QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 03 10, 23:46)
Ute as irgi mielai buciau turesjusi savo pavarde kai istekejau ir manau kad vyra buciau ikalbejusi.
Na bet kodel as kiekvienam ASILUI turiu aiskinti kodel as neturiu vyro pavardes, tuo labiau kad tai buvo prie keliolika metu. Tiesiog yra kai kuįrios tradicijos kuriu reikia laikytis jei tu nori ramiai gyventi.
Esmė net ne karuose (juk čia kalba ne konfliktus ar bandymus teisme išskovoti -ės, o ne -ienės pavardė), o tik mano/tavo/visų, kurių klausia asmenybėse.
Visa tai aš pati patyriau būtent parsivežusi dukrą (1,2 metų), kai kiekvienas vos menkai mane pažįstantis žmogus sutikęs gatvėje baksteldavo pirštu į vaiką, ir klausdavo, o tai kodėl, o tai kaip čia dabar, o tai ar nebuvo galima kitaip ir pan.
Erzino, kol supratau, kad tai mano problema, o ne jų (be abejo, netaktiški klausimai yra, jie niekur nedings), bet aš privalau ne pati nepatogiai pasijusti, o surasti tokį atsakymą, kad klausiančioji pusė suprastų, kad jų klausimas nederamas.
Su ta pačia problema (nemaloniais klausimais) susiduriu beveik kasdien tik vis kitokiu kampu. Vieną kartą apie vaiką, kitą kartą apie savo mokslus (prieš porą metų prireikė ir įstojau mokytis antram diplomui) [nepatikėsite, bet išklausiau, kad tik visiški nevykėliai sulaukę 30 stoja mokytis], trečią kartą apie dar kažką, kas nors truputį nukrypsta nuo susiklosčiusio aplinkinių gyvenimo būdo.