Įkraunama...
Įkraunama...

Centras: "Klevelis"

Tikrai įdomiai čia. Aš tai auklėtojas pamačiau tik per susirinkimą - prieš atidarant tą alergiškų vaikučių grupę. O taip tai su direktore bendravimas vyko.
Atsakyti
Idomu, kad paprase paremti... gal del to, kad ne i alergiska grupe keliausit? nes alergiskiems, anot direktores, visad atsiras vieta. prioritetas alergiskiems vaikams Klevelyje (venintelis toks darziukas visame Kaune, uz ka butent direktorei turim buti dekingi).
Del pazymu, tai alergisku vaiku grupeje reikia kiekviena diena pateisinti (ta prasme, pristatyti pazyma, jei neatejai), nes kitu atveju tenka uz ta praleista diena moketi.
Del rinkliavu, tai per daugiau nei vienerius metus rinkome patalynei, stalams, smeliui. aisku, Kaledoms dar... musu turtingumu "neblizgantis" seimos biudzetas tikrai del to nenukentejo. tiesa, kas menesi pervedame ugdymui po 0,50 lt uz diena. Sarasiuka kanceliariniu bei ukiniu prekiu duoda kasmet rugseji. kanceliarines skirtos tik konkreciam (Tavo) vaikui. na del buitiniu butu galima gincytis, bet juk reikia vaikams i ka uzpakaliuka nusivalyt (cia apie tualetini popieriu) ar vaikuciu pataliukus su kuo isskalbt.
O del aukletoju, tai mane irgi iskart supazindno su grupes aukletoja, kuri nusivede mus i grupe ir ja aprode, bet nieko nepaprase... ir darza po to pokalbio su direktore ir aukletoja pradejom po savaites lankyt (nuo menesio pradzios).
Del didelio skaiciaus grupeje: nebijokit, kasdien tiek nelanko. yra tevu, dirbanciu pamainini darba, ar vedanciu vaikus tik pusei dienos. Kiti serga ar del kokiu kitu priezasciu nelanko. pas mus daugiausiai 17-18 buna, vasara 10-12. viskas OK thumbup.gif
Atsakyti
Direktore priima prasyma, bet kadangi ten darzelis, i kuri priima tik nuo 3 metu, o mano mazoji tik 2,4 tai tipo eikit tartis su aukletoja, ar ji sutiks priimti tokia maza i savo grupe, o jei ne tai laukit kol sueis treji metai. Tai as taip suprantu....
Atsakyti
QUOTE(Miaukse @ 2005 08 30, 13:36)
Direktore priima prasyma, bet kadangi ten darzelis, i kuri priima tik nuo 3 metu, o mano mazoji tik 2,4 tai tipo eikit tartis su aukletoja, ar ji sutiks priimti tokia maza i savo grupe, o jei ne tai laukit kol sueis treji metai. Tai as taip suprantu....

Jei Klevelis nepriimtu. Lopselio grupe turi "Atzalele". (netoli Soboro) darzelis nekoks, taciau lopselinuku aukletoja Birute - nuostabus zmogus, tikrai nuosirdziai rupinasi vaikiukais. Ji ten turi 1,5 etato, tai beveik viena ir dirba. Mes ten lankeme lopseli, dabar iseinam i kita darzeli.
Atsakyti
Apie visą darželį kalbėt negaliu, bet savo vaiko grupe esu labai patenkinta. Vaikai kaip vaikai, bet piktybinių mušeikų grupėje nėra.

Kas liečia vaikų alergijos paūmėjimą lankant šį darželį tai pastebėjau, kad vaikai kartais iš naų atsineša saldainių ar sausainių ir vaišina kitus vaikus. Beto gimtadieniais jubilijato tevai atneša tortą o kaip žinia nedaugelis alergiškų vaikų juo gali mėgautis. Prie maisto neturiu kaip prikibt, jis tikrai kruopščiai parenkamas, tik būtina anketoje nurodyti tiksliai ką vaikas gali valgyt ko ne. Kadangi maniškis alergiškas absoliučiai visiem pieniškiem produktam, tai pirmom dienom visas auklėtojas papildomai įspėjau, kad pažiūrėtų vaiką, kad jis nenusitvertų kokio sumuštinio su sviestu.
Atsakyti
Drambliuk i kokia grupe pradejai vesti?Nezinau mus tai perkele savaime neklause i kita tai truputi erzina nes ta grupe man patiko kaskaip jau susitaikius su tuo buvau,atseit priesmokyklinuku daro,bet kitos aukletojos sako ,kad niekuo nesiskiria tos grupes ir kas nenorejo nesikele,tada vel paklausiau ar tikrai reikia isikelti pasake ,kad taip,be to musu net nera sarasuose kadangi per vasara buvom parase pareiskima ,kad atostogaujam nu net pasimeciau ka dabar daryti g.gif ziuresim gal ir ka kita sugalvosim ,tai va nieko gero negaliu pridurt patiko anos grupes aukletojos o nauju tai dar nepazinau ,bet mano vaikas bus 26 blink.gif grupeje.
Atsakyti
O tai jūs jau priešmokyklinukai?
Mano vaiko grupė irgi didelė- apie 24 vaikus.
Atsakyti
biggrin.gif Senai nerašiau, visus sveikinu prisijungusius. Mes vėl darželį lankom, nors baisiai vėl noris atostogauti. Žiūriu po vasaros visokių permainų. Mus jau pavasarį įspėjo apie priešmokyklinę grupę tai mums gerai. Nors mums dar porą metų iki didžiųjų mokslų. Dabar tai gerai auklėtojos smarkai užsiima, maniškė jau ir eilėraštį ir dainelių išmoko. Ir darbelių jau pridaryta. man tai šiek tiek geriau, kad ne tokia mišri grupė, o tai tikrai sunku ir toms auklėtojoms maži nori vieno, o dideli kito. Šiaip viskas ok. auklėtojos geros, malonois maniškė nesiskundžia. Kas dėl rinkliavų, tai žiūriu normaliai. Šiais laikais niekas nieko neduoda, o vaikams visko reikia. Nenusimink smilga saule, gal kita grupė patiks, kiek žinau visur neblogai. Na žinoma, pripranti, aš tai irgi nenorėčiau pereiti, kažkaip pripranti ir man viskas patinka.
Atsakyti
Na mano vaikas nors ir net mėnesio dar nelanko, o vieną dieną parėjęs namo ir eilaraštuką suskėlė, tiesa ne visą, bet ir tai manau neblogai. Man svarbiau ne tai kad trimetis pradėtų eiles deklamuot, o kad mokintusi bendrauti kolektyve.
Atsakyti
Pritariu dėl bendravimo, jis labai svarbus. Kai maniškė pradėjo lankyt darželį tenorėjau vieno, kad gerai jaustųsi, neverktų, žaistų su vaikais. Bet dabar, kai jau įpratus ir jau greitai penki metai džiaugiuosi jei ką naujo sužino, išmoksta. Mūsų grupėj didesni vaikai, tai visko jie ten prigalvoja.
Atsakyti
Mamos, paskaitykit apie musu darziuko "kaimynyste"

http://www.kaunodien...?id=6&aid=31518
Atsakyti
Nemalonu, bet ką padarysi. Jei jau Kauno r. apylinkės prokuratūrą nereaguoja į tokią kaiminystę, tai negi darželio darbuotojų ar tėvelių reakciją ką pakeis? Nepersenaiusiai kažkur skaičiau kad nuo valkatų ne vienas darželis nukentėjęs yra vieno net sienos fekalijom apmėtytos buvo.
Atsakyti