Įkraunama...
Įkraunama...

Spatifilis

Pavasarį gavau spatifilio didelį kerą, išskaidžiau į tris (du mažesni, vienas didelis išėjo). Vasarą žydėjo, bet lapai nelabai gražūs buvo. O dabar iš viso senieji nugelto dėmėmis. Laikau ant šiausrinės palangės, bet langai dideli, šviesos turėtų užtekti. Kas galėtų būti? Gal perlaistau? Laistau kartą į savaitę, stengiuosi nepadauginti. Paviršiuje žemė puri ir sausa, bet gal giliau drėgmė lieka. Gal jam plasitikiniai vazonai netinka kaip pas mane, kur ta lėkštelė tarsi pritvirtinta prie vazono ir gal drėgmė prastai išgaruoja? Nebežinau ką daryti verysad.gif Kaip gaivinti reikėtų, jei dar įmanoma?
Didesnis augaliukas
user posted image

Mažesnis, nors bando dar žydėti, toks vaizdas kad visai "baiginėjasi" verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 15 spalio 2011 - 17:07
QUOTE(pagyvenus @ 2011 10 15, 19:03)
Pavasarį gavau spatifilio didelį kerą

Panašu, kad su šaknimis kažkas negerai g.gif Reikėtų išimti iš vazono ir apžiūrėti. Šių plastikinių vazonų kartu su lėkštelėmis nenaudoju, nes kažkada jis "pražudė" anturį unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 10 15, 21:17)
Panašu, kad su šaknimis kažkas negerai g.gif  Reikėtų išimti iš vazono ir apžiūrėti. Šių plastikinių vazonų kartu su lėkštelėmis nenaudoju, nes kažkada jis "pražudė" anturį unsure.gif

drinks_cheers.gif panasu,kad perlaistete,arba gal purskiate per daznai,ir dar ar geras padarytas drenazas,gal paliekate su vandeniu lekstuteje?As su sitais augaliukais neturiu jokiu problemu,auga patys mirksiukas.gif o lieju gausiai,viena karta per dvi savaites,kiek prigeria per valanda tiek,kita vandenuka nupilu.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Bandysiu dar mažintilaistymą šaltuoju sezonu. Tikiuosi išgyvens iki pavasario, tada persodinsiu į vazonus su normaliomis lėkstelėmis.
Atsakyti
Gal sudomins vėzdūnių mylėtojas ax.gif

Padalinau savo gigantiškąjį spatifilį (vėzdūnę), nes ėmė iš vazono jau laukan lipt - užaugo dviejų žmonių vos apglėbiamas gigantas - abu su vyru išsišiepę laukan tempėm kad persodint doh.gif

"mamytė" nė kiek nenukentėjo, tik vietos vazone padaugėjo sėkmingam plėtimuisi, bet po dalinimo prisodinau šešis vazonus jos "vaikų". Tie vaikai jau visai suaugę, žydintys ir jų kiekvienam vazone po kelis (kai kuriuose po dešimt ir daugiau) thumbup.gif Vazono kaina - 7 Lt

Dešinėj "mamytė", o kairėj parduodami "vaikiukai"

user posted image

čia parduodamos gėlytės iš arčiau

user posted image

Gyvename Vilniuje, Šiaurinėje Pilaiteje, vyras dirba Naujamiestyje, netoli Hiper Rimi ir Vingio kinoteatro, kiekvieną dieną važiuoja pro Pedagoginio žiedą, Panoramą ir Justiniškes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 04 lapkričio 2011 - 22:28
Oho koks palikuonių paradas. Ir visi tokie gražūs. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(taramdaram @ 2011 11 05, 12:59)
Oho koks palikuonių paradas. Ir visi tokie gražūs.  thumbup.gif

Laaaabai vaikinga manoji gražuolė - jau kelintą kartą vat taip išdalinu ir labai greit pasiekia buvusį vaizdą bei dydį thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, o mano vezdune tik lapus leidzia o zydi labai retai kas jai nepatinka. g.gif
Atsakyti
Ir aš ją turiu, šios gėlės žiedai baltos spalvos, o kodėl pas mane keli žiedai žalios spalvos? Ko trūksta jai? g.gif
Atsakyti
Pas mane žiedai pažaliuoja dažnai į žydėjimo pabaigą mirksiukas.gif

O dėl žydėjimo, vienu metu būna žydi ir dešimt žiedų .Tiesiog stovi labai šviesioje vietoje, ant žemės prie terasinio lango, kuris yra pietų-vakarinėje pusėje, tai saulė jai nuo 11 val. iki pat leidimosi. Sodinu į kompostinę žemę iš savo komposto dėžės, laistau paprasčiausiu vandeniu iš savo gręžinio (tiesiog iš krano), gal du kartu metuose gauna elementariausių trąšų žalioms gėlėms ir rodos viskas. Ir šilta jai visuomet, nes pas mus šildymas grindinis 4u.gif

Dar per keliones ar šiaip pamiršimą gauna šoko terapiją. T.y. grįžtam, o nuo drėgmės trūkumo visi lapai guli ant žemės kaip skuduriukai. Palaistau ir vėl po valandos stati. Pastebėjau, kad po tokio šoko ji labai gausiai žiedais apsipila, o kadangi keliaujam nemažai, tai neretai tokie "kankinimai" pasitaiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2011 11 25, 15:16)
Ir aš ją turiu, šios gėlės žiedai baltos spalvos, o kodėl pas mane keli žiedai žalios spalvos? Ko trūksta jai?  g.gif

Tai gal žydėjimas jau į pabaigą ax.gif pas mane baigiant žydėt žiedeliai pažaliuodavo
Atsakyti
QUOTE(linute xs @ 2011 11 19, 19:32)
sveikos,  o mano vezdune tik lapus leidzia o zydi labai retai kas jai nepatinka. g.gif

sveikos 4u.gif mane ir sis klausimelis domintu,gal kas pasisakys,man aplamainusiirkau ja buvo 3 grazus ziedukai paaugo ir nutrupo po poros menesiu,poto pasirode 1 mazutis,ir tas nebezydejo ir nurudavo ir netrupejo,kame beda?ji gal kaip sezonais zydi ar kas? ax.gif siaip ji man labai akyse nedideja,bet lapuciu nauju graziu labai padaugejo ir negelsta viskas ok atrodo bet tai kur tie ziedeliai ? blush2.gif
cia jei kam idomu ax.gif

http://imageshack.us...0/1005302i.jpg/
Atsakyti