QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 01 31, 17:03)
O kokiu dar maisto produktu (be zalios mesos ir zuvies) negalima valgyt? Silke irgi prie zalios zuvies skaitosi?
Silkė, rūkyta žuvis, visokie rūkyti mėsos vyniotiniai skaitosi prie žalios mėsos. Taip pat nepasterizuoto pieno gaminiai (kaimiškas pienas, grietinė, sūriai), nevirti kiaušiniai (pvz. kai į kremą įeina kiaušinio baltymas nevirtas - čia daugiau namų gamybos, masinėj produkcijoj vistiek miltelius arba pusfabrikačius dažniausiai naudoja).
Tiesa galima pvz. gerti kaimišką pieną, bet pirma jį reikia pavirinti, kad visokios bakterijos žūtų. Taip pat ir su rūkytais gaminiais, jeigu tarkim apverdi kokią nors dešrą vandenyje, bakterijos žūsta.
Taip pat reikia plaut daržoves gerai, nes toksiplozmoze pvz. dažniausiai ir užsikrečiama nuo neplautų vaisių/daržovių.
Na ir apskritai higienos normų reikia laikytis, pvz. jeigu pjaustai žalią mėsą ant lentelės, po to prieš naudojant dar kartą tą pat lentelę ją reikia nuplauti karštu vandeniu, nelaikyti žalių mėsos produktų šalia virtų ir pan.
Priprast prie to jau dabar nėra blogai, nes su tuom geru išvirimu ir higiena vistiek reiks laikytis kol vaikas mažas.