Įkraunama...
Įkraunama...

Centras: "Klevelis"

Pažymą kiekvienais metais nešame, prieš rugsėjį. Dėl kito darželio - nepanašu, kad mano zuikis išaugs....
Atsakyti
Pažymos, kaip rašė dautan, reikia kasmet, bet nemanau kad tai yra bėda. Nors ir vaikui bėrimų gali nelikti, tai dar nereikš, kad jis alergiją išaugo, todėl jokia gydytoja neatsisakys parašyti pažymoje, kad vaikas yra alergiškas, tai yra, kad jam atopinis dermatitas ar bronchinė astma. Broliukus ir sesutes irgi priima net jei jie alergijos neturi, bet kuo anksčiau broliuką užrašysit į darželį tuo geriau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2011 03 03, 23:36)
O kaip dėl maistuko, ar ten kiekvienam vaikučiui vos ne atskiras meniu, tarkim maniškis negali valgyti pieniškų produktų, kitas gal kviečių, kitas vėl kažko, tai ten labai prižiūri? Ar pradėjus eiti į darželį nepaūmėjo išbėrimai, o gal netgi priešingai, pagerėjo?
Aš kai paklausau, kad paprastuose darželiuose kasdien ar kas antrą dieną šlapdešrė pusryčiams ir sasyskos pietums, tai vien jau nuo tokio maisto išbert gali, nepriklausomai alergiškas vaikas ar ne.


tikrai taip. As dar radau is "tobulo meniu"- zuvies pirsteliai, silke marinuota.... nu virsune. As pati tokio maisto nevalgau, nes tai gryna gliutomatine bomba... Ir nevalgau ne del to, kad man paciai alergija "nuo visko, kas imanoma" bei AD.
QUOTE(Axxa @ 2011 05 26, 10:16)
Mes turėtume nuo rudens pradėt lankyt šį darželį, bet iškilo klausimas, jei vaikas po metų ar dviejų "išaugs" alergiją, ar nereikės mums ieškotis kito darželio (nes iš kur mums dabar žinot, kiek laiko bus sūnelis alergiškas). Ar ten reikia kiekvienais metais pateikt pažymą iš gydytojos?
Ir dar norim mažąjį broliuką jau užrašinėt kur nors, tai aišku patogiausia būtų tas pats darželis, tik vėl klausimas, ar jau būtinai būtinai alergiškas turi būti, kad priimtų?
Gal kuriai mamytei panaši situacija, tai galės ką patart ar šiaip patirtim pasidalint  4u.gif


tai vat musu situacija panasi. nezinom, kaip elgtis, o vaika i darzeli kaip ir noretumem leisti vien del bendravimo veiklos, dukryte labai megsta kompanija... si menesi baigsis jai invalidumas, ir kadangi nebeberia taip, kaip anksciau, didziaja dali bedu lyg ir isaugo, tai nezinau, ar gydytoja sudarines spec meniu ir panasiai- o kaip supratau tik su tuo priima i si darzeli? Mes prasyma esam nunese pries beveik 2 metus, kai mazylei buvo menuo, nes jau tada ji turejo atopini dermatita ir visas kitas su tuo susijusias bedas. Taciau nuo metuku jai berimai dingo, ir dabar kaip tycia vel atsiranda unsure.gif tikrai nenoriu i paprasta darzeli vesti del maisto, bet ka zinau, ar cia bus geriau...gal cia galima ideti vaikui maistelio pvz mielai iduociau kartais ekologisko jogurto ar siaip sveiko maisto nes abejoju, ar ten eko maista gamina... tu paciu varskes sureliu sudeti kai paskaitai, tai... suprantat pacios.

antraji suneli uzrasem i ta pati darzeli kaip ir dukryte (silainiuose), taciau neparinkom jam "atsarginio", nes buvau sventai isitikinusi, kad nebuas alergiskas. Ir ka, dabar vel lyg lenda zarnyno bedos, nuo kuriu dukryte ir startavo su ligom. Tai net nezinau, ar imanoma ji sveika uzrasyt i sita darza. Musu visa gimine yra alergiska, taip kad rizika milziniska vaikam.

Beje, girdejau, kad ten ir valymo priemones "svelnesnes" nei standartiniuose darzeliuose- ar teisybe? Ar vis tiek pvz indus plauna su fairiu? g.gif
Atsakyti
Mums darzelyje kaip tik berimai apmazejo, ir beje jogurtus dalina ekologiskus ten, maistas tikrai neblogas. Valikliai mes patys tevai supirkom svelnesnius maziau alergizuojancius.
Atsakyti
suzinojom, kad esam iskart uz bruksnio, t.y. nuo rugsejo nepatenkam, bet lopsely yra dvyniai (gal is jusu?), kuriems spali sueina treji, ir juos perkels spali arba veliausiai po nauju metu i darzelio grupe, ir mes jau pateksim smile.gif valiooo!
bet va ar antra vaikiuka galima bus ten vesti, jei siuo momentu nenustatyta jam alergija (nors ji jau beria, su zarnynu negerai, tai itariu kad ateity vis tiek prieis iki to sad.gif
juk du vaikus i skirtingus darzelius kituose kauno galuose suveziot neimanoma...
Atsakyti
Na mes liekam antrus metus lopselyje iki nauju metu, nes matyt nera vietu kur mus kelt 4u.gif , kaip suprantu iki nauju metu dalis dabartines grupes liks darzelyje.
O del vietos atsiradimo luktelekit, gali dar keistis, mes ir buvom uz bruksnio bet patekom thumbup.gif , tik manau rugsejo viduryje bus aisku kas pateko kas ne.
Atsakyti
ir mes liekam lopselyje wub.gif
savo antraji uzrasiau i lopseli, kai jam suejo 2 men. (dabar jam 4 men.) wub.gif tai 100 proc. patenkam i lopseli 2013 metais mirksiukas.gif , bet direktore sake - paciu laiku atejom mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IndreZ: 12 birželio 2011 - 12:41
Gal kas žino, kaip formuojamos lopšelio grupės? Mes užsirašėm, kai priiminėjo nuo 3 m., bet 2,5 m. sakė dar priims, dabar padarė, kad priima vaikučius ir nuo 1,5 m., tai tarkim 1,5 m. ir 2m. 10 mėn. bus vienoje grupėje (nes tiksliai žinau, kad į darželio grupę perkeliama tik sulaukus 3 m. metų mėgyje)?
Ir gal kas žino, ar bus, ir kelintą val. šventytė lopšelinukams?
Atsakyti
Mes pradejom keliauti 1,8 metuku ir buvome kartu su trimeciais mirksiukas.gif
Kai vieteliu atsirasdavo darzelio grupeje - trimetukus iskeldavo mirksiukas.gif
Atsakyti
Rytoj lopšelio-darželio grupei Gandriukai šventytė bus 11val.
Ar jūsų vaikučiai neša gėlyčių auklėtojoms? Aš manau, kad būtų gražu, bet kažkaip niekad nėjom į darželį, tai nžn kokios tradicijos 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti