar atvežimas skaičiuojasi  doh.gif

Sakyč, vienas vargas  lotuliukas.gif

na mes irgi ne mieste wink.gif

koks katilas?
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 11 14, 07:52)
na mes 6iemet nusipirkom 4t briketų ir pusantros tonos anglių... (realiai sueit tik tona.. bet kadangi tokia padori kaina buvo tai diedas sako imam bent pusantros  lotuliukas.gif  doh.gif )  tai menesio kaina gaunas 320lt (skaiciuojant 7mėn sildymo) nu man tai adrodo padori kaina už 120kv ir bent 20laipsnių temp. kai bute mokėdavom už 60kv min 200 ir 17laipsnių.  g.gif

Bandem ir mes briketus,ir angli , nelabai patiko,uztat sirdis dziaugiasi kurenant grudais biggrin.gif : 200 kv. m. sildomo ploto menesiui gaunasi 200 Lt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 06 gruodžio 2009 - 18:33
Kaip suprast kurenima grudais? Papasakokit placiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 06, 22:25)
Kaip suprast kurenima grudais? Papasakokit placiau smile.gif

Yra tokie granuliniai katilai,kai kurie skirti kurenti tik granulemis, kai kurie yra universalus- galima kurenti ir malkas, ir angli, ir briketus, ir biomase (grudus). Kadangi briketu (tai tos pacios medzio granules, tik gerokai didesnes) ir granuliu kaina siais metais stipriai virsija grudu kainas (mes pirkom miezius po 220Lt/tona) dabar kurenam grudais. Tiksliau grudu-granuliu misiniu (6:1) . Tokiu metu laiku 200 kv.m namui reikia apie 800-900 kg per men, litais tai gaunasi apie 200 Lt. Tiesa, jau nupirkus visam sezonui grudus, atsirado ukininkas , kuris siule ne visai kondicinius (pasarams) grudus po 50 Lt/tona, va cia tai butu silumos kaina : 200kv.m uz 50 Lt./men doh.gif
Dar vienas sito katilo privalumas, lyginant su malkomis: uzpylus bunkeri prie katilo galima neiti 3-7 dienas thumbup.gif drinks_cheers.gif
Supermamose yra ir atskira tema: http://www.supermama...howtopic=515859 ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 07 gruodžio 2009 - 07:35