QUOTE(Jura_j @ 2010 03 05, 14:12)
Sveikos merginos
Kas per zveris yra "triju ketvirciu riebumo SVIESTAS (60 proc.)"??? Cia tas pats kaip margarinas, ar riebesnis uz ji? O gaminimui vietoj 82 proc. riebumo sviesto, galima deti toki? Labai megstu kept sausainius, o jiems dazniausiai reikia viso pako sviesto, tai sitas pigesnis, bet jeigu cia tas pats margarinas, tai kepiniai is margarino turi, na savotiska skoni...
Tikiuosi supratot, ko as cia noriu...
Jura_j
Pabandysiu tau atsakyti.
Sviestas-tai emulsija,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 80%,bet ne daugiau,kaip 90%.
Asortimentas svieso priklauso nuo riebummo,tai pvz:
"Valstiečių sviestas",kuriame pieno riebalų yra ne mažiau ,kaip 71,5%,bet nedaugiau kaip 73,5%.
Mažesnio rienbumo sviestas arba3/4 riebumo sviestas-tai60-62%
Tai mažesnio riebumo,tik pieno kilmės"vanduo riebaluose" emulsija ,kurioje pieno riebalų yra ne mažiau,kaip 60%,bet nedaugiau,kaip62%
Šaltinis :
zum.lt/min..