QUOTE(sigita @ 2007 01 24, 18:47)
o sakykit paas mane jso yra bet su vaikiukais, tai turbust ir nezydes ziema, turbut reik laukti pavasario , kad nuimti vaikelius ir tada zydes?
Sveikutės
Aš irgi galiu pasidalinti patirtimi. Mano amarilės (ištikro tai čia meilianiai) vazonas iš apvalaus pasidaręs net plokščias, nes išauginusi iš abiejų šonų po vaiką. Žydi kasmet visi trys svogūnai. Pernai vienu metu išleido motininis 2 stiebus po 4 ir 5 žiedus, ovaikai po stiebą po 4 žiedus. Šiemet vėl tas pats, tik vieną stiebą nupjoviau ir padovanojau anytai, okiti tebežydi
kai nustoja žydėti lapų jokiu būdu negalima nupjauti, nes augalas kaupia maisto medžiagas sekantiems metams. Tada augalą reikia lieti ir tręšti. Nublūbinau į lankas, o norėjau pasakyti, kad amarilės žydi ir su vaikais. Na bet šiemet savo pasižadėjau persodinti. Labai jau joms ankšta.
QUOTE(išdykėlė @ 2007 01 24, 22:18)
Sveikutės
Aš irgi galiu pasidalinti patirtimi. Mano amarilės (ištikro tai čia meilianiai) vazonas iš apvalaus pasidaręs net plokščias, nes išauginusi iš abiejų šonų po vaiką. Žydi kasmet visi trys svogūnai. Pernai vienu metu išleido motininis 2 stiebus po 4 ir 5 žiedus, ovaikai po stiebą po 4 žiedus. Šiemet vėl tas pats, tik vieną stiebą nupjoviau ir padovanojau anytai, okiti tebežydi
kai nustoja žydėti lapų jokiu būdu negalima nupjauti, nes augalas kaupia maisto medžiagas sekantiems metams. Tada augalą reikia lieti ir tręšti. Nublūbinau į lankas, o norėjau pasakyti, kad amarilės žydi ir su vaikais. Na bet šiemet savo pasižadėjau persodinti. Labai jau joms ankšta. 
O tu ar duodi jiems pailseti?
Aš visą vasarą jas laikau lauke lengvam pavėsy po obelim. Antroj vasaros pusėj kartais irgi išieidžia vieną žiedyną, bet jis būna toks trumpas. Kai oras atvėsta - parsinešu į kambarį ir nelaistau kol iš svogūno pradeda lįsti žiedstiebis. Su nuotrauka kiek sunkiau. Neturiu fotiko,tai savaitgalį kai grįš vaikai - nufotkinsiu.
Marfa, aciu labai uz gele. Atrodo nesusalo kol parsiveziau. O tavo az ir vel perpildytas
bandziau parasyti, bet ir vel nepavyko.
QUOTE(sigita @ 2007 01 25, 17:50)
Marfa, aciu labai uz gele. Atrodo nesusalo kol parsiveziau. O tavo az ir vel perpildytas
bandziau parasyti, bet ir vel nepavyko.
Net pati pgl. savo zinute pasitikrinau, kada as cia pasisodinau ta savo svoguna i zeme. O gi 01.09 d. Jis turi jau 2 lapus keliu cm ilgio ir matau, kad leidzia zieda
Sperus jis pas mane... O gal kad gerai pailsejo?..
QUOTE(Mamce @ 2007 01 26, 12:03)
Net pati pgl. savo zinute pasitikrinau, kada as cia pasisodinau ta savo svoguna i zeme. O gi 01.09 d. Jis turi jau 2 lapus keliu cm ilgio ir matau, kad leidzia zieda
Sperus jis pas mane... O gal kad gerai pailsejo?..
Nustebino šiemet mano amarilis. Išleido du žiedynstiebius, vienas turėjo 2 žiedus, tai galvoju ir antras tiek teturės, kaip visada, o tas 3 skleidžia
Visada galvojau, jei pradėjo žydėti keturiais žiedais tai taip ir žydės, o jei dviem, tai daugiau ir nesulauksiu. Būna ir kitaip