Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

Adis,tu stipri,ir pati tai žinai. Žinai,ko aš labiausiai mokausi iš Tavęs- RAMYBĖS, priimti ramiai visus iššūkius,žingsniuoti mažais žingsneliais, matyti rytojų,porytojų... Taip,likimas skriaudžia mus,bet mes stiprios. Jei tokios nebuvome-tapsime. Bent jau aš. Liga reguliuoja mūsų jaunus gyvenimus,bet stenkimės... Man labai padėjo,atradus Jus visas. Iš visos širdelės-vilties ir tikėjimo.
Atsakyti
Esu labai dekinga Jums visoms uz palaikyma ir siltus zodzius. Palengvejo siek tiek.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 11 10, 00:45)
Ką tik gavau atsakymą anglų kalba ir atsiprašymą už nesusipratimą. Šaunuoliai. Nors metas vėlyvas, atsakė...
Deja, kvepia gydymu...na, čia jau gydytoja spręs kas ir kaip. Reikėjo man PET-o, tikrai reikėjo.

Dar vienas etapas...Imk baliona 4u.gif ir laikykis...

mamalama, kaip tavo reikalai? Kada operacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 10 lapkričio 2007 - 16:37
QUOTE(Ūkanota @ 2007 11 10, 10:42)

Astaxa, kaip judvi su mama laikotes, ar gavote vaistukus?

labos mergaites..

pas mus reikaliukai dabar laukimo busenoj, paskutine chemija (6) pries 3 dienas, ir "atostogos" iki gruodzio vidurio, tada tyrimu virtine ir atsakymai arba taip arba ne..
tada jau gydytojai spres kas toliau..

zometa zinoma bet kuriuo atveju lasinsim, kad palaikytu kaulu tvirtuma.

Adis-Tu gali, Tu gali, Tu gali 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Stiprybes visoms.
Atsakyti
Mielosios, priimkite naujokę - prieš dvi savaites išoperavo krūties auglį. Visos maloniosios procedūros dar prieš akis. Dabar skaitau viską, ką tik surandu - mokausi "gretutinės specialybės" smile.gif.

Gal kas nors bandėte ar žinote, kaip galima KMUK atliktą tyrimą patikslinti Valstybiniame patalogijos centre. Kaip paimti ir kur, pas ką vežti?

Visoms stiprybės
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2007 11 10, 19:42)
Gal kas nors bandėte ar žinote, kaip galima KMUK atliktą tyrimą patikslinti Valstybiniame patalogijos centre. Kaip paimti ir kur, pas ką vežti?


Labas Naujokėle, visos kažkada tokiomis buvome. smile.gif 4u.gif
Aš paėmiau savo tyrimą, bet jį vežiau ne aš, o gydytoja suorganizavo pervežimą, nes reikėjo papildomo tyrimo HER geno nustatymui. Paimti medžiagą gali tik tos medžiagos savininkas (ligonis), gydytojui ji neduodama.
Procedūra labai paprasta. Kreipiausi į KMUK patologinio centro biopsijų poskyrio vadovą Darių Pranį, su rašytiniu prašymu duoti man mano mėginį papildomiems tyrimams. Buvau įspėta, jau nepamenu ar pasirašiau, kad mėginį turiu grąžinti, nes KMUK jis saugomas 10 m. Gavau metalinę dėžutę su pavyzdžiu, operuota medžiaga yra įlieta į vašką. Toks yra konservavimo būdas ir laikoma ji saugyklose. Ant dėžutės Jūsų vardas, pavardė ir asmens kodas, dar mėginio Nr. Mėginio Nr. dėl visa ko nusirašiau, jei būtų dingęs pervežimo metu.
Kai tyrimas buvo atliktas, tarpininkaujantis asmuo man mėginį grąžino, o aš grąžinau jį į KMUK patologijos skyrių. Visas atidavimas ir pasiėmimas buvo labai paprastas, nes aš tuo metu gydžiausi ligoninėje, buvo taikomas spinduliavimas.
Informacija apie valstybinį patologijos centrą yra http://www.vpc.lt/. Skyrelyje „Apie mus“ rasite dirbančių medikų koordinates. Manau, kad reikėtų skambinti biopsinių tyrimų skyriaus vadovui ir motyvuotai pasakyti, kodėl norite papildomo tyrimo. Suderinti tyrimo laiką. Tame pačiame skyrelyje „Apie mus“ yra nuoroda, „Kaip mus rasti“ – su žemėlapiu.

Tokiam papildomam tyrimui visi turime teisę, nes užsienio int. puslapiuose esu skaičius, kad reikalinga dviejų- trijų ekspertų išvada. Tyrimas subjektyvus, nes vienitelė tyrimo priemonė -mikroskopas, vienintelis vertintojas yra tiriantysis. Jo patirtis, bendra fizinė savijauta tyrimo metu turi įtakos atsakymui. Be to žinome, klysti yra žmoniška, kaip ir abejoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 10 lapkričio 2007 - 20:35
Labai, labai ačiū už informaciją.

Ryt sužinosiu savo rezultatus. Iš telefoninio pokalbio jau žinau, kad jie vidutiniai. Suprantu, kad tie "vidutiniai" kiekvienam savaip. Gal yra kas nors, ką vertėtų žinoti einant į pokalbį su gydytoju?
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2007 11 11, 11:38)
Labai, labai ačiū už informaciją.

Ryt sužinosiu savo rezultatus. Iš telefoninio pokalbio jau žinau, kad jie vidutiniai. Suprantu, kad tie "vidutiniai" kiekvienam savaip. Gal yra kas nors, ką vertėtų žinoti einant į pokalbį su gydytoju?


Nežinau, ką Jūs žinote apie krūtų vėžį.

Klausimų paprastai būna labai daug. Jie labai įvairūs. Visų neišdėstysiu ir Jums gal rūpės visai kiti dalykai, nei man. Jei dar neskaitėte - pasiskaitykite čia, pradinė informacija neblogai išdėstyta:
Krūtų vėžys.

Jei nedarytas krūtų vėžio markeris, galit paklausti, gal vertėtų jį padaryti prieš tolimesnį gydymą. Tai nėra 100% patikimas rodiklis sekant gydymo efektyvumą ir vėžio atsinaujinimą, bet gana svarbus, jei jis yra nustatomas kaip padidėjęs.




Susirašykite jums rūpimus klausimus, taip bus paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 11 11, 13:37)
Jei nedarytas krūtų vėžio markeris, galit paklausti, gal vertėtų jį padaryti prieš tolimesnį gydymą.


- ar tai tas pats, ką parą prieš operaciją suleidžia į krūties audinius ir aktyvuoja radiologai?

Adis, kiek suprantu, jūs pradėjote gydymą KMUK, bet vėliau teko kreiptis ir į kitur. Ką patartumėte renkantis gydymo įstaigą, gydytoją...
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2007 11 11, 12:58)
Adis, kiek suprantu, jūs pradėjote gydymą KMUK, bet vėliau teko kreiptis ir į kitur. Ką patartumėte renkantis gydymo įstaigą, gydytoją...

Vėžio markeris daroma iš kraujo, iš rankos venos.

Aš gydausi KMUK. Bendrauju ir su Šiaulių medikais, nes čia gyvenu. Vilniuje buvau tik konsultacijoje su fitoterapeutu J. Ruolia.
KMUK gydytojai atviri pokalbiui. Šiauliuose klausk neklausęs, nieko neišklausi.Tas pats ir Vilniuje. (Apie Vilniaus medikus tik pastaba, o ne apibendinimas ar išvada, nes susidūriau tik su dviem vyresnios kartos medikais O. Voinič ir J.Ruolia ).
Aš pasitikiu mane gydančia gydytoja, nors girdžiu kitus ją peikiant. Vertinu už dalykiškumą ir tiesmukiškumą. Kitus tas tiesmukiškumas kaip tik ir erzina. Man visai suprantama, kai gydytoja prisipažįsta, nežinanti kaip gydyti. Ši liga, ne sloga.
Ji kartais abejoja savo pasirinkta gydymo strategija ir apie tai pasako. Kitam toks pasakymas gal įvarytų šoką, man ne. Tas atvirumas, mano akimis, yra jos didžiausias privalumas + patirtis + karjeros darymas: straipsnių rašymas, dalyvavimas įv. konferencijose, mokslinio laipsnio apsigynimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 11 lapkričio 2007 - 13:28
Teta, sveika (biski ironiskai skamba ax.gif ) prisijungus 4u.gif

As irgi dalyvauju pokalbiuose tik 2 menesius. Suzinojau daug-daug naujo, daug patikimos informacijos, gavau daug naudingu patarimu ir nuolat gaunu daug palaikymo, supratimo ir t.t.(visko daug kaip pastebejai smile.gif)

Tau sekmes tolimesniam gydyme 4u.gif
Atsakyti
Adis,visos laikysim suspaudusios kumstukus uz tave,uz tavo pergale pries liga ,laikykis 4u.gif
Atsakyti