Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu

QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 01 31, 17:03)
O kokiu dar maisto produktu (be zalios mesos ir zuvies) negalima valgyt? Silke irgi prie zalios zuvies skaitosi?

Silkė, rūkyta žuvis, visokie rūkyti mėsos vyniotiniai skaitosi prie žalios mėsos. Taip pat nepasterizuoto pieno gaminiai (kaimiškas pienas, grietinė, sūriai), nevirti kiaušiniai (pvz. kai į kremą įeina kiaušinio baltymas nevirtas - čia daugiau namų gamybos, masinėj produkcijoj vistiek miltelius arba pusfabrikačius dažniausiai naudoja).

Tiesa galima pvz. gerti kaimišką pieną, bet pirma jį reikia pavirinti, kad visokios bakterijos žūtų. Taip pat ir su rūkytais gaminiais, jeigu tarkim apverdi kokią nors dešrą vandenyje, bakterijos žūsta.

Taip pat reikia plaut daržoves gerai, nes toksiplozmoze pvz. dažniausiai ir užsikrečiama nuo neplautų vaisių/daržovių.

Na ir apskritai higienos normų reikia laikytis, pvz. jeigu pjaustai žalią mėsą ant lentelės, po to prieš naudojant dar kartą tą pat lentelę ją reikia nuplauti karštu vandeniu, nelaikyti žalių mėsos produktų šalia virtų ir pan.

Priprast prie to jau dabar nėra blogai, nes su tuom geru išvirimu ir higiena vistiek reiks laikytis kol vaikas mažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 31 sausio 2009 - 22:38
Anksciau megau zalia mesa, o db kazkaip ne ziureti negaliu... biggrin.gif Akyse kirmeliukai, lavoniukai visokie.... bet rukytu kartais pasivaistinti visai nieko... Nors daug kas sako jog negalima...

O tas alus.. biggrin.gif Na as nebegaliu isgerti daugiau nei puse stiklines... biggrin.gif sazine grauzia ir kojytes linksta nuo tokio kiekio... biggrin.gif

Bet koks vienas skanus didelis gurksnelis... mmm.... blush2.gif
Ir tegul kas ka nori ta ir sako... biggrin.gif
Atsakyti
Noreciau paklausti, gal kam teko su tuo susidurti ar apie tai girdeti, nes mane vakar prigasdino, tai net nezinau ka galvoti. Yra taip. Vakar buvau specialioje echo klinikoje ir man atrado MATERNAL MILD RIGHT HYDRONEPHROSIS. Ka man ten paaiskino yra tai, kad is desinio inksto pasisalina ne visas slapimas ir del to man skauda desini sona. As gi is karto kreipiausi i klinika kad man labiau paiskintu kas ir kodel. Bet mano gydytojo dabar nera ir mane nukreipe pas kita. Ir ka jis man pasake, kad tai yra del to kad vaisiaus galva nenusileidus i zemutini dubeni, del to gimda uzspaude inksta. Del to reikia daryti cezario pjuvi nes matai as pati nepagimdysiu. Bet pries savaite mano gydytojas man sake, kad vaikas geroj padetyje ir viskas rodo tai, kad galesiu pati pagimdyti!!! Ka as radau nete yra tai kad si abnormalija nutinka kai gimda pasisuka i desine, bet ten ne zodzio nera apie tai kad vaikas negeroj padety! Beto, tam paciam faile is echo apie vaisiaus padeti yra parasyta, kad vaikas yra issidestes isilgai zemyn galva (CEPHALIC PRESENTATION, LONGITUDAL LIE). As irgi pasniukstinejau nete apie tai ir ten parasyta, kad tokia padeti uzima 97 proc kudikiu ir tokioje padetyje esantys kudikiai gimsta normaliai ir nera daromas cezario pjuvis!!! Tai kuom dabar tiket?! Tiesiog esu ziauriai pasimetus. Problema tame, kad cia piniginis skirtumas tarp normalaus gimdymo ir cezario pjuvio labai dedelis. Ir as labai nenoreciau buti tiesiog pasipelnymo saltiniu, jei as galiu pati pagimdyti. Beto, tam paciame nete as neradau ne zodzio, kad kai randama hidnonefroze yra daromas cezario pjuvis. Ir dar tame paciame echo faile yra parasyta, kad jokiu hemotomu ar pazeidimu nepastebeta (cia kalbu apie uzspausta inksta). Buciau labai dekinga, jei kas nors galetu man paaiskinti visa tai.

QUOTE(Elemire @ 2009 01 30, 20:24)
Na nors tokia paguoda kad ne vasara, vis tas oras vėsesnis.  4u.gif Aš irgi gydytojus rinkausi pagal kalbą, tikiuosi kad nepradėsiu iš baimės lietuviškai vidury proceso.  lotuliukas.gif

Na as panasiai galvojau, kai pirma karta UK teko operuotis. Bijojau, kad kai pabusiu is po narkozes nesuprasiu ka jie sneka ir nori is manes. Bet deja taip nenutiko lotuliukas.gif Viskas buvo ciki. Gal del to kad as su vyru, jo seima ir kai kuriais draugais kalbu tik angliskai. Lietuviskai tenka bendrauti tik su mama ir cia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 02 02, 13:34)
Noreciau paklausti, gal kam teko su tuo susidurti ar apie tai girdeti, nes mane vakar prigasdino, tai net nezinau ka galvoti. Yra taip. Vakar buvau specialioje echo klinikoje ir man atrado MATERNAL MILD RIGHT HYDRONEPHROSIS. Ka man ten paaiskino yra tai, kad is desinio inksto pasisalina ne visas slapimas ir del to man skauda desini sona.

O čia kartais ne panaši bėda kur inkstų temose moterys minėjo apie stento dėjimus? Kad ir čia? g.gif Gal dar kartais išeitų tau pas kitą gydytoją pasikonsultuoti?
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 02 02, 19:07)
O čia kartais ne panaši bėda kur inkstų temose moterys minėjo apie stento dėjimus? Kad ir čiag.gif  Gal dar kartais išeitų tau pas kitą gydytoją pasikonsultuoti?

Jo cia su inkstais. Jau pasikonsultavau su savo gydytoju ir dar su vienu. Pasirodo, kad kadangi as neseniai turejau slapimo infekcija, tai paveike mano hormonu gamybe ir mano gimda truputi padidejo ir prispaude viena inkstuka. Bet kadangi tame inkste viskas grazu ir gerai ir nieko nesuzalota, tai ir nereikia jaudintis. O tas anas gydytojas tiesiog norejo pasididinti savo pinigines stori. Na man ir karto itarimas atsirado kai jis pasake kad cezario pjuvi daryt reiki, ir visai ne del to inksto, nes man net gimdymas neprasidejo. O kiek as zinau cezario pjuvio niekas neplanuoja is anksto, o tik gimdymui prasidejus, na zinoma isskyrus tam tikru ypatingu medicininiu priezasciu.
O siaip as sian visai ir gerai jauciuosiu. Neguliu ant desinio sono, tai is viso be skausmu viskas praejo.
Bet dekui uz atsakyma
Atsakyti
tai vat parasysiu Jums kaip tikra maisto technologe, karstai rukytus gamius(sonine, vyniotinius ,desryte)vartoti galima nes ji pirmiausiai yra isverdama iki vidines gaminio temperaturos 72, ir telieka aprukinimas, mes namuose kartais iki tokios temperaturos neadorojame gaminiu, tik patarciau atsargiau su vistienos gaminiais ( desryte ir vyniotiniai ir slauneles..) jos gali buti apkrestos, ir visos bakterijos zuna tik 89 laipsniu temp, tai jei prie kaulo pamatysite kraujo kresuliuku, jokiu budu nevalgykite, vat o negalima valgyti Salto rukymo nes ji apdorojama yra tik iki 35 temp, taip pat visokie vytinti, dziovinti mesos ir zuvies gaminai.
Papildyta:
P.S. is vis vistiena galime persivirinti, jos temperatura reikiama pasieksite tik tada kai mesyte prades leistis, atsoks nuo kaulu, tai tikrai mielosios mamytes busite tikros. nestuke.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmaxxx @ 2007 09 19, 09:13)
Labuka
turiu knyga kurioje aprasytas visas nestumas taip pat rasoma ka valgyti geriau ir ka ne,arba ka galima nestumo metu daryti ir ko ne.
mano nestumas yra gan sunkus kadangi esu jauna ir organizmas galbut silpnokas todel reikia labiau prisiziureti. . .
o kad vaikelis sveikas gimtu,geriausia man atrodo sveikai ir gerai maitintis,daug ilsetis,nepersitemt,vartoti gerus maisto papildus,jei rukai tai  nei nedvejodama mesk,gerti galima stikline alaus bet ne daugiau nors kitos geria ir daugiau nemanau kad lb kenke,sakoma kad alus netgi gerai toms pas kurias pienuko mazai  mirksiukas.gif  nors as isvis negeriu,baisu kad vaikelis nepasigertu  biggrin.gif  zinau kad paskutiniais menesiais jau galima ir daugiau isgert nes vaikeliui jau nebekenkia lyg ir.
Beabejo jokiu narkotiku  rolleyes.gif  bet jau cia ir pati supranti man atrodo. Kavos galima nedaugiau nei 2-3 puodelius per diena.
Na o siaip daugiau tai nezinau valgau viska ko tik noriu,man savaime taip gaunas, kad y kaika net paziuret negaliu,priklauso nuo taves pacios.
Sveika pasportuot ar bent jau pavaiksciot koky pusvalanduka ar valandziuke lauke.
na kas dar  g.gif gal ir uzteks,siaip patarciau tau pasitart su savo gydytoju ka tau galimja o ko ne  mirksiukas.gif  sekmes tau ir linkiu kad vaikelis sveikutelis gimtu  nestuke.gif  thumbup.gif

Atsakyti
va labai geras receptas kraujui stiprinti: medus,citrinos sultys,ir po lygiai razinu ir graikiniu riesutu.Razinas ir graikinius sumalti(as tai su kavamale sumaliau),ir sumaisyti viska,ir po sauksta kas diena suvalgyti
Atsakyti
QUOTE(KenguRyte21 @ 2009 01 26, 23:34)
Mane tai pogi erzina kai sako ,kad ''nestumas ne liga''.Isnesioti kudiki yra sunkus ir atsakingas darbas...Reikia atsisakyti kenksmingu yprociu,atsisakyti extemaliu pramogu,kelioniu,skrydziu,nevairuoti auto ,nekilnot ranku aukstai,nekilnot sunkiu daigtu,atsisakyt sekso(del pienliges ir kitu fui,bei velesniuose men del prieslaikinio gimdymo),subalansuoti mityba,gerti vitaminus nuo kuriu daznai pykina,valgyt varskes po 200g per diena(nuo kurios jau bloga), vengti steso , iskesti visus'' malonumus'' kaip koju tinimas,pykinimas...Padedejas rugstingumas,remuo...Sveciuosia turiu kenteti ir graziai sedeti...vos 1 val. pasedejus pradeda skaudeti uodegikauli,jei ilgiau pavaikstau skauda dubens kaulus negaliu atsiremt ant desnes kojos,tai pradedu slubuoti  4u.gif
doh.gif  man sarmata vyro prasyti,kad man batus nuimtu ,nes pamanys jog as isidirbineju  blush2.gif  bet istikro labai sunku susilenkti,vaikelis sedi ir remesi jo galvyte i sonkauli  doh.gif

vat butent, viskas ir dar daugiau buvo ir man, jeigu tai nesivadina liga tada nezinau... dziaugiuosi tuo, kad MB labai gerai mane suprato, niekad nebuvo jokiu nepatogumu pries ji, jis suprato ta pamoka labai gerai, nueje pas draugus, kai buvau 6 menesi nescia, o drauge jau turejo ant dienu gimdyt, radom drauge besiurbiaciancia kilima, maniskis is kart instinktyviai puole padet ir pats ta kilima tvarkyt, o drauge kvatotis lotuliukas.gif jam buvo neimanoma nesupast, kad moteriai reik padet, kai atsistot paskutini menesi galejau tik jo padedama, nes kelio sanariai nebelaike, apie batus paskutini menesi pamirsus buvau, apaudavo ir nuaudavo, vakarais paruosiamuosius irgi kartu atlaikem, kai apsikabinus aplink jo kakla verkiu kaip viskas atsibodo, kaip visur skauda (nors siaip niekada nebuvau besiskundzianti), kai sedet nebegaledavau normaliai del pilvo didumo, patogiausia budavo sedeti suremus nugaras, jis vienoj lovos puse, as kitoj, tik tokia poza pailsindavau nugara, apie seksa ir juo labiau glamones is vis pamirse buvo,oi.....
kaip visiems sakau, gimdyt man labiau patiko nei buti nesciai biggrin.gif
Atsakyti
as vienoj knygoj su mediku pasisakymais skaiciau kad plaiku dazyti negalima nes per oda hemikalai patenka i nesciosios o tuo paciu ir i vaiko organizma. ir sia tema ira labai daug forumu sukurta. taigi,pagrindine mintis issakyta toms kurios labiau rupinasi savo isvaizda o ne leliuku-dazykit i sveikata,bet jei vaikas gims elergiskas ar nesveikas,nekaltinkit kitu,nes pacios del to kaltos busit. Kurioms rupi vaikas,dazosi sruogelemis,nes tada dazai nepatenka ant odos. o del nagu kirpimo ir plauku tai cia visiska nesamone,sis prietaras buvo sugalvotas senoveje kai moteris buvo verciama nusikirpti plaukus bet to nenoredavo,tai tik tiek. del maisto,kavos ir citrusu-galima viska tik su saiku. jei kasdiena valgysit po pora kilu tarkim mandarinu-tai ir kvailiuj aisku kad vaikas 99% bus elergiskas citrusams ( nesvarbu kad labai norisi,galima susilaikyt) o jei suvalgysi tik 2-3 mandarinus per diena tai tikrai uzteks ir niekam nepakenks. Gal pasirodysiu labai grubi,bet nesuprantu is kur kyla kai kurie kvaili klausimai... juk i paieskos langeli uztenka suvesti rupima tema ir nuorodu N ,tik nepatingek pasiskaityt. dar literaturos kalnai ira,dar lankotes pas gyd,su ja juk irgi galima kalbetis ne tik apie tai kaip vaikas auga ir ar viskas gerai,bet ir visa kita kas tik domina. as pati pradzioj kai suzinojau kad laukiuosi ejau pas gyd ir klausiau kur viska suzinoti,ka galiu daryti,ko negaliu,ka valgyt,ko ne,ar galiu eit i klubus ir begale kitu klausimu. juk tai zmones kurie mus globoja ir gali patarti. o jeigu gyd vyresnio amziaus tai is viso papasakoja ir kaip anksciau buvo ir kas per nesamones buvo ir kaip turetu buti dabar ir kas,kada ior kur. zodziu viska papasakoja. ( jei nepasakoja ar ira grubi,tada pasikeiskit gyd,nes su tokiom gyd turesit problemu iskilus ir rimtiems klausimams. verysad.gif as cia is patirties
Atsakyti
o kaip del santykiu nestumo metu,ar tai nekenkia? ar verta retkarciais ar geriau nereikia?
Atsakyti
QUOTE(fresija @ 2009 02 11, 12:41)
o kaip del santykiu nestumo metu,ar tai nekenkia? ar verta retkarciais ar geriau nereikia?

Tai labai priklauso nuo individualios situacijos. Jeigu viskas gerai ir noras yra, skaito kad netgi sveika (bet pataria naudoti prezervatyvus, nes spermiukai gali gimdos kaklelį minkštinti, plius jokių lubrikantų). Bet jeigu nėštumas sunkesnis, geriau yra susilaikyti, nes gali ir apsunkint reikalus.

Bet kuriuo atveju, rašo kad moteris turi galėti pasakyti stop bet kurioj vietoj, jeigu pasijunta kažkaip ne taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 11 vasario 2009 - 17:02