Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

Sveiki. Malonu kad visi taip noriai dalijasi informacija. Galbūt galit padėti ir man. Mano vyriausioji norėtų buti juvelyrė. Ir jau išūžė galvą su savo ,,koks turi būti juvelyras? kokių jam gabumų reikia? ar didelė konkurencija? ar tai labai sunkus menas? kur būtų galima lietuvoje to išmokti" ir t.t. Nieko apie tai nenusimanau, o taip norisi jai kuo nors padėti. Gal galėtūt man kanors patarti. Iš pirmų lūpų taip sakant. unsure.gif verysad.gif verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juupeer @ 2008 02 28, 16:54)
Sveiki. Malonu kad visi taip noriai dalijasi informacija. Galbūt galit padėti ir man. Mano vyriausioji norėtų buti juvelyrė. Ir jau išūžė galvą su savo ,,koks turi būti juvelyras? kokių jam gabumų reikia? ar didelė konkurencija? ar tai labai sunkus menas? kur būtų galima lietuvoje to išmokti" ir t.t. Nieko apie tai nenusimanau, o taip norisi jai kuo nors padėti. Gal galėtūt man kanors patarti. Iš pirmų lūpų taip sakant.  unsure.gif  verysad.gif  verysad.gif  unsure.gif

Na gabumai tai butu kruopstumas ir kantrybe. O del konkurencijos tai nezinau, ziurint kuom ir kaip uzsiiminesi, aisku is galeriju nepragyvensi tik pasireklamuosi.
Darbas kaip merginai tai nelengvas, nes reik liet metala, kalinet, valcuot, tempt viela. Ismokt galima telsiuose VDA, galima pasiskaityt internete http://www.tddf.vda.lt Siaip buvau ten pries pora savaiciu nuvaziaves, nes draugas nori studijuot, ten vyksta stojemieji egzaminai, ir reik atsivest savo darbu parodyt ir piesiniu, siaip ten labiau moko meno, o ne technologijos, vilniuj darijaus galerijoj http://www.darijaus.com yra kursai, kur galima ismokt technologijos pradmenys, bet ten kaip girdejau labai sunku patekt ir brangu. Ir dar... sis uzsiemimas ne is pigiausiu, teks nemazai investuot i iranga ir instrumentus.
Atsakyti
Labai dėkui už informacija. Man labai padėjo. Duosiu ir dukrai paskaityti, lai žinos kas ir kaip. Jei pasirinks šį kelią, neprieštarausim ir visakeriopai padėsim. Gal šitas jūsų laiškelis ne tik tai mums padės, bet ir kitiems. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juupeer @ 2008 02 28, 20:40)
Labai dėkui už informacija. Man labai padėjo. Duosiu ir dukrai paskaityti, lai žinos kas ir kaip. Jei pasirinks šį kelią, neprieštarausim ir visakeriopai padėsim. Gal šitas jūsų laiškelis ne tik tai mums padės, bet ir kitiems. mirksiukas.gif

na jei ne Lietuvoj, tai dar Taline juvelyrikos galima pasimokyti mirksiukas.gif plačiau pasiskaityti galite čia: http://www.artun.ee/...eng&main_id=352
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2008 02 27, 20:29)
net nezinau - siaip epoksidiniai klijai labai gerai laiko, ir juvelyrai juos naudoja. bet tokiam nuslifuotam akmenuko pavirsiui, tai nezinau kaip.

O tie epoksidiniai klijai, tai paprasti, tokie kur visose ūkinėse parduotuvėse būna pirkti, ar kokie spaecialūs (Na pvz sakidrųs ar ten dar kokie)?
Atsakyti
as tai skaidrius pirkau.
bet gal Uzikas parasytu, kokie, kokios firmos geriausi
Atsakyti
Yra tokie UHU klijai - mes viska su jais klijuojam, ir akmenis (laiko ir gintara, ir naturalius, ir plastmase, ir stikla) ir sidabra:) Jie buna melynoj ir zalioj dezutej. Melyni stingsta l.greitai - pries maisant reikia viska pasiruosti, ir jei blogai priklijuosi- nelabai jau pataisysi. Zali stingsta apie 12 val.
Atsakyti
ar jie epoksidiniai? o kur ju pirkti? ar yra kokiuose senukuose ar tik juvelyrikos prekese? as pirkau ABRO ar pan. amerikanskus, tai man kelia itarima ju tvirtumas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 06 kovo 2008 - 22:12
aciuks.gif
Iki šiol klijuodavau paprastais epoksidiniais klijais, bet jie išdžiuvę būdavo balti. Man reikia prie fimo modelino karoliuko priklijuoti ažūrinę metalinę kepurėlę, tai balti kaip ir netinka. Eisiu ieškoti skaidrių. Mačiau Senukų tinklalapyje - yra.
Atsakyti
Naca pas jus santime (ar kaip jis ten) turetu buti. Senukuose nezinau ar tokiu yra, jie brangoki. Bet kiek zinau - tai juos naudoja visi gintaro meistrai :)
Arba kita karta pas mane paimsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mambera: 07 kovo 2008 - 11:46
turbut reiks dar siandien paklaust santime, nes kito karto negaliu laukti
Atsakyti
doh.gif ech, nera pas mus tu UHU. juvelyras sake, kad isvis kliju nenaudoja doh.gif
Atsakyti