Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

Fonda kaip jūsų riešutmedžiai?
Atsakyti
Sveikos
Pavasarį išlindo mano abudu riešutukai, vienas baisiai gražus buvo, kitas apdžiuvęs. O po mėnesio viskas atvirkščiai gražuolis nudžiuvo, o pavargėlis taip gražiai žaliavo visą vasarą. Dabar šiek tiek lapeliai pašviesėję, tokie šviesžaliai pasidarė. Neliesiu dar iki pavasario, o pavasarį sodinsiu į nuolatinę vietą ir spygliuota tvora aptversiu, nes mano gauja su šunimi priekyje nepastebės smile.gif))))
Na o paskui vėl ant kelių klūpėsiu ir prašysiu, kad prigytų smile.gif)) kaip šį pavasarį prašiau, kad sudygtų smile.gif)
Atsakyti
Sveikos,
na ir aš prisidėsiu su savo gražuoliu riešutu biggrin.gif Jam apie 18metų. Vaisius veda jau senai... Tik kiekis jų būna įvairus biggrin.gif Kartais tik gurbugas. O esa buvo vienais metais, net ir visas maišas smile.gif
user posted image
Užima kieme labai daug vietos...Karpyt negalima...Tuojau pradeda džiūti. Na bet rudenį kiek lapų būna...... biggrin.gif Nespėju nė grėbti biggrin.gif
Atsakyti
Sakykite, ziemai reikia riesuta pridengti? Jis tik pavasari isdygo is riesuto mirksiukas.gif
Atsakyti
Realiai, medis, kaip ir gyvūnas, konkuruoja. Jei jis sveikas ir drūtas, jis ir neapdenktas išgyvens. Na bet nė vienas nežinom koks tas medelis. Ar bus atsparus ar nea. Patarčiau dar apdengt. Ateis laikas, bus didesnis. Tada nereiks apdengaliot.
Atsakyti
laba diena. Šiemet maniškio derlius nedidelis. Kol buvo ant šakų tarsi matėsi daugiau. Matyt turėjau sveičių blush2.gif
Atsakyti
Praeitą savaitę vestuvių proga gavom dovanų Graikišką riešutmedį. Gal galit patarti ką su juo dabar reiktų daryti... ar sodinti, ar laukti pavasario. Dabar jis kibire stovi balkone. ax.gif
Atsakyti
Mano tėvai gal prieš 15 metų pasisodino graikinį riešutmedį. Daug kartų buvo nušalęs, manė, kad nieko gero nebus. Paskui atsigavo medis, išbujojo, ir tik šiemet pirmą kart išaugino riešutėlių.
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2012 09 23, 17:31)

na ir aš prisidėsiu su savo gražuoliu riešutu  biggrin.gif 

Užima kieme labai daug vietos...Karpyt negalima...Tuojau pradeda džiūti. Na bet rudenį kiek lapų būna...... biggrin.gif Nespėju nė grėbti biggrin.gif

Pas mus panasaus dydzio medis, gavom kartu su namu pirkdami. Net nenumanau kiek metu jam ir kokia veisle. Labai produktyvus, tik siemet sirgo kazkokia grybine liga( neatsimenu pavadinimo) tai riesutu siek tiek maziau buvo. Pirmais metais, kai tik pirkom riesutus maximiniais maisais visi nesesi, antrais metais jau maziau buvo, o siemet matyt liga itakojo riesutu kieki.
Vietos uzima tikrai nemazai, bet jis mus dar ir tarnauja, kaip uzdanga nuo gatves. Visi pasisedejimai vasara buna po juo biggrin.gif Lapu daug, bet siemet pastebejau,jog nukrito per tris kartus. Siandien paskutinis lapu kritimas buvo, saltukas pakando, tai liko kaboti kokie 20 lapu, ne daugiau.
Siemet atidziai sugrebsiu viska iki paskutinio lapo, kad neliktu ligos sukeleju aplink.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2012 08 30, 19:34)
Fonda kaip jūsų riešutmedžiai?

Sveikutės 4u.gif biggrin.gif ...nėr kada čia bepasirodyt, atleiskit blush2.gif kur rudenį kelis sodinau, tai tą vietą vyras nežinodamas lentom užkrovė...prasimušė tik pora daigų...taip ir auga. Kitus gal pelės sugraužė ar supuvo ax.gif Nebuvo kada prižiūrėt... Bet naujų užderėjo, gal kiek mažiau kaip visada, nes nušalo vieni žirginiai...o gal nunešė mūsų draugeliai kėkštai ir voverytės... taip gražiai rankytėse riešutuką laikydama voverytė liuoksėjo...daugybę kartų...ir vis riešutukus į varnėnų inkilą krovė... žiemai...
Pirmą kartą apie 30 riešutų apturėjo kitas graikinis riešutmedis, pasodintas tik prieš gal 5 metus...net nesitikėjom...pamatėm, kai jau suposi ant šakų... Kitokios formos, dar stambesni... prisegu.
Mumrikėli, žinau tavo norą, pradės važinėti į Vln iš mano darbo...atveš...tik patarčiau metų pabaigoj įdėti kiekvieną riešutą į durpių puodelį mažą su drėgnu žvyru ir į polietilenino maišelį užrišant...visus tuos "turtus" sukrauti į šaldytuvą//// kad niekas nesugraužtų, nesupūtų, nereikėtų persodinti, nenusilaužtų...žodžiu, būtų saugu ir garantuota...tada jei nedigs kuris, reiškia papuvusi sėkla... Na kitą būdą - pasodinti į žemę prieš užšąlant...jūs jau išbandėt...ir nelabai sėkmingai...Kažkur girdėjau, kad sodina dabar paprastai į vazonus be stratifikavimo, tik pamirkius vandeny kelias paras... Bandyk bandyk...tavo noras bus tikrai apvainikuotas sėkme 4u.gif victory.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 31 spalio 2012 - 01:13
Fonda, Fondule, Fondužėle, didžiausias tau dėkui, kad manęs nepamiršti wub.gif wub.gif wub.gif Užsispyrus esu kaip reikiant, tai graikiuką ir ne vieną tikrai turėsiu - ne šiemt, tai kitais metais. Jamsiu iš tavęs riešutų kiek duosi ir visais būdais bandysiu daigint thumbup.gif
Atsakyti
Kokios įdomios formos jūsų Fonda , riešutai? smile.gif O kaip vidus, ar daug branduolio, ar skanus ? Nes man graikiški riešuteliai kartūs rolleyes.gif
Atsakyti