Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji košytė - šaukšteliu ar per žinduką?

QUOTE(gintute.j @ 2007 09 18, 08:43)
skiedziu su MP. nes dar MP valgom.Jei toki kieki kiek ji suvalgo galima valgymu pavadinti... g.gif

Tiesa, o kodel liepe jau primaitinti? Kiek sveriat ir kiek suvalgot per para is viso? Mano dukryte irgi panasaus amziaus.
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2007 09 18, 10:10)
Tiesa, o kodel liepe jau primaitinti? Kiek sveriat ir kiek suvalgot per para is viso? Mano dukryte irgi panasaus amziaus.

SIAIP KIEKVIENA MENESI PO 500-600GR PRIAUGDAVO O SI MENESI TIK 300 doh.gif TAI DEL TO LIEPE PRIMAITINT.KAI VALGE MISINUKA TAI SUVALGYDAVO VOS PO 100 ML KOKIUS 4-5 KARTUS PER DIENA TIKTAIS doh.gif KARTAIS NEI TIEK NESUVALGYDAVO.TAI DAR LIEPE MAITINT NAKTI VIENA KART NES JI KAI TIK PRADEJO ISMIEGOT VISA NAKTI,TAI IR MAZAI SVORIO PRIAUGO.DABAR VALGO DONORES PIENA,SIO PIENO JI SUVALGO PO DAUGIAU IR KOKIUS 6-7 KARTUS PER PARA.O JUSU DUKRYTE IRGI NEISNESIOTA?
Atsakyti
Dukryte isnesiota. Gime 3 kg. Svorio priauga labai mazai - pav. trecia men tik 260 gr. Tiesa , 4 men pasiekem rekorda - 700 gr. Nevalgo katastrofiskai.Pavyzdziui vakar suvalge per para 500 ml. pienuko, o jai priklauso 900 ml suvalgyti. Per karta suvalgo 60 - geriausiu atveju 80-100 ml. daugiau nera suvalgiusi.( maitinu nutrauktu MP, nes krutines neeme). Pieno daug nusitraukiu, tai kamera jau prigrusta atsargu, o kita i kriaukle pilu - net rankos dreba, kai pagalvoji, kad kitos neturi, o mano dukryte gali valgyti pienuka, bet nevalgo...Valgom koses jau, kaip ir rasiau, bet per savaite priaugo 15 gr. nebezinau ka ir bedaryt. Jau tiek daktaru praeita.
Papildyta:
Tiesa, mano irgi nakti gal ir nevalgytu, nes kai nebevalge - tai labai ant svorio pasiaute. dabar nakti kas 3 - 4 valandas maitinu - pakeliu. Iseina 2 - 3 kartai per nakti.
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2007 09 18, 13:11)
Dukryte isnesiota. Gime 3 kg. Svorio priauga labai mazai - pav. trecia men tik 260 gr. Tiesa , 4 men pasiekem rekorda - 700 gr. Nevalgo katastrofiskai.Pavyzdziui vakar suvalge per para 500 ml. pienuko, o jai priklauso 900 ml suvalgyti. Per karta suvalgo 60 - geriausiu atveju 80-100 ml. daugiau nera suvalgiusi.( maitinu nutrauktu MP, nes krutines neeme). Pieno daug nusitraukiu, tai kamera jau prigrusta atsargu, o kita i kriaukle pilu - net rankos dreba, kai pagalvoji, kad kitos neturi, o mano dukryte gali valgyti pienuka, bet nevalgo...Valgom koses jau, kaip ir rasiau, bet per savaite priaugo 15 gr. nebezinau ka ir bedaryt. Jau tiek daktaru praeita.
Papildyta:
Tiesa, mano irgi nakti gal ir nevalgytu, nes kai nebevalge - tai labai ant svorio pasiaute. dabar nakti kas 3 - 4 valandas maitinu - pakeliu. Iseina 2 - 3 kartai per nakti.

OI KOKIA MAZUTE smile.gif MANO TAI GIME MENSIU ANKSCIAU,2.170 KG ax.gif NOREJAU DAR PAKLAUST,KOKIU SANTYKIU JUS SKIEDZIAT TA KOSYTE?BEJE MANO 100 ML BEVEIK VISADA SUVALGO DABAR NA BUNA KAD KOKI 70 TIKTAIS.DABAR GAVAU PATARIMA KAD MAITINANT MP IR KAI PRIAUGA MAZAI SVORIO REIKIA PORA MAITINIMU PAKEISTI MISINUKU.TADA SOCIAU ATSEIT BUNA IR DAUGIAU TU GRAMU PRIAUGA g.gif
Atsakyti
Gydytojai sake, kad su misiniu arba MP skiesti. kadangi turiu pienuko pakankamai - tai su pienuku ir skiedziu. As isitikinusi, kad pienukas - geriausias maistas leliui. Misinuka tik krastutiniu atveju duodu. pav,. kai reikia ilgiau kur isvykti. Aisku galima ir su misinuku skiesti, bet as su pienuku. net kosyte pienuke verdu. ir mano leliui laaaabai patinka. thumbup.gif
jeigu yra galimybe, tai tikrai maitinkite MP. Kiek suprantu maitinate ne savo pienuku, bet svarbiausia, kad lelius gautu visu reikalingu medziagu, kuriu niekur kitur nera, tik MP. be to jusu nesinesiotuke...
Papildyta:
QUOTE(santa252 @ 2007 09 18, 23:14)
OI KOKIA MAZUTE smile.gif MANO TAI GIME MENSIU ANKSCIAU,2.170 KG ax.gif NOREJAU DAR PAKLAUST,KOKIU SANTYKIU JUS SKIEDZIAT TA KOSYTE?BEJE MANO 100 ML BEVEIK VISADA SUVALGO DABAR NA BUNA KAD KOKI 70 TIKTAIS.DABAR GAVAU PATARIMA KAD MAITINANT MP IR KAI PRIAUGA MAZAI SVORIO REIKIA PORA MAITINIMU PAKEISTI MISINUKU.TADA SOCIAU ATSEIT BUNA IR DAUGIAU TU GRAMU PRIAUGA g.gif

As taip irgi bandziau - pakeisti pora maitinimu misinuku. bet per 2 savaites priaugo tiek pat kiek ir su MP maitinama. Tai vel prie Mp perejau.
O koses tai gryname pienuke verdu. Dabar bebi grikius valgome - juos i 50 laipsniu pienuka idedi , ismaisai ir viskas. Traukia per zinduka. Ryziu nevalgom, nes viduriai linke kieteti, bet jie irgi labai gerai. dar mums avizas rekomendavo, reiks ivedineti ir jas po truputi.
Atsakyti
QUOTE(santa252 @ 2007 09 18, 23:14)
DABAR GAVAU PATARIMA KAD MAITINANT MP IR KAI PRIAUGA MAZAI SVORIO REIKIA PORA MAITINIMU PAKEISTI MISINUKU.TADA SOCIAU ATSEIT BUNA IR DAUGIAU TU GRAMU PRIAUGA g.gif

dievuliau, na kas tokius patarimus dalija?... Pienelio pati greit nebeturėsi, nieko čia gero. Nuo mišinuko svorio daugiau tikrai nepriaugs, ir tuo labiau- sveikesnė nebus, patikėk manimi, žinau, ką kalbu....

QUOTE(gintute.j @ 2007 09 19, 08:47)
O koses tai gryname pienuke verdu.

vajetau, juk karvės pieno kūdikiams iki metų laiko nerekomenduojama duoti... geriau košes gaminti su adaptuotu karvės pieno mišinuku mirksiukas.gif
Atsakyti

Gal ne taip parasiau. As verdu MP, aisku, kad ne karves. Atleiskite, kad suklaidinau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintute.j: 19 rugsėjo 2007 - 09:55
QUOTE(VAIDILUTE~ @ 2007 09 13, 21:05)
Jei pradedi primaitint,geriausia pratink prie šaukštelio.

drinks_cheers.gif visiškai pritariu.
Teko nemažai skaityti, kad jokiu būdu nemaitinti maistu iš buteliuko, nes vaikas gali užspringti. Kokia čia gydytoja, kad taip liepia daryti? Pirmą kartą girdžiu, nes primaitinti pradedama nuo labai mažo kiekio - vos vieno ar dviejų šaukštukų, o čia gi gaunasi visa porcija? g.gif Gal vaikas nepasiruošęs primaitinimui, dar neturi rijimo reflekso, todėl stumia maistelį lauk. Tada gal dar luktelt savaitėlę kita?
Atsakyti
as irgi nuo 4 men pradejau primaitinti ir tik is saukstelio, truputi pavargau bet taip geriau negul is bonkutes schmoll.gif , ir dabar neturim jokiu problemu nera valgant. o kai pripras viska gauti is buteliuko va tada turesi dar daugiau problemu. doh.gif . cia tik reikia islaukti kada vaikutis panores valgyti is saukstelio rolleyes.gif . tik nepergyvenk ir viskas bus gerai, ir ismoks valgyt is saukstelio thumbup.gif
Atsakyti
Teko nemažai skaityti, kad jokiu būdu nemaitinti maistu iš buteliuko, nes vaikas gali užspringti. Kokia čia gydytoja, kad taip liepia daryti? Pirmą kartą girdžiu, nes primaitinti pradedama nuo labai mažo kiekio - vos vieno ar dviejų šaukštukų, o čia gi gaunasi visa porcija? g.gif Gal vaikas nepasiruošęs primaitinimui, dar neturi rijimo reflekso, todėl stumia maistelį lauk. Tada gal dar luktelt savaitėlę kita?
[/quote]

lengva jums mamytes kritikuot. Zinau, kad is buteliuko negalima duoti, bet mano vietoje kiekviena taip darytumet, manau.nera kada zaisti su sauksteliais - mazyle jau beveik 6 men. bet suvalgo tik 500-600 ml. per para. jau cia su viskuo. tai kaip tada jaustumetes? ir nesveriam nei 6 kg. per 6 men priaugom tik 3 kg. Tai nieko kito nelieka kaip is buteliuko kose duot. nes tada - mazakraujyste garantuota, ir ligonines, ligonines...darzoves tai is saukstelio duodu - bet suvalgo geru geriausiai tik 1 - 2 saukstelius...kaip as nuo visko pavargau...
Atsakyti
[quote=gintute.j,2007 10 27, 16:10]
[/quote]

lengva jums mamytes kritikuot. Zinau, kad is buteliuko negalima duoti, bet mano vietoje kiekviena taip darytumet, manau.nera kada zaisti su sauksteliais - mazyle jau beveik 6 men. bet suvalgo tik 500-600 ml. per para. jau cia su viskuo. tai kaip tada jaustumetes? ir nesveriam nei 6 kg. per 6 men priaugom tik 3 kg. Tai nieko kito nelieka kaip is buteliuko kose duot. nes tada - mazakraujyste garantuota, ir ligonines, ligonines...darzoves tai is saukstelio duodu - bet suvalgo geru geriausiai tik 1 - 2 saukstelius...kaip as nuo visko pavargau...
[/quote]
nepergyvenk viskas susitvarkys,mano situacija panasi.manoji irgi nevalgiuke,per para suvalgo 600 ml misinio ir dabar jau duodu dukart dienoj kito maistelio,per pietus darzovienes,vakare kokios kosytes grikiu vaikiskos,arba pieniskos hipp.aisku su sauksteliu dar vargstam,jau koki menesi,bet po biski pripranta.kaip gydytoja man liepe primaitint is buteliuko is pradziu taip dariau,bet po to nusprendziau kad geriau pavargsiu bet ismoks su sauksteliu valgyt.dabar darzovienes per viena karta suvalgo apie40-50 ml,vakare koseles taip pat,dar vienakart dienoj tarp maitinimo duodu pasiskanaut vaisines tyreles,labai megsta bananu rolleyes.gif as taip pat pergyvenu kad mazai suvalgo,bet galbut jau toks vaiko organizmas,privalgo kiek jam reikia,ir priauga kiek jam reikia,mums irgi tuoj 6 men,o po savaites turim svertis,meldziuos kad bent 6 kg svertu,nes kai buvo 5 men svere 5,500 doh.gif bet ji zvali linksma ir t.t. ir delto galvoju kad vaikas sveikas rolleyes.gif stiprybes jums ir kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2007 09 19, 08:47)
O koses tai gryname pienuke verdu. Dabar bebi grikius valgome - juos i 50 laipsniu pienuka idedi , ismaisai ir viskas. Traukia per zinduka. Ryziu nevalgom, nes viduriai linke kieteti, bet jie irgi labai gerai. dar mums avizas rekomendavo, reiks ivedineti ir jas po truputi.

Yra užpilami ryžiai su kukurūzais(HIPP lygtai), nuo jų nekietėja 4u.gif
Atsakyti