Įkraunama...
Įkraunama...

Ar keisti įvaikinto vaiko vardą

Apie vardą "Klaidas" čia tik savo asociacijas parašiau. Tikiuosi, kad neįžeidžiau kažko, kam tas vardas gražus smile.gif
Atsakyti
Pacituosiu AkacijuAleja:
Mano nuomone, nieko gyvenime nebūna atsitiktinai. Suteiktas vardas jau kažką reiškia vaikui (nesvarbu, kokio amžiaus jis būtų). Tikiu, kad vardo reikšmė yra didesnė nei galime numanyti. Todėl mes su vyru neketiname keisti vaiko vardo, kurį įsivaikinsime. Stengsimės priimti jį tokį, koks jis yra - su jo charateriu, pomėgiais, akių spalva, vardu ir pan.
Gražus vardas ar ne yra įpratimo dalykas. Žinau daug vaikų, kurių vardai pirmą kartą man juos išgirdus atrodė negražūs, o po to bendraujant su tais vaikais ir vardai "pagražėjo".
Tai kaip cia su tuo Klaidu?
mirksiukas.gif
Atsakyti
Klaidas man nėra negražus, bet jo prasmė man nepriimtina. O dėl gražumo, tai taip - priprantama.
Be to, gi neketinu ištrinti iš vaiko gyvenimo jo pirmojo vardo - palikčiau jį, tik pridėčiau ir savo.

Džiaugiuosi, kad tokių man nepriimtinų vardų yra labai mažai smile.gif Dabar net nesugalvoju dar vieno tokio.
Atsakyti
QUOTE(AkacijuAleja @ 2009 05 18, 16:22)
Dėl asociacijų su kažkuo neigiamu. Mintyse turiu vardą "Klaidas". Jeigu mano įsūnis būtų Klaidas, tai norėčiau dar pridėti jam mūsų sugalvotą vardą. Nes nenoriu, kad vaikas visą gyvenimą nešiotų etiketę - "atsirado per klaidą", "gyvenimo klaida" ar pan. Mums jis nebūtų klaida, todėl ir norėčiau savo vardą  pridėti.
Nors Klaidas nėra lietuviškas vardas ir gal visai ne ta intencija duotas, bet man šitas vardas asocijuojasi tik su "klaida". Tokių pavyzdžių ir daugaiu gali būti.

o jeigu Jonas, tai kad nebūtų Jonelis kvailelis, jei Julius, tai kad nebūtų bulius, jei Martynas, tai kad ne papartynas ir taip toliau...
Atsakyti
MES PIRMU VARDU IRASEME JOS TIKRA VARDA, antra varda idejome todel kad vyras labai norejo. IKI IVAIKINIMO JIS MATE JA KELIS KARTUS o as ja menesi kiekviena diena man jos tikras vardas tapo jos dalimi ir pagal visas reiksmes neblogas. VADINAME DABAR JA JOS TIKRU VARDU nes taip nusprendziau as. VYRAS VIS DAR NEPRARNDA VILTIES JA VADINTI KITU VARDU bet ka tu pADdarysi ziema basas, kai as su ja esu nuolat ir nuolat vadinu jos tikru vardu.
Atsakyti
QUOTE(kralikas @ 2009 05 18, 16:38)
Ir taip kasdienybeje klausimai kodel vaikai nepanasus ir pan. vercia kalbeti apie ivaikinima ir kiekvienam nepazistamam atsakineti i "o kodel jus tai padarete?". As ivaikinimo neslepiu, bet ir nenoriu, kad ta tema butu daznai primenama, ypac girdint vaikams, kad vienas is ju yra kazkoks ypatingas, kitoks.

g.gif o kam reikia kiekvienam sutiktam aiškinti į ką vaikas panašus? g.gif nu į bobutę, į tėtį (mano atveju). galų gale na ir neklausia, artimiausia aplinka žino, o kitiems - koks jų reikalas? blink.gif (pvz. klausimus raštu pateikite mano spaudos atstovui) wink.gif
o broliui vardo beje ir nerinko - atsinešė, vienam iš sūnėnų išrinko seselės, o ką? ir su broliu mes nepanašūs schmoll.gif vienas į mamos tėtį, kitas į tėčio mamą...
Atsakyti
QUOTE(AkacijuAleja @ 2009 05 18, 16:22)
Dėl asociacijų su kažkuo neigiamu. Mintyse turiu vardą "Klaidas". Jeigu mano įsūnis būtų Klaidas, tai norėčiau dar pridėti jam mūsų sugalvotą vardą. Nes nenoriu, kad vaikas visą gyvenimą nešiotų etiketę - "atsirado per klaidą", "gyvenimo klaida" ar pan. Mums jis nebūtų klaida, todėl ir norėčiau savo vardą  pridėti.
Nors Klaidas nėra lietuviškas vardas ir gal visai ne ta intencija duotas, bet man šitas vardas asocijuojasi tik su "klaida". Tokių pavyzdžių ir daugaiu gali būti.

Mano nebio sunus Klaidas biggrin.gif Maziausiai galvoju apie kazkokias klaidas o ji ziuredama wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2009 05 18, 18:28)
Mano nebio sunus Klaidas  biggrin.gif  Maziausiai galvoju apie kazkokias klaidas o ji ziuredama  wub.gif

o turėtum galvot apie klaidas.
Atsakyti
Turėjau du svajonių vardus berniukui ir mergaitei, berniuko vardas teko mano sūnui, o mergaitišku svajonių vardu jau nieko nepavadinsiu, bet man nesvarbu, nes aš sutikau savo svajonių mergaitę, na ir kas kad ne tuo vardu.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 05 18, 20:35)
o turėtum galvot apie klaidas.

biggrin.gif Nesigalvoja schmoll.gif

Jei pakapsčius giliau, tai ir vyro vardas gali nepatikti, o juk jis šalia trinsis gerus 50 metų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 19 gegužės 2009 - 07:39
Jei sutinkate su ta mintim, kad vardo prasme itakos zmogaus gyvenimui neturi, ar jo parinkimo budas, na tiesiog likimas toki dave, taip sakant svarbu kad zmogus geras butu, tai argumentuokit tada, kodel vardo pakeitimas atrodo tokia sventvagyste?
Atsakyti
todėl kad žeidžiama vaiko savastis.
Atsakyti