Sveikos,
nezinau, ar priimsit mane i si skyreli, bet kazkaip atrodo, kad pas jus galeciau gauti man rupimos informacijos ir isgirsti jusu nuomone.
Is kart prisipazinsiu, kad vaikiuku kol kas neplanuoju (siuo metu nelabai yra su kuo, be to, dar visai neseniai galvojau, kad tam turesiu pakankamai laiko...), bet... Pries pora savaiciu isgirdau diagnoze - PKS (letine anovuliacija, hiperandrogemija).
O viskas prasidejo nuo plauku (kirpeja pasake, kad ant pakausio jie per reti, nors tu plauku pas mane nera mazai, tai as pati tokio dalyko iki to laiko nebuvau pastebejusi). Pradejau isekotis galimu priezasciu. Dariausi hormonu tyrimus - pirmiausia juos pasidariau ne Lietuvoj - viskas kuo puikiausiose normose... Bet man kazkaip buvo neramu. Grizusi i LT vel ejau darytis tyrimu, pasirode, kad T siek tiek virsija norma (tyrima dariausi 3 kartus ir visus kartus atsakymai buvo skirtingi nuo 2,75 iki 3,89

PKS nustate endokrinologe, kuri dar liepe nueiti pas ginekologe. Buvau pas 2 (norejosi kuo daugiau nuomoniu isgirsti

Tai va toks netrumpas prisistatymas

1. Ar dar kam nors nustate PKS butent del hiperandrogemijos? Kokie pas jumi simptomai buvo? Ar kas be viso kito gero turit ir androgenine alopecija?
2. Jei kas esat ilgesni laika vartojusios - Diane 35, koks buvo tableciu poveikis? Koks buvo poveikis, kai nutrauket ju vartojima?
3. Kazkur maciau, kad dar kaskas vartoja dexamethasona? Kokiu tikslu ir kiek laiko? Ar ji galima vartoti labai ilga laika? (man kol kas skyre 3 men.).
4. Savo giminej, kiek zinau, esu pirmoji su sia smagia diagnoze, nelabai isivaizduoju is kur ji atsirado, bet labai kankina mintis, kad jei tureciau dukryte, tai ji visa si "geri" paveldetu, o as to niekam nelinkiu. Ar jusu nekamuoja tokie klausimai?
5. Jei kieno situacija panasi, kokiu buvo sunkumu pastoti ir kiek (kaip)pagerejo/pablogejo PKS simptomai po gimdymo?
Esu labai pasimetus

Atsiprasau uz tiek sutersto eterio, tiesiog labai reikejo issilieti... Labai jau didele baime mane uzpuole...