Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

QUOTE(Wiwa @ 2007 11 10, 10:21)
Va, dar toki dalyka prisiminiau, viename pokalbyje, kai uzejo klausimas paie vaikus, paklause net ju vardu ir uzsirase  ohmy.gif  Kaip tai susije ir ka tai pasako apie mane? unsure.gif
Gal jie pagal vardus charakteri nustatineja? laugh.gif Kitos versijos, kurios ateina i galva, yra dar keistesnes lotuliukas.gif O realiausia tai vienintele - gal norejo taip tavo reakcija patikrinti? Pasiziureti kaip elgiesi keistoje situacijoje, kai tau uzduoda keista klausima ir po to keistai elgiasi... Sugalvoju tik toki vieninteli logiska paaiskinima. Siuo atveju galima pasielgti dvejopai:
- atvirai nustebti ir siltai, draugiskai paklausti ka jie darys su tais vardais ir kam jie jiems reikalingi?
- pavaizduoti, kad sis klausimas yra normalus ir taves ne kiek nestebina.
Koks elgesio variantas tinkamesnis priklauso nuo to, i kokias pareigas pretenduoji ax.gif

QUOTE(J23 @ 2007 11 10, 11:54)
Labas,
tuoj baigsis mano vairavimo kursai, rezervuoju vietą seminare nuo 11.19 Vilniuje darbo dieną  smile.gif .
Si menesi as ko gero turesi siek tiek laiko tik paskutine lapkricio savaite. Anksciau deja, nelabai. Tikimybe, kad pavyks suorganizuoti seminara ta savaite, kuri yra lapkricio 19-25 dienomis, yra labai maza. Kai zinosiu daugiau, as parasysiu dar temoje apie tai smile.gif

QUOTE(Odora @ 2007 11 10, 15:47)
as jusu vietoje rasyti nenustociau, bet is sio forumo tarkim pradeciau kaupti medziaga knygai smile.gif galima sisteminti dazniausiai uzduodamus klausimus, pateikti komentarus is forumo, paskui galbut situacija keisis tai tuometinius komentarus. netgi panaudociau moteru istorijas kaip kuriai sekesi, kaip igijo savim pasitikejimo, ko pasieke. tikrai parasyciau knyga, ir manau tokia knyga butu labai naudinga, nes autore zino lietuvos situacija ir aplinka, gal netgi rasyciau butent apie moteru situacija.. pavarciau statistikos departamente atlyginimu lenteles, kazkaip labai graudziai man atrodo tos visur absoliuciai mazesnes, palyginus su tokiu paciu pareigu vyrais moteru algos.
cia siaip mano nerislios mintys, tiesiog parasiau kas sove i galva smile.gif
p.s. tikiuos esu ta is 20% kuri tikrai panaudos jusu patarimus  4u.gif
Dekui labai del minciu apie knyga 4u.gif Pagalvosiu as apie tai, butinai pamastyti kiek tai realu mastau.gif

QUOTE(neziniuke2 @ 2007 11 10, 19:49)
mieloji plepute, su malonumu norėčiau sudalyvaučiau tavo konsultacijose ,bet  manau kad man reikėtų šiek tiek kitokios konsultacijos  4u.gif , kaip minėjau esu dar savęs ieškojimo laikotarpį, žinau, kad tiesiog "trokštu" kažkur save relilizuoti ir atsiduoti patinkančiam darbui, bet nenusprendžiau dar tvirtai kur  4u.gif...  tad konsultacija darbo klausimais gal reikėtų pavėlinti, aišku "baisiai" rizikuoju praleisdama šią progą, nes ateityje jau gali nepasitaikyti  doh.gif , bet iš kitos pusės tikslinga viską daryti palaipsniui....
aš vis dar "laikau špygas", kad tarp darbavių neišpopuliarėtų šis forumas  biggrin.gif
Labai teisingai nusprendei - kai suzinosi savo kelia, tada gal net nereikes konsultaciju del darbo paieskos, nes viskas automatiskai susitvarkys? rolleyes.gif Taip daznai buna. I mane vis dazniau ir dazniau kreipiasi su tokiais klausimais - kaip surasti savo vieta, suprasti ko nori. Ir is to, kiek matau zmones, suprantu, kad tai apskritai yra svarbiausias klausimas gyvenime. Jau seniai mastau apie galimybe parengti ir tokius mokymus ir apskritai isgryninti sias "tiesas", nes literaturos apie tai yra daug, o kartu nera visai nieko, taciau vis nepadarau. Turiu apie tai minciu, kazkokiais gabaliukais yra medziagos, bet tam reikia daugiau ziniu, patirties ir isminties. Gal dar tiek manyje jos neprisikaupe... Todel kol kas labai nuosirdziau galiu palinketi ieskoti, ieskoti, ieskoti saves. Juk kas iesko, tas randa mirksiukas.gif

Papildyta:

QUOTE(Ramoniukas @ 2007 11 10, 20:04)
Labukas, cia vel Ramoniukas
Labai ACIU pleputei uz atsakymaus, tokius tikrus gerus ir teisingus 4u.gif
As paskambinau siandien tam darbdaviui ir pasakiau kad man ju pasiulymas tinka.Jie zadejo paskambinti pirmadieni.
Ir plepute esi teisi 100 proc. ,manau kad gal as cia jau papratau verkti ir sirdy nenorejau dirbti, nepasitikiu savimi del iv. priez..Bet noriu situacija pakeisti...
Tikrai sutinku su ta nuomone, aukso vertes patarimai.Man labai pasiseke kad galiu taip pasikalbeti,patarimo paklausti, ir kaip cia atsidekoti dabar 4u.gif
Del minties kad neuzdaryti sita foruma, manau gera mintis KNYGA mirksiukas.gif ,
o dar galvoju kad galima atskira interneto puslapi atsidaryti ir skelbti ivairia info, o uz patarimus galima simboline suma imti,kaip tai daro kaikas,bet manau,gal tai truputi i burimo puslapius butu panasu
Dziaugiuosi, Ramoniuk, kad taip padarei. Gal ir suklydai, bet tu gausi patirti, zinias ir tai bus didelis zingsnis link saves, o juk tai svarbiausia. O kartu ir pinigeliu uzdirbsi mirksiukas.gif

Merginos, dar karta dekoju uz toki sureagavima del mano posto apie informacija ir jos kaina. Labai malonu 4u.gif Kadangi mano tikslas nebuvo uzsidirbti ir as jau pagrindinius dalykus vis tiek surasiau, nera tikslo dabar imtis kardinaliu priemoniu ir viska keisti ax.gif O del knygos as pagalvosiu - jei atsiras minciu kaip idomiai tai pateikti, gal ir parasysiu. Ir pasirasysiu - Plepute Pleputyte cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 11 lapkričio 2007 - 00:02
kaip atsakyti i klausima, kokios jusu gerosios ir blogosios savybes g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aiste20 @ 2007 11 11, 12:19)
kaip atsakyti i klausima, kokios jusu gerosios ir blogosios savybes  g.gif  smile.gif

Pasiskaityk pirmoje Pleputes temoje.
Atsakyti
QUOTE(Tatjana.S @ 2007 11 11, 13:54)
Pasiskaityk pirmoje Pleputes temoje.

nerandu sitos temos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aiste20 @ 2007 11 11, 16:05)
nerandu sitos temos  verysad.gif

Uzeik i Pleputes profili, paspausk "surasti dalyvio temas" ir ten rasi visas jos uzvestas temas, tame tarpe ir temas apie darbo paieska.

Atsiprasau uz pikta tona, bet ar cia nera tai, apie ka Plepute rase - yra temos, kur VISKAS jau seniai surasyta, bet zmones tingi net PERSKAITYTI, jie lenda su tais paciais klausimais ir nori asmenisko atsakymo. O jei reiketu moketi uz kiekviena savo klausima? Ko gero, perskaitytum desimt kart visas temas pries uzduodant savo klausima... mirksiukas.gif
Atsiprasau dar karta, kad lendu ne i savo reikala. Tiesiog seku sias temas nuo pradzios ir stebiuosi kaip Pleputei uztenka kantrybes. Ir tikrai labai kartais buna pikta, kai tai nera vertinama.
Atsakyti
QUOTE(Tatjana.S @ 2007 11 11, 17:06)

As irgi pradejau tas temas skaityti o naudingiausius patarimus darau copy-paste i savo aplankiuka blush2.gif
Man iskilo klausimas, jeigu skambina pakviesti pokalbiui bet tuo metu nera galimybes pakelti rageli, ar deretu perskambinti darbdaviui ar laukti kol galbut paskambins dar karteli unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Labukas, pleputei, 4u.gif ax.gif

Noreciau ir as snekteleti su protingu zmogumi ir isklausyti patarimu. blush2.gif

Taigi, jau eina 4 menuo, kaip ieskausi darbo. Esu baigusi universiteta, dbr studijuoju neakivaizdziai magistra. Pokalbiuose buvau jau n kartu - vadinasi, su CV ir motyvaciniu laisku tvarkoj viskas. Kvieciasi po pirmo pokalbio ir i antrus pokalbius su vadovu. Toliau niekur.
Noreciau, kad plepute pakomentuotu kelias situacijas is mano pokalbiu su vadovu:

1) Pats pirmas pokalbis su vadovu (pries tai perejus pirmini pokalbi). Vyrukas pradzioj paprase apie save papasakoti, paskui kurioj vietoj tiksliai gyvenu, kas mane, kol studijavau ir dbr, isslaiko, siaip pokalbis toks laisvo stiliaus buvo - apie ora ir bites. Klausia, ar jaudinuosi, ar baisu. As nusijuokiau ir atsakiau, jog esu visiskai rami. (taip is tikro buvo). Jis man veliau pasake, jog su manim viskas ok, as tinku, gali mane net dbr idarbinti, bet tipo nori duoti ne biuro administratores vieta (i ja pretendavau), o projekto asistetes, jam reikia dar pasitarti ir t.t. Po keliu dienu - neigiamas atsakymas. blink.gif

2) Pretenduoju i pardavimo vadovo asistentes vieta. Pirmas pokalbis su personalo vadybinke sklandus, nuosirdus ir puikus. Is karto pasikviecia ateiti rytojaus diena i pokalbi su vadovu. Gerai. Ateinu. Pradzioj apie save pasakoju - ka baigiau, ir ka dabar veikiu, vel tie patys vakaryksciai klausimai, vel tie patys atsakymai. Vadovas, matau, susidomejimo manimi nerodo. Klausia, ar vairuotojo teises turiu? Nespejau, atsakyti "taip" - jis uzmeta ironiskai: Ar tik teises turi, ar ir vairuoti moki? huh.gif blink.gif Atsakau, kad ir teises turiu, ir vairuoti moku.
Paklausia, ka konkrecioje situacijoje daryciau (na, pagal darba ten reiketu karta i savaite nuvaziuoti i konkurentu parduotuve kainu tu paciu prekiu susizinoti ir jeigu apsauginis prieitu ir paklaustu, ka as cia darau, ka as daryciau). Sakau, jog visu pirma po parduotuve nevaikstineciau su blonknotu ir tusinuku, nes akivaizdziai matytusi. smile.gif Jeigu apsaugini prieitu ir paklaustu, tai pasakyciau, jog vakareli organizuoju ar pan. ir man reikia zinoti kainas prekiu, na kazka panasaus. Siaip sakau, kainas prekiu nufotografuociau telefonu slapta. Vadovas >> i telefona tilptu tik 6 nuotraukos. Sakau, jog tai priklauso nuo telefono, ir pas mane tikrai zymiai daugiau tilptu.
OK>> pokalbis eina i pabaiga, vadovas sako, "tai primink, ka tu baigei?" blink.gif Ta akimirka supratau, jog 20 min be reikalo ausinau burna, nes jisai manes pacia pirma minute visiskai nesiklause... verysad.gif Ir po keliu dienu - neigiamas atsakymas. mad.gif

3) Pokalbis is kart su vadovu (bent jau taip supratau). Tiksliau ne pokalbis, o klausymasis kaip jis mano motyvacini ir CV skaito, paklausdamas, kurioj vietoj tiksliai gyvenu, su kuo; koks dbr mano fakulteto dekanas; koks mokyklos direktorius, kurioje praktika atlikau ir pan. Sedziu ir galvoju, ka as cia veikiu? g.gif
Tada jis trumpai nupasakoja, koks tai darbas butu, paklausia kokio atlygio noreciau, tada pasako, jog iki savaites pabaigos jie turi apsispresti, o mano CV demonstratyviai padeda i atskira kruvele - suprask i issrinktuju, is kuriu rinksis. Pokalbis 5 min. blink.gif Is cia jokiu ziniu.

Buvo dar keli pokalbiai su vadovais, taciau jie irgi nieko gero man nedave, tik neigiamus atsakymus. Nzn, gal atlygio per didelio uzsiprasau? Bandau i asistentes, biuro administratores pareigas, pradziai sakau, jog noriu apie 1000 lt, o veliau didesnio iki 1500 lt. Na nemanau, jog labai didelis.

Tad labai laukiu komentaru pleputes ir kt mergaiciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kutosiuke @ 2007 11 11, 20:27)
Labukas, pleputei, 4u.gif  ax.gif

Noreciau ir as snekteleti su protingu zmogumi ir isklausyti patarimu.  blush2.gif

Taigi, jau eina 4 menuo, kaip ieskausi darbo. Esu baigusi universiteta, dbr studijuoju neakivaizdziai magistra. Pokalbiuose buvau jau n kartu - vadinasi, su CV ir motyvaciniu laisku tvarkoj viskas. Kvieciasi po pirmo pokalbio ir i antrus pokalbius su vadovu. Toliau niekur.
Noreciau, kad plepute pakomentuotu kelias situacijas is mano pokalbiu su vadovu:

1) Pats pirmas pokalbis su vadovu (pries tai perejus pirmini pokalbi). Vyrukas pradzioj paprase apie save papasakoti, paskui kurioj vietoj tiksliai gyvenu, kas mane, kol studijavau ir dbr, isslaiko, siaip pokalbis toks laisvo stiliaus buvo - apie ora ir bites. Klausia, ar jaudinuosi, ar baisu. As nusijuokiau ir atsakiau, jog esu visiskai rami. (taip is tikro buvo). Jis man veliau pasake, jog su manim viskas ok, as tinku, gali mane net dbr idarbinti, bet tipo nori duoti ne biuro administratores vieta (i ja pretendavau), o projekto asistetes, jam reikia dar pasitarti ir t.t. Po keliu dienu - neigiamas atsakymas.  blink.gif

2) Pretenduoju i pardavimo vadovo asistentes vieta. Pirmas pokalbis su personalo vadybinke sklandus, nuosirdus ir puikus. Is karto pasikviecia ateiti rytojaus diena i pokalbi su vadovu. Gerai. Ateinu. Pradzioj apie save pasakoju - ka baigiau, ir ka dabar veikiu, vel tie patys vakaryksciai klausimai, vel tie patys atsakymai. Vadovas, matau, susidomejimo manimi nerodo. Klausia, ar vairuotojo teises turiu? Nespejau, atsakyti "taip" - jis uzmeta ironiskai: Ar tik teises turi, ar ir vairuoti moki?  huh.gif  blink.gif Atsakau, kad ir teises turiu, ir vairuoti moku.
Paklausia, ka konkrecioje situacijoje daryciau (na, pagal darba ten reiketu karta i savaite nuvaziuoti i konkurentu parduotuve kainu tu paciu prekiu susizinoti ir jeigu apsauginis prieitu ir paklaustu, ka as cia darau, ka as daryciau). Sakau, jog visu pirma po parduotuve nevaikstineciau su blonknotu ir tusinuku, nes akivaizdziai matytusi.  smile.gif Jeigu apsaugini prieitu ir paklaustu, tai pasakyciau, jog vakareli organizuoju ar pan. ir man reikia zinoti kainas prekiu, na kazka panasaus. Siaip sakau, kainas prekiu nufotografuociau telefonu slapta. Vadovas >> i telefona tilptu tik 6 nuotraukos. Sakau, jog tai priklauso nuo telefono, ir pas mane tikrai zymiai daugiau tilptu.
OK>> pokalbis eina i pabaiga, vadovas sako, "tai primink, ka tu baigei?" blink.gif Ta akimirka supratau, jog 20 min be reikalo ausinau burna, nes jisai manes pacia pirma minute visiskai nesiklause... verysad.gif Ir po keliu dienu - neigiamas atsakymas.  mad.gif

3) Pokalbis is kart su vadovu (bent jau taip supratau). Tiksliau ne pokalbis, o klausymasis kaip jis mano motyvacini ir CV skaito, paklausdamas, kurioj vietoj tiksliai gyvenu, su kuo; koks dbr mano fakulteto dekanas; koks mokyklos direktorius, kurioje praktika atlikau ir pan. Sedziu ir galvoju, ka as cia veikiu? g.gif
Tada jis trumpai nupasakoja, koks tai darbas butu, paklausia kokio atlygio noreciau, tada pasako, jog iki savaites pabaigos jie turi apsispresti, o mano CV demonstratyviai padeda i atskira kruvele - suprask i issrinktuju, is kuriu rinksis. Pokalbis 5 min.  blink.gif Is cia jokiu ziniu.
Buvo dar keli pokalbiai su vadovais, taciau jie irgi nieko gero man nedave, tik neigiamus atsakymus. Nzn, gal atlygio per didelio uzsiprasau? Bandau i asistentes, biuro administratores pareigas, pradziai sakau, jog noriu apie 1000 lt, o veliau didesnio iki 1500 lt. Na nemanau, jog labai didelis.

P.S. Darbo ieskausi, ir i pokalbius vaikstau nuo rugpjucio pradzios. Paskutiniu metu i pokalbius nueinu kelis kartus ar karta i savaite. Nzn, gal ko nedaklausiu vadovo per pokalbi? unsure.gif Labai reiketu konsultacijos ir akis i aki. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kutosiuke @ 2007 11 11, 21:27)
Labukas, pleputei, 4u.gif  ax.gif

Noreciau ir as snekteleti su protingu zmogumi ir isklausyti patarimu.  blush2.gif

1) Pats pirmas pokalbis su vadovu (pries tai perejus pirmini pokalbi). Vyrukas pradzioj paprase apie save papasakoti, paskui kurioj vietoj tiksliai gyvenu, kas mane, kol studijavau ir dbr, isslaiko, siaip pokalbis toks laisvo stiliaus buvo - apie ora ir bites. Klausia, ar jaudinuosi, ar baisu. As nusijuokiau ir atsakiau, jog esu visiskai rami. (taip is tikro buvo). Jis man veliau pasake, jog su manim viskas ok, as tinku, gali mane net dbr idarbinti, bet tipo nori duoti ne biuro administratores vieta (i ja pretendavau), o projekto asistetes, jam reikia dar pasitarti ir t.t. Po keliu dienu - neigiamas atsakymas.  blink.gif

2) Pretenduoju i pardavimo vadovo asistentes vieta. Pirmas pokalbis su personalo vadybinke sklandus, nuosirdus ir puikus. Is karto pasikviecia ateiti rytojaus diena i pokalbi su vadovu. Gerai. Ateinu. Pradzioj apie save pasakoju - ka baigiau, ir ka dabar veikiu, vel tie patys vakaryksciai klausimai, vel tie patys atsakymai. Vadovas, matau, susidomejimo manimi nerodo. Klausia, ar vairuotojo teises turiu? Nespejau, atsakyti "taip" - jis uzmeta ironiskai: Ar tik teises turi, ar ir vairuoti moki?  huh.gif  blink.gif Atsakau, kad ir teises turiu, ir vairuoti moku.
Paklausia, ka konkrecioje situacijoje daryciau (na, pagal darba ten reiketu karta i savaite nuvaziuoti i konkurentu parduotuve kainu tu paciu prekiu susizinoti ir jeigu apsauginis prieitu ir paklaustu, ka as cia darau, ka as daryciau). Sakau, jog visu pirma po parduotuve nevaikstineciau su blonknotu ir tusinuku, nes akivaizdziai matytusi.  smile.gif Jeigu apsaugini prieitu ir paklaustu, tai pasakyciau, jog vakareli organizuoju ar pan. ir man reikia zinoti kainas prekiu, na kazka panasaus. Siaip sakau, kainas prekiu nufotografuociau telefonu slapta. Vadovas >> i telefona tilptu tik 6 nuotraukos. Sakau, jog tai priklauso nuo telefono, ir pas mane tikrai zymiai daugiau tilptu.
OK>> pokalbis eina i pabaiga, vadovas sako, "tai primink, ka tu baigei?" blink.gif Ta akimirka supratau, jog 20 min be reikalo ausinau burna, nes jisai manes pacia pirma minute visiskai nesiklause... verysad.gif Ir po keliu dienu - neigiamas atsakymas.  mad.gif

Tada jis trumpai nupasakoja, koks tai darbas butu, paklausia kokio atlygio noreciau, tada pasako, jog iki savaites pabaigos jie turi apsispresti, o mano CV demonstratyviai padeda i atskira kruvele - suprask i issrinktuju, is kuriu rinksis. Pokalbis 5 min.  blink.gif Is cia jokiu ziniu.

manau kad tikrai labai minimaliai paprasei, juk reikia ir tau gyventi. Nesisielok cia tiesiog taip pasitaike, kad ant tokiu nesusiprateliu uzsokai.
Atsakyti
QUOTE(aiste20 @ 2007 11 11, 21:06)
manau kad tikrai labai minimaliai paprasei, juk reikia ir tau gyventi. Nesisielok cia tiesiog taip pasitaike, kad ant tokiu nesusiprateliu uzsokai.

Na kazkaip nejauciu kol kas teises prasyti daugiau, juk esu "zalia" - niekur nedirbusi, patirties neturiu. Jau ir taip manau, kaip be patirties daugiau prasau. Zinau, gyventi tai reikia, bet pradziai uztektu ir tiek, kad tik priimtu. sad.gif

Jau pavargau nuo sito uzburto rato. Gavus neigiamus atsakymus papykstu, papykstu, kartais net asarele isrieda, praejus kelioms dienoms vel viska is naujo darau - siunciu cv, sulaukiu skambuciu, einu, sneku ir... - neigiamas atsakymas. Taip sakant, uzkliuvom uz varcios ir vel is pradzios. Labai noriu zinoti, kur ta varcia? smile.gif
Labai noreciau zinoti, kokius klausimus darbdaviui uzduoti, nes manau, kliunu ties sita vieta. Narsau interneta ir ieskau klausimu darbdaviui.
Atsakyti
QUOTE(kutosiuke @ 2007 11 11, 22:44)
Na kazkaip nejauciu kol kas teises prasyti daugiau, juk esu "zalia" - niekur nedirbusi, patirties neturiu. Jau ir taip manau, kaip be patirties daugiau prasau. Zinau, gyventi tai reikia, bet pradziai uztektu ir tiek, kad tik priimtu.  sad.gif

Jau pavargau nuo sito uzburto rato. Gavus neigiamus atsakymus papykstu, papykstu, kartais net asarele isrieda, praejus kelioms dienoms vel viska is naujo darau - siunciu cv, sulaukiu skambuciu, einu, sneku ir... - neigiamas atsakymas. Taip sakant, uzkliuvom uz varcios ir vel is pradzios. Labai noriu zinoti, kur ta varcia?  smile.gif
Labai noreciau zinoti, kokius klausimus darbdaviui uzduoti, nes manau, kliunu ties sita vieta. Narsau interneta ir ieskau klausimu darbdaviui.

tik nepulk saves kaltinti. Viska gerai apsvarstyk kas trukdo saulaukti teigiamo atsakymo. Kaip pati sakai neturi darbo patirties, tavo zinuteje man jauciasi toks nepasitikejimas savimi, ar namanai kad tai gali jausti ir darbdavys, paanalizuok save, savo elgesi pokalbio metu.
Atsakyti
neigiamas atsakymas irgi atsakymas smile.gif as kiek siuntineju cv tai sulaukiau tik vieno ar dvieju atgarsiu (neskaitant tu keliu kur i pokalbi ejau), na nors zinai kad anoje puseje kazkokia gyvybe egzistuoja, nesvabu kad paraso "aciu nereikia, bet jei prireiks turesim minty"
man kazkaip atrodytu elementarus mandagumas atsakyti i mandagu klausima
ar LT vis dar dziungles...
Atsakyti