Aš turėjau du cezarius abu kartus buvo kateteriai ir pūslėj, ir rankose. ( nemaloniausia būna tol, kol juos įveda). Gal, kad mano venos geros, tai tfu tfu tfu, blogumų jokių nebuvo.
Kaip gerai kad radau sita temele, kadangi kaip tik dabar guliu KMUK ir turiu ta pacia beda, crb 130 parode, temp 38 buvo iskilus, tai jau trecia diena trejus antibiotikus gaunu ir i pilva krauja skistinanciu vaistu. Aisku kateteris kitoj rankoj, bet labai tikiuosi kad kita vena nesutins, nes guzai tai baisiniai pasidare anoj rankoj, nuo pirmojo kateterio, ranka skaudanti, raudona ir dar puliukas isbega is tos vietos kur buvo duris. Zodziu, per pirma cezari viskas buvo ok, o va po antro
O taip jau namo norisi, bet neleidzia... ir dziaugiuos, kad dar cia taip pasidare o ne namuose, ir liudna, kad taip ilgai cia sedet teks, bet ka padarysi, svarbiausia suneliui viskas ok, gydytoju prieziura ir viskas bus gerai. O cia tik KMUK gaunas tokios nesamones su tais kateteriais????
Is viso man jau juokas imt pradeda, kaip pagalvoji kas cia per nesamones daros, kazkaip ilgiau pabuvus ima rodytis viskas, kaip vieni gyd. sako viena o kiti kita... zodziu
Reik gydytis ta vena ir kuo greiciau namo lekt, kol dar psichiatro konsultacijos neprireike
Papildyta:
Tau pasiseke, as irgi nejauciau kad yra visai netrukde, bet kaip iseme .....

O taip jau namo norisi, bet neleidzia... ir dziaugiuos, kad dar cia taip pasidare o ne namuose, ir liudna, kad taip ilgai cia sedet teks, bet ka padarysi, svarbiausia suneliui viskas ok, gydytoju prieziura ir viskas bus gerai. O cia tik KMUK gaunas tokios nesamones su tais kateteriais????
Is viso man jau juokas imt pradeda, kaip pagalvoji kas cia per nesamones daros, kazkaip ilgiau pabuvus ima rodytis viskas, kaip vieni gyd. sako viena o kiti kita... zodziu

Reik gydytis ta vena ir kuo greiciau namo lekt, kol dar psichiatro konsultacijos neprireike

Papildyta:
QUOTE(eiwile @ 2008 01 13, 23:12)
Siaubas kaip baisu,as isvis adatu bijau bet man svelnii istate kateteri ir isvis nejutau kad jis yra 

Tau pasiseke, as irgi nejauciau kad yra visai netrukde, bet kaip iseme .....

Mano tėveliui irgi buvo bėdų dėl kateterio, pasidarė venos uždegimas ir susidarė trombai. Vėliau sekė ilgas gydymas, vaistai į pilvą ir pan. Nemanau, kad tokie atvejai priklauso nuo konkrečios ligoninės, tiesiog tai personalo nedėmesingumas, nes kateterius reikia labai stebėti, vėliau gali būti labai daug problemų ir net mirčių. Būkime budrios ir pačios.
o man nuo kateterio ivedimo 2 menesius keturi tos rankos pirstai tirpo... kai paspausdavau ta vieta, kur buvo ivestas, labiau pajusdavau... paskui lyg praejo, bet kai mazyle pasidare nerami ir reikejo daug nesioti, vel viskas atsinaujino

QUOTE(TheSweetest @ 2008 01 31, 00:44)
o Dieve, kai pasiskaiciau, tai laaabaaii neramu pasidare
Man uz savaites gimdyti KMUK, o kateterio man niekada nera state, tai jei skaudes sakyti, kad isimtu ar paciai issiimti? O kam ji ten laiko, jei neleidzia vaistu? Ir ar juos deda tik po cezario?

Pati kateterio tikrai neišsiimsi, jį turi išimti sesutė. Paskaudėti gali, bet kaip man gydytoja sakė, svarbiausiai, kad neparaustų aplink arba neišryškėtų labai ta vena, į kurią pastatytas kateteris.
o man kaip pasidare tai venai sitaip (paraudo, istino, pasidare guzai ir dar puliai begt pradejo), tai antibiotikus paskyre, ir..... kateteris i kita vena, kitoj rankoj, iseme ta kateteri po triju dienu, tai jauciu kad pakietejus ta vena, toj vietoj kiek kateteris buvo. Atejo is ryto ir vel norejo kateteri idet, bet as neleidau, nes man jau baisu, ir aciu dievui, kad apsviete man prota, tai paskyre geriamus antibiotikus, o as jau badytis kaskart pasiruosus buvau.
Guzai suminkstejo, puliai jau nebega tikiuos kad gyja, rytoj kraujo tyrimas, tikiuos kad crb bus geras, labai labai tikiuos
Oi, tikiuosi viskas susitvarkys, nes pavargau jau ...
Pasirodo nebuvau jautri nei adatom nei su venom neturejau bedu, atvaziavau i ligonine sveika, o dabar jau gyd.sako kad reiks saugotis kateteriu ir t.t.t.
Guzai suminkstejo, puliai jau nebega tikiuos kad gyja, rytoj kraujo tyrimas, tikiuos kad crb bus geras, labai labai tikiuos

Oi, tikiuosi viskas susitvarkys, nes pavargau jau ...
Pasirodo nebuvau jautri nei adatom nei su venom neturejau bedu, atvaziavau i ligonine sveika, o dabar jau gyd.sako kad reiks saugotis kateteriu ir t.t.t.
mano vyresnelis kai buvo1.5metu gulejo KMUK,tai jam nepataike kateterio i vena,visa diena prakankino vaika kol nepradejom teisybes ieskoti.sutinus visa rankyte buvo.aciu dievui kad viskas laimingai baigesi

QUOTE(TheSweetest @ 2008 01 31, 01:44)
o Dieve, kai pasiskaiciau, tai laaabaaii neramu pasidare
Man uz savaites gimdyti KMUK, o kateterio man niekada nera state, tai jei skaudes sakyti, kad isimtu ar paciai issiimti? O kam ji ten laiko, jei neleidzia vaistu? Ir ar juos deda tik po cezario?

QUOTE(vivaflame @ 2008 01 31, 11:42)
jei neleidzia vaistu t ai ir nededa. ir nelaiko ilgai. Bet man dare operacija tai del to ir idejo.
Tai va.
Tai va.
Deda praktiskai visoms gimdyvems, bent jau didziajai daugumai, nepriklausomai, ar su cezariu gimdo, ar ne, nes leidzia skyscius ir pan. Ir laiko dar diena-dvi po gimdymo tam atvejui, jei prasidetu koks uzdegimas ar infekcija ir reiketu staigiai suleisti vaistu.
Jei stipriai neskauda, nerausta, tai greiciausiai viskas ok, o vat nuo to, kad nepataikytu i koki nerviuka ir nepradetu tirpti kaip man, tai jau nelabai imanoma apsisaugot... Bet manau viskas susitvarkys, dabar jau 4men, ir tirpsta maziau.
Eikit sau moterys, zinau kad tai tiesa ir labai man baisu
gymdyves tai suaugusios moterys ir paziurek kiek visko buna... As pati uz pora menesiuku gimdysiu.... bet va kaip nesenei mano 2 metuku suneliui kai ivede kateteti ir leido vaistus kaip jis zviege.... tai gerai, kad gera sesele buvo pasitaikius tai pora kart pamate, kad taip zviegia ir istrauke sake as jo taip nekankinsiu, bet kaip pasiklausiau jusu tai plaukai piestu riestu atsistojo jai kokia gyvate butu man sakius kad viskas gerai o is tikro... o viespatie aciu dievuliukui, kad mes jau namie...fu kaip palengvejo.

O mano ranka jau taisosi, bet susidare giliosios venos trombas, vadinasi ilgai dar gydysimes, bet siaip jauciu kad i gera puse viskas jau eina, nes ir ne taip skauda, ir susilenkti gali ranka, ir guzai kazkoki jau atslugo, liko tik sukietejusi vena, ir siek tiek guzelis kur buvo kateterio duris. Tei va, jau ko ko bet kateteriu tai bijosiu kaip velnias kryziaus, aisku ir vengt reiks, butinai visus gyd.perspeti is anksto del savo venu, nors iki siol viskas buvo gerai ...

Na, ir as dabar ziebsiu del tu kateteriu. Su mazele klinikose gulejom 5 kartus. Tai teko ir balsa gerokai pakelti, del sesuciu elgesio kai stato kateteri ir po to kai leidzia vaistus. Turejom viena tokia "pagerinta" sesute skyriuje, tai kaip tik ji, taip reikia katetri perstatineti. Tai jau pradejau ant viso skyriaus staugti, jei dar toks kartas jai bus galas
. Ir zinokit suveike. Pasirodo, nereikia tyketi ir kenteti, nes visas personalas ir daktarai yra del musu, o ne mes del ju
. Tad jei tik yra maziausias itarimas, kad jums kazkas negerai, reikia nenusileisti ir reikalauti, nes venos jusu, o ne ju. Jums toliau reikes gyventi, jusu vaikuciams. Ir galu gale, mes ne gyvyliai!
O as is savo patyrimo del kateteriu (savo venose)galiu pasakyti, tai mano organizmas ju nepriimdavo, tuojau sukietedavo vena, parausdavo, net patindavo. Tai kai reikedavo statyti laselines, tai durdavo su adata ir as labai lamiai guledavau. Tada nieko, nei melyniu, nei paraudimu. O po cezario, tai as is karto pasakiau, kad man taip darosi (netgi veziausi savo pleistra, nes nuo valdisko-rusisko man elergija ir klijavo maniski, ir net jokiu repliku nebuvo, kas per ismislas), tai ta pati kateteri paliko po operacijos, tik kol sulasejo skysciai ir is karto iseme (abu kartus taip). O viskas vyko Mazylyje. Aciu supratingui personalui ir jokiu ten nebuvo aiskinimu, kad taip reikia ar panasiai. As pasakiau, o jos viska suprato ir dare teisingai mano atzvilgiu
.

O as is savo patyrimo del kateteriu (savo venose)galiu pasakyti, tai mano organizmas ju nepriimdavo, tuojau sukietedavo vena, parausdavo, net patindavo. Tai kai reikedavo statyti laselines, tai durdavo su adata ir as labai lamiai guledavau. Tada nieko, nei melyniu, nei paraudimu. O po cezario, tai as is karto pasakiau, kad man taip darosi (netgi veziausi savo pleistra, nes nuo valdisko-rusisko man elergija ir klijavo maniski, ir net jokiu repliku nebuvo, kas per ismislas), tai ta pati kateteri paliko po operacijos, tik kol sulasejo skysciai ir is karto iseme (abu kartus taip). O viskas vyko Mazylyje. Aciu supratingui personalui ir jokiu ten nebuvo aiskinimu, kad taip reikia ar panasiai. As pasakiau, o jos viska suprato ir dare teisingai mano atzvilgiu

Su anais teko susidurt nemažai, bet viskas buvo tikrai gerai. Ir vaikam teko. Vienu metu buvo įvestas netaisyklingai, tai buvo problemikė, bet pakeitė ir susitvarkė. O patinimą vaistais nuėmė. Kitur įvedus problemos neliko. Šiaip kateteris geras sprendimas toms, kurių organizmas priima (na taip, yra kad ne visų vienodai gerai priima), vis tik nuo daugkartinio badymo tarkim kai reikia nuolat lašalinių, vaistus leist pasaugo.