[quote=gintute.j,2007 10 27, 16:10]
Teko nemažai skaityti, kad jokiu būdu nemaitinti maistu iš buteliuko, nes vaikas gali užspringti. Kokia čia gydytoja, kad taip liepia daryti? Pirmą kartą girdžiu, nes primaitinti pradedama nuo labai mažo kiekio - vos vieno ar dviejų šaukštukų, o čia gi gaunasi visa porcija?

Gal vaikas nepasiruošęs primaitinimui, dar neturi rijimo reflekso, todėl stumia maistelį lauk. Tada gal dar luktelt savaitėlę kita?
[/quote]
lengva jums mamytes kritikuot. Zinau, kad is buteliuko negalima duoti, bet mano vietoje kiekviena taip darytumet, manau.nera kada zaisti su sauksteliais - mazyle jau beveik 6 men. bet suvalgo tik 500-600 ml. per para. jau cia su viskuo. tai kaip tada jaustumetes? ir nesveriam nei 6 kg. per 6 men priaugom tik 3 kg. Tai nieko kito nelieka kaip is buteliuko kose duot. nes tada - mazakraujyste garantuota, ir ligonines, ligonines...darzoves tai is saukstelio duodu - bet suvalgo geru geriausiai tik 1 - 2 saukstelius...kaip as nuo visko pavargau...
[/quote]
nepergyvenk viskas susitvarkys,mano situacija panasi.manoji irgi nevalgiuke,per para suvalgo 600 ml misinio ir dabar jau duodu dukart dienoj kito maistelio,per pietus darzovienes,vakare kokios kosytes grikiu vaikiskos,arba pieniskos hipp.aisku su sauksteliu dar vargstam,jau koki menesi,bet po biski pripranta.kaip gydytoja man liepe primaitint is buteliuko is pradziu taip dariau,bet po to nusprendziau kad geriau pavargsiu bet ismoks su sauksteliu valgyt.dabar darzovienes per viena karta suvalgo apie40-50 ml,vakare koseles taip pat,dar vienakart dienoj tarp maitinimo duodu pasiskanaut vaisines tyreles,labai megsta bananu

as taip pat pergyvenu kad mazai suvalgo,bet galbut jau toks vaiko organizmas,privalgo kiek jam reikia,ir priauga kiek jam reikia,mums irgi tuoj 6 men,o po savaites turim svertis,meldziuos kad bent 6 kg svertu,nes kai buvo 5 men svere 5,500

bet ji zvali linksma ir t.t. ir delto galvoju kad vaikas sveikas

stiprybes jums ir kantrybes