
Sveikutės, gal galit ką pasiūlit ką vyrukams pagamint sotaus pietums (TALKA)

QUOTE(VERADONA @ 2007 09 07, 22:18)
daryk kugeli


O man balandeliai visada asocijuojasi su sotumu ner labai sunku pagaminti ir begalo skanu! Gal siek tiek daugiau darbo nei kugelis!
Siaip praejusi savaitgali turejom netiketu sveciu, 4 vyrus ir moterele, tai teko man greitai apsisukti. Paruosiau daug darzoviu salotu, pakepiau baklazana su pomidoru ir suriu ( uzkandele), patroskinau sparaginiu pupeliu su svogunu ir pomidoru padazu, pakepiau vistienos krutinele ant griliaus ir pateikiau su ryziais. Dar kaip padaza pateikiau: jogurtas + tarkuotas agurkas+ petrazoles+druska ir pipirai+ saukstas aliejasu ir acto. NOrs siaip nebuvo butinas tas padazas. Gal atrodo, kad daug laiko uzima, bet zinokit per pusvalandi apsisukau! Viena! Vyras padejo stala padengti! Visi sotus ir patenkinti ir gyre kokia gera seimininke!
Siaip praejusi savaitgali turejom netiketu sveciu, 4 vyrus ir moterele, tai teko man greitai apsisukti. Paruosiau daug darzoviu salotu, pakepiau baklazana su pomidoru ir suriu ( uzkandele), patroskinau sparaginiu pupeliu su svogunu ir pomidoru padazu, pakepiau vistienos krutinele ant griliaus ir pateikiau su ryziais. Dar kaip padaza pateikiau: jogurtas + tarkuotas agurkas+ petrazoles+druska ir pipirai+ saukstas aliejasu ir acto. NOrs siaip nebuvo butinas tas padazas. Gal atrodo, kad daug laiko uzima, bet zinokit per pusvalandi apsisukau! Viena! Vyras padejo stala padengti! Visi sotus ir patenkinti ir gyre kokia gera seimininke!

Jei tingisi gaminti, tai siūlyčiau lašinių papjaustyti su daržovėm ir duona
Jei norisi karšto tada kaip sakė tinka kugelis, arba cepelinai (darbo ilgiau bet labai sotu).

QUOTE(VERADONA @ 2007 09 07, 21:18)
Kai turiu talkininku, dazniausiai darau "tešlarus" - virtas sparagines pupeles sumetu i blynu tesla ( grietines tirstumo su astresniais prieskoniais) ir su saukstu kabinu pupele su tesla ir kepu tokias "sakeles" keptuveje kaip blynus. Prikepu "teslaru" dideli dubeni, o prie ju pakepu kokia desrele ar kotleta. Pigu-skanu-greita.

kepk kugelį su vištos šlaunim ar cepelinų.Jei tingi pritroškink rūgščių kopūstų su parūkytom dešrelėm
sotu, skanu ir nebrangu. Gali dar išvirti sriuba labai ,,užkiša,, pvz. barščių su galkutėm

QUOTE(Goodmother @ 2007 09 11, 19:35)
kepk kugelį su vištos šlaunim ar cepelinų.Jei tingi pritroškink rūgščių kopūstų su parūkytom dešrelėm
sotu, skanu ir nebrangu. Gali dar išvirti sriuba labai ,,užkiša,, pvz. barščių su galkutėm

Rugsciu kopustu - tai raugintu?

Net seilė ištyso
didelis Ačiū



6 vyrams nebrangiai is sociai gal tiktu:
2 kg broileriu kepeneliu
300 gr sonines
1,5 kg bulviu
1 kg svogunu
Raugintu agurku irgi koks kg.
sviestas, pienas, morkos...
Visi produktai kainuos apie 20 LTL
Tai kepeneles patroskinti su sonine, morkomis, etc. su daugiau skyscio, kad butu padazo. Labai gerai ipilti raudono vyno, jei negaila. Is bulviu padaryti bulviu kose.
Viska pateikti su raugintais agurkais. Na, aisku, jei vaisinama po talkos, tai atsaldytas butelys...
O aplamai, tai, kaip kad rusai sako: Seimininkiu ziniai - puse litro degtinaites visiskai pasleps jusu kulinarines netobulybes.
2 kg broileriu kepeneliu
300 gr sonines
1,5 kg bulviu
1 kg svogunu
Raugintu agurku irgi koks kg.
sviestas, pienas, morkos...
Visi produktai kainuos apie 20 LTL
Tai kepeneles patroskinti su sonine, morkomis, etc. su daugiau skyscio, kad butu padazo. Labai gerai ipilti raudono vyno, jei negaila. Is bulviu padaryti bulviu kose.
Viska pateikti su raugintais agurkais. Na, aisku, jei vaisinama po talkos, tai atsaldytas butelys...
O aplamai, tai, kaip kad rusai sako: Seimininkiu ziniai - puse litro degtinaites visiskai pasleps jusu kulinarines netobulybes.
Gi pamirsau parasyti - svogunus pakepinti iki geltonumo ant keptuves (teks paraudoti siek tiek lupant ir pjaustant griezineliais) ir po to deti ant kepeneliu.
Jei mane kas taip vaisintu - as buciau patenkintas
Jei mane kas taip vaisintu - as buciau patenkintas
As pasiulyciau apkepa, daug gausis ir sotu:
Isvirti bulviu ir jas sutrinti, ideti siek tiek prieskoniu ir sviesto (galima isvirti ir tiesiog supjaustyti jei tingisi trinti), atskirai pakepti farsa su prieskoniais, svoguniukais ir t.t. ir dar reikia maiselio saldytu darzoviu, kad butu misinys ivairiu smulkiu darzoviu (be briuselio ir kitokiu kopustu). Imti apkepo forma, ant dugno deti mesa, ant jos bent jau as uzpilu kokio nors astresnio pomidoru padazo, tada bulves, ant ju irgi to pacio padazo uzpilu, bet galima ir surio skanesnio uztarkuoti, kaip fantazija leis), tada deti saldytas darzoves (virsutinis sluoksnis), atsildyti nebutina, jas tik siek tiek pasudyti... viskas... tada imti grietines indeli, isplakti su kiausiniu, druska, gal kokiu prieskoniu, galima dar itarkuoti surio ir viska uzpilti ant apkepo ir kisti i orkaite kokiai 30 min... viskas..
Isvirti bulviu ir jas sutrinti, ideti siek tiek prieskoniu ir sviesto (galima isvirti ir tiesiog supjaustyti jei tingisi trinti), atskirai pakepti farsa su prieskoniais, svoguniukais ir t.t. ir dar reikia maiselio saldytu darzoviu, kad butu misinys ivairiu smulkiu darzoviu (be briuselio ir kitokiu kopustu). Imti apkepo forma, ant dugno deti mesa, ant jos bent jau as uzpilu kokio nors astresnio pomidoru padazo, tada bulves, ant ju irgi to pacio padazo uzpilu, bet galima ir surio skanesnio uztarkuoti, kaip fantazija leis), tada deti saldytas darzoves (virsutinis sluoksnis), atsildyti nebutina, jas tik siek tiek pasudyti... viskas... tada imti grietines indeli, isplakti su kiausiniu, druska, gal kokiu prieskoniu, galima dar itarkuoti surio ir viska uzpilti ant apkepo ir kisti i orkaite kokiai 30 min... viskas..