Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvies piršteliai

Greitas ir skanus patiekaliukas 4u.gif
Reikės:
Pakelio žuvies pirštelių
1 Morkos
2 Svogūnų
2 pomidorų
200g Šampinjonų
Sūrio
2 šaukštų Grietinės
2 šaukštų Majonezo
Druskos
Pipirų
Prieskonių

Svieste pakepinti tarkuotas morkas,pjaustytus svogūnus ir grybus.Į sviestu ištepta kepimo formą sudėti žuvies pirštelius,pakepintas daržoves,uždėti riekelėmis pjaustytus pomidorus,pasūdyti,papipirinti galima prieskonių užberti.Majonezą su grietine sumaišyti ir užtepti ant pomidorų.Įpilti truputį vandens ir kokias 10 min pakepti orakaitėj.Užtarkavus sūrio dar pakepti kol išsilydys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikute: 12 sausio 2006 - 17:51
4u.gif kai labai labai stinga laiko tai praverčia ir toks maistas, juo labiau, kad kažkodėl jis patinka vaikams doh.gif Perku tik file pirštelius. Ant jų kepimo pabaigoje uždedu fermentinio sūrio gabalėlį ir truputėlį pomidorų padažo, kad viskas išsilydytų, tik nereikia, kad nuvarvėtų. Ir dar visai nieko kepami orkaitėje, bet ant jų jau ir taip būna visko prikrauta. Prie pirštelių pagaminu majonezo ir pom. padažo padažą ir pridedu daug džiovintų krapų, ir jei niekur nereikia eiti- grūsto česnako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikute @ 2006 01 12, 18:49)
Greitas ir skanus patiekaliukas 4u.gif
Reikės:
Pakelio žuvies pirštelių
1 Morkos
2 Svogūnų
2 pomidorų
200g Šampinjonų
Sūrio
2 šaukštų Grietinės
2 šaukštų Majonezo
Druskos
Pipirų
Prieskonių

Svieste pakepinti tarkuotas morkas,pjaustytus svogūnus ir grybus.Į sviestu ištepta kepimo formą sudėti žuvies pirštelius,pakepintas daržoves,uždėti riekelėmis pjaustytus pomidorus,pasūdyti,papipirinti galima prieskonių užberti.Majonezą su grietine sumaišyti ir užtepti ant pomidorų.Įpilti truputį vandens ir kokias 10 min pakepti orakaitėj.Užtarkavus sūrio dar pakepti kol išsilydys.



Labai liuks receptelis thumbup.gif
Tik gerai neatsiminiau recepto, tai truputi kitaip dariau:
netepiau kepimo formo sviestu (nieko neatsitiko)
ir pomidorus ant mojonezo dejau smile.gif
ir dar dejau svogunu laisku ant pomidoro
ir dar vandens nepyliau smile.gif

Bet nemanau, kad pagadinau tavo recepteli smile.gif
Atsakyti
dar labai skanu ant ju uzdeti bri surio ir citrinos.
Atsakyti
o as labai megstu viena labai paprasta recepteli :
reikes kopusto
pakelio pirsteliu
grietines
pomidoru padazo.

dar reikia indo su dangciu, kuri galima butu deti i orkaite. as turiu toki stiklini, bet puikiai tiks bet koks karsciui atsparus indas su dangciu.
tai zodziu, supjaustom kopusta ( nei stambiai ( neissitroskins) , nei smulkiai, gali but neskanu). ant indo dugno dedam sluoksni ( pora cm) kopusto, tada sluoksni zuvies pirsteliu, o tada iki pat virsau vel kopusta. galima dar morkyciu sluoksniuka, bet , patikekit, ir be ju labai skanu. labai keista, bet i si patiekala nededu jokiu prieskoniu, nors juos labai megstu smile.gif kazkaip nereikia cia ju.. ipilam slakeli aliejaus ir slakeli vandens (kad susidarytu garu). kol kepa, pasidarom padaza is grietines ir pomidoru padazo ( 3 saukstai vieno ir 3 saukstai kito). sumaisom ir ipilam siek tiek vandens, kad prasiskiestu. pries baigiant kept patiekaliukui ( mazdaug po valandos) supilam si padaza ir nebeuzdengiam, kad siek tiek apskrustu. dar pakepam apie 15-20 min. ir tada jau galima valgyt smile.gif jei bandysit, tai skanaus smile.gif
Atsakyti
Kartais, kai tingisi gaminti kažką rimtesnio, tai išsikepam ir žuvies pirštelių... smile.gif
o valgom su majonezu arba su majonezo, kečupo ir česnakų padažiukų wink.gif
Atsakyti
Zuvies pirstelius valgom su ivairiom kosem ir marinuotais agurkeliais biggrin.gif
Atsakyti