Labutis visoms busimoms gimdyvems, net nezinau nuo ko pradet pasakot..O buvo taip: Pasitikedama KMUK gydytojais, nusprendziau gimdyti savo pirmagimi butent cia,taigi prasidejus saremiams,man ivede katereri kad galetu leisti vaistus,is pradziu viskas lyg ir buvo gerai,taciau antra diena ranka istino kaip "bandele",kateteris buvo ivestas i plastaka..bet neskaudejo,tik leidziant antibiotikus beago skaudedavo,kentejau dantis sukadusi,paskui jau pradejau prasyt kad istrauktu,taciau visi man kartojo kad normalu,kad taip vaistas reaguoj i vaista,taip mna ir pralaike ji keturias dienas,labai skaudejo,taciau pervedus ji i kitos rankos plastaka,net nejausdavau kai leisdavo vaistus..tuo viskas is uzsibaige,isvaziavau mano,visa menesi,man skaudejo tos istinusios rankos venas,bet galvojau kad praeis,kol galu gale nepradejo kilti guzai ne tik ant tos venos kur buvo durta bet ir kitur..pradejo skaudeti viso kuno venas,jos pradejo tinti,galu gale jau pradejo ir sanarius skaudeti..tepiausi tepalais nuo uzdegimo,geriau vaistus kad paskystintu krauja,bet rezultato jokio.galu gale pakilo temperatura,jausmas toks lyg baisinis gripas butu..nepajegiau rupintis vaikuciu..kas svarbiausia,kad ejau pas as gydytojus ir nieko..kraujas baisini uzdegima rodo ir niekam tai nerupi..tada laimei pasakiau pazistamam gydytojui,jis tuctuojau man antibiotiku israse,tai dar keturias dienas atgerus antibiotikus man buvo temperatura..o mamo mama yra med.sesuo tai vos neisprotejo zinodama kuo man gresia,zinoma man niekas to nesake,bet truko dar kokios savaites ir manes siam pasauli jau nebebutu,jei neantibiotikai,tai butu susidare trombai ir tai butu uzsibaige mano mirtim..mamos bedradarbes mama,taip ir numire per dvi savaites..nes niekas nieko nedare..dar dabar praejus dviems savaitems po vaistu,man visdar yra guzuotos venos,ir nezinia kada tie guzai issivaikscios..Taip kam merginos jei tik skauda ar tinsta ranka kai isvestas kateteris,ne prasykit, o reikaluokit kad ji istrauktu!!!Tai labai rimta!
O siaube,net nezinai kokiais gydytojais pasitiketi,dziaugiuos uz tave
,kad viskas gerai baigesi

turejau ir as po gimdymo vargo su kateteriais.
Nestumo metu su jais viskas ok buvo kai gulejau ligonineje, o po gimdymo (tiksliau cezario) organizmas sumaste nepriimti ju... Ir dar kaip tycia gavos uzdegimas gimdos, tai dvi savaites reikejo guleti ir leistis antibijotikus... Oi vargau, ir verkiau, ir pykau, ko tik nedariau...
Iveda kateteri-pirma para viskas ok, antra jau pradeda tinti ta vieta, darytis melyne, baisiai skaudeti leidziant... ir vel tenka isimti... Venu nematyt beveik, o i para 4 svirkstai... Tai visaip bande - ir kiekviena karta atskirai badyti, ir su kateteriais.. Pakeite per ta laika 6 kateterius, suvare visas rankas, irgi susidare sukietejimai, guziukai tose vietose kur jie buvo. Po dvieju menesiu sukietejimai ir melynes dingo, bet guziukai dar yra.
Zodziu, kryziaus keliai buvo su jais...

Nestumo metu su jais viskas ok buvo kai gulejau ligonineje, o po gimdymo (tiksliau cezario) organizmas sumaste nepriimti ju... Ir dar kaip tycia gavos uzdegimas gimdos, tai dvi savaites reikejo guleti ir leistis antibijotikus... Oi vargau, ir verkiau, ir pykau, ko tik nedariau...

Iveda kateteri-pirma para viskas ok, antra jau pradeda tinti ta vieta, darytis melyne, baisiai skaudeti leidziant... ir vel tenka isimti... Venu nematyt beveik, o i para 4 svirkstai... Tai visaip bande - ir kiekviena karta atskirai badyti, ir su kateteriais.. Pakeite per ta laika 6 kateterius, suvare visas rankas, irgi susidare sukietejimai, guziukai tose vietose kur jie buvo. Po dvieju menesiu sukietejimai ir melynes dingo, bet guziukai dar yra.
Zodziu, kryziaus keliai buvo su jais...

Kai gulejau KMUK nestumo patologijos skyriuje man taip pat i vena ivede kateteri - bet gerai kad tik dvi dienas ji palaike tai nieko neatsitiko..
O siaip pas mane tos venos kazkokios nalabai geros - pries kelis metus kai gulejau ligonineje ir turejau venos kateteri ir po 3 dienu man issivyste venos uzdegimas -skaudejo ranka, buvo istinusi ir paraudusi - bet man tada iseme ta kateteri ir kiekviena diena naujai dure i vena
Oj sudurste jie mane tada -bet sveikata isgelbejo..Dabar kiekviena karta kai veda kateteri tai perspeju kad pas mane tokios reakcijos buna tai ir sesutes zino -sako jei kas nors darysis tai reikia tuc tuojau kateteri istraukti...
Bet ta istorija kuria aprase tai jau baisu
Gerai kad viskas laimingai pasibaige - dar liko daktaru kurie sveiko proto neprarado
O siaip pas mane tos venos kazkokios nalabai geros - pries kelis metus kai gulejau ligonineje ir turejau venos kateteri ir po 3 dienu man issivyste venos uzdegimas -skaudejo ranka, buvo istinusi ir paraudusi - bet man tada iseme ta kateteri ir kiekviena diena naujai dure i vena

Bet ta istorija kuria aprase tai jau baisu

eina sau kaip baisu
ir gerai, kad viskas gerai baigesi

As kiekviena diena galvoju apie tai,net nezinau..baisu pagalvot kad savo maziuka viena buciau palikusi,vien del kazkokiu "daktaru"kuriems net savo kaciuko nepatikeciau gydyt.. Gerai kad ir jums viskas laimingai baigesi,ners laisvai galejo taip kaip man buti..

Aciu tau uz vertinga informacija ir labai dziaugiuosi kad viskas tau baigesi gerai
Mano irgi organizmas kateteriu nepripazysta kai i plastaka buvo suvare tai istisai per sonus kraujas bego srovele

Mano irgi organizmas kateteriu nepripazysta kai i plastaka buvo suvare tai istisai per sonus kraujas bego srovele

Na man ir taip buvo. Gerai kad ejau reikalau kad istrauktu ta bruda
Irgi ant antros dienos po cezario pradejo tint ranka ir skaudet. As viena syk pasakiau, kad man skauda kita syk, bet visatiek man kliedi, kad tokios taisykles, kad priklauso kateteri laikyt 3-4 paras. Nors man ir vaistu neleisdavo, seip tas kateteris buvo ikistas. Atset nu maza kas vdruk reikes leist vaistus. Tai jau ejau piktuoju prasyt, kad istrauktu, tai apie menesi skaudejo ta vieta ir buvo istinus ir pamelus.

QUOTE(anoli @ 2007 09 13, 10:23)
Na man ir taip buvo. Gerai kad ejau reikalau kad istrauktu ta bruda
Irgi ant antros dienos po cezario pradejo tint ranka ir skaudet. As viena syk pasakiau, kad man skauda kita syk, bet visatiek man kliedi, kad tokios taisykles, kad priklauso kateteri laikyt 3-4 paras. Nors man ir vaistu neleisdavo, seip tas kateteris buvo ikistas. Atset nu maza kas vdruk reikes leist vaistus. Tai jau ejau piktuoju prasyt, kad istrauktu, tai apie menesi skaudejo ta vieta ir buvo istinus ir pamelus. 

Va Tu tai saunuole

man penktadieni dare kraujo tyrima,tai vel i vena dure,sakes kaip ismelynavo ta vieta ir skaudet pradejo ranka,nors i kita dure..sake dabar kuri laika taip ir bus,nes labai susijautrine dabar tos venos..sakes ziauriai cia man pridirbo..na bet laimei tas C reaktivinis baltymas jau geras,kur buvo 45 dabar 3,o norma iki 5,cia jis uzdegima rode,baisu..