Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(Gabija. @ 2007 09 21, 08:23)
Labas
gydytojai dažniausiai kalba aptakiomis sąvokomis , kas liečia tolesnę perspektyvą.
Viena priežasčių, kad jie irgi nenori visisškai atimti vilties, antra turbūt jie irgi susidūrė su atvejais ,kai jų diagnozės ateičiai prasilenkė su tikrove.Būna ir stebuklų, būna ir tragedijų, kai atrodė bus viskas gerai.
Aš jau net nebesistengiu kvosti.Mažiau žinai, mažiau nervuojiesi.Žinau , kad plaučiuose metastazės, bet kiek ten jų, kam man , kas nuo to pasikeis.Pasakė, kad po gydymo spręs tolesnę eigą ir tiek žinių.Gal pilvo ertmėje auglį operuos, o gal pailsėjus bus trečias chemijos ciklas?


Gabija, manau tavo sprendimas maziau zinoti yra labai tinkamas, na tokioje situacijoje, manau reiketu mazais zingsneliais stumtis i prieki, va dabar laukia gydymas, kaip suprantu po savaiteles pradesi, tada susikoncentruoji i gydyma, saugai save nuo infekciju, leidi sau pailseti ir lauki jo pabaigos, po gydymo reiks priimti kita sprendima, vel priimi ir vel lauki jau kito sprendimo igyvendinimo iki galo, kaip bebutu skaudu bet tokia onko ligoniu realybe, as kai manes vis klausia kaip kas bus kiti ligoniukai, visada papbreziu dabarties svarba, va siandien tau chemija, siandien svarbu butent atlaikyti gydyma, kas bus palauksim ir pamatysim, sekmes tau visokiariopos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 09 20, 21:27)
Chemoterapija profilaktiškai, gal ir baisiai skamba, bet taip yra. Sustabdyti vėžines ląsteles, kol jos nepasiekė gyvybiškai svarbių organų, o jei ir pasiekė, neleisti joms įsitvirtinti ir beperstojo daugintis, pagrindinis tokios profilaktikos tikslas.


adis.. keliskart perskaiciau Tavo pasisakymą, kol susivokiau, kas beskaitant dilgtelėjo.. SUSTABDYTI. ne sustabdyti, adis, o SUNAIKINTI. tik šitaip rolleyes.gif

QUOTE(Deganti @ 2007 09 21, 09:54)
...tokioje situacijoje, manau reiketu mazais zingsneliais stumtis i prieki, va dabar laukia gydymas, kaip suprantu po savaiteles pradesi, tada susikoncentruoji i gydyma, saugai save nuo infekciju, leidi sau pailseti ir lauki jo pabaigos, po gydymo reiks priimti kita sprendima, vel priimi ir vel lauki jau kito sprendimo igyvendinimo iki galo... <....> ... as kai manes vis klausia kaip kas bus kiti ligoniukai, visada papbreziu dabarties svarba, va siandien tau chemija, siandien svarbu butent atlaikyti gydyma...


Betgi tam, kad stumeisi pirmyn, turi matyti švieselę, kurios link stumiesi.. Sutinku, dabarties - esaties - svarba turėtų užgožti ar bent prislopinti rytdienos siaubą, bet kiek stiprybės reikia realizuoti šiandieną, nematant rytdienos?.. O gal ... gal tik laiko, išmokysiančios tais mažais žingsneliais žingsniuoti..
Asmeniškai aš jaučiu būtinybę gauti kuo daugiau informacijos, ieškoti dar ir dar vienos galimybės, kurią neduokdie dėl savo aplaidumo ar informacijos stokos netyčiomis galėčiau pražiūrėti. Ir tai nėra vienas iš tų psichologinių "taikymosi" su situacija etapų, tiesiog ne vieno ligoniuko ar jo artimojo istorijoje nuskamba frazė "jei būtumė žinoję.. jei būtume padarę.. jei būtume išsiaiškinę.." Tiesa, esu ta, kurios nuomonė tikriausiai vertintina kaip "artimųjų pozicija", tačiau nesijaučiu esanti kitoje barikadų pusėje.. Tiesiog esu neprieš patį žingsniavimą mažais žingsneliais, esu už žingsniavimą mažais, bet tvirtais žingsneliais..

Tiesa, norėčiau dar pasiklausti:
Mamai darė tik mažojo dubens KT prieš spinduliukus ir operaciją. Beje, anot daktaro, ji nelabai ką teparodė, tad apsispręsti dėl gydymo prireikė begalės apžiūrų ir net dviejų konsiliumų doh.gif Dabar mane stebina tai, jog net paprašytas visų organų KT, gydytojas jos neskyrė, nors pripažino esą "taip, yra tikimybė, jog v. ląstelių gali būti ir kitur..". Ar šiuo atveju visų vidaus organų KT išties netikslinga? Prieš operaciją padarė plaučių nuotrauką, o vėliau tik pačios "išsimušėm" mamogramą. Lygiai taip pat dėl kraujo tyrimų - esą dabar tai nereikalinga. Na, gal ne man ginčytis su kompetetingu specialistu, bet visgi nesusivokiu kodėl nedaromas kraujo tyrimas vėžio žymenims matuoti (SCC ar CEA).. Gal kas turite panašios patirties?.. Kurioje vietoje ar prasilenkiu su tikrove?..

ups.. atsiprašau, kad taip išsiplėčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 09 17, 20:41)
Gera ta mano nuotaika, vi_.


Nuraminai. Buvau sumąsčius, jog kitais besirūpindama, bandai kažką itin blogo nutylėti. Yra toks metodas...

QUOTE(adis @ 2007 09 17, 20:41)
Tiesa, turiu bilietus į Romą, spalio 14 d. popigiai nusipirkom daugiau kaip prieš pusmetį, tai jei nuvyksiu būsiu labai laiminga. Manęs Roma kaip ir netrauktų, vyras labai norėjo.


Iš bėdos gerai ir Roma... smile.gif Ta prasme, kelionės bet kuriuo atveju yra gerai – pasijauti it per 1000 km nuo problemų fiziškai nutolus.

_____________________________

Na ir apie leukocitų bei neutrofilų atstatymą. Jie mėgsta raudoną mėsą. Geriausiai veikia jautienos liežuvis, po to pagal gerumą eina jautiena ir lašiša. Pagaminti turi būti gan riebiai. Su sviestu ir morkomis troškintas liežuvis pastatys į vietą nupuolusius leukocitus bei jų draugelius per savaitę. Patikrintas reikalas.

Sėkmės tau spalio 1-ąją.




Atsakyti
Skaičiau, kad sergant vėžiu reikia atsisakyti baltyminio maisto , nes baltymai lastelių, taigi ir vėžinių lastelių statybinė medžiaga.Taip pat iki minimumo sumažinau saldumynus ir konditerinius skanumynus.Ir išgyvenu.Arbatą geriu be cukraus , kavai naudoju saldiklius.Dūšiai nuraminti pakramtau gumą.Retkarčiais premijuoju save torto gabaliuku, bet jau nesakyčiau, kad dėl jo mirštu.
Po pirmos chemijos tikrai daug valgiau medaus su baltu sūriu.Gal tai irgi paaugino mano metastazes.
Dar skaičiau, kad rekomenduotina jautiena , sviestas ir lašinukai.Kadangi lašinukų niekada nevalgiau, tai šiandien pasimarinavau su citrina ir pasitušinau su grikiais, rekomenduotinos grikių ir avižų kruopos.
Bandysiu valgyti.
Jei ilgai nerašysiu reiškia , neišgyvenau nuo savo naujo meniu.
Geros dienos!
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 09 23, 14:04)
Skaičiau, kad sergant vėžiu reikia atsisakyti baltyminio maisto , nes baltymai lastelių, taigi ir vėžinių lastelių statybinė medžiaga.Taip pat iki minimumo sumažinau saldumynus ir konditerinius skanumynus.Ir išgyvenu.Arbatą geriu be cukraus , kavai naudoju saldiklius.Dūšiai nuraminti pakramtau gumą.Retkarčiais premijuoju save torto gabaliuku, bet jau nesakyčiau, kad dėl jo mirštu.
Po pirmos chemijos tikrai daug valgiau medaus su baltu sūriu.Gal tai irgi paaugino mano metastazes.
Dar skaičiau, kad rekomenduotina jautiena , sviestas ir lašinukai.Kadangi lašinukų niekada nevalgiau, tai šiandien pasimarinavau su citrina ir pasitušinau su grikiais, rekomenduotinos grikių ir avižų kruopos.
Bandysiu valgyti.
Jei ilgai nerašysiu reiškia , neišgyvenau nuo savo naujo meniu.
Geros dienos!


Sorry, užmiršau perduoti prieš porą savaičių nugirstą naujieną dėl lašinukų. Čia gydytojai onkologai taip paporino – lašiniai akumuliuoja vėžines ląsteles ir pašalina jas iš organizmo. Ne visas, aišku, bet... Mano a.a. kolegei net pačiam gale pažįstami onkologai patarė lašinukų nors pačiulpti, nes valgyti ji jau negalėjo (žarnyno vėžys su metastazėmis į kitus virškinimo organus). Moteriškė iki paskutinio vaikščiojo į darbą, suvis negulinėjo – penktadienį atėjo į darbą, o pirmadienį jos jau nebeliko.
Suvis atsisakyti kokio maisto irgi ne išeitis. Sudėtingas tai procesas – iš vienos pusės, baltymai yra statybinė auglio medžiaga, o iš kitos, jie padeda gamintis ląstelėms, kovojančioms prieš auglį. Gal reikėtų laikytis aukso vidurio, t.y. tam tikrą maistą riboti, bet jo neatsisakyti?
Nesikrimskit dėl to, kad darėte kažką ne taip, ir dėl to liga sugrįžo, nes niekas nežino kaip ir kodėl viskas vyksta. Kiaušidžių vėžys yra pavojingas dalykas bet kurioje stadijoje, nes kiaušidės kraujotakos sistema gali netrukdomai transportuoti vėžines ląsteles po visą organizmą. Pvz., gimda ar žarnynas, jei auglys neperauga jo sieneles, yra labiau uždara sistema, todėl pirminėse stadijose gerai gydosi. Jei genuose yra užprogramuotas polinkis į vėžinius susirgimus, vėžinės ląstelės, kurių, beje, yra ir pas sveiką žmogų, ras kur nutūpti ir įsitvirtinti. Gal, kol jos skrajoja po organizmą, kaip tik geriau geru maistu forsuoti imuninę sistemą ir jas killinti, ir tik joms kur įsitaisius, pradėti riboti jų mitybą? Kas žino... Gydytojai tikrai nežino, tik spėlioja. Dar neseniai jie kėlė į aukštumas antioksidantų reikšmę onkologijoje, o neseniai perskaičiau, jog ši reikšmė yra aiškiai perdėta. Taigi viena aišku, - palaidas vėžines ląsteles reikia dusinti viskuo, kuo gali, nes tai tikrai kažkiek padeda. Kuo dusinti – čia jau kitas klausimas, deja, neturintis vienareikšmiškų atsakymų.


Atsakyti
Dėl maisto tai taip. Jei jau visko atsisakyti, tai nelabai jau tų malonumų gyvenime liks. Aš labai mėgau saldumynus, tai pasilikau iš jų medų, juodą šokoladą virš 85% jame daugiau kakavos, o cukraus mažiau, ledus, jogurtus ir įvairius vaisius. Sportininkai kultūristai iš vis nenaudoja jokių cukrų ir saldumynų, jie teigia, kad cukraus užtenka iš vaisių ir pagrindiniai jų vaisiai tai greifrutai ir kivi.
Jei labai mėgstate saldinti arbatą, tai medus ir rudasis nerafinuotas cukrus. Dar yra fruktozė, bet ar ji tinka, tai nežinau.

Vi_ reikia pagalbos, esu daug kuo apdovanota: graži, gera, teisinga tongue.gif (joke), bet nelabai kokia kulinarė doh.gif . Parašyk nuo A iki Ž kaip troškinti ir išvis paruošti tą jautienos liežuvį, niekad nesu tokio patiekalo dariusi, net neįsivaizduoju kaip ir nuo ko pradėti.

Vi_, essen.gif dar parūpo, kokie lašinukai - jų yra įvairių: rūkyti, sūdyti, virti arba kepti??? essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 rugsėjo 2007 - 15:32
QUOTE(adis @ 2007 09 23, 16:24)
Vi_ reikia pagalbos, esu daug kuo apdovanota: graži, gera, teisinga  tongue.gif (joke), bet nelabai kokia kulinarė doh.gif . Parašyk nuo A iki Ž kaip troškinti ir išvis paruošti tą jautienos liežuvį, niekad nesu tokio patiekalo dariusi, net neįsivaizduoju kaip ir nuo ko pradėti.

Vi_, essen.gif  dar parūpo, kokie lašinukai - jų yra įvairių: rūkyti, sūdyti, virti arba kepti??? essen.gif


Na, ačiū Dievui, nesi visiškai tobula. smile.gif Įspėju, jog ilgiau pavartojus žemiau nurodytus valgius, liksi tik gera ir teisinga. smile.gif

Taigi...
Galvijo (o ne jautienos, kaip mudvi su tavimi prieš tai manėme) liežuvį 3 valandoms pamerki šaltame vandenyje, ščyrai nuplauni ir 10-čiai minučių švysteli į puodą su verdančiu vandeniu, po to vėl šaltu vandeniu nuplauni. Kam? Bo kitaip jo nenulupsi, o nulupti būtina. Ką reikia nulupti, suprasi vos tik pradėjus jį krapštyti. Nulupus, tave apniks abejonės, - gal dar ne viską nulupai arba nulupai per daug... Spjauk! Kaip yra taip yra. Suraikai ką gavai riekelėmis ir puoli prie keptuvės, kurią prilaistytą Borges alyvuogių aliejaus jau kada pastatei ant ugnies. Skaitykim, kad viskas ok – keptuvė nedega ir net nerūksta, bet yra pakankamai įkaitus darbui, todėl į ją galima atsargiai, kad neapsitaškyti, įdėti liežuvio riekeles porai min. pasičirškinti. Per tas kelias minutes net ir visai prastai šeimininkei gali iškilti įvairių klausimų – o ar nereikėjo prieš tai kiekvienos riekelės pasūdyti? apibarstyti kokiais nors prieskoniais? kokie prieskoniai egzistuoja pasaulyje, o kokių turiu tik aš viena? ir t.t. ir pan. Yra kelios viena kitai prieštaraujančios teorijos – vieni teigia, kad prieskoniai pakepinti riebaluose paleidžia savo tikrąjį aromatą, kiti iš to šaiposi. O aš tokiais atvejais visada prisimenu savo a.a. krikštatėvio, kuris visą gyvenimą dirbo valgio darytoju, be to labai geru, pastebėjimą – jei mėsą pasūdysi ir papipirinsi prieš kepant ar kepant, ji bus kietesnė. Taigi druską ir prieskonius visada suberiu nuėjus 2/3 distancijos. Gal aš ir neteisi, bet niekas nesiskundžia. Gal bijo?... Kokie prieskoniai tiktų liežuviui? Juodieji ir kvapnieji pipirai, lauro lapai, na ir kalendra, jei nori, bet aš apsiribočiau pipirais ir lauro lapais. Su prieskoniais neverta įmantrauti – įmesi ką nors mėgstančio išsišokti, po to juo ir riaugsėsi pusdienį, pamiršus ką iš tiesų valgei. Taigi, liežuvis jau pačirškintas ir jį jau galima dėti į puodą. Dedam, užpilam karštu virintu vandeniu, tiek tos, šį kartą daug nelaukę sumetame ir prieskonius bei druską ir verdame 2 (!) valandas ant kiek galima lėtesnės ugnies. Štai ir atėjo laikas keptoms morkoms. Aišku, į tą laiką morkų tu būsi net nenuskutusi. Blogai. Kitą kartą pasitaisyk. Kol liežuvis virė, turėjai gražaus laiko morkas ir nuskusti, ir preciziškai supjaustyti griežinėliais, ir apkepinti, bet tik vos vos, Borges alyvuogių aliejuje. Kiek tų morkų reikia? Atsakysiu klausimu – ar mėgsti morkas? Jei mėgsti, 4-5 nemenkos morkos reikalo nepagadins, jei ne – mažink skaičių iki 2-3. Taip, liežuvį ir morkas puode jau turime. Yra žmonių, ir nemažai, kurie dar pridėtų kepintų svogūnų. Tačiau aš kepintus svogūnus ignoruoju, nes blogai juos virškinu. Na, nebent tik mažumėlę paglebintus aliejuje sumaišytame su vandeniu. Tiek tos, įdėkime bent jau paglebintų svogūnų (2 št.). Galiausiai įdedame sviesto ir verdame dar valandą. Kiek sviesto? Per daug klausinėji. Ką aš žinau, kokio dydžio buvo tavo liežuvis, kiek morkų pridėjai? Pabandyk įmesti 100 gr. pakelį be popieriaus ir kiek palaukus paragauk padažą. Na, kaip? Druskos per daug? Labai blogai. Teks viską pradėti iš pradžių. smile.gif

Jei pasiliko kokių neaiškumų, kaip kad – ar nevertėtų troškinant uždengti puodą, ir, kad širdžiai būtų ramiau, kas 3 min. į puodą vis įkišti nosį, ir pan., klausk – aš paslapčių nežadu graban neštis, tad viską išdėsiu kaip yra.

Mano brangiausias dedasi geresniu kulinaru nei aš, tai jis viską darytų kiek kitaip. Pagrindinis skirtumas – liežuvis pirma cielas verdamas 3 val., po to nulupamas, suraikomas ir neapkepintas sudedamas į puodą. Toliau elgiamasi panašiai, kaip parašyta aukščiau. Tačiau, kiek prisimenu, tikslas yra ne pavalgyti, o leukocitus prikelti, tad kulinarinės vingrybės čia jau neturėtų daryti didelės įtakos.

Receptas su lašinukais paprastesnis. Sūdytus lašinukus supjaustai plonais griežinėliais ir valgai. Jei prie jų labai prašysis vodkė, tai labai jau neatsikalbinėk. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 23 rugsėjo 2007 - 21:48
QUOTE(Gabija. @ 2007 09 23, 14:04)
Skaičiau, kad sergant vėžiu reikia atsisakyti baltyminio maisto , nes baltymai lastelių, taigi ir vėžinių lastelių statybinė medžiaga.Taip pat iki minimumo sumažinau saldumynus ir konditerinius skanumynus.Ir išgyvenu.Arbatą geriu be cukraus , kavai naudoju saldiklius.Dūšiai nuraminti pakramtau gumą.Retkarčiais premijuoju save torto gabaliuku, bet jau nesakyčiau, kad dėl jo mirštu.
Po pirmos chemijos tikrai daug valgiau medaus su baltu sūriu.Gal tai irgi paaugino mano metastazes.
Dar skaičiau, kad rekomenduotina jautiena , sviestas ir lašinukai.Kadangi lašinukų niekada nevalgiau, tai šiandien pasimarinavau su citrina ir pasitušinau su grikiais, rekomenduotinos grikių ir avižų kruopos.
Bandysiu valgyti.
Jei ilgai nerašysiu reiškia , neišgyvenau nuo savo naujo meniu.
Geros dienos!


Rekomenduoju ax.gif i savo nauja dieta itraukti svieziai spaustu darzoviu sultis. Kiekviena diena ryte issispausk stikline sulciu ir vakare nepatingek issispausti svieziu sulciu. Pavyzdziui salieras ir morka, vakare pomidoras, salieras, brokolis.
Cukraus, gliukozes vistik reiketu atsisakyti arba vartoti minimaliai, nes augina vezines lasteles. Jau seniau buvau rasiusi, kad PET tyrimuose butent leidzia radioaktyvia gliukoze kad nustatyti vezines lasteles, ju isplitima.
Jeigu zemas kraujo spaudimas reiketu visiskai atsisakyti arba vartoti minimaliai pieno produktus. Sekmes.
Atsakyti
Ačiū Vi_, šitiek paslapčių atskleidei. doh.gif Pasijutau kaip pirmokė, man mokytis ir mokytis. mirksiukas.gif Dabar tik tą galvijo liežuvį tinkamą nusipirkti, kad galvijas būtų buvęs nepaliegęs, gero būdo, nelabai baugštus ir nelabai pasiutęs, nes sako, ką suvalgai, tą ir perimi. g.gif ( tongue.gif , tongue.gif )
Bandysiu kelti tuos leukocitus, nes Lymphozil nepadėjo, dabar įnirtingai greipfrutus valgau, o koks jų indėlis, tai dar neišsiaiškinau, nors sako, taip pat padeda. Tik su jais atsargiai, jie nelabai suderinami su kai kurias medikamentais.

Kareen, pagaliau aišku, kodėl negalima tos gliukozės, o tai vis negalima, negalima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 rugsėjo 2007 - 08:47
[B]Rekomenduoju ax.gif i savo nauja dieta itraukti svieziai spaustu darzoviu sultis. Kiekviena diena ryte issispausk stikline sulciu ir vakare nepatingek issispausti svieziu sulciu. Pavyzdziui salieras ir morka, vakare pomidoras, salieras, brokolis.
Cukraus, gliukozes vistik reiketu atsisakyti arba vartoti minimaliai, nes augina vezines lasteles[/B].




Primenu, kad vienu metu galima gerti porą šaukštų sulčių, bet kelis kartus per dieną, nes organizmas vienu kartu stiklinės sulčių neįsisavina, o visą perteklių prarija vėžinės lastelės.Čia Ruolio pasisakymas .Jokiu būdu negalima gerti želmenų sulčių, tai vėžio viagra.

Vakar pietūs buvo labai sotūs.Vakarienei užteko morkos.Kadangi į lotuliukas.gif pratusi valgyti neriebiai, tai čia buvo didelis kontrastas.Bet įprąsiu.
Manau rūkyti produktai, tame tarpe ir lašinai mums netinka.














Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 09 24, 09:29)
Vakar pietūs buvo labai sotūs.Vakarienei užteko morkos.Kadangi į lotuliukas.gif pratusi valgyti neriebiai, tai čia buvo didelis kontrastas.Bet įprąsiu.
Manau rūkyti produktai, tame tarpe ir lašinai mums netinka.


Man idomu ax.gif ar Lietuvoje medikai informuoja, teikia informacija ligoniams ka jie gali valgyti sirgdami veziu. Ar duoda nukreipima pas dietologus. Specialios literaturos lietuviu kalba neteko rasti. Ir ar yra knygu lietuviu kalba kokia zmogaus mityba turi buti kada jam vykdoma chemoterapijos kursas. O tai gausis neparasysi daugiau bijosime morkas valgyti biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 09 24, 18:22)
Man idomu  ax.gif ar Lietuvoje medikai informuoja, teikia informacija ligoniams ka jie gali valgyti sirgdami veziu. Ar duoda nukreipima pas dietologus. Specialios literaturos lietuviu kalba neteko rasti. Ir ar yra knygu lietuviu kalba kokia zmogaus mityba turi buti kada jam vykdoma chemoterapijos kursas. O tai gausis neparasysi daugiau bijosime morkas valgyti  biggrin.gif .


Vilniečiams ir kitiems:
Paciento mokyklos renginiai vyksta kas antrą trečiadienį 15 val. VU Onkologijos instituto patalpose, Didžiojoje salėje. Kilus klausimų skambinkite
8-5-278-68-02

2007 metų „Paciento mokyklos“ renginių planas

Data
Tema
Pranešėjas

Spalio 3 d.
Patarimai, kaip elgtis spindulinio gydymo laikotarpiu
Romualdas Mickevičius

Spalio 17 d.
Mitybos ypatumai sergant onkologine liga
Lilija Jasevičienė

Spalio 31 d.
Ką svarbu žinoti apie paciento priežiūrą bei priežiūros priemones po urologinių operacijų
Apie prostatos vėžį
Natalija Navickienė
Algimantas Sruogis

Lapkričio 14d.
Gyvenimo kokybės gerinimas kai liga įsisenėjusi
J. Bartusevičiūtė

Lapkričio 28d.
Homeopatija onkologijoje. Kaip pagerinti nervų sistemos darbą, suvartoto maisto virškinimą bei apykaitos produktų pašalinimą
Juozas Ruolia

Gruodžio 12d.
Biologinė terapija gydant onkologines ligas
Edita Popovaitė

Daugiau informacijos
Vėžio informacijos centras. Paciento mokykla.


Internetinė literatūra:
Po skrandžio operacijų – pakoreguota mityba.
Mityba sergant vėžiu
Maitinimasis vėžio gydymo metu ir po jo.
Mitai ir tiesa apie sergančiųjų vėžiu mitybą.


Lilija Jasevičienė, dietologė, medicinos mokslų daktarė
Vilniaus universiteto Onkologijos institutas
Vilnius, Santariškių g. 1
Telefonai: (8 5) 2786 731; 8 687 95420. už informacijos tikslumą neatsakau, ji iš www.sveikas.lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 rugsėjo 2007 - 21:49