Įkraunama...
Įkraunama...

Vieša vieta ir žindanti moteris

Apklausa: Ar jaučiatės patogiai, jeigu šalia jūsų viešoje vietoje kūdikį pradeda žindyti jums svetima moteris? (212 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Dar @ 2007 09 24, 14:36)
1. kai sakykim šešiametė knistūsi smėlyje išsikėtusi ir viskas matytųsi visai nesvarbu, kad ji vaikas. Nesuprasčiau kodėl negali apsirengti maudymuku.
2. tik atsitiktinai žvilgtelėjusi pamačiau kad moteris jau tvarkosi po maitinimo, kad maitino niekas nesuprato.  4u.gif

1. Nu taip parašei kad net ir man neestetiška ir nejauku pasidarė. Tai nereiškia kad saviškes aprengsiu - jos ir taip kai žaidžia smėlyje būna su kelnaitėm smile.gif bet joooo, vaizdas ne koks būtų.
2. Visada žaviuosi tokiom mamom ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolančiukas: 24 rugsėjo 2007 - 13:48
QUOTE(Silvute @ 2007 09 24, 14:25)
sitas dalykas priklauso nuo to, kaip tevai pripratina.
Jeigu vaikui tik suknirksejus, jam yra duodama krutis, tai po kiek laiko jisai be jos nusiraminti tikrai nesugebes.

QUOTE(nebijau @ 2007 09 24, 14:30)
drinks_cheers.gif Tai jau ne poreikis vaikui valgyti, o nusiraminimo budas. Tam, mano nuomone, tinka ir ciulptukas, zaisliukas ar kitos priemones. mirksiukas.gif Juk ir musu vaikai ne kitokie buvo, ale nusiraminimui kruties nekisdavau.

oi tik nebejuokinkit lotuliukas.gif . akivaizdu, kad nežinot, ką reiškia neramus vaikas, kuriam nereikia jokių žaisliukų, o čiulptukas tai iš vis neatpažintas skraidantis objektas biggrin.gif .
iš tiesų, yra įvairių situacijų: visada vaikui siūlau pirmiausia kitaip nusiramint - papasakoju ką nors, duodu žaislą ar kt. kartais tinka tai. kartais - ne, ypač jei pavargęs (o kaip tyčia, vaikai labiausiai pavargsta viešose vietose, kur daug žmonių ir įvairių dirgiklių).
tuo tarpu pirmagimis nuo gimimo buvo ramiakas angelėlis - pavalgo ir miega, arba guli ramiai ir dairosi (bet už tai kai vaikščiot pradėjo, tada "suvelnėjo" lotuliukas.gif ). o mažylis - visai kitoks - jam reikia itin daug dėmesio nuo pirmos dienos, miega mažai, svetimų žmonių nemėgsta, žodžiu, visai kitoks vaikas.
taigi, čia jau kaip pasiseka. žinau vaikų, kurie nuo gimimo iki 3 metų klykė ištisai - ir jokie auklėjimai nepadėjo (o ir kaip tu auklėsi pvz 6 mėn kūdikį g.gif ).
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 24, 14:46)
oi tik nebejuokinkit lotuliukas.gif . akivaizdu, kad nežinot, ką reiškia neramus vaikas, kuriam nereikia jokių žaisliukų, o čiulptukas tai iš vis neatpažintas skraidantis objektas biggrin.gif .

Jus visada kategoriskai, jei tik tai nesutampa su jusu nuomone 4u.gif Mano ABU vaikai buvo is tu neramiuju-nei diena, nei nakti nemiegojo, galvas svieciau jiems, per daktarus ejom, priezasties ieskojom, bet...kaip minejau, rasdavau kazkaip iseiti. Taip kad as labai gerai zinau, kas yra neramus vaikas 4u.gif Bet, kaip minejau, kruties nedaviau.
Ai, tiesa, prisimenu is ankstesniu diskusiju, juk jusu pirmagymis buvo maitinamas misinukais, ar ne? g.gif Gal del to ir buvo ramus? Gal kitaip auginot-studentiskai, t.y. kai sukniurkus vaikui neskubejot raminti ir uzkisti krutimi? g.gif Nors, atsiprasau, cia visai ne i tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolančiukas @ 2007 09 24, 14:44)
1. Nu taip parašei kad net ir man neestetiška ir nejauku pasidarė. Tai nereiškia kad saviškes aprengsiu - jos ir taip kai žaidžia smėlyje būna su kelnaitėm smile.gif bet joooo, vaizdas ne koks būtų.
2. Visada  žaviuosi tokiom mamom ax.gif

1. Parašiau gal grubiai, bet taip būna, kažkada seniai mačiau tokį vaizdą, ir dabar dar pasitaiko, bet tada kai pamačiau pasakiau sau nu jau ne jei turėsiu mergaitę niekada neleisiu paplūdimyje būti be maudymukų, nes iš visų pusių žmonės gi, kai kurie nuo alaus apspangę. o nuprausti ir aš nuvedu be nieko, ne apie tai kalba.
2. ir aš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 09 24, 14:52)
1. Taip kad as labai gerai zinau, kas yra neramus vaikas 4u.gif Bet, kaip minejau, kruties nedaviau.
2. jusu pirmagymis buvo maitinamas misinukais, ar ne? g.gif Gal del to ir buvo ramus?
3. Gal kitaip auginot-studentiskai, t.y. kai sukniurkus vaikui neskubejot raminti ir uzkisti krutimi? g.gif Nors, atsiprasau, cia visai ne i tema 4u.gif

1. Bet jei būtum turėjus pieno, tai būtum davus krūtį. kadangi nemaitinai pati, neturėjai kitos išeities, todėl ir teko suktis kitaip.
2. iki 3 mėn buvo maitinamas MP, bet ramus buvo nuo gimimo iki 1 metų biggrin.gif
3. taip, kadangi buvau studenė akademinėse atostogose, tai neturėjau jokių darbų ir rūpesčių - o tik būti ištisai su vaiku. tą ir darydavau. beje, jis nekniurkdavo, užkišinėt jo nereikdavo nei krūtimi nei kuo kitu. net žinduko neėmė. jau rašiau, kad gulėdavo ir tyliai dairydavosi.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 24, 14:46)
o mažylis - visai kitoks - jam reikia itin daug dėmesio nuo pirmos dienos, miega mažai, svetimų žmonių nemėgsta, žodžiu, visai kitoks vaikas.
taigi, čia jau kaip pasiseka. žinau vaikų, kurie nuo gimimo iki 3 metų klykė ištisai - ir jokie auklėjimai nepadėjo (o ir kaip tu auklėsi pvz 6 mėn kūdikį g.gif ).

nu žinok pagalvojau ir prisiminiau- kai būdavo sunkios dienos ir mažylė būdavo irzlesnė, tikrai per daug niekur neidavom. Tiesiog nevargindavau vaiko. O jau kai vaikas neramus nemanau kad MP irgi jį nuramina. Bet čia tema ne apie auklėjimą ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 24, 14:14)
blink.gif  blink.gif o tau apskritai su tokiu požiūriu netrukdo storuliai viešose vietose besilankantys - gi neestetiška - eina sau pilvą išvertę, užpakalis kaip spinta doh.gif

Ojazau kaip trukdo 4u.gif

QUOTE(nebijau @ 2007 09 24, 14:30)
drinks_cheers.gif Tai jau ne poreikis vaikui valgyti, o nusiraminimo budas. Tam, mano nuomone, tinka ir ciulptukas, zaisliukas ar kitos priemones. mirksiukas.gif Juk ir musu vaikai ne kitokie buvo, ale nusiraminimui kruties nekisdavau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jolančiukas @ 2007 09 24, 15:07)
1. nu žinok pagalvojau ir prisiminiau- kai būdavo sunkios dienos ir mažylė būdavo irzlesnė, tikrai per daug niekur neidavom. Tiesiog nevargindavau vaiko. 
2.O jau kai vaikas neramus nemanau kad MP irgi jį nuramina. Bet čia tema ne apie auklėjimą ir t.t.

na pas mus beveik visos dienos tokios, ypač antroj dienos pusėj biggrin.gif . aš apskritai stengiuosi niekur neiti, bet kasdien su vaiku einu į parkelį prie namų - ir ten neretai tenka duoti krūtį (ypač seniau, kai vaikas mažesnis būdavo). o kitur kad išeičiau - tai didžiausia retenybė. bet čia ne dėl nepatenkintų viešu žindymu praeivių, o dėl savęs. man vargas su vaiku varinėt visur.
2. maniškį žindymas nuramina VISADA. tai ivenintelis raminimo metodas, kuris pasiteisina 100 proc. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Akva @ 2007 09 24, 15:14)
Ojazau kaip trukdo  4u.gif
drinks_cheers.gif

nu tai tada su tolerancija pas tave reikalai visai nekokie. užjaučiu 4u.gif . sunku tau gyvent, juk pilnas pasaulis pusplikių mergų, storų bobų, pilvotų vyrų, žindančių motinų, myžančių už krūmo alkoholikų, ekshibicionistų su lietpalčiais, neestetiškai apsirengusių valkatų prie konteinerio. gal tu sėdėk namie ir niekur neik - juk dėl tavęs visas neestetiškas pasaulis nepasitrauks tau iš akiračio bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aš dar stebiuosi, kaip ilgai moderatorės gali leist šiai temai plėtotis, nes nusišnekama kapitaliai. viena pusė labai ryškiai spekuliuoja vaiko sveikata ir asmenine laisve. kita pusė tokių argumentų neturi, nebent nedrąsiai bando paaiškinti, kad tatai yra nehigieniška, tačiau tuoj pat sudirbamos kovingųjų mamų klubo. Kaip sako mano tauriausiasis bratkis Andriukas, Dievas moteriai raumenų stygių kompensavo liežuvio lankstumu.

Iš tikrųjų kalčiausias visame tame yra LIBERALIZMAS, kuris trina santykį tarp gėrio ir blogio, naikina tautines vertybes, užleisdama vietą visokioms negriškoms - bezdžioniškoms vertybėms. Vienu žodžiu kas lietuviška yra gera, o kas užsienietiška - yra blogis, kuris veikia baisiau nei socializmo ir komunizmo maras. Ko iš mūsų jėga neišmušė, tai mes savo noru atiduodam.

p.s. tai visai neliečia temos maitinti - nemaitinti. šiuo atveju kiekviena elgiasi pagal savo norus ir valią, taip pat atsakydama ir už pasėkmes (sveikatos, aplinkinių nepageidaujamo dėmesio ir t.t.t), kurios iš to gali kilti. Asmeniškai man tai akių nebadytų, bet jei kokia davatka užsipultų - suprasčiau ją. Žmogui, gyvenusiam konservatyvioj visuomenėj, nėra įprasta, kad moteris, turėdama galimybę su vaiku būti namuose, kažkur be būtino reikalo tąsytųsi.
Atsakyti
jooo, tikrai šita diskusija išsigimė.
nebeverta gaišti čia laiko.

aš planuoju maitinti kur tik noriu nepriklausomai nuo to ar patiks tai megztų berečių klubo narėms ir nekaltojo prasidėjimo draugijai. siūlau ir kitoms mamytėms nekreipti į juos dėmesio.
o nepakančiosioms pasakysiu, kad labai apgailestauju dėl jų tokio netolerANTIŠKO, STAGNACIŠKO POŽIŪRIO IR LINKIU SUSPĖT SU BESIKEIČIANČIU PASAULIU, O NE BĖGT IŠ PASKOS IR APGAILESTAUT DĖL LAIKŲ, KURIE NIEKADA NEGRĮŠ.
sory dėl did. raidžių, netyčia pasispaudė, tingiu perrašinėt.
geros dienos
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 24, 14:42)
aš planuoju maitinti kur tik noriu

žindymas viešose vietose yra jėga. balsuoju už, kad kuo daugiau jūsų būtų ir kuo daugiau papų matytūsi
Atsakyti
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 09 24, 15:32)
Žmogui, gyvenusiam konservatyvioj visuomenėj, nėra įprasta, kad moteris, turėdama galimybę su vaiku būti namuose, kažkur be būtino reikalo tąsytųsi.

Viskas šiaip dzin, bet mane vat "užmuša" tokie "konservatyvios visuomenės" pamąstymai unsure.gif Nu koks gi kieno reikalas kur man būtina ir kur nebūtina su savo vaiku "tąsytis"?... Nu negi kam nors dėl to galvą skauda?

Kam į tas maitinančias mamas spoksoti? Kam dėl to piktintis? Nu negi nėra svarbesnių reikalų? Negi tai taip baisu, kad būtų verta nervinimosi? Nu netikiu nors užmuškit, kad bent viena mama kam nors prieš nosį "papais mosikavosi". Tai kam tai sureikšminti? Eini savais reikalais toliau ir tiek. Ai, nežinau, man iš principo labai mažai kas trukdo gyventi, jei tai neliečia mano asmeninės erdvės. Pernelyg tausoju save ir savo nervus, kad tai, ką veikia aplinkiniai mane tiek įtakotų...
Atsakyti