Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

buvau toki miniatiurini lituokliuka nusipirkus uz 15 Lt, sugedo tik spejus isbandyti, tai man ji pakeite . bet ir tas sugedo tik auskaru kabliukus sulitavus hihihi.gif . tai nebekeiciau irnesakyk.gif . dabar stovi be reikalo lydmetalis, tas skystis litavimui, tai reiks gal ryztis normaliam lituokliui. nors bijau, nera vietos ir ryzto g.gif

o ziedus seniai noriu daryt. faina - mazas daiktelis, vienas, o ne pora kaip auskarai. bet va, neisivaizduoju, kaip ta dydi pataikyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2008 01 18, 23:01)
buvau toki miniatiurini lituokliuka nusipirkus uz 15 Lt, sugedo tik spejus isbandyti, tai man ji pakeite . bet ir tas sugedo tik auskaru kabliukus sulitavus  hihihi.gif . tai nebekeiciau irnesakyk.gif . dabar stovi be reikalo lydmetalis, tas skystis litavimui, tai reiks gal ryztis normaliam lituokliui. nors bijau, nera vietos ir ryzto g.gif

o ziedus seniai noriu daryt. faina - mazas daiktelis, vienas, o ne pora kaip auskarai. bet va, neisivaizduoju, kaip ta dydi pataikyt doh.gif

su ziedais kol kas nedirbu ir apskritai kazkodel isivaizduoju kad geras ziedas yra lietasw ziedas o lieti yra sudetinga. labai. nors aisku galima ir karpyti is vielos ankstyti, nezinau gal sugalvsiu kada bet dar ne laikas. ryt arba pirmadieni paziuresiu kiek tas matuoklis kainuoja
tai va del dydzio nagaliu patarti nieko, o mano buves vyriskis skulptorius buvo tai su bronza dirbdavo ir as jam kartais dar padedavau, o ir mano specialybe su menais susijusi tai man ta juvelyrika kazkaip biski i tema gavosi... ax.gif
Atsakyti
ne, lieti ir as neketinu. ruosiuos lankstyti Wire wrapu
Atsakyti
Jai zinai pirso dydi pvz 18, reik prideti ziedo stori, ar tai vielutes, ar skardeles stori is ko darysi zieda pvz storis 2. ir padaugint is Pi. Pi = 3,14 jai nepamenat is mokyklos laiku smile.gif

Formule butu tokia 18+2*3,14=

pirsto dydis + ziedo storis * 3,14 =

arba yra lentele,

siaip visi juvelyrai turi brepolio knygu, ten ir lenteles ir aplamai visko yra, turint siu knygu ir mokytojo nereik, viska galima is jos ismokt smile.gif turiu as e-book viena, galiu atsiust kam reikia.
Papildyta:
beja koki tu matuokli nori ziedu ar pirstu, nes yra skirtumas, jai ta kur pirstam klientam matuoti kad zinot jo dydi tai apie 50lt metalinis, plasmasinio nerekomenduociau, o jai kalbi apie ziedu matuokli, cia ne pirstam, o ziedam matuot, pvz atnesa klientas zieda ir sako tokio dydzio padaryk, tada uzmauni ji ant to rigelio matuoklio ir zinai. tik as nesuprantu kam jis, juk galima su slankmaciu ziedo vydu ismatuot ir zinai ismera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hidargy @ 2008 01 18, 19:13)
jau mėginau ją lankstyt ir vyniot visaip, bet man ji kažkokia per minkšta.  unsure.gif
ar sidabras ("fine silver") ir turi būt minkštas??

Fine silver yra 999 prabos, sterling silver yra 925 prabos sidabras.
Grynas sidabras yra minkštas metalas, sidabro lydiniuose su žemesne praba varis ar kiti metalai suteikia tvirtumo ir kietumo. Į soft, hard ir t.t. yra skirstomas tik sterling silver, fine silver visada yra minkštas. Fine silver paprastai būna brangesnis už sterling, nes jame daugiau sidabro. Ir dar, dirbant su sterling, kaitinant, oksiduojant jis pajuoduoja, o su fine taip neatsitinka, nes juoduoja būtent varis esantis sterling lydinyje reaguodamas su deguonim, chemikalais.

Apie rygelius, kad būtų aiškiau apie ką kalbame:
user posted image

Lietuvoje kainuoja 80-150 lt, JAV - 17-27 usd.
Atsakyti
Nepigus tie rigeliai, geriau paprasyti kokio tekintojo kad istekintu, manau kiekvienam mieste galima butu toki rast, o ten jau kaip susitarsit, gal ir uz buteli kas padarytu smile.gif o storejimas turi buti 1,5 laipsnio, jai rasit toki tekintoja tuo paciu gali ir plona rigeliuka padaryt apsadeliams, prireiks gyvenime smile.gif
Atsakyti
va toks yra musu juvelyrikos parduotuvej uz 35 Lt

http://www.santimas....raukos/1257.jpg

o juose ar yra pazymeti tie dydziai?

vat as ir nesuprantu, jei kas istekintu, tai kaip tuos dydzus pasizymeti, kaip juos apskaiciuoti g.gif

Uzikai, o is tos knygos galima ka suprasti angliskai nelabai mokant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 22 sausio 2008 - 12:14
Čia kaip sakė uzikas yra rygelis apsodėliams, žiedams būna storesnis, bet jei pirštas plonas, gal užtektų sau.
Būna ir sugraduotų rygelių, kur jau pažymėti žiedo dydžiai.

Na o bet tačiau, kaip viskas vyksta pas rimtus juvelyrus:
ateina klientas, norintis įsigyti žiedą, juvelyras duoda tokį žiedo dydžių matuoklį
user posted image
Klientas pasimatuoja ir taip nustatomas piršto storis, paskui, jei rygelis nesužymėtas, reikiamo dydžio matuoklio žiedą mauna ant rygelio ir pasižymi ant rygelio tą vietą, ties kuria reikia daryti žieda, su markeriu ar bilekuo.

Dar būna plastikinės lentelės su skylėm
user posted image
kaišai pirštus ir žiūri į kurią lenda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2008 01 18, 21:06)
Fine silver turbut minksta. siaip tai jos pagal minkstuma zymimos
Half Hard
Hard
Soft

ir dar kazkokia.
ziurint kam ta viela naudosi.as is lenkijos tai gaunu tik kieta, tai mano darbams su tokia sunku. o kokia kaina pirkai?

pasiskaičiau, kad su dead soft lengviausia dirbt, todėl ir pirkau tokią pirmam kartui. matyt, kad truputį prašoviau...
O mokėjau tai beveik 10$ su siuntimu už penkias pėdas (~1.5m) 20 gauge (~0.8mm) storumo vielos.
beje, ačiū už nuorodas. smile.gif

QUOTE(Mambera @ 2008 01 18, 21:19)
Hidargy, turbut nedidelis siuntinukas tavo buvo arba neatidus muitininkas pašte smile.gif Nes šiaip be licencijos siunčiantis tauriuosius metalus problemos garantuotos.

siuntinukas tai tikrai mažytis. be to ant voko buvo parašyta "beading wire", tai tas muitininkas matyt patingėjo lupt. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(uzikas @ 2008 01 21, 02:13)
siaip visi juvelyrai turi brepolio knygu, ten ir lenteles ir aplamai visko yra, turint siu knygu ir mokytojo nereik, viska galima is jos ismokt smile.gif turiu as e-book viena, galiu atsiust kam reikia.

labai norėčiau gaut tą knygutę. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2008 01 22, 13:11)
va toks yra musu juvelyrikos parduotuvej uz 35 Lt

http://www.santimas....raukos/1257.jpg

o juose ar yra pazymeti tie dydziai?

vat as ir nesuprantu, jei kas istekintu, tai kaip tuos dydzus pasizymeti, kaip juos apskaiciuoti g.gif

Uzikai, o is tos knygos galima ka suprasti angliskai nelabai mokant?

cia ziedam formuot, o ne matuot, jo neturint ziedo nepadarysi smile.gif

Papildyta:
QUOTE(uzikas @ 2008 01 22, 22:15)
NACA, cia ziedam formuot, o ne matuot, jo neturint ziedo nepadarysi smile.gif

ta knyga rusiska
Atsakyti
labai noriu knygos ax.gif . rusiskai tai be problemu.

o tas rygelis formavimui, tai man vistiek nedaeina, jei noriu tam tikro dydzio tai kaip man juo naudotis g.gif

aciu, Kvancht, is kur tu tiek ziniu turi g.gif
tik tais dydziu matuokliais negaliu pasinaudot , nes uzsakymas internetu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2008 01 22, 22:23)
labai noriu knygos ax.gif . rusiskai tai be problemu.

o tas rygelis formavimui, tai man vistiek nedaeina, jei noriu tam tikro dydzio tai kaip man juo naudotis g.gif

aciu, Kvancht, is kur tu tiek ziniu turi g.gif
tik tais dydziu matuokliais negaliu pasinaudot , nes uzsakymas internetu doh.gif

tai reik turet pirstu matuokli, ta sugranuota, i sitas rigelis grynai gamybai, o ta knyga ziuriu kad jau pilna internete visur per google galit susirast ir parsisiust smile.gif

Brepol' E'. Teorija i praktika juvelirnogo dela

jai nepasileis tada dar programele susirasit per gugle DjVu Viewer
Atsakyti